תגידו

תגידו - זה לא נראה מוזר שגבר כן 30 מטייל עם הוריו לכל מקום ??
באמת -בלי קשר לפוליטיקה או ביבי כן ביבי לא.

Harrington

Well-known member
מנהל
תגידו - זה לא נראה מוזר שגבר כן 30 מטייל עם הוריו לכל מקום ??
באמת -בלי קשר לפוליטיקה או ביבי כן ביבי לא.
מעבר לתשובתה הנכונה של שמלת התחרה, נראה לי הרבה יותר מוזר שיש מי שמכלה את ימיו ושעותיו במעקב אחרי משפחה אחרת בה אולי (כן או לא, לא יודע) הילד בן ה30 זוכה לטייל עם הוריו. כאילו, בשביל לטייל עם ההורים, יש שיטענו שהילד צריך להיות משועמם. אבל בשביל לעסוק בזה כשאין לך כל קשר לזה? לענ"ד צריך להיות משועמם וחסר חיים פי כמה וכמה :).

boriska1

Well-known member
מעבר לתשובתה הנכונה של שמלת התחרה, נראה לי הרבה יותר מוזר שיש מי שמכלה את ימיו ושעותיו במעקב אחרי משפחה אחרת בה אולי (כן או לא, לא יודע) הילד בן ה30 זוכה לטייל עם הוריו. כאילו, בשביל לטייל עם ההורים, יש שיטענו שהילד צריך להיות משועמם. אבל בשביל לעסוק בזה כשאין לך כל קשר לזה? לענ"ד צריך להיות משועמם וחסר חיים פי כמה וכמה :).
למה אין לו קשר? הוא משלם על זה. אתה לא?

משתפרת1

Well-known member
למה אין לו קשר? הוא משלם על זה. אתה לא?
עזוב, מבחינתו מה שהנתניהו'ז מקבלים (כמו למשל האיפור של בנימין נתניהו) לא מגיע מכספי המסים שלנו (שכולנו משלמים אפילו אם לא גובים מאיתנו מס הכנסה. מע"מ כולנו משלמים). כאילו שאנחנו לא משלמים על הטיסות של המטוס הפרטי שהג'וניור נוסע בו עם הוריו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עזוב, מבחינתו מה שהנתניהו'ז מקבלים (כמו למשל האיפור של בנימין נתניהו) לא מגיע מכספי המסים שלנו (שכולנו משלמים אפילו אם לא גובים מאיתנו מס הכנסה. מע"מ כולנו משלמים). כאילו שאנחנו לא משלמים על הטיסות של המטוס הפרטי שהג'וניור נוסע בו עם הוריו.
מה משנה אם במטוס ששילמנו עליו יושבים 2 או 3 אנשים?

boriska1

Well-known member
מה משנה אם במטוס ששילמנו עליו יושבים 2 או 3 אנשים?
נכון. אבל יש הרבה שרוצים, זה לא שניים, זה הרבה עשרות, כולל כאלה שמשלמים, כגון עתונאים. למה שלא יקחו את המנלים שלנו מדי פעם? לא מגיע להם?
היידה שרה נ"י יירום הודה BA MA

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, לא מה ש"הנתניהו'ז מקבלים", אלא מה שהם מוציאים כמשפחה. שני דברים שונים לחלוטין כמובן.

boriska1

Well-known member
לא, לא מה ש"הנתניהו'ז מקבלים", אלא מה שהם מוציאים כמשפחה. שני דברים שונים לחלוטין כמובן.
אתה לא משלם, אני כן משלם, אבל אני לא רוצה לשחם. מלמד אותי איך עושים את זה. אבל בצורה חוקית.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה לא משלם, אני כן משלם, אבל אני לא רוצה לשחם. מלמד אותי איך עושים את זה. אבל בצורה חוקית.
כאמור מעלה, אף אחד מאיתנו לא משלם. זה נחמד בתור דחקה רל"בית. זה חסר כל ביסוס בעולם המציאות. כמובן שיש לא מעט מהוצאות המשפחה שאנחנו (כולנו) כן משלמים. מעולם לא חלקתי על כך. אבל מי שחושב שזה כולל טיול משפחתי (במרכיב הטיול עצמו, לא ענייני אבטחה סביבו למשל) וכדו', פשוט לא דובר אמת.

boriska1

Well-known member
כאמור מעלה, אף אחד מאיתנו לא משלם. זה נחמד בתור דחקה רל"בית. זה חסר כל ביסוס בעולם המציאות. כמובן שיש לא מעט מהוצאות המשפחה שאנחנו (כולנו) כן משלמים. מעולם לא חלקתי על כך. אבל מי שחושב שזה כולל טיול משפחתי (במרכיב הטיול עצמו, לא ענייני אבטחה סביבו למשל) וכדו', פשוט לא דובר אמת.
אני יודע כל גרוש שלי לאן הולך אז אני אומר לך שוב, אני משלם

Harrington

Well-known member
מנהל
אני יודע כל גרוש שלי לאן הולך אז אני אומר לך שוב, אני משלם
נו, אז אם אתה שולח תרומות אישיות למשפחת נתניהו, אין לי מה לעשות עם זה. יכול רק לאחל לך הנאה מרובה מהעניין.

וודאי שאתה משלם, כל משלמי המיסים משלמים. השאר לא משלמים.
פשוט לא נכון, צר לי לאכזב :). זה לא יהפוך לנכון גם לא אם זה ייאמר עוד 88 פעמים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נו, אז אם אתה שולח תרומות אישיות למשפחת נתניהו, אין לי מה לעשות עם זה. יכול רק לאחל לך הנאה מרובה מהעניין.

פשוט לא נכון, צר לי לאכזב :). זה לא יהפוך לנכון גם לא אם זה ייאמר עוד 88 פעמים.
משלם המיסים משלם?
תחשוב טוב לפני שתגיב.

Harrington

Well-known member
מנהל
משלם המיסים משלם?
תחשוב טוב לפני שתגיב.
שונא שאומרים את זה, אבל 'בואי נעשה סדר' ברשותך :);

יש כמה סוגי הוצאות. במדינות טוטליטריות או מונרכיות, העם (קרי משלם המיסים) אכן משלם את כל הוצאות וחיי מנהיגיו. בדמוקרטיות, זה עובד אחרת. אז אמנם יש כאן כאלה שטוענים כבר 3 שנים שאנחנו בדיקטטורה ויש האוהבים לכנות את ראש הממשלה מלך, אבל מה לעשות, זה עדיין עובד כאן כמו בכל דמוקרטיה אחרת מבחינה זו.

המשמעות בפשטות:
ככלל משלם המיסים לא משלם את הנאותיהם הפרטיות של מנהיגיו או לענייננו, של משפחת נתניהו. כך למשל אם משפחת נתניהו (זוג +1 או בכל הרכב אחר שתבחרי) יוצא לנופש בגליל, מי שמשלם את האירוח זאת משפחת נתניהו בעצמה. אף אחד לא עושה זאת בשבילה. כך למשל, כאשר מי מבני משפחת נתניהו בוחר להתגורר תקופה מסוימת במיאמי שבפלורידה ארה"ב, מי שמשלם את שהותו שם זה הוא בעצמו (או המארח הישיר שלו), לא אף משלם מיסים ישראלי, שלא משתתף אפילו בשקל אחד לרפואה.

מה כן משלם משלם המיסים? הוצאות שונות שכרוכות בכך שמדובר במשפחת ראש הממשלה. כך למשל הוצאות אבטחה. כך למשל הוצאות נסיעה, במידה ואלו נובעים משיקולי אבטחה. כך יש עוד כהנה וכהנה הוצאות מהוצאות שונות, שהמדינה (קרי משלם המיסים) משלמת עבור נבחריה הבכירים. אולם כאמור, הוצאות האירוע עצמו, לא כלולות בכך. לא היו מעולם, זה לא המצב היום וזה לא צפוי להיות גם בעתיד.

על כן...
על נסיעת משפחת נתניהו לנופש משפחתי-פרטי בגליל (למשל), משלם המיסים משלם אמנם את הדברים הנלווים שציינו, אך הוא לא משלם מאומה עבור מרכיב הנופש עצמו שבנסיעה. את זאת עושה המשפחה בעצמה.

פשוט לאללה :).

התוצאה של כל הנ"ל היא, שלא את, לא בוריסקה, לא גולשות וגולשים אחרים כאן בפורום ובכלל, ולא אני, משלמים אפילו שקל אחד על נופש משפחתי של משפחת נתניהו. אנחנו כן משלמים, כולנו ללא יוצא מן הכלל (ואין כאן, או במדינה בכלל, מישהו שלא משלם מיסים כלשהם), את ההיבטים הנלווים שציינתי. בדיוק כמו שכתבתי מהרגע הראשון בדיון הזה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שונא שאומרים את זה, אבל 'בואי נעשה סדר' ברשותך :);

יש כמה סוגי הוצאות. במדינות טוטליטריות או מונרכיות, העם (קרי משלם המיסים) אכן משלם את כל הוצאות וחיי מנהיגיו. בדמוקרטיות, זה עובד אחרת. אז אמנם יש כאן כאלה שטוענים כבר 3 שנים שאנחנו בדיקטטורה ויש האוהבים לכנות את ראש הממשלה מלך, אבל מה לעשות, זה עדיין עובד כאן כמו בכל דמוקרטיה אחרת מבחינה זו.

המשמעות בפשטות:
ככלל משלם המיסים לא משלם את הנאותיהם הפרטיות של מנהיגיו או לענייננו, של משפחת נתניהו. כך למשל אם משפחת נתניהו (זוג +1 או בכל הרכב אחר שתבחרי) יוצא לנופש בגליל, מי שמשלם את האירוח זאת משפחת נתניהו בעצמה. אף אחד לא עושה זאת בשבילה. כך למשל, כאשר מי מבני משפחת נתניהו בוחר להתגורר תקופה מסוימת במיאמי שבפלורידה ארה"ב, מי שמשלם את שהותו שם זה הוא בעצמו (או המארח הישיר שלו), לא אף משלם מיסים ישראלי, שלא משתתף אפילו בשקל אחד לרפואה.

מה כן משלם משלם המיסים? הוצאות שונות שכרוכות בכך שמדובר במשפחת ראש הממשלה. כך למשל הוצאות אבטחה. כך למשל הוצאות נסיעה, במידה ואלו נובעים משיקולי אבטחה. כך יש עוד כהנה וכהנה הוצאות מהוצאות שונות, שהמדינה (קרי משלם המיסים) משלמת עבור נבחריה הבכירים. אולם כאמור, הוצאות האירוע עצמו, לא כלולות בכך. לא היו מעולם, זה לא המצב היום וזה לא צפוי להיות גם בעתיד.

על כן...
על נסיעת משפחת נתניהו לנופש משפחתי-פרטי בגליל (למשל), משלם המיסים משלם אמנם את הדברים הנלווים שציינו, אך הוא לא משלם מאומה עבור מרכיב הנופש עצמו שבנסיעה. את זאת עושה המשפחה בעצמה.

פשוט לאללה :).

התוצאה של כל הנ"ל היא, שלא את, לא בוריסקה, לא גולשות וגולשים אחרים כאן בפורום ובכלל, ולא אני, משלמים אפילו שקל אחד על נופש משפחתי של משפחת נתניהו. אנחנו כן משלמים, כולנו ללא יוצא מן הכלל (ואין כאן, או במדינה בכלל, מישהו שלא משלם מיסים כלשהם), את ההיבטים הנלווים שציינתי. בדיוק כמו שכתבתי מהרגע הראשון בדיון הזה.
ברשותך. מי משלם על הטיסות של ראש הממשלה ורעיתו?

Harrington

Well-known member
מנהל
ברשותך. מי משלם על הטיסות של ראש הממשלה ורעיתו?
בדיוק כמו בנסיעה לגליל, תלוי מה מטרת הנסיעה. אם משפחת נתניהו תחליט לצאת לנופש משפחתי בקריביים, היא זו שתשלם עבור הטיסה של כל אחת ואחד מבני המשפחה (וגם עבור המלון אגב). אם מטרת הנסיעה היא פגישות מדיניות של ראש הממשלה, המדינה תשלם עבורו ועבור רעייתו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בדיוק כמו בנסיעה לגליל, תלוי מה מטרת הנסיעה. אם משפחת נתניהו תחליט לצאת לנופש משפחתי בקריביים, היא זו שתשלם עבור הטיסה של כל אחת ואחד מבני המשפחה. אם מטרת הנסיעה היא פגישות מדיניות של ראש הממשלה, המדינה תשלם עבורו ועבור רעייתו.
יםה, אם ראש הממשלה מתנהג כך, אז באמת מחפשים אותו בציציות.

Harrington

Well-known member
מנהל
יםה, אם ראש הממשלה מתנהג כך, אז באמת מחפשים אותו בציציות.
זה בכלל לא תלוי בו :). יש את חשב המשרד שהוא קובע וצריך לחתום על הצ'קים. הוא לא יחתום על הוצאה שהמדינה לא אמורה לשלם, זה באמת כל כך פשוט. אפילו אם נתניהו היה גנב בין גנבים, הוא לא היה יכול להכניס ידו לקופה הציבורית ולממן באמצעותה נופש פרטי. לכן, בין אם אנחנו ביביסטים ובין אם אנחנו רל"ביסטים או משהו באמצע, כל אלו שכאן שטוענים שההוצאות האלה ממומנות על-ידי משלם המיסים, או טועים או פשוט לא דוברי אמת.

למעלה