"החליטו לעזוב"../images/Emo6.gif
כלומר, יום אחד קמו, שפשפו עיניים, אמרו אחד לשני "וואלה, משעמם פה בארץ. גרנו כאן כבר אלפיים, שלושת אלפים שנה, הגיע הזמן לרענן!" ארזו את מזוודותיהם וכאיש אחד קמו ועזבו מרצון. "ישראלי", תן לי בבקשה לעשות לך קצת סדר בתעמולה: היהודים לא עזבו מרצונם, הם גורשו בכוח על ידי האימפריה הרומאית, ששלטה באזור. הדבר לא היה בדיוק לפני אלפיים שנה, אלא בשנת 135 לספירה, כלומר 1870 שנה, והסיבה הייתה כישלון מרד בר-כוכבא, שנמשך כבר ארבע שנים, והיה השלישי בשרשרת מרידות שעשו לרומאים כאב ראש עצום. יהודים רבים עזבו עוד קודם לכן, במהלך שרשרת של מלחמות אלימות מאד שנמשכו לסירוגין מאז שנת 66. באותה הזדמנות חגיגית של חיסול כל זכר לעצמאות יהודית, החליט הקיסר הרומאי לשנות את שמה של הפרובינציה מ"יהודה" ל"סוריה פלסטינה", ע"ש הפלישתים, שבט יווני שישב על החוף, ונכחד בזמן הכיבוש הבבלי שבע מאות שנה קודם לכן. למה? כי הרומאים העריצו כל דבר שהיה קשור ביוונים, זהו. גם לאחר ההגליה עדיין נותר מספר רב של יהודים בארץ, משום שרומא הגלתה רק את המשכילים והלוחמים, לא את האיכרים ששילמו מסים. אלו, שלהם אנו קוראים היום "היישוב הישן" נותרו בארץ מאז ועד עתה, הרבה לפני שמישהו בכלל המציא את הפלסטינים (המילה "פלסטיני", אגב, לא הומצאה לפני שנות העשרים של המאה העשרים). הידעת, למשל, שבזמן מסעות הצלב אלף שנה אח"כ, רוב תושבי חיפה היו יהודים, ונלחמו בצלבנים בחירוף נפש? כל זה לא אמר כלום לערבים, כמובן, שהתנחלו בארץ לאחר שכבשו אותה בשנת 638 לספירה (מה שאומר, אגב, שהפלסטינים חיים בארץ לא אלפיים שנה, אלא כ-1400 שנה - לא כ"כ הרבה מבחינת היהדות). אותו גל כיבוש שבמסגרתו התנחלו הערבים בהמוניהם במסופוטמיה (עירק), סוריה, לבנון ומצרים, לאחר שהשמידו לחלוטין את התרבויות העתיקות של ארצות אלו ואיסלמו את האוכלוסיה, לרוב בכוח (מיעוטים שנותרו מעמים אלו עדיין קיימים, אגב: האשורים בעירק והקופטים במצרים). ולמקרה שאתה חושב שאני ממציא משהו מזה, ראה את "ההסטוריה של ישראל ויהודה" באתר הניטרלי "ויקיפדיה" (קח בחשבון שלא רק עליה אני מסתמך, כמובן!): http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_ancient_Israel_and_Judah אגב, גם לישראלים לא יזיק לקרוא ולהיות בקיאים בהסטוריה של מדינתם, כנגד הטענות הערביות המגוחכות בדבר "אלפיים שנה" ו"היהודים החליטו לעזוב".