תגידו לי רגע

זה בדיוק מה שאני טוען

פלסטינים לא צריכים להיות במדינה אחרת זולת פלסטין לא מצרים ולא מדינה ערבית או מוסלמית אחרת אינן תחליף לבית הלאומי האמיתי

"החליטו לעזוב"../images/Emo6.gif

כלומר, יום אחד קמו, שפשפו עיניים, אמרו אחד לשני "וואלה, משעמם פה בארץ. גרנו כאן כבר אלפיים, שלושת אלפים שנה, הגיע הזמן לרענן!" ארזו את מזוודותיהם וכאיש אחד קמו ועזבו מרצון. "ישראלי", תן לי בבקשה לעשות לך קצת סדר בתעמולה: היהודים לא עזבו מרצונם, הם גורשו בכוח על ידי האימפריה הרומאית, ששלטה באזור. הדבר לא היה בדיוק לפני אלפיים שנה, אלא בשנת 135 לספירה, כלומר 1870 שנה, והסיבה הייתה כישלון מרד בר-כוכבא, שנמשך כבר ארבע שנים, והיה השלישי בשרשרת מרידות שעשו לרומאים כאב ראש עצום. יהודים רבים עזבו עוד קודם לכן, במהלך שרשרת של מלחמות אלימות מאד שנמשכו לסירוגין מאז שנת 66. באותה הזדמנות חגיגית של חיסול כל זכר לעצמאות יהודית, החליט הקיסר הרומאי לשנות את שמה של הפרובינציה מ"יהודה" ל"סוריה פלסטינה", ע"ש הפלישתים, שבט יווני שישב על החוף, ונכחד בזמן הכיבוש הבבלי שבע מאות שנה קודם לכן. למה? כי הרומאים העריצו כל דבר שהיה קשור ביוונים, זהו. גם לאחר ההגליה עדיין נותר מספר רב של יהודים בארץ, משום שרומא הגלתה רק את המשכילים והלוחמים, לא את האיכרים ששילמו מסים. אלו, שלהם אנו קוראים היום "היישוב הישן" נותרו בארץ מאז ועד עתה, הרבה לפני שמישהו בכלל המציא את הפלסטינים (המילה "פלסטיני", אגב, לא הומצאה לפני שנות העשרים של המאה העשרים). הידעת, למשל, שבזמן מסעות הצלב אלף שנה אח"כ, רוב תושבי חיפה היו יהודים, ונלחמו בצלבנים בחירוף נפש? כל זה לא אמר כלום לערבים, כמובן, שהתנחלו בארץ לאחר שכבשו אותה בשנת 638 לספירה (מה שאומר, אגב, שהפלסטינים חיים בארץ לא אלפיים שנה, אלא כ-1400 שנה - לא כ"כ הרבה מבחינת היהדות). אותו גל כיבוש שבמסגרתו התנחלו הערבים בהמוניהם במסופוטמיה (עירק), סוריה, לבנון ומצרים, לאחר שהשמידו לחלוטין את התרבויות העתיקות של ארצות אלו ואיסלמו את האוכלוסיה, לרוב בכוח (מיעוטים שנותרו מעמים אלו עדיין קיימים, אגב: האשורים בעירק והקופטים במצרים). ולמקרה שאתה חושב שאני ממציא משהו מזה, ראה את "ההסטוריה של ישראל ויהודה" באתר הניטרלי "ויקיפדיה" (קח בחשבון שלא רק עליה אני מסתמך, כמובן!): http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_ancient_Israel_and_Judah אגב, גם לישראלים לא יזיק לקרוא ולהיות בקיאים בהסטוריה של מדינתם, כנגד הטענות הערביות המגוחכות בדבר "אלפיים שנה" ו"היהודים החליטו לעזוב".

לא היה נוח - אז החליטו לעזוב

עוד הוכחה לקשר הרופף בין היהודים לאדמתם. גם עמים אחרים מרדו ברומאים ובכל זאת נשארו צמודים לאדמתם. ליהודים לא היה נוח - אז פשוט קמו ועזבו. ואגב, הפלסתינים אינם צאצאי הערבים, אלא צאצאי כל תושבי פלסטין מאז ומעולם כולל היהודים שהתיוונו והתבוללו.

סבבה, כרגע סתרת לעצמך את הטיעון של

זכות השיבה - הערבים הפחדנים ברחו מאדמתם: עוד הוכחה לקשר הרופף ביניהם לאדמתם. לא חייבים להם כלום. לגבי הפלסטינים: בחלומותיכם הוורודים, אולי. מצד אחד אתם קוראים לעצמכם "ערבים" ומצד שני טוענים לזכות על הארץ בשם תושביה המקוריים. אם יש לפלסטינים מוצא יהודי כלשהו שבשמו הם טוענים לחזקה על הארץ, ליהודים האמיתיים יש את אותה החזקה פי כמה משום שהם צאצאים ישירים של היהודים של אז, באופן שניתן להוכחה גנטית. לפלסטינים אין.

לוגיקה היא לא הצד החזק אצלך

א. הפלסטינים לא ברחו אלא גורשו, ולמרות נסיונותיהם הבלתי פוסקים לא איפשרו להם לחזור. ב. הפלסטינים הם ערבים רק במובן הכללי, והם עם ייחודי בפני עצמו בתוך הכלל הערבי, כפי שהצרפתים או הפורוטגזים הם עמים בתוך הכלל של האומות הנוצריות. ג. היהודים איבדו את זכותם על הארץ בניתוק שקיבלו על עצמם מהארץ במשך 2000 שנים. אם היו באמת רוצים - היו יכולים לחזור מזמן. זכות שלא מומשה 2000 שנים - פג תוקפה.

ורק שאלה

לא ממש הבנת את החלק של "גורשו בכוח" לעומת "החליטו לעזוב", הא? או שאולי פשוט כואב לך לוותר על חלק אינטגרלי מהטיעון שלך, לא משנה עד הוא מופרך?

הארץ לא היתה שוממת במובן שהיתה ריקה

מתושבים, זה נכון. אבל היא כן הייתה שוממת במובן שלא היתה מפותחת, שתושביה חיו בעוני מחפיר, שרמתה הטכנולוגית והתרבותית נותרה תקועה בימי הביניים. היא הייתה שוממת במובן שהיו בה רק מעט שדות וחקלאות, משום שלא הייתה בתושביה שום הבנה לרעיון של חקלאות שתתחשב במוגבלות המים, אלא רק לכזו שהגזימה במרעה, ובמובן שרוב יישוביה היו כפרים קטנים, ועריה היו חורבות. קרא בבקשה את ספרו המאלף של מארק טווין, "מסע תענוגות בארץ הקודש" כדי למצוא תיאור של ארץ ישראל באמצע המאה ה-19. אלא אם כן אתה מאמין שמארק טווין כתב תעמולה ציונית. למרות שלא היה יהודי. והציונות עדיין לא קמה. את ההתפתחות הטכנולוגית\כלכלית ארץ ישראל חייבת ליהודים. ראה בהשוואה את הכלכלה המתפתחת עדיין של שאר מדינות ערב, למרות שלרובן יש מאגרי נפט שלישראל אין.

גישה קולונאליסטית מתנשאת

אם התרבות של התושבים המקומיים לא זהה לתרבות שלך - סימן שהם פרימיטיבים. גם למדינה לא מפותחת יש זכות קיום.

גישה מתבכיינת טיפוסית

אתה לא יכול לסתור את הטענה שלי, לכן אתה מכנה אותי קולוניאליסט בלי סיבה. הציונות איננה קולוניאליסטית, עד כמה שזה מעצבן את הערבים, משום שקולוניאליזם הוא דבר ש*מדינה* אחת מבצעת בארץ אחרת. בריטניה ביצעה קולוניזציה בהודו, צרפת ביצעה אחת באלג'יריה. ליהודים לא היתה ארץ בסיס כזו. ואפילו אם ההגדרה של קולוניאליזם לא הייתה כוללת מדינה וממשלה, היהודים לא ביצעו קולוניזציה משום שהם חזרו לארץ מוצאם שהיתה שייכת להם מאז ומעולם. אם כבר, הקולוניאליסטים הכי גדולים של העולם לפני העידן המודרני הם בכלל הערבים, שהשמידו עמים, ארצות ותרבויות שלמות ויישבו את עצמם במקומם, בכל המזרח התיכון מצפון לערב ומדרום לטורקיה ופרס, ובכל צפון אפריקה. וזה אפילו לא כולל את האימפריאליזם התרבותי שהדיו מגיעים עד אינדונזיה. ולמדינה לא מפותחת בהחלט יש זכות קיום - אלא שפלסטין מעולם לא היתה מדינה, אלא רק פרובינציה של אימפריה גדולה יותר. זה לא רק סמנטיקה - הרי התודעה של הפלסטינים כעם הופיעה רק לאחר שהמפעל הציוני כבר היה בשלבים מאוחרים מאוד. תל אביב וערים יהודיות אחרות היו קיימות עוד לפני שהערבים כינו את עצמם "פלסטינים". אז על סמך מה אתה טוען שהיתה פה מדינה, או אפילו עם?

sharonhaimov

New member
מה פתאום גורשו, אתה מעוות את מה

שקרה, הייתה מלחמה, מדינות ערב הזהירו את הערבים שחיו בארץ שהם הולכים להיכנס ולהפציץ את כל היהודים, הערבים לקחו את הדברים שלהם וברחו כדי לא למות בהפצצות ובפלישה, מה שקרה לאחר מכן זה ניצחון ישראל המדינה החדשה, ומאז הפלסתינים בוכים על זה שהם "גורשו" מהמדינה לשהם. ולא כמו אחרים בפורום הזה, מה שאמרתי עכשיו מבוסס על עובדות!

skywalker 8

New member
ארצות מוצאינו?

ואם אני נולדתי פה? מה לי ולאירופה או למדינות ערב?

sharonhaimov

New member
אתה מוסלמי? אתה ערבי? אתה פלסתיני?

אתה לא שייך לפה, יש מדינות מוסלמיות רבות, יש מדינות ערביות רבות, ירדן היא מדינה פלסתינית, מסקנה: ארץ המוצא שלך לא פה! אני קווקזי, אני במוצאי קווקזי, בגלל ההורים שלי, או השייכות שלי לעם מסויים, לא בגלל איפה שנולדתי. אני נחשב גם קווקזי, וגם יהודי. שם לב, ההגדרה של מדינת ישראל, היא מדינה יהודית דמוקרטית, ודגש על היהודית, עוד סיבה למה אתה לא שייך לפה אלא לירדן.

sharonhaimov

New member
אתה תשלם לי את הפיצוי על הדירה שלי?

בכיף, בדירה שלי בישראל, אני יכול לקנות וילת ענק שם! וקווקז זה חבל הרים, עילג שכמותך, אזרבג'ין היא המדינה, אם לא ידעת. ועוד משהו זה מדינה יהודית דמוקרטית, אז אני יהודי, אז השאלה לא תקפה אליי, רק אלייך!

skywalker 8

New member
אומרים אזברייג'ן.

לא "אזרבג'ין". ובחבל הזה שולטות גם ארמניה וגרוזיה.

sharonhaimov

New member
אתם תלמדו אותי איך אומרים?

אולי זה ככה נאמר בעברית, אבל אני זה שיודע קוקזית! אומרים אזרביג'ין!

למעלה