ואתה החזרת
"אתה יכול לקרוא לו איך שאתה רוצה,העיקר הוא להבין בהתחלה שכח עליון ברא אותנו."- 1) מי אמר שזה כוח עליון? אולי אלה הם כוחות עליונים? 2) אין פה מה להבין, כל עוד לא תוכיח את קיומו. "אתה ממש לא מבין,המטרה היא שאתה תקבל תענוג,ולא לעבוד את הבורא (המושג עבודת הבורא הוא רק מושג!!!) הבורא לא צריך ממך כלום,לא שבת,לא תפילין לא כלום,זה הכל לתת לך תענוג,הבעיה היא שאתה כל כך מבולבל שאתה חושב שהתענוג זה כסף,נשים,אוכל וכו' בקיצור כל ההבל שבעולם שבא והולך ונעלם ולא נשאר ממנו שום זכר.אם היה לך מושג מהו תענוג אמיתי היית זורק את כל השקר והולך אל האמת,ותאמין לי שראיתי את כל ההבל כולל את הגרועים והקיצוניים ביותר."- אם כך, אתה בעצם טוען שכוונותיו של ה"בורא" הן אלטרואיסטיות - היינו, נותן בשביל להיטיב, ולא דורש תמורה (אני דווקא שמעתי אחרת מחרדים שקצת יותר מנוסים ממך ב"עובדת האל"). טענתך מופרכת בצוות תרי"ג - מצוות אלו ביהדות אינן רשות, אלא חובה ~ וזה שלא ממלא אותן, יקבל את עונשו או בעולם הזה, או בעולם הבא - זאת כפייה. אם ה"בורא" לא זקוק למחמאות ולהקרבות, מדוע הוא כופה עלינו את האמונה בו, ואת כל המצוות הכלולות בה? "לכל דבר יש מסדר כולל עננים,פתיתי שלג,מערכות השמש וכו',חיזקת אותי,תודה"- אתה בטוח שזה מה שטענתי? או שמא, זה מה שרצית שאטען? קרא שוב בקפדנות - "ראשית יש לציין כי הטענה לא נכונה בעליל, סדר מצוי גם בעננים (שכידוע, אין להם מסדר), פתיתי שלג, מערכות שמש, גלקסיות וכו' - שמנסיוננו עתיר הידע ~ אנו יודעים כי הם "מסתדרים" ללא מסדר. *האבולוציה לדוגמה, היא "מסדר" - הברירה הטבעית מעצבת את האורגניזמים השונים עפ"י תננאי הסביבה השוררים במקום מחייתם. * אם אתה טוען של"בורא" אין "מסדר", אז למה שלשאר הדברים כן יהיה? * באותו עניין, קרא זאת." ~ מדוע לא התייחסת לדבריי, וביצעת בהם מניפולוציות כאוות נפשך? "לבורא הראשון אין בורא,אצלו הכל נעצר והכל מתחיל.אם תגיד שיש לו בורא אתה בסך הכל הופך אותו לנברא,כלומר מחזיר את כל השאלה עוד צעד אחד אחורה.אני מדבר איתך על המצב שאתה עוצר בראשון ומתחיל לברר,ברגע שיש לו בורא הוא כבר לא הראשון."- כפי שהסברתי לך כאן, זאת בעיה שלך. אתה הוא שקבעת שחייב להיות "בורא", לא אני. אני בסה"כ הסבתי את תשומת לבך לבעיה הצצה בטיעון הזה ~ אם ל"בורא" אין "בורא", אז למה שליקום כן יהיה? אם ה"בורא" נצחי, אז למה שגם היקום לא יהיה נצחי? ואם אתה מתעקש על הטיעון, אז כבר הסברתי לך שהטענה שלך "כל דבר מחייב יוצר" - מחייבת גם את יהוה - ובעצם זוהי שרשרת אינסופית של "בורא" ו"נברא" - לא מקובל עליך? מצטער... זה מה שנובע מטיעונך, אני בסה"כ תיקנתי את הכשל הלוגי בטענתך. * הפרכתי את הטענה ש"ליצירה חייב להיות יוצר". * הפרכתי את הטענה כי "סדר מחייב מסדר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". אז במה אתה בוחר? לקבל את העובדה כי לא רק שאין ראיות לקיומו של "בורא", כל הראיות ההגיוניות כביכול - נופלות כמו לבנים מבניין שניזוק מרעידת אדמה. או... להמשיך להתעלם מההפרכות ולחיות באשליות, כמו שעשית עד עכשיו, תן לי לנחש במה תבחר...