תגובה לאוריאל.

אוריאל 1

New member
שפת הקודש היא הראשונה בעולם

רק כאשר אנשי בבל רצו לבנות את המגדל המפורסם נוצרו עוד שפות. אני לא חושב שהיום אתה מסוגל להבין את עניין האותיות,בשפת הקודש יש אפשרות לכתוב מילים במילוי,עזוב זה גבוה. הנקודה היא שכל מה שאתה רואה,מרגיש וכו' קיים רק בראש שלך בזכות המחשבות שהם אותיות מילים משפטים.כלום פה לא קיים כמו שאתה חושב (מעין מטריקס שדרך אגב הבמאים שלו יהודים והבנתי שהם לקחו את הרעיון מהזהר(לא בטוח)) הכל אשליה אחת גדולה,אשליה אופטית,ולא משנה אם אתה חושב באמהרית או בעברית. נניח שהיתה פעם נקודה סנגלרית כמו שהרבה פה טועים וחושבים,בזמנו לפני 15 מיליאר' היא לא היתה קיימת כי לא היתה תודעה שתבין זאת,היום מה שמחיה אותנו הוא העובדה שיש לנו תודעה להבין זאת,תחשוב מה היה קורה אם כל העולם היה רק אבנים,תחשוב טוב מחשבה עמוקה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

ברוב השפות בעולם יש 5 תנועות ובשפות אשר מספר התנועות בהן שונה מ-5 חל תהליך של קיטון הדרגתי או גידול הדרגתי בשאיפה ל-5 (מדובר בתנועות הבאות: A E I O U), בעברית העתיקה היו 13 תנועות, בעברית המודרנית יש רק 5, ברוב השפות בעולם קיים תהליך של קיטון במספר הקונסוננטים, בעברית העתיקה היו 28 קונסוננטים ובעברית המודרנית יש רק 23 (סה"כ 115 פונמות), בשפה הפרוטו שמית (כך מכנים את השפה השמית הראשונה) היו 35 קונסוננטים ו-13 תנועות (סה"כ 455 פונמות, כלומר בשפה זו היו 340 פונמות אשר לא קיימות בעברית), לחוקרים מוכרות גם שפות עתיקות עם 36 קונסוננטים ו-15 תנועות (יתכן שזה המקסימום), לכן סביר להניח שבשפה הראשונה בעולם היו 540 פונמות (יתכן שיותר), כלומר לפחות 85 יותר מבעברית העתיקה, לכן לא יתכן שעברית היא השפה הראשונה בעולם. על הנקודה הסינגולרית כבר הסברתי לך בשרשור אחר ולא הבנת, איני מוצא טעם לחזור על כך.

אוריאל 1

New member
תגובה

ברוך ה',זה הכח שהוא נתן לאדם,התבונה להבין. פעם ראו אבן,לא ידעו שהיא מורכבת מאטומים אבל ידעו את כל השאר עליה,שהיא כבדה,מוצקה וכו'. היום ילד קטן שלא יודע לקרוא יודע מהו טלפון הוא רק לא יודע שהוא מורכב מהאותיות ט',ל',פ',ו',ן'. התבונה הנ"ל היא כח המחשבה,האותיות משורשות באדם בדיוק כמו שכלב יודע לשחות גם בפעם הראשונה שהוא נכנס למים או כל תכונה אחרת של בעלי החי,זהו כוחו של האדם כח האותיות,כח התבונה.

אוריאל 1

New member
כן,הרגע הסברתי

גם אם הוא לא יודע זאת עדיןן טלפון מורכב מהותיות ט' ל' פ'ו'ן'. חוסר הידיעה לא משנה פה הרבה. כלב יודע לשחות גם מהפעם הראשונה שהוא נכנס למים,הוא לא יודע איך הוא יודע לשחות אך העיקר הוא שהוא שוחה. פעם לא ידעו שאבן מורכבת מאטומים,האבן שמש אותם גם אז לבניית בתים,חוסר הידיע אינו מפריך.

גוססי

New member
אם הכלב שוחה...

סימן שהוא יודע לשחות, ואם אנאלפאבית יכול לחשוב בלי לדעת צורת אות סימן שהאדם לא חושב באותיות. כל האותיות, המילים והמשפטים חסרי המשמעות שתכביר בנושא זה לא ישנו דבר.

אוריאל 1

New member
אולי תסביר לי

איך כלב יודע לשחות מהפעם הראשונה שהוא נכנס למים,איך דג סולומון יודע בדיוק כיצד לאן להגיע בכדי הביצים שלו,איך צב הים מברזיל יודע לשחות ללא מצפן מברזיל עד עד לאיי אסנסיון (2250 ק"מ) להטיל את ביציהם פעם בשנתיים. אתה אדם,יותר חכם מצב,אני מוכן לתת לך גם מצפן וסירה ולשלוח אותך למסע הזה,בטוח שגם אחרי חמש שנים לא תדע איפה אתה ולא תגיע לשם.יש דברים שבורא עולם טבע בברואים,כל אחד לפי צרכו,אנחנו קיבלנו את כח המחשבה,התודעה,ולכן אנו שולטים על כל העולם.

גוססי

New member
אלה התנהגויות אינטינקטיביות...

והן טבועות בגנים של כל בעה"ח האלה. "אתה אדם,יותר חכם מצב,אני מוכן לתת לך גם מצפן וסירה ולשלוח אותך למסע הזה,בטוח שגם אחרי חמש שנים לא תדע איפה אתה ולא תגיע לשם" ממתי היכולת להגיע מנקודה א' לנקודה ב' מעידה על חכמה? זו בסה"כ עדות לקיומם של כישורים מסויימים שבינם לבין חכמה אין דבר וחצי דבר. יש כיום מחשבים שיכולים לנצח רבי אמנים בשחמט, אבל איש לא יאמר עליהם שהם חכמים. "יש דברים שבורא עולם טבע בברואים" קוראים לזה "אבולוציה", ואין צורך בבורא עולם כדי להבין כיצד לבע"ח יש כישורים שאין לנו. "אנחנו קיבלנו את כח המחשבה,התודעה,ולכן אנו שולטים על כל העולם" איננו שולטים בכל העולם. אפילו על הפלנטה הקטנה שלנו יש כוחות טבע מולם אנו עומדים חסרי אונים, ומחוצה לה אנו כתינוק העושה את צעדיו הראשונים.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

באנגלית נכתב טלפון בצורה הבאה: Telephone, מאין לך שהילד חושב על טלפון דווקא באותיות עבריות ולא באותיות אנגליות?

אוריאל 1

New member
שערתי שטעיתי........

העיקר העקרון.עדיין לא שמת לב שאני חופשי זורק אותיות? זה בחינם. השפה לא משנה,העקרון היא התודעה(שכבר אמרתי לך ממה היא בנויה,משפטים,מילים אותיות),מקור החיים.

s u p e r mind

New member
-( # #)-

"האם הבורא הכל יכול,יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? הבעיה היא בשאלה ולא בתשובה,אתה שואל על בורא כל יכול ואז מכניס אלמנט של שליליה "שהוא לא יכול להזיז...." ברגע שאמרת "לא יכול" ביטלת את זה שהבורא הוא כל יכול (אם הוא כל יכול אין דבר שהוא לא יכול (להזיז את האבן)) הבעיה היא בשאלה לא בתשובה.אי אפשר לשאול על בורא כל יכול כלום. האדם מוגבל והוא לא כל יכול,האדם לא יכול להבין מה זה כל יכול,מה זאת חוסר מוגבלות,מהו נצח,פשוט אין לנו הכלים."- אין פה אלמנט של שלילה, יש פה שאלה הבודקת את נכונות הלוגיקה בטיעון שלך. שים לב שהשאלה לא מזכירה כלל שהוא לא יכול להרים את האבן ~ היא בסה"כ שאלה הבאה לוודא כי הוא אכן ליצור אבן שהוא לא מסוגל להרים. ומכיוון שברור שיהוה לא מסוגל לעשות זאת, טיעון ה"כל יכול" נופל, השאלה היא בעצם אינדיקטור לבדיקת תקפות הלוגיקה בטיעון. כל שאר הדברים שאמרת הם קישקושים מלוטשים. "וכמו שאמרתי בעבר אי אפשר להבין אאת הבורא בגלל שאנו חושבים בעזרת 22 אותיות (מוגבלים) ואין סוף מספרים לעומת הבורא שהוא "חושב" באין סוף מספרים ואותיות)."- התייחסתי לכך בעבר כאן. ובנוסף לכך אוסיף כי ישנם שבטים בדרום אמריקה שכלל לא יודעים קרוא וכתוב, ומשתמשים בשפה פרימיטיבית, היינו ~ משתמשים באוצר מילים, כאשר האותיות בשפתם אינן מוגדרות כלל (כי כאמור - הם לא יודעים קרוא וכתוב, הם לא פיתחו את השיטה של השומרים במאה ה4 לפנה"ס (שימוש שיטתי בכתב - אותיות המרכיבות מילים המסמלות עצמים, רעיונות, רגשות, ודברים "רוחניים"). כמו כן, גם בע"ח מסוגלים לחשוב, וכאמור אין להם שפה כמו שלנו, ובוודאי שאינם משתמשים באותיות הא' ב'... עתה גם חשתי צורך לתקן עוד טעות - ישנן שפות רבות המכילות יותר אותיות מן השפה העברית ~ כי כידוע, האנושות מכילה בארכיון אלפי שפות, שחלקן אפילו לא כוללות אותיות (כתב). "בפעם המאה,גיהנום זה רק ל12 חודשים,מי שלא נכנס הוא בבעיה,אבל כמו שאמרתי אנחנו היום פה למה לחשוב על העולם הבא? ושלא תבין לא נכון האדם יבוא במשפט על הכל אפילו על מחשבות,אבל לפני שאתה נכנס לעולם הבא אתה צריך להבין שיש בורא לעולם,אחר כך אולי תצליח להבין שכמו שיש עולם גשמי יש גם עולם רוחני. הבורא הוא ראשון וקדמון,הוא אינו נברא,הוא רק ברא,הוא נצחי,לא היה אף אחד לפניו (אם היה אז הוא כבר לא הראשון,ואנחנו מדברים על ההתחלה,אתה כל הזמן חוזר לאמצע)."- אתה יודע מה אני הכי שונא? כשאנשים טוענים משהו, וחושבים שמכיוון שטענו זאת ~ הטענה בהכרח נכונה. במקום להתווכח, תשאל רב והוא יאיר מעט את שכלך האטום בשעווה. רק "רשעים" פוקדים את הגיהנום, ואילו הצדיקים נכנסים ל"גן עדן". רגל ה"צדקים" לא דורכת על אדמת ה"גיהנום" עפ"י היהדות - אתה לא מתבייש שאפילו אתאיסט עולה עליך בבקיאות הדת? בקשר לטענה השנייה ~ !) לא הוכחת לי שיש בורא, כל ה"הוכחות" שלך לקיומו הופרכו. 2) הסברתי לך כבר כי גם ל"בורא" חייב להיות "בורא", אחרת הטענה נתקלת בכשל לוגי, ובעצם היא נופלת.

אוריאל 1

New member
תגובה

לא יכול או לא מסוגל (להזיז אבן) זה עדיין אותו הדבר,אלמנט של שלילה,לא ניתן לשאול שאלה על כל יכול ובאותה שאלה להכניס שהוא לא כל יכול (להזיז את האבן.הבורא יכול לברוא אבן ענקית (ראה כדור הארץ) ולהזיז אותה כשהוא רוצה ובאותה קלות לא להזיז אותה. גיהנום זה ל12 חודש,אני לא צריך לשאול אף אחד,יש לי ספרים בנושא. ישנם מספר סוגי אנשים,רק צדיק גמור לא נכנס לגיהנום. לבורא לא יכול להיות בורא,אם זה היה כך הכל היה נצחי רק ברואים ללא בורא ראשוני.אני מדבר על נקודת ההתחלה הנברא הראשון,אותו ברא בורא נצחי שלא נברא אלה שהוא ראשון קדמון ללא בורא.

אוריאל 1

New member
תגובה

לא יכול או לא מסוגל (להזיז אבן) זה עדיין אותו הדבר,אלמנט של שלילה,לא ניתן לשאול שאלה על כל יכול ובאותה שאלה להכניס שהוא לא כל יכול (להזיז את האבן.הבורא יכול לברוא אבן ענקית (ראה כדור הארץ) ולהזיז אותה כשהוא רוצה ובאותה קלות לא להזיז אותה. גיהנום זה ל12 חודש,אני לא צריך לשאול אף אחד,יש לי ספרים בנושא. ישנם מספר סוגי אנשים,רק צדיק גמור לא נכנס לגיהנום. לבורא לא יכול להיות בורא,אם זה היה כך הכל היה נצחי רק ברואים ללא בורא ראשוני.אני מדבר על נקודת ההתחלה הנברא הראשון,אותו ברא בורא נצחי שלא נברא אלה שהוא ראשון קדמון ללא בורא.

למעלה