תאורייה קטנה

Governor

New member
אין שום מלכודת סבה ראשונית. יש

מלכודת אחרת ואני מעונין ללכוד בה את רימה 1 השאלה היא איך רוצה איזאק (גם רימה 1 וגם ראש שופר קרויים איזאק) לטפל בנושא. יש לי dead end עבורו גם מן הבחינה הלוגית, וגם מן הבחינה הממשית... ______________________________________________________________ 0284392570

מתי חלה המוטציה הגנטית

שגרמה להורי הוריך, סליחה להורי הוריהם, ואולי אף לפני כן לרדת מהעצים? האם אתה מכבד את הקופיפים בכיבוד הורים כראוי למי שמאמין שאלוקים לא יצר את האדם?

Governor

New member
`מתי חלה המוטציה הגנטית שגרמה

להורי הוריך, סליחה להורי הוריהם, ואולי אף לפני כן לרדת מהעצים? האם אתה מכבד את הקופיפים בכיבוד הורים כראוי למי שמאמין שאלוקים לא יצר את האדם?` צבי ברזל אימבציל חסר-תקנה (ולהלן צבאח"ת), אין מוצאנו מן הקוף. לאדם המודרני ולשמפנזה המודרנית אב קדמון משותף שאינו דומה לאדם מודרני, או לשמפנזה מודרנית. אין ליהוה שלך יד או רגל בהתהוות היקום או המינים המצויים בו אינך מנהל פורום כאן, צבאח"ת, ואתה משולל כוחות לחלוטין כאן, ובהעדרם, אתה חשוב כמת, ואוכיח לך זאת. המשך להתעסק עם מים שעברו שנוי מולקולרי בעקבות ברכה... ______________________________________________________________ 0284392570

התולעת 1

New member
כרומוזום Y...פרופ` קהאן סקולצקי

מעריב לפני מס` שנים כל הכהנים בעולם ספרדים אשכנזים מאירופה מצפון אפריקה מאשכנז כולם בני כהן אחד מיסד שושלת הכהנים אהרן הכהן, איך מעריב יודע? בדקו כרומוזום Y ומצאו שבדיוק כולם אותו דבר, הכתבה היתה מעריב יום א` כ``ז בטבת תשנ``ז 5.1.97, כל הכהנים הם באמת בני כהן אחד, מחקר על סימנים גנטים, שנגלו על כרומוזום Y כלומר זה שעובר בתורשה ישירות מאב לבן הוכיח כי יהודים המשתייכים לכהנים הם אמנם צאצאי גבר אחד מיסד שושלת הכהנים עפ``י המסורת היהודית. יתר על כן המחקר גילה כי אותם סימנים גנטים יחודיים הממוקמים על אותו כרומוזום מצויים אצל כהן גם אם הוא ספרדי או אשכנזי נולד באירופה, צפון אפריקה אל כל מקום אחר בעולם. על המחקר שהוכיח זאת דווח פרופ` קהאן סקולצקי מנהל המחלקה הנפרולוגית במרכז הרפואי רמב``ם בחיפה ומרצה בבית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה ובאוניברסיטת טורונטו בקנדה, שותפיו למחקר היו ד``ר שרה זליג וד``ר שרגא בלזר, שניהם מרמב``ם והטכניון. נין ברגמן מאוניברסיטה קולג` בלונדון צוות מאוניברסיטת אריזונה בארה``ב. הדווח התפרסם בסוף השבוע שעבר בכתב העת המדעי היוקרתי נייצ`ר. פרופ` קרל קרוצקי: חשבנו איך באמת לבדוק את זה, זה מעין ארכיאולוגיה אבל במקום לחפור בחולות של המדבר, חפרנו בגנים של כהנים. בדקנו שני סימנים על הכרומוזום Y וראינו שבאמת יש הוכחה גנטית שכהנים מכל העולם גם מעדות ספרד וגם מעדות אשכנז יש להם עדות שברור מאב קדמון מיסד אחד לפני 3000 שנה לפי המסורת שידוע לנו מהתורה, מהדת. נו GOVI הם לא דתיים, הם לא התכוונו להחזיר בתשובה אבל הם בדקו כל הכהנים זורם להם אותו דבר בדם. זה שיש תורה זה שיש עם יהודי זה שיש דתיים זה נכון מה אפשר להכחיש יש אפי` כרומוזומים אתה מבין? בורא עולם דאג שידעו גם בדור האחרון אם יהיו אפי` סתומים ואטומים בלי מתכוון יגלו שעמ``י אמת הם הבנים של יעקב אבינו הנקרא ישראל, בני ישראל, היו שנים עשר שבטים מהם נהיו ששים ריבוא במצרים, הם יצאו ממצרים נכנסו לארץ ואנחנו הממשיכים שלהם והראיה בדם שלנו זורם אותו דם, זה אין מה לעשות.

Governor

New member
שקרן נאלח ונתעב!!!

כרגיל, שבוש, על גבי עלגות, על גבי שקרים. הנה המכתב המקורי של החוקרים Thomas, M.G., Skorecki, K., Ben-Ami, H., Parfitt, T., Bradman, N., and Goldstein, D.B אל מערכת כתב העת היוקרתי Nature, שנושאו הוא Origin of Old Testament Priests, ופורסם בגליון 394, דפים 138 עד 140: http://www.math.biu.ac.il/~louzouy/courses/statgen/cohen1.pdf המחקר מראה שה- Most Recent Common Ancestor (ולהלן MRCA) של הכהנים שנדגמו (נדגמו מעל 300 כהנים) חי לפני 2650 שנה, בעוד המיתולוגיה היהודית טוענת שהשושלת נוסדה עם משיחת אהרן, לפני 3300 שנה. זו עוד הוכחה שהמיתולוגיה היהודית מקורה במאה השביעית לפנה"ס, כמו שנתן לראות כאן... ______________________________________________________________ 0284392570

התולעת 1

New member
שקרן נאלח ונתעב!!!

כתבי לך את התאריך של העיתון תחפס בערכיון ותוודע שאתה השקרן.

Governor

New member
לא ארוץ לשום ארכיון. הצג קשור

לגליון מעריב הדמיוני, ובינתיים קרא את המכתב המקורי של החוקרים תומאס, סקורסקי, בן-עמי, פארפיט, בראדמן וגולדסטין אל מערכת Nature, שהתפרסם בגליון 394, עמודים 138 עד 140: http://www.math.biu.ac.il/~louzouy/courses/statgen/cohen1.pdf ______________________________________________________________ 0284392570

s u p e r mind

New member
תגובה לתולעת משרשור קודם...

אתה לא מפסיק להדהים אותי, מילא היית מגיע למסקנות הללו לבד, אבל אתה עושה cut/paste בלי להבין או לחשוב לרגע על מה שאתה כותב. למה הארץ עגולה והאנשים לא נופלים ממנו והמים לא נשפכים? שאלת... התשובה לכך פשוטה: גרביטציה. כדוה"א ושאר כוכבי הלכת נוצרו מענן גז לפני 4.6 מיליארדי שנים בערך (הענן עצמו היה שארית מן הסופר נובה של הכוכב הענק שהותיר למערכת השמש שלנו את כל החומרים הנחוצים ליצירתה). כוח המשיכה מושך מן המרכז כלפי פנים כל החלקים הקשורים לכוכב ולא משנה באיזה מרחק הם נמצאים מן המרכז, נמשכים פנימה וכך נוצרת לנו צורת כדור (יש לציין שרק בחומרים מסיביים כגון כדוה"א או השמש יקבלו צורת כדור). עכשיו נקח לדוגמה אסטרואיד קטן, למה הוא לא עגול? כי אין לו כוח משיכה חזק שיצור את צורת הכדור כמו אצל כוכבי לכת ושבת. כדי להבין זאת מר תולעת שלא תזכה להפוך לגולם, צריך להבין את מבנה כדוה"א: במרכז נמצאים החומרים הכבדים ביותר, בעיקר ברזל וניקל, במבנה הקרוי גלעין. הרדיוס של הגלעין הפנימי הוא כ 1,300 ק"מ ; הוא מוצק ומוקף בגלעין חיצוני נוזלי, שעוביו כ2,000 ק"מ. הגלעין מוקף במעטפת שעובייה כ2,800 ק"מ, והיא מגיעה עד קרוב לפני השטח. חלק זה מורכב בעיקר מסלעים מוצקים. ולבסוף, החלק החיצוני של הכדור- 50 הק"מ האחרונים לערך, מכיל סלעים קלים יותר והוא נקרא קרום. היבשות וקרקעית האוקיינוסים הם חלק מן הקרום. חומרי כדוה"א התפרדו לפי הצפיפות שלהם - החומרים הכבדים ביותר במרכז, והקלים ביותר במעטה החיצוני, החומרים הכבדים במרכז מהווים את כוח המשיכה שמושך את הגופים הקלים יותר בשכבות החיצוניות יותר. מקווה שהבהרתי לך את בורותך, אנא עיין במקורות נוספים כדי להשכיל יותר. "מכאן, שלכל חומר של כל הנבראים בעולם יש לו גיל... מאחר שיש לו גיל יש לו התחלה (כל דבר שיש לו גיל יש לו התחלה). התחלה לא יכולה להווצר על-ידי עצמה. כיוון שיש לו התחלה מוכרח שיש לו מתחיל (כל דבר שיש לו התחלה, הוא לא התחיל את עצמו. מוכרח שהיה מי שהתחיל אותו- שיש לו מתחיל). אז נלך לראשון שהותחל- היה לו מתחיל. למתחיל לא יכולה להיות התחלה, כי אז יהיו מותחלים בלי מתחיל. זה לא אפשרי. מוכרח שיש בורא נצחי, קיים, תמידי, בלי מתחיל, בלי התחלה ובלי סוף שאינו ניברא" תראה איך אנשים כמוך מגיעים למסקנות עילגות וחסרות כל בסיס... אתם אומרים של דבר חייב להיות בורא... נלך לקראתכם: הרובוט "ברא" רובוט פרימיטיבי, את הרובוט ש"ברא" את הרובוט "ברא" האדם, את האדם לפי טענתכם "ברא" אלוהים, ואז... אתם אומרים שמכיוון שאם לבורא יש בורא אז העניין לא ייגמר... אבל זאת בדיוק הבעיה!!! אם ל-A יש בורא ואת A ברא B שאותו ברא C אז ל-C מוכרח להיות בורא D הבנת? אחרת המבנה ה"לוגי" שלכם לא מתממש. מכניקת הקוואנטים הוכיחה לנו כי הטבע לא פועל ע"פ ההגיון האנושי, אלא להפך לעתים הוא פועל נגדו. אתם מניחים ששום דבר לא יכול להיווצר מעצמו ולכל דבר יש סיבה שגרמה לדבר להתרחש עקרון זה נקלט בעינינו כהגיוני נכון? אבל למעשה התאוריה שלכם הולכת נגדכם כי אם לכל דבר יש סיבה אז גם לאלוהים חייבת להיות סיבה. ואני אומר לכם המאמינים ולך תולעת שאתם לא יכולים להוכיח דבר אשר אינו ברור לכם ואינכם יודעים את כל הפרטים לגביו. ההסבר הכי הגיוני שניתן להביא הוא שנוצרנו מכלום ואנחנו חיים בשביל כלום נשמע לך הזוי? אתה אולי לא תבין אבל אני בטוח שכמה כאן יבינו. למעשה תיאוריית הגל של אנדרי וילנקין, אלכס לינד ורבים אחרים הוכיחו ע"י החוק הפיזיקאלי הזה שמאוד אפשרי שהיקום נוצר בלי סיבה מ"כלום" (הכלום הוא למעשה משהו שאנחנו עדיין לא הכי מבינים ורק בהמשך המחקרים נבין אותו טוב יותר). החוק הזה טוען שהיקום נוצר בלי שאף אחד ייצור אותו ובלי סיבה מכיוון שהוא טבעי ופועל ע"פ חוקי המתמטיקה. שנית החוק טוען שהסיכוי שיקום מסויים יווצר הוא 95% ולא 100% אם אלוהים היה יוצר את היקום הרי שהסיכוי היה 100%. אם תרצה הרחבה בנושא חפש בגוגל את הערך: "Wave Function of the Universe" ותקרא קצת על החוק. שים לב תולעת, את כל מה שהסברתי לך כאן כתבתי לבד, למדתי לבד והבנתי לבד. ואתה? ספק גדול אם אפילו אחד מן האספקטים האלה יושם על ידך.

התולעת 1

New member
בכל אטום יש פרוטונים ניטרונים

ואלקטרונים שנעים כל הזמן והם נעים לדוגמא "שלחן למעשה מסתובב כל הזמן, חלקיקיו מסתובבים, למה הוא לא נפרד למה הוא לא גולש למה הוא לא נשפך, למה? מה הסוד של זה? איך העולם הוא כדור? אם אני הייתי אומר לפני 500 שנה שהעולם כדור ויש אנשים שהולכים למעלה רגליים למטה והראש למעלה ויש אנשים שהולכים אם רגליים למעלה והראש למטה ולא נופלים היו אומרים שאני קוקו, העולם כדור, האוקיינוס שני שליש מהעולם מקיף את הכדור, איך המים לא נשפכים למטה? אז יש כח קוראים לו גרביטציה,אתה לא יודע מה הסיבה אומרים כח, מה נקרא לו? גרביטציה זהו אז נגמר הסיפור, ומי עשה את הכח הזה שישמור על זה שהכל ילך לכיון המרכז, מי עשה זאת? סטיבן הוקינג? אלא בגמרא כתוב את הכלל הזה של כח המשיכה, זרוק חוטרא אאווירא אעיקרא קאי. זרוק מקל עץ למעלה והוא יחזור לשורש שלו למטה, למה? יש כח משיכה, הקב``ה עשה זאת. איך אנחנו מברכים כל בוקר? ברוך אתה ה` אשר יצר את האדם בחכמה וברא בו נקבים נקבים וחלולים חלולים מהם סתומים מהם פתוחים, יש לנו איברים סתומים ויש לנו איברים פתוחים, שאם יסתם אחד מהם או יפתח אחד מהם אינו יכול לחיות אפי` שעה אחת, ברוך אתה ה` רופא כל בשר ומפליא לעשות, ברכת היום את הברכה הזאת s u p e r mind? למה לא? אם אני אקח בלון ואני אעשה בו חור יצא האויר? איך אנחנו מלאים חור והנשמה לא יוצאת? מי זה המפליא לעשות שמשאיר אותה בתוכנו וברגע שהוא מחליט שהיא תצא פשוט היא מתאדה לה והאדם נופל באמצע הרחוב, מי החזיק אותה כל השנים? יש איזה מסמרים איזה בריח? הכל פתוח, אדם יכול ללכת לישון ולא לקום בבוקר, הנשמה לא חזרה, לכן אני מודה בבוקר - מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך.

preacher

New member
מופע הסטנדאפ של התולעת

אנשים אתם חייבים לקרוא את ההודעה למעלה. פשוט למות מצחוק. ואל תשכחו לסגור את החור של התחת שלא תפליצו ובטעות תברח לכם הנשמה!

תולע עילג ואימבציל

"אם אני הייתי אומר לפני 500 שנה שהעולם כדור ויש אנשים שהולכים למעלה רגליים למטה והראש למעלה ויש אנשים שהולכים אם רגליים למעלה והראש למטה ולא נופלים היו אומרים שאני קוקו, העולם כדור" שטויות היוונים ידעו שהעולם כדורי כבר לפני כ-2500 שנה (אסכולה פיתגוראית) וכן אריסטו במאה הרביעית לפנה"ס. "אז יש כח קוראים לו גרביטציה,אתה לא יודע מה הסיבה אומרים כח, מה נקרא לו? גרביטציה זהו אז נגמר הסיפור, ומי עשה את הכח הזה שישמור על זה שהכל ילך לכיון המרכז, מי עשה זאת?", הפיסיקה המודרנית מזהה כוח עם חלקיק. לדוגמא כח א"מ מזוהה עם פוטון, כח גרעיני חלש מזוהה עם בוסונים מסוג W,Z כח חזק מזוהה עם גלואון. יש תורה שלמה spontaneous symmetry breaking המזהה גרביטציה עם חלקיק היגס.

תיקון

על פי מה שזכור לי, חלקיק היגס אחראי לשבירת הסימטריה הספונטנית של הכוח האלקטרו-חלש, לא של הגרוויטציה.

כן ולא

כן עבור חבורת כיול SU(3)xSU(2)xU(1) אז באמת שבירת סימטריה של א"מ, ואילו עבור SO(3) חלקיקים בוסוניים מקבלים מאסה כתוצאה משבירה ספונטנית של סימטריה כפי שאתה יכול לראות לדוגמא כאן.

טוב להתעדכן

אבל עדיין לא הצלחתי להבין אם התיאוריה הזאת פותרת את בעיית הרנורמליזיה של הגרוויטציה הקוונטית. האם יש פה מודל אמיתי של "שדה מאוחד"?

ובכן ממה שזכור לי

מנגנון היגס הוא כללי ובסופו של דבר מוסיף שדה כיול לפוטנציאל (רינורמליזציה), בחירת חבורת הכיול קובעת את החלקיק היסודי שיקבל מסה. מנגנון Higgs אבלי (חבורת כיול U(1(. פוטון מקבל מסה (דרוש לרינורמליזציה). מנגנון היגס לא-אבלי, אם ניקח טנסור יאנג-מילס קוואריינטי תחת כיול לא-אבלי (כאשר חבורת הכיול יכולה להיות SU(n), SO(n) ) מתקבל שדה היגס.

למעלה