תאורייה קטנה

PANDORA9

New member
תאורייה קטנה

כעקרונו של דבר אין אנו נותנים תשובות לשאלותינו המטרידות בדבר הוצרותו של חומר ראשוני. שכן אין אנו יכולים לדעת בודאות לעולם בין אם השערותנו הן נכונות או לא אלא, כל שביכולתנו לעשות הוא לתת מנוחה למוחנו הטרוד בכך שאנו מספקים לו תשובה משוערת ולא מדויקת ב-100 האחוזים תשובה המניחה את הדעת. קיימות מספר שאלות עיליות. שאלות אלה הנן שאלות אשר העיסוק בהן מביא לסיבוך גדול יותר מזה שהעסיק אותך בחיפושך המטריד אחר תשובה ,בתחילה. בדרך כלל חיפושך הראשוני אחר תשובה מחזיר אותך לנקודה מרכזית עיקרית וברורה. זוהיא נקודת ההתחלה ממנה יצאת. השאלה הבסיסית והחשובה מכל הינה שאלת הקיום הראשוני.(שאלת האינסוף) שאלה זו היננה שאלת אינסוף כיוון שאין היא ניתנת לפתירה. שאלה זו הופכת לשאלת אינסוף ברגע שאנו יוצאים מתוך נקודת הנחה "שאין יש מאין" לא יתכן הווצרותו של חומר מתוך כלום,ומהוא בכלל כלום. שאלה נוספת המתקשרת לשאלת העל הנ"ל הינה שאלה חשובה גם כן ,שכן היא סובבת את השיח הציבורי המרכזי בחברה האנושית. שאלה זו הינה שאלת קיומו של האל. ההאם האל קיים?ואם כן הרי שהוא בתור ישות עליונה יצר את היקום מתוך התוהו ובוהו. אך שאלה זו כמו קודמתה מגיעה לנקודת חסימה המציבה בפני המנסים לפתור אותה מסלול אינסופי של שאלה ותשובה. אם האל יצר את היקום מי יצר את האל-אין זה יתכן כי האל נוצר מתוך הכלום. כבסיס לתאוריות המובאות כאן אני דוגל בעיקרון עילי האומר כי כל דבר הינו הגיוני אפשרי ובר ביצוע (בין אם האינטיליגנציה האנושית,הידע והטכנולוגיה אינם מסוגלים להשיג אותו כעט,זהוא כבר מצב אחר)

PANDORA9

New member
תודה.

אני מצטער חשבתי לפי הכותרת שמדובר באנשים רציניים. לא הספקתי לקרוא את המודעות השונות תודה שאמרת לי.

RONI999

New member
אבל אם מתעסקים בשטויות...

למה אתה רושם כאן?... הפורום הזה מיועד לשאלות בדיוק כמו שהשואל שאל אם תיקרא את התגובות תיראה שיש כאן אנשים שיודעים על מה הם מדברים ולא כמו שזה ששומר על החומות טוען... באמת חבל שיש אנשים כמוך שמוציאים שם רע לפורום... אם הפורום לא לרוחך-אין שום סיבה שתבקר בו, ותביע את דעתך...

preacher

New member
התשובה היא 42

אדם חכם מאוד בשם דאגלס אדאמס כבר מאר שלא מספיק לדעת את התשובה לשאלות הגדולות של החיים - צריך לדעת גם מה הניסוח המדויק של השאלה. ותראה מה כתבת: "השאלה הבסיסית והחשובה מכל הינה שאלת הקיום הראשוני.(שאלת האינסוף)" אבלך מה כאן השאלה? אמרת שקיימת שאלה כלשהי וישר רצת לענות. האמת, לא התעניינתי בתשובות שלך כי כאמור - אם אני לא יודע מה השאלה, מה תעזור לי תשובה? או בקיצור - מהן השאלות אותן אתה מתיימר לפתור?

התולעת 1

New member
סטיבן הוקינג.

מהמפץ הגדול אומר שהעולם נברא מפיצוצים. אז היה תלמיד אחד בן 15 בערך באילת ששאל את המורה שלו ``המורה, איך נברא העולם?`` אמרה לו: ``היה פיצוץ`` אמר לה: ``מה התפוצץ?`` אמרה לו: היו שני גופים שנפגשו והתפוצצו.`` אמר לה: ``המורה, ומי פוצץ אותם?`` אמרה לו: ``צא החוצה!`` חה חה חה סיבך אותה לא יודעת לענות. זה לא כתוב בתקן של משרד החינוך. אז הוא אמר שהעולם נברא מפיצוצים . אני עוד לא הבנתי דבר כזה: איך אפשר לפוצץ ויבנה? אני לא מבין למה מביאים פועלים ערבים פועלים יהודים לבנות? – שים פצצה ויהיה בנין! זה מפיצוצים בנה עולם לא בנה בניין וסידר את האנשים וכולם יושבים צוחקים מפיצוצים. אני מקווה שאף אחד לא יתפוצץ פה בפורום. יש כאלה שיש להם הפעלה מאוחרת. אבל בכל אופן צריך להבין: ככה מוכרים לאנשים ואנשים קונים. קונים. אז שאלו אותו: האם יש אלוקים? הוא התרגז לא רצה לענות. למה אתה לא רוצה לענות? אינשטיין ענה. אינשטיין בגיל זקנה הגיע למסקנה ``העולם מעיד שיש בורא``. רק אינשטיין לא היה יכול לחזור בתשובה . הוא אמר ``אני כבר מבוגר וזקן בשביל לעשות שינוי ומהפך בחיי. אני כועס על הורי שלא למדוני יהדות. אבל אני מודה - יש בורא לעולם.`` חברי הפורום יקרים: אי אפשר לברוח מהמציאות הזאת. ינסו לבלבל אותנו באלף תיאוריות תבדקו רק את הדברים תקראו תיאוריה או הוכחה, מה ההוכחה? בא נשמע לאט לאט. הוכחה אני רוצה לראות יסוד להוכחה. בלי יסוד אין כלום! ואני אגלה לך את הסוד: את הסוד הזה אומר הרמב``ם: אדם נבון ופיקח ידע. כך מתחיל הרמב``ם את ספרו המדע ביד החזקה 14 כרכים ספר הראשון ספר המדע להרמב``ם במשנה תורה. מה אומר הרמב``ם: ``יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון והוא ממציא כל נמצא`` ``סיוד היסודות`` אם אתה רוצה להעמיד איזה יסוד בעולם איזה דבר מסוים חייב שיהיה לזה יסוד אם אין יסוד אי אפשר להעמיד. ``יסוד היסודות ועמוד החכמות`` אי אפשר לחוכמה שתשען בלי הדבר הזה . אין חכמה שתתקיים בלי העמוד הזה: ``יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע`` אתה צריך לדעת את זה ``שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל נמצאים`` אם אין לך את היסוד הזה אתה רק פקה פקה כלאם פאדי אתה מדבר לא לעניין

s u p e r mind

New member
תולעת שלשולית פיצוצית ../images/Emo123.gif

נוכחותך בפורום מיותרת לחלוטין, אתה מעתיק את דברי השליט"א חמום הצלופחית שעל כתפיו, ובו בעת מזלזל בתאוריות ועובדות שלא רק שאינך מבין אלא אף פעם אפילו לא ניסית להבין. אין פלא שאף אחד לא מתייחס לתולעת טפילה כמוך, מקומך בחדר חרדים ולא כאן. תעשה טובה - לך ואל תחזור לכאן, אלא אם כן תשנה את גישתך.

capital

New member
יופיטר הוא אבי האלים (לפי הרומאים)

זה לקוח מהיוונים, שם הוא נקרא זאוס רציתה בורא, קבלתה בורא. נכון שהוא לא יהודי. תאמין לי שיש עוד הרבה מועמדים לתואר בורא עולם... מה עוד חסר לך? שכנע אותי שאלוהי אברהם הוא הבורא?

התולעת 1

New member
בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ

וכול..וביום השישי נברא האדם תקרא את כל השלשלת של אדם וחוה עד אברהם אבינו הבנת?

neko

New member
כאשר הכתוב בתורה מתנגש עם המציאות

למי תאמין? לכתוב או לראיות? הנח לי להניח כי לכתובים העתיקים. מכאן שכלל אינך עוסק ב"ראיות", אלא רק בחיפוש תרוצים לצידוק דרכך. המציאות היא עבורך משנית לעומת התורה.

neko

New member
נתחיל בפיקציה הזו ששמה אלוהים,

ובמעשיו באגדת הבריאה שאינם דומים לתהליכים האמיתיים שקרו.

דב מאיר

New member
האלהות היהודית שונה

הקב"ה אינו מלך על אלים. הוא יחיד מוחלט. לכן הטענה יופיטר ברא אינה שוות ערך כלל לטענה היהודית. אולם אם תאמר שיופיטר יחיד והוא ברא את העולם הרי יצרת שדה סמנטי מקביל בלבד. אולי תוך חילול הקדש ע"י שימוש במושג מתועב בהקשר לבורא העברי הנעלה.

גוססי

New member
ידוע כי העולם נברא ע"י גאיה (Gaia)

גאיה נוצרה באופן ספונטני מתוך הכאוס הקדום וממנה יצאו Pontus (הים), Uranus (השמים) ו-Ourea (ההרים). יותר מאוחר הפך Uranus לבעלה של גאיה ויחד הם הולידו את הטיטאנים, הציקלופים ועוד כמה ישויות-על. אלה העובדות ואין בלתן.

גוססי

New member
לא מיתולוגיה אלא עובדות

ויש אפילו עדויות ראיה למעורבות אישית של האלים באירועים כגון מלחמת טרויה.

למעלה