תאגידים

../images/Emo93.gif את כאן.....

תני לי כמה דקות לנסות לארגן מקלט מדיני אצל החמאס לפני שאת באה לנקום בי על הכפשת הקורס המזעזע הזה, טוב?
נ.ב. תאגידים זה כלבת מכולבת, זכורות לי כמה אנגינות שיותר נהנתי מהן.

6.... 5..... 4......

(הריח של השירותים בפקולטה ב-12 בצהריים, הילד המעצבן של השכנים שצורח לי מתחת לחלון בשבת בבוקר, אמא שלו שקוראת לו בצרחות מלמעלה, פקקים בצומת המוביל בדרך לצפון, מריטת שיערות ברגליים, לנקות את השלשולים של הכלב שלי, טיפול שורש - כל אלה ביחד יותר
משיעור אחד בודד בתאגידים) הלו?
הגעתי למפקדת החמאס? יש לי הצעה שלא תוכלו לסרב לה, בלונדינית שזקוקה למקלט מדיני.

זה לא נורא כמו שזה נשמע

גם לי יש חלחלה עצומה ממספרים וכלכלה וכל מה שקשור לזה, ולמרות שאמנם די סבלתי בתאגידים אני חייבת לציין שלא נתקלתי בצורך לעשות חישובים מכל סוג שהוא. הקורס נוגע בעיקר לאספקטים המשפטיים של הנושא - חובות בעלי מניות, הרמות מסך, אחריות החברה וכד'. אם את מתקשה, אולי ספר מחשבות יעזור לך, לי הוא עשה הרבה סדר בדברים.

JaneLame

New member
באופן כללי, ספרי מחשבות מומלצים?

אני משתגעת מחוקתי, והמתרגל שלנו היה דיי מהוסס בשאלה אם להמליץ על ספרי מחשבות או לא. לדבריו הרמה שלהם נמוכה במקצת מהדרישות של האוניברסיטה, אבל הם עדיין יכולים להסדיר עניינים בראש. מה דעתך? דעתכם? במסגרת העבודה המליצו לנו לקרוא מאמר של אריאל בנדור מספר ברנזון, אבל הוא מסבך יותר מאשר מבהיר את העניינים. אם למישהו יש מחברת קורס של פרופ' בנבנישתי, או עבודה לדוגמה בחוקתי, לא חשוב באיזה נושא (אני רק רוצה לראות איך מנסחים דבר כזה), אני אשמח לתרומות. המייל שלי זה היוזר בתפוז @ ג'ימייל.

יפתח00

New member
ברוב הקורסים של שנה א' הם ממש לא היו בכיוון..

בעיקר בחוקתי, מה שהיה כתוב שם לא כ"כ היה רלוונטי למה שהמרצה הדגישה (אבל זו הייתה דפנה ברק, אין לי מושג איך בנבנישתי בחוקתי, בבינלאומי אני סובל מכל רגע...). אם את מעוניינת בעבודות בחוקתי ופתרונן (של דב"א) אני יכול לשלוח (קרן ילין הייתה המתרגלת, וזה מה שמשנה)

JaneLame

New member
אחותי למדה את הקורס הזה בעברית

והיא כל-כך התאהבה בתחום שהיא ממש הפכה לטיפוס קורפורייט כזה, התחילה לקרוא דה-מארקר. היא נגד מיסוי פרוגרסיבי למשל (אותי אישית זה מזעזע).

מעניין עם מי היא למדה

היא היתה צריכה לקחת מיסים עם גליקסברג כ-antidote. הוא מזכיר שם מיסוי רגרסיבי (למשל, מס גולגולת, או מס באחוז קבוע (למשל, 20% על כולם)) כפסגת הרשע וכפשע נגד האנושות, שנעלם מהעולם הנאור יחד עם דברים כמו מילת נשים וקציצת ידי גנבים כעונש. זה בהחלט נראה לי הסדר הנכון - קודם תאגידים (עם חמדני
) ואח"כ מיסים עם גליקסברג.

למעלה