ש"ס נגד האינטרנט

אשרת

New member
../images/Emo13.gif

אני יודעת שילדים בני 13 כבר יודעים כיצד גוף האישה/גבר נראה, אבל לא זאת הבעיה עם סרטי פורנו. אני מסכימה איתך שרוב בני הנוער הינם נורמטיביים ומסוגלים להבין שמה שרואים שם זה לא בהכרח משקף את המציאות.. אבל אתה יודע.. זה כמו ילד שרואה את סופרמן בטלוויזיה ומנסה.. לגוף גם כן.

baudrate

New member
טיפשי או מסוכן אינני יודע מה יותר

ואני מצטט - "כל מי שרוצה גישה באינטרנט יהיה חייב לדווח מי הם באי ביתו". זה רק מציג את האבסורד בחקיקה מעין זאת, אתה מנסה לסגור חור אחד והנה יש לך עוד מאה חורים. אגב, התכנים בעיתונים, בסרטים ובטלויזיה הם בוטים לא פחות ופוגעניים לא פחות מאשר באינטרנט. אם כבר היה מישהו רוצה באמת רוצה להגן על נפשם הרכה של הנערים הוא היה צריך מצנזר את החדשות והעיתונים שמלאים בתיאורים מלאים ועסיסיים של מין אלימות דם ומוות, לא משהו פיקטיבי אלא סיפורים מזעזעים מהחיים.

Fasz

New member
ב'הארץ' מאפשרים לך לצפות בפורנו?

האם אתה יכול לפתוח את העיתון, ולגלות נגן וידאו המאפשר לך צפייה לייב באיזה סוג של פורנו בו רק תרצה? מה הכוונה לכך שהתכנים בעיתונים ובטלוויזיה פוגעניים יותר מאלה אשר באינטרנט? באינטרנט הגישה היא מכעט בלתי מוגבלת לכל מקום ולכל סוג של סטייה. תשאל את השוטרים באשר לכל חדרי הצ'טים לפדופילים וכיו"ב. בעיתונות ובטלויזיה, הכל מבוקר ע"פ הטעם הטוב, ולהורים יש שליטה רחבה יותר על שעושים ילדיהם. יש להגביל גישתם של קטינים לרשת, ואם תשאל אותי יש גם להוציא את הפורנוגרפיה מחוץ לחוק, ולהלאים את רכושם של הפרוצות וסוחרי הנשים הללו. על מה הוויכוח בדיוק?

baudrate

New member
תיאורים גרפים של אלימות

מסוכנים לילדים הרבה יותר מאשר פורנו, מעוותים הרבה יותר את התפישה המוסרית מאשר סרט זימה. תמונות של אנשים מדממים וחלקי גופות הרבה יותר סביב אוטובוס שרוף מזיקות לנפש הילדים הרבה יותר מאשר לראות גבר אחד מזיין גבר אחר בתחת. סיפורים איך האנס רוצץ את גולגלתה של הקורבן או דקר אותה בכל חלקי גופה אינם מוסיפים לרמה המוסרית של ילדים ששומעים על כך בעל כורחם. אחר כך הם גדלים להיות אלימים ופראים הרבה יותר מאשר כאשר הם רואים זוג מקיים יחסי מין עם גניחות. אין שום ביקורת בעיתונות ובטלויזיה על הטעם הטוב. להיפך. התחושה שלי שהטעם הרע הוא השולט, וההורים הם אפילו אינם רואים כיצד הילדים נחשפים לתכנים אלו, זה כבר הופך לחלק מהחיים, חלק מהמציאות בבית וברחוב.

Fasz

New member
ואתה אני מבין, פסיכולוג?

כיצד אתה מגיע לקביעה חד משמעית כל כך שעל פיה אלימות 'רכה', כפי שהיא מוצגת ומתוארת לא פעם בטלוויזיה= גניחות וביצוע מעשי סדום בנשים באתרים פורנוגרפים, אשר לשם יוכלו הילדים להיכנס בנקל? בל נזכיר את העובדה כי עצם הכניסה לאתרים הללו מממנת את סוחרי הנשים והזונות העושים 'עבודתם' 'נאמנה', ובכך תורמת לניצול נשים ברחבי העולם.

vinney

Well-known member
זה אתה אמרת

זאת לא עובדה כלל וכלל. אפשר לטעון גם בדיוק ההיפך, אנשים שאין להם גישה לפורנוגרפיה, ילכו לזונות ויממנו סרסורים כי לא יקבלו פורקן במקום אחר. אלה המצטלמים בסרטי פורנוגרפיה דווקא לא מנוצלים (אני לא מדבר על סרטים פדופיליים או כל מיני תיעודי אונס כמובן, אבל באלה מטפלים גם עכשיו), אלא מרוויחים לא רע בכלל ובחרו להיות שחקנים פורנוגרפיים. מדובר בתעשיה שלמה, שבין היתר דואגת לעובדיה (מתוך דאגה להמשך קיומה כמובן), על ידי בדיקות תקופתיות, ביטוחים, ושכר לא רע בכלל.

Fasz

New member
מדוע אין זו עובדה?

הרי כל כניסה לאתר פורנוגרפי, וכל קנייה של סרט פורנוגרפי, מממנת למעשה את סוחרי הנשים הללו, לא? איני חושב שניתן להילחם בזנות ובסרסורים, שכן התופעה מלווה את האנושות מתחילת דרכה. אפס אני חושב כי בהחלט ניתן להקטין את היקפה והשפעתה, ובכך למנוע מהחברה להתדרדר למצב בו האפיקורסיות תהיה ממוסדת ואף מובנית. ברור לי שזו תעשיית מין הדואגת לעובדיה, אך כמה מן ה'שחקניות' בה היו בוחרות בדרך זו אם הייתה להן האפשרות לבחור בין זה, לבין עבודה אחרת ומשתלמת לא פחות? הרי יש גם זונות רבות אשר 'בחרו' בדרך חיים זאת (לרוב, מפני שלא הייתה להן ברירה), אך זה לא הופך את המקצוע ללגיטימי ככל העבודות.

vinney

Well-known member
שוב, זה אתה אמרת

"סוחרי נשים" - על מה אתה מדבר? אני במקרה (בתור מי שמסתובב הרבה בלוס אנג'לס) מכיר כמה אנשים שבין היתר קשורים לתעשיה הזאת. אין בינם לבין סחר בנשים שום כלום וחצי דבר, זאת תעשיה רצינית, כפופה לחוקים, מפוקחת, כמו כל תעשיה אחרת. כמה משחקניות היו בוחרות בדרך אחרת? לא יודע. אבל למה אתה חושב שלא הייתה להם אופציה אחרת? עשית איזה מחקר מעמיק על זה? שאלת לפחות אחת? תבדיל בין התמונות שאתה רואה מצילומי פשיטות משטרה על מכוני ליווי בדרום תל אביב, לתעשית סרטים פורנוגרפיים לגיטימית וחוקית לחלוטין.

Fasz

New member
אנו סוטים מן העיקר

אני אוכל להסביר את עצמי, ברם אני חושב שזה יפגע בנושא המרכזי של השרשור אשר סב סביב קטנים ופורנו ברשת. זה העיקר, ועל כך יש להתדיין (הגבתי לך באשר להודעתך האחרת בתחתית השרשור הנ"ל). תמיד נוכל לפתוח שרשור חדש אשר יתבסס על נושא זה.

vinney

Well-known member
הנושא המרכזי זה הגישה

שפורנו ברשת בהכרח גורר פגיעה באנשים. זאת הנחה לא נכונה, ואגב - גם לצעירים לא יזיק מידה מסוימת של פוקרן מבלי שיאנסו את חברותיהם בכיתות. הגישה של "לאסור, ואז לבדוק למי מותר" זאת גישה דיקטטורית שנוגדת את כל ערכי השוויון. אתה חושב שאסור לי משהו - תוכיח אתה שאסור לי, אל תדרוש ממני להוכיח שמותר לי.

Fasz

New member
ויני, כפי שהבהרתי לפני כמה הודעות

איני מתייחס לגישה הזאת של הח"כים ה'יקרים' מש"ס, אלא למהות הדברים- האם יש למנוע מקטינים לשוטט באתרי הפורנו? ואם כן, באילו אמצעים? איני מציע להגביל גישתם של כולם ואז לאלץ כל אדם להזדהות על מנת לקבל הזכות לגלוש באתרים אלה.

vinney

Well-known member
בהחלט יש

אבל היא דורשת מידת אחריות מהורים. אין שום סיבה לפגוע (שוב) בכלל אוכלוסיה בגלל קומץ הורים לא אחראיים או עצלנים.

baudrate

New member
אי אפשר שלא להתייחס לפסיכולוגיה

כאשר מדברים על השחתת הנוער. ביחס החלק השני של סחר בנשים ואלימות כלפי נשים , אני חושב שצריך לשנס מותניים. גם כאן יש מיגבלות שהמדינה צריכה לשמור עליהן. למשל המדינה אינה יכולה להשתמש בכל שיטת חקירה שהיא גם כאשר מדובר בפשעים חמורים , היא אינה יכולה לעצור בני אדם לתקופה בלתי מוגבלת ובודאי שצריכה אישור בית משפט למעצר. כך גם המדינה צריכה לשמור על עקרונות של פרטיות וחופש ביטוי כאשר מדובר בעניינים נכבדים כמו סחר בנשים ואלימות כלפי נשים, ובמיוחד כאשר המדינה לא עושה מאמץ מיוחד להלחם בבעיה בערוצים אחרים הרבה יותר פרקטיים.

Fasz

New member
וודאי שלא, אך איני רואה מדוע יש

לקבל הערכתך נכונה? עד כמה אתה בקיא בנושא? כל אזור של המוח מתפתח בקצב משלו בזמן הילדות, וראשית ההתבגרות המינית מציינת את אחת התקופות הסוחפות ביותר במוחו של הילד המתבגר. בין האזורים המוחיים המתפתחים בילדות, עד להגיעם להבשלה, יש ביניהם אזורים ויטאלים לחיים הריגשיים. אם האזורים החושיים מבשילים למשל בראשית הילדות, והמערכת הלימבית מבשילה בעת ההתבגרות המינית, האונה המצחית (החלק האחראי על ההבנה הרגשית, השליטה העצמית וכיו"ב) מוסיפה להתפתח. כל עיוות כסרטים פורנוגרפיים גורע מחלקים חיוניים אלה להתפתח כראוי, היא הנותנת כאשר מדובר בילדות המשמשת בין היתר, לעיצוב הנטיות הרגשיות של האדם. יש הבדל בין אדם מבוגר, אשר מוחו הגיע לדרגת הבשלות המתאימה כמו גם היסודות הנפשיים הטבועים בו, הצופה בפורנו, לבין נער או ילד הצופה בפורנו. על כן, על המדינה לנסות ולהגביל גישתם של נערים וילדים לאתרים מעין אלה, בקונסטלציה כלשהי אשר תהיה מקובלת על הרוב. ניתן להעמיד פתרונות יצירתיים לכך, פתרונות יצירתיים הרבה יותר מאשר אלה שהוצעו בהצעה דנן.

baudrate

New member
גם אני אינני רואה מדוע יש לקבל

הערכתך כנכונה. עד כמה שאני מבין תמונות ותיאורים של אלימות במציאות או בבדיון פוגמים ומשחיתים את הנוער הרבה יותר מאשר עניינים הקשורים למיניות.

Fasz

New member
ובכל זאת אני לא רמזתי כי

לפי השקפתי אתה אינך אלא טיפש לפני כמה הודעות
פשוט תהיתי על סמך איזו הכשרה בדיוק היססת כיצד לקרוא לנק' המבט ממנה אני צופה על הדברים, כ'טיפשית' או 'מסוכנת יותר'.

baudrate

New member
אני דיברתי על דבר מסוים

וזה מה שציינתי בהודעתי, ולא על הסוגיה בכללותה של ילדים ובני נוער באינטרנט ו/או ניצול נשים. אני שמח ששאלת כדי שלא יווצר רושם מוטעה

s k y b l u e

New member
בקומוניזם אמיתי אין כלל אינטרנט לעם

קומוניזם אמיתי זה צפון קוריאה וקובה. שם יש אינטרנט רק לחבורה השלטת שמשתמשת בו בעיקר לצפייה באתרי פורנו. קומוניזם הוא חברת עבדות מפגרת וטרור מפותח. בקומוניזם חורשים את השדות במחרשות רתומות לבהמות או שותלים שדות אורז בידיים ע"י המוני עבדים, כמו בימי הביניים. בסין יש קומוניזם פוליטי אבל קפיטליזם כלכלי פראי המתפתח בצעדי ענק ומצעיד את המדינה מחברת עבדים קומוניסטית למעצמה מתועשת של המאה ה-21.

משקיף25

New member
תראו מי התעורר...

נביא הקפיטליזם, שליחם של נחמיה שטרסלר וסבר פלוצקר (ולאחרונה גם "מקור ראשון"), התעורר לעוד בוקר של תעמולת גן ילדים אימפריאליסטית.

למעלה