ש"ס נגד האינטרנט

זאת לא הפעם הראשונה שהם מנסים

הצרה היא שעכשיו זה עבר קריאה טרומית, כשהיו להם 17 מנדטים הם ניסו להעביר את החוק לשמחתי הוא נפל. אני מקווה שהציבור החילוני לומד את הלקח כל פעם הם מנסים את הכפייה החרדית מחדש. כולם זוכרים מה קרה בבחירות לאחר מכן. אני מקווה שזה יגרום לציבור החילוני להבין ששינוי מייצגת אותו הרי גם ח"כים לא חרדים תמכו בהצעה. חבל שאלו שיהיה להם שכל צריכים לסבול כל פעם מחדש

לבדרט שלום

פולישוק לא קשורה לשינוי היא עברה מחץ לדרך חדשה בכל מקרה היא בשינוי ולא קשורה לשינוי. מה שפולישוק עשתה לא קשור לשינוי

baudrate

New member
פולישוק כעת לא בשינוי

אולם אי אפשר להתחמק מזה שכאשר שינוי יצגה לכאורה את המוני החילונים במדינה חברת כנסת מטעמה הציעה הצעות שכאלו. כיצד אתה מבטיח שהצעות כאלו לא יחזרו על עצמן? הרי זה אפילו לא במצע. אני למדתי שבעל פה לא שווה מה שבכתב ואפילו האחרון לא ממש תופש בפוליטיקה.

לברדט שלום

כמו שרשמתי פולישוק לא קשורה לשינוי היא הייתה חלק מאתנו. אך היא עזבה עם הפסדו של פורז כנראה שידעה שאין לה סיכוי לזכות, משמעות הדבר שינוי מתנגדת לחוק שלה. זה צריך להיות במצע כדבר שולי אני בהחלט מסכים אתך שיש לזה מקום על מנת שהציבור ידע מה דעתנו. אני אישית תומך בכניסה חופשית לאתרי פרונו או הימורים (למרות שאני לא אהמר ואני מתרחק מדברים כאלו)

תראה את FASZ ותבין...

הדמוקרטיה בעיניו ועיני אנשים כמותו היא רק המלצה. זו הסיבה שהוא תומך בדיקטטורים כמו נתניהו. או כפי שאמרה הנסיכה פאדמה במלחמת הכוכבים - פרק 3: So this is how liberty dies... with thunderous applause.

Fasz

New member
קטינים שצופים בפורנו=דמוקרטיה????

אתה לא חייב להצדיק השחתת הנוער בישראל ע"י הגנה על אורחות חייך המפוקפקים.

vinney

Well-known member
קטינים שצופים בפורנו=בעיה של ההורים

למה אני צריך להפגע בגלל הורים שלא מסוגלים לשלוט על ילדיהם? אם אני רוצה לראות את הפורנו שלי בשקט בלי לשלוח תעודת זהות לכל ספק אינטרנט - זכותי. ואם להורים של הילדים יש בעיה עם זה - יש מספיק פתרונות טכנולוגיים עבור משתמשי הקצה, שלא פוגעים במשתמשים אחרים. זה נכון לפורנו, לאלימות, לשפה בוטה, לטוקבקים מתלהמים, לכתיבה בפורומים פוליטיים, לביקורת על הממשל, לטענה שהמלך לא הומלך על ידי האל ואולי יש עוד אלוהים מלבד אללה, ושאר הדברים שרוצים לאסור עלינו לאט לאט.

Fasz

New member
לא, לא, איני מסכים

לא לכל הורה יש הזמן להעמיד לרשות ילדו חינוך ומערכת ערכים אשר ייעדו אותו לנהוג נכון במקרה זה, ולא לכל הורה יש הידע הטכנולוגי אשר בעזרתו יוכלו להשיג את התכנות אשר ימנעו מילדיהם להיכנס לאתרים אלה כשהם באיבם. ילדים צעירים אשר יכולתם הרגשית תיפגע בעקבות שיטוטים באתרים מעין אלה; ייתכן ואף יוכלו לפגוע בחברה ולהוות סיכון בעבורה. למשל, קראתי לפני כמה שנים כתבה ב'הארץ' (אם איני טועה) על סרט פורנו ישראלי המתאר מעלליה של חבורת אנסים, והסתבר כי כמה צעירים בגיל העשרים לחייהם 'חיקו' את שראו בסרט.--- זה איום על החברה. במרוצת העשורים האחרונים הוכרזו 'מלחמות' רבות בזו אחר זו, בסמים, בתאונות הדרכים, בנשירה מבתי הספר וממש לאחרונה גם בכל הזבל באינטרנט. הצרה של כל מערכות ה'קרב' הללו, הוא הופעתן במועד מאוחר מדי, לאחר שהבעיה כבר הגיעה לממדי מגיפה והכתה שורשים איתנים בחייהם של הצעירים. מה שדרוש לחברה הישראלית כתחליף ל'מלחמות' חסרות הטעם הללו, הוא היצמדות למניעה. זאת אמנם ניתן להשיג ע"י חינוכם של הילדים בבית ובמערכות החינוך, אך בהחלט ניתן לעזור להם ע"י מערכת הגבלים שתמנע מקטינים גישה לאתרים פורנוגרפים. חשוב להדגיש, כי איני מדבר על ההצעה הזאת של ש"ס, אלא על העיקרון עצמו.

vinney

Well-known member
זאת אחריות של ההורים

אי אפשר להחזיק את כל האוכלוסיה כבני ערובה כי לחלק מההורים אין זמן. מגבלות טכנולוגיות אצל ספקים אפשר לעקוף גם ככה, ובהרבה יותר קלות מפתרונות עבור משתמשי קצה, כך שהתוצאה היחידה תהיה שמי שרוצה לראות - יראה, וכל השאר יפגעו. אז למה סתם?

Fasz

New member
מסופקני אם הנוער הישראלי

ינסה לתכנת מחדש את התכנות בנסיון להערים על מפתחיהן. קח למשל את תכנת ה'נורטון' כדוגמה, אשר אשרת העלתה אותה זה לא מכבר בשרשור. הרי ניתן לתכנת תכנה דומה אשר תתבסס על העיקרון בו בעת שאתה נכנס לאתר פורנוגרפי, טרם הכניסה אתה מתבקש להכניס סיסמא. הכנסת את הסיסמה? אתה תוכל להיכנס. הכנסת סיסמא לא נכונה? לא נכנסת ואתה חוזר לדף האינטרנט הקודם בו גלשת. כיצד תכנה מעין ז(אני יודע שהדוגמא שנתתי הינה שטחית למדי, אך תנסה להתייחס לעיקרון המובלע בה), יכולה לפגוע בך ובזכויותיך? המירב שתעשה היא להגן על קטינים מפני תוכן פורנוגרפי.

vinney

Well-known member
באמת? אתה לא מכיר את הנוער

ולאו דווקא ישראלי. זה לא חדש לאף אחד שברגע שאתה אוסר משהו על מישהו, אתה רק יוצר תמריץ לקבל את זה
הבעיה היא שהפתרון שתיארת לא עונה לדרישות החוק. סיסמא אפשר לנחש או לגנוב, או אפילו לקנות ולמכור, ואז ניתן בקלות רבה להתחזות, ולפי ההצעה של ש"ס, האחריות הפלילית במקרה הזה תהיה על הספק. אני יכול להסביר לך בקלות, עד כמה כל פתרון שלא מבוסס על זיהוי פיזי, הוא קל לפריצה. אם תסתכל בחתימה שלי, זה די בתחום המקצועיות שלי

Fasz

New member
אתה טועה ../images/Emo13.gif

אני דווקא מכיר את הנוער הישראלי, החדשנות, היוזמה, וכל שאר התכונות הנעלות- ראיתי בביתי, וראיתי בבתי אחרים ואף בבתי הספר לפרקים. נחשוב עתה על איזו שכבת גיל אנו מדברים? בערך גילאי16-8; האם לילדים אלה יהיה הידע המספיק על מנת שיתכנתו את התכנות השונות אשר יסופקו בידי ספקיות האינטרנט? וגם אם יהיה להם הידע ותהיה להם היכולת- האם אינך חושב שילדים בעלי כישורים בסדר הגודל הזה, לא יעדיפו להקדיש זמנם לפיתוח רעיונות חדשים, על פני פריצת תכנות שיאפשרו להם גישה לאתרי פורנו? ניתן יהיה לעקוף את המכשולים הללו, אך לא כלל הקטינים ינסו לעשות זאת. כך, כקולקטיב, יהיה ניתן להגן עליהם מפני התכנים הללו, והרי שמצב זה ייטב על המצב הנוכחי, לא? כיום כל קטין יוכל להשתלט על המחשב של הוריו, או על מחשבו האישי ולגלוש לאתרים מאין אלה. בהתבסס על העובדה כי הילדים של היום 'מגלים' את האינטנט לכל המאוחר בגיל 8, אין ספק שיש להגביל גישתם. גיל 8 הרי, הוא לא הזמן ולא המקום להסביר לילד על יחסים אינטימיים בין גבר לאישה.. גם לא גיל 9, וגם לא גיל 10. עליי להודות כי נכנסתי לפורום שלך, ויצאתי לאחר כמה דקות אחוז תזזית. מעטים הנושאים שהבנתי, ואת פשרם כמו כל הג'אווה וה-kernel stack והזמני ריצה הללו
אתה מוזמן להסביר לא רק לי, אלא גם לשאר חברי הפורום המבולבלים כשיזדמן לך. אך כמובן שאין בהסבר ערובה להבנה

vinney

Well-known member
תגיד, מה עובר עלייך?

בוודאי שיהיו להם קישורים, ובוודאי שהם יעשו את זה! ראה הוכחה של פריצות משחקים, פריצות DRMים, פריצות אתרים, פריצות מחשבים - כל מה שאסור, ילדים עושים כי זה אסור. לא צריך להיות גאון קטן כדי לפרוץ מערכת כזאת, יותר מזה, מכיוון שיהיה פה סחר שחור מאוד ער, יהיה גם עניין לאנשים יותר מבוגרים להשתתף בחגיגה. אם ילד לא יודע על יחסים אינטימיים בין גבר לאשה בגיל 9 (אתה בטוח, אגב? אולי תופתע קצת אם תדבר עם הילדים שלך), אז הוא לא יחפש גם פורנוגרפיה. אבל מי שיחפש - ימצא, ושום ספק אינטרנט לא יעצור אותו, אלא אם כן אתה תנהל משטר אינטרנט דומה לזה של סין, איראן, או סוריה, בו כל מה שנכנס למדינה - עובר ביקורת, ורק מה שהמדינה מחליטה שראוי יכנס (או יצא). אתה באמת רוצה את זה? אם כן אולי עדיף שתעבור לגור שם. הנושא צריך להיות מטופל במישור החינוכי (גם את ההורים צריך לחנך, לא הכל המדינה צריכה לעשות עבורם!), גם בשיעורי חינוך מיני בבתי ספר (יש כאלה בכלל? לי לא היו...), גם בבית. אין שום טעם לפגוע פגיעה בחופש הביטוי של כולם, רק לי לכמה הורים יש פחד ורתיעה מלאסור על הילדים שלהם משהו שלאחרים מותר, והם מעדיפים שמישהו אחר יעשה עבורם את העבודה.

Fasz

New member
ילדים בני 9 אינם בקיאים בכל

פרטי האקט, קרי כיצד זה מתבצע. איני רוצה לדמיין מה יקרה כאשר ילד בן 9 יכנס לאתר פורנו לראשונה בחייו, ועד כמה מכלול מושגיו המיניים בגיל הזה יתעוות כתוצאה מכך? איני מכחיש כי ייתכן ויהיו להם הכישורים לעשות כן גם בגיל 13,14 אך אל נא שכח כי אותה התכנה של נורטון העוסקת במישור זה של הגבלה, עוד לא נפרצה בידי הילדים. ייתכן והמבוגרים יותר יפרצו את הגנותיה, אך אני מניח שבני שכבת הגיל עליה אנו מדברים לא יעשו זאת. אני חושב שהוויכוח כאן על 'לא יפרצו' או 'כן יפרצו', הוא מיותר. יש להגביל גישתם של קטינים למקומות מסוימים ברשת, ותכנות אשר ימנעו גישה למקומות אלה, הן חלק מן הפיתרון. הבעיה כיום היא שהאינטרנט פלש לתחומים רבים כל כך, עד שההתחברות היא כמעט בלתי נמנעת. גם הליך היצמדותם של הילדים לאינטרנט הוא בלתי נמנע, שכן איזה הורה רוצה שילדיו 'ישארו מאחור'? ולהורים אין את כל הזמן שבעולם לחנך את ילדיהם, בכל הנוגע לגלישה נבונה באתרי האינטרנט השונים. האם מתיחת מגבלה ראשונה כמעין תוכנות מן הסוג דנן, תהווה פגיעה כל כך קשה בך? קטונתי מלהבין.

vinney

Well-known member
אותה תוכנה היא

במחשב הביתי, לא באתר הספק, כדי להשתמש בה לא נדרש שום שיתוף מידע פרטי ואישי עם גורמים זרים בספקי אינטרנט. כמו שאמרתי, שימוש בכלים שנועדו למשתמשי קצה הוא יעיל יותר, ופוגעני פחות, אתה לא סותר את הטענה שלי, אתה רק מחזק אותה. אממה, בשביל להשתמש בכלים האלה לא צריך חוק, צריך מודעות של ההורים, וטיפה'לה אחריות. זה הכל.

למעלה