Lhuna3
Well-known member
אני מניחה שזה לא נראה לך ככה, אבל כמעט בטוח שאת לא היחידה בקבוצה שמרגישה חוסר בטחון כזהאוקיי אז עכשיו יש לי הרצאה על שירה מהמאה ה-19 והייתי צריכה להציג את עצמי ואמרתי משפט אחד ואני מרגישה בלחץ כי אני מרגישה שהאנגלית שלי לא מספיק חזקה ונראה שכולם מדברים יחסית חלק ואני מפחדת לטעות, או יותר נכון שכולם יראו כמה האנגלית שלי לא ברמה מאוד גבוההמן הסתם הדרישה המרכזית לתואר בספרות אנגלית זה שהוא יהיה באנגלית אבל אני מפחדת לדבר, לפחות כרגע.
זה מזכיר לי ישיבות באנגלית שהיו לנו הרבה פעמים בעבודה כי השתתפו בהן אנשים מחו"ל, גם אני תמיד הרגשתי חוסר בטחון כזה ותמיד חשבתי מראש מה אני הולכת להגיד ואיך להגיד את זה באנגלית, לפחות במה שיכולתי לצפות מראש שאני אצטרך להגיד. אז אני מבינה אותך.
אבל תנסי לזכור שלא קורה שום דבר גם אם תעשי טעות ותדברי לא מושלם.
לא יורידו לך ציון על זה. ולא יצחקו עליך כי את כבר לא בבי"ס אלא באונ' עם אנשים בוגרים (אוקיי, פחות או יותר... אבל סביר להניח שלא כאלו מהסוג שילגלגו). ולמרות שאני מבינה ומזדהה כאמור עם הפחד הזה מ"מה יחשבו עלי", אני גם יודעת שזה פחד מיותר לחלוטין. פשוט כי כלום לא יקרה. כלומר הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שמישהו שאת לא מכירה ולא מכיר אותך, יחשוב לעצמו "האנגלית שלה לא הכי טובה". אז שיחשוב, אז מה? אין לזה שום השלכה עליך.
ודווקא ככל שתעיזי ותדברי - את כנראה תצברי יותר בטחון ותרגישי יותר בנוח, אפילו עם השגיאות שאולי תעשי פה ושם.