שרשור תמיכה😘

Lhuna3

Well-known member
אוקיי אז עכשיו יש לי הרצאה על שירה מהמאה ה-19 והייתי צריכה להציג את עצמי ואמרתי משפט אחד ואני מרגישה בלחץ כי אני מרגישה שהאנגלית שלי לא מספיק חזקה ונראה שכולם מדברים יחסית חלק ואני מפחדת לטעות, או יותר נכון שכולם יראו כמה האנגלית שלי לא ברמה מאוד גבוהה |נחמה| מן הסתם הדרישה המרכזית לתואר בספרות אנגלית זה שהוא יהיה באנגלית אבל אני מפחדת לדבר, לפחות כרגע.
אני מניחה שזה לא נראה לך ככה, אבל כמעט בטוח שאת לא היחידה בקבוצה שמרגישה חוסר בטחון כזה |חיבוק|
זה מזכיר לי ישיבות באנגלית שהיו לנו הרבה פעמים בעבודה כי השתתפו בהן אנשים מחו"ל, גם אני תמיד הרגשתי חוסר בטחון כזה ותמיד חשבתי מראש מה אני הולכת להגיד ואיך להגיד את זה באנגלית, לפחות במה שיכולתי לצפות מראש שאני אצטרך להגיד. אז אני מבינה אותך.
אבל תנסי לזכור שלא קורה שום דבר גם אם תעשי טעות ותדברי לא מושלם.
לא יורידו לך ציון על זה. ולא יצחקו עליך כי את כבר לא בבי"ס אלא באונ' עם אנשים בוגרים (אוקיי, פחות או יותר... אבל סביר להניח שלא כאלו מהסוג שילגלגו). ולמרות שאני מבינה ומזדהה כאמור עם הפחד הזה מ"מה יחשבו עלי", אני גם יודעת שזה פחד מיותר לחלוטין. פשוט כי כלום לא יקרה. כלומר הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שמישהו שאת לא מכירה ולא מכיר אותך, יחשוב לעצמו "האנגלית שלה לא הכי טובה". אז שיחשוב, אז מה? אין לזה שום השלכה עליך.
ודווקא ככל שתעיזי ותדברי - את כנראה תצברי יותר בטחון ותרגישי יותר בנוח, אפילו עם השגיאות שאולי תעשי פה ושם.

It's Always Sunny

Well-known member
אני מניחה שזה לא נראה לך ככה, אבל כמעט בטוח שאת לא היחידה בקבוצה שמרגישה חוסר בטחון כזה |חיבוק|
זה מזכיר לי ישיבות באנגלית שהיו לנו הרבה פעמים בעבודה כי השתתפו בהן אנשים מחו"ל, גם אני תמיד הרגשתי חוסר בטחון כזה ותמיד חשבתי מראש מה אני הולכת להגיד ואיך להגיד את זה באנגלית, לפחות במה שיכולתי לצפות מראש שאני אצטרך להגיד. אז אני מבינה אותך.
לא יורידו לך ציון על זה. ולא יצחקו עליך כי את כבר לא בבי"ס אלא באונ' עם אנשים בוגרים (אוקיי, פחות או יותר... אבל סביר להניח שלא כאלו מהסוג שילגלגו). ולמרות שאני מבינה ומזדהה כאמור עם הפחד הזה מ"מה יחשבו עלי", אני גם יודעת שזה פחד מיותר לחלוטין. פשוט כי כלום לא יקרה. כלומר הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שמישהו שאת לא מכירה ולא מכיר אותך, יחשוב לעצמו "האנגלית שלה לא הכי טובה". אז שיחשוב, אז מה? אין לזה שום השלכה עליך.
ודווקא ככל שתעיזי ותדברי - את כנראה תצברי יותר בטחון ותרגישי יותר בנוח, אפילו עם השגיאות שאולי תעשי פה ושם.
צודקת. זה פחות פחד שלי ממה אחרים יחשבו ויותר שיפוטיות שלי כלפי עצמי.
כמובן שאת אומרת דברי חוכמה אבל לא ציפיתי לפחות כי את יודעת מניסיון :-):

dilia snake

Well-known member
אתמול היה לי יום די חרא, קודם כל נפלתי (אל תשאלו אותי איך) ועכשיו ברך שמאל שלי כולה בצבע סגול, וחוץ מזה עברתי פרוצדורה רפואית אצל רופא עור שהיתה חוויה בכלל לא נעימה וגם כואבת. וגם עוד כמה דברים שגרמו לי להרגיש רע בגללם עד עכשיו.
אבל כשאני חושבת על דברים כל כך איומים שעברו ועוברים על אחרים פה בתקופה האחרונה, אז אי אפשר להשוות ואני אומרת לעצמי שאיך אפשר להרגיש רע בגלל "שטויות" כאלה.
אז בצד החיובי: הסתכלתי עכשיו בתחזית וכל 10 הימים הקרובים הטמפ' המקסימלית כבר מתחת ל-30 מעלות |כן|
וסיימתי עכשיו את ספר 3 של הארי פוטר (האסיר מאזקבן) והולכת להכין לי תה, לפתוח שקית במבה, ולהתחיל את הארי פוטר וגביע האש |גביע|
|חיבוק|.
את נהנית מהספרים כשאת יודעת מה הולך לקרות בהם?
החלק הכי כיף זה לחכות לרגעים שאת אוהבת. ככה זה תמיד אצלי.
אוקיי אז עכשיו יש לי הרצאה על שירה מהמאה ה-19 והייתי צריכה להציג את עצמי ואמרתי משפט אחד ואני מרגישה בלחץ כי אני מרגישה שהאנגלית שלי לא מספיק חזקה ונראה שכולם מדברים יחסית חלק ואני מפחדת לטעות, או יותר נכון שכולם יראו כמה האנגלית שלי לא ברמה מאוד גבוהה |נחמה| מן הסתם הדרישה המרכזית לתואר בספרות אנגלית זה שהוא יהיה באנגלית אבל אני מפחדת לדבר, לפחות כרגע.
פשוט כי כלום לא יקרה. כלומר הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שמישהו שאת לא מכירה ולא מכיר אותך, יחשוב לעצמו "האנגלית שלה לא הכי טובה". אז שיחשוב, אז מה? אין לזה שום השלכה עליך.
לכולם לדעתי מלחיץ לדבר אנגלית, בעיקר כי בבית ספר אף אחד לא ממש טורח ללמד אותך איך לדבר ממש. גם אצלי עד היום בעבודה שאני צריכה להסביר לאנשים משהו באנגלית( או אפילו בטיול שהייתי צריכה עזרה ממישהו זה) לפעמים מביך וגורם לי להרגיש טיפשה, אבל עם הזמן זה קל יותר.
הם רמזת עכשיו שלונה שלנו זקנה או קראת לה בפורש? :-D :-P:

It's Always Sunny

Well-known member
כמובן שעכשיו בזמן שהייתי במקלחת הצלחתי לנהל עם עצמי שיחות שלמות באנגלית |פנים| אז אני מניחה שהאלמנט של הקהל שצופה בי גם משחק חלק בפחד.

החלק הכי כיף זה לחכות לרגעים שאת אוהבת. ככה זה תמיד אצלי.
|כן|

לכולם לדעתי מלחיץ לדבר אנגלית, בעיקר כי בבית ספר אף אחד לא ממש טורח ללמד אותך איך לדבר ממש. גם אצלי עד היום בעבודה שאני צריכה להסביר לאנשים משהו באנגלית( או אפילו בטיול שהייתי צריכה עזרה ממישהו זה) לפעמים מביך וגורם לי להרגיש טיפשה, אבל עם הזמן זה קל יותר.
שמחה לדעת, זה מעודד |חיבוק|

אמממ, אני אשאיר את זה לפרשנות האישית של כולכם :-P:

didalf

Well-known member
כמובן שעכשיו בזמן שהייתי במקלחת הצלחתי לנהל עם עצמי שיחות שלמות באנגלית |פנים| אז אני מניחה שהאלמנט של הקהל שצופה בי גם משחק חלק בפחד.
וואי לגמרי. לא משנה כמה אנגלית אני יודעת כשאני צריכה לדבר עם אנשים יש לי בלאקאאוט מוחלט שוכחת איך אומרים את השם שלי.

אמממ, אני אשאיר את זה לפרשנות האישית של כולכם :-P:
היא קראה לה זקנה:-P:

Lhuna3

Well-known member

Lhuna3

Well-known member
מה הסיכוי שמישהו פה זוכר מתי בערך (לפחות באיזה שנה) אני כתבתי פה על קריאת הארי פוטר בקריאה הראשונה?
אני לא מזמן כן מצאתי שרשורים שלי מהעבר אבל עכשיו החיפוש כבר לא עובד אפילו קצת ואני לא מוצאת.
אני רוצה לקרוא מה כתבתי אז.
אולי זה יעזור להזכיר שבסוף הקריאה עשיתי פה חידון הארי פוטר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מה הסיכוי שמישהו פה זוכר מתי בערך (לפחות באיזה שנה) אני כתבתי פה על קריאת הארי פוטר בקריאה הראשונה?
אני לא מזמן כן מצאתי שרשורים שלי מהעבר אבל עכשיו החיפוש כבר לא עובד אפילו קצת ואני לא מוצאת.
אני ממש לא זוכר,
אבל אני מוכן להמר שבין עדי|חזיר| וג'ולס האבדה תמצא

didalf

Well-known member

הנה החידון

לידיעתך אם לוחצים על "מצא נושאים" למעלה בעמוד אפשר לראות את כל השרשורים שפתחת.
1699388765637.png

פה יש האסיר מאקזבמשהו, ובהמשך עוד זה אוף מאד ארוך

ופה התחלת

Lhuna3

Well-known member

הנה החידון

לידיעתך אם לוחצים על "מצא נושאים" למעלה בעמוד אפשר לראות את כל השרשורים שפתחת.
צפה בקובץ המצורף 94140

פה יש האסיר מאקזבמשהו, ובהמשך עוד זה אוף מאד ארוך

ופה התחלת
יש תודה!!
|חיבוק|
YOU RULE

didalf

Well-known member
איזה דבר יפהההההההההה|מאוהב|

הנה החידון
חח איזה גאון אני עם התשובות שלי|זורו|

It's Always Sunny

Well-known member
קניתי לא מזמן כוס שאמורה לעזור עם בליעת כדורים, הבעיה היא שאין לי אומץ לשים סוכרייה ולבדוק אם זה עובד כי אני חוששת, איך אני יכולה לעבור את המחסום המנטלי הזה? |נחמה|
אני לא רק מפחדת שלא אצליח לבלוע כדורים, אני מפחדת גם מהמחשבה שאצליח כי בחיים לא עשיתי את זה.

**וגם העובדה שבפעם האחרונה שבלעתי משהו בשלמותו (גרעין של פופקורן) לא יכולתי ממש לאכול במשך כמה חודשים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קניתי לא מזמן כוס שאמורה לעזור עם בליעת כדורים, הבעיה היא שאין לי אומץ לשים סוכרייה ולבדוק אם זה עובד כי אני חוששת, איך אני יכולה לעבור את המחסום המנטלי הזה? |נחמה|
אני לא רק מפחדת שלא אצליח לבלוע כדורים, אני מפחדת גם מהמחשבה שאצליח כי בחיים לא עשיתי את זה.

**וגם העובדה שבפעם האחרונה שבלעתי משהו בשלמותו (גרעין של פופקורן) לא יכולתי ממש לאכול במשך כמה חודשים.
וואי זה לחלוטין משהו מנטלי כשקשה לעבור.
אבל זה גם רק מנטלי. כלומר צריך לזכור שזה משהו שהגוף עושה בקלות. כלומר כשאת אוכלת את בולעת חתיכות גדולות יותר מכדור בלי לחשוב.

אני מציע לקחת לחם ולכווצץ ולכדרר לכדור. ולעבוד עם זה.
היתרון הוא שאת יכולה בהתחלה ליצור כדור מאוד קטן ולאט לאט להגדיל את הכדורים.

מעניין אותי איך עובדת הכוס המיוחדת הזאת.
את יכולה לשלוח קישור למוצר באינטרנט?

Lhuna3

Well-known member
|נחמה|
אבל בגלל שאני |אליהו| גם בזה במקרה יש לי ניסיון :-D עד גיל מבוגר הרבה יותר מידי גם אני לא הייתי מסוגלת לבלוע כדורים.
יכול להיות שכבר סיפרתי לך, לא זוכרת: מה שלי עבד זה להחביא את הכדור בתור חתיכת לחם מעוכה, או בתוך כף קוטג' גדושה. לשים את זה בפה בצורה כזו שלא מרגישים את הכדור ולבלוע בבת אחת, במחשבה שזה רק לחם/קוטג'.
(רגע לפני זה, להתאמן עם בליעה בבת אחת של כף קוטג' גדולה או חתיכת לחם מעוכה בלי הכדור).

אני לא בטוחה אם זה שיטות שיתאימו גם לך, במיוחד בגלל שכתבת שאת גם מפחדת מכן להצליח, שזה פחד שאני לא מכירה מעצמי, ולכן אולי המחסום אצלך הוא מורכב יותר. ובגלל זה:
שזה נשמע לי ממש נורא :-( וגורם לי לחשוב שאולי במקרה כזה עדיף לדבר עם מטפל/ת שיעזור לך "לפרק" את הפחד הזה.

It's Always Sunny

Well-known member
וואי זה לחלוטין משהו מנטלי כשקשה לעבור.
אבל זה גם רק מנטלי. כלומר צריך לזכור שזה משהו שהגוף עושה בקלות. כלומר כשאת אוכלת את בולעת חתיכות גדולות יותר מכדור בלי לחשוב.

אני מציע לקחת לחם ולכווצץ ולכדרר לכדור. ולעבוד עם זה.
היתרון הוא שאת יכולה בהתחלה ליצור כדור מאוד קטן ולאט לאט להגדיל את הכדורים.
נכון, צודק.
תודה על העצה.

מעניין אותי איך עובדת הכוס המיוחדת הזאת.
את יכולה לשלוח קישור למוצר באינטרנט?

|נחמה|
אבל בגלל שאני |אליהו| גם בזה במקרה יש לי ניסיון :-D עד גיל מבוגר הרבה יותר מידי גם אני לא הייתי מסוגלת לבלוע כדורים.
תודה על השיתוף, גורם לי להרגיש הרבה פחות פגומה שאני עדיין לא מסוגלת לבלוע כדורים בגיל שלי.

יכול להיות שכבר סיפרתי לך, לא זוכרת: מה שלי עבד זה להחביא את הכדור בתור חתיכת לחם מעוכה, או בתוך כף קוטג' גדושה. לשים את זה בפה בצורה כזו שלא מרגישים את הכדור ולבלוע בבת אחת, במחשבה שזה רק לחם/קוטג'.
(רגע לפני זה, להתאמן עם בליעה בבת אחת של כף קוטג' גדולה או חתיכת לחם מעוכה בלי הכדור).
אני חושבת שניסיתי פעם לבלוע עם לחם אבל זה תמיד נגמר בכך ש:
אני בולעת את הלחם בלי הכדור.
אני לועסת את הכדור עם הלחם.

אני לא בטוחה אם זה שיטות שיתאימו גם לך, במיוחד בגלל שכתבת שאת גם מפחדת מכן להצליח, שזה פחד שאני לא מכירה מעצמי, ולכן אולי המחסום אצלך הוא מורכב יותר. ובגלל זה:

שזה נשמע לי ממש נורא :-( וגורם לי לחשוב שאולי במקרה כזה עדיף לדבר עם מטפל/ת שיעזור לך "לפרק" את הפחד הזה.
באמת חשבתי על זה, אני אשקול את זה. תודה :-):

LeAnnDyIan

Well-known member
מישהו באינטרנט (שלא יודע עליי שום דבר מעבר לשם משתמש) רשם לי שבגלל שאני סטרייטית, אני לסבפובית ולא מסוגלת לתמוך בזוג נשים.
חשבתי שרק כאן יעריכו את האירוניה😂😂

It's Always Sunny

Well-known member
מישהו באינטרנט (שלא יודע עליי שום דבר מעבר לשם משתמש) רשם לי שבגלל שאני סטרייטית, אני לסבפובית ולא מסוגלת לתמוך בזוג נשים.
חשבתי שרק כאן יעריכו את האירוניה😂😂
חחח, מאיפה האומץ לומר דבר כזה נחרץ כשלא מכירים את הצד השני? :-D|פנים|

(יש לי עוד מה לכתוב על הנושא אבל אני צריכה לעכל רגע את המשפט הזה)

LeAnnDyIan

Well-known member
חחח, מאיפה האומץ לומר דבר כזה נחרץ כשלא מכירים את הצד השני? :-D|פנים|
חח לא ברור הייתי בשוק😂
(יש לי עוד מה לכתוב על הנושא אבל אני צריכה לעכל רגע את המשפט הזה)
אגב חשוב לציין שזה נאמר בהקשר של זוג ספציפי מסדרת טלוויזיה. שזה אפילו יותר אבסורד מאמירה כזאת כללית😂

למעלה