שרשור ש.ב. - 27/12/2002

בראון K

New member
אחד משלוש נפתר...

השאלה השניה, עם הריבוע.. לא ידעתי שמכפלת האלכסונים חלקי 2 נותנת לי את סכום הריבוע.. ניסיתי את זה וזה באמת עבד... תודה רבה.. עכשיו, בקשר לשאלות 1 ו-3.. צירפתי קובץ בו נתונות המשוואות שהצבתי על פי ההסבר שלך.. (המשוואה העליונה לשאלה 1 והמשוואה התחתונה לשאלה 3) האם אלו המשוואות שאמורות לצאת לי או שהבנתי לא נכון? במידה ואלו המשוואות, בשאלה אחת יוצא לי פתרון ארוך ומסורבל מדי שלא ניראה לי הגיוני כל כך ואילו בשאלה שלוש יוצא לי שבר שהמכנה בו הוא אפס מה שנותן לי למעשה בח"מ בעוד שהתשובה אמורה להיות (5,9)

תשובות ../images/Emo107.gif

בשאלה הראשונה - המשוואה שכתבת נכונה. יוצאת שם משוואה ריבועית די פשוטה, תנסה שוב, ואם עדיין לא יצא לך תגיד לי ואני אעלה לכאן פתרון מלא. שים לב שבהנדסה אנליטית עליך תמיד לבדוק עוד אפשרות, והיא שמדובר שבישר שאין לו בכלל שיפוע. מדובר בישרים שמאונכים לציר ה x , למשל הישר X=3 . תנאי ניצבות איננו רלוונטי לגבי ישרים אלה, ולכן גם יצא לך אפס במכנה של השאלה השלישית. גם בשאלה הראשונה וגם בשלישית עליך לבדוק את האפשרות הזו. למשל, בשאלה הראשונה זה יקרה כאשר x=3 (כי אז שיעורי ה x שווים). ואיך עושים תנאי ניצבות לישרים כאלה ? נורא פשוט... הישר שמאונך לו יהיה תמיד מאונך לציר ה y דוקא, כלומר ישר מהצורה Y=c (כאשר c הוא מספר קבוע). תציב x=3 בשאלה הראשונה ותראה שבאמת הניצב השני יוצא ישר כזה...

בראון K

New member
כנראה שאחרי 15 שעות פתירת תרגילים

המח מפסיק לתפקד.... אתה מוכן להעלות את פתרון המשוואה המלא? כי יצאה לי משוואה ממעלה רביעית....

בבקשה ../images/Emo107.gif

הפתרון בקובץ מצורף. תן לי לנחש מה היתה הטעות שלך, אם יצאה לך משוואה ממעלה רביעית. כנראה שבטעות עשית מכנה משותף בין שני השברים שבאגף שמאל ! אבל להזכירך כאשר כופלים שני שברים זה בזה, לא עושים מכנה משותף, אלא פשוט כופלים מונה במונה ומכנה במכנה.

adidushim

New member
שאלה דחופה

היי מישהו יודע איך לעזאזל פותרים: sin]45+x]=shores 3 *sin[x-45 ? מצטער על הניסוח הקלוקל מראששששששש

הקלדה.

הקלד שוב. מתחת תיבת ההודעה לחץ על "תחילת קוד" להקלדה משמאל לימין. כמו כן כתוב:
sin(x+y) sqrt(2)​
(האחרון הוא "שורש של").

הדרכה ../images/Emo107.gif

מפעילים בשני האגפים את הנוסחה ל (sin(α±β , מכנסים איברים ופותרים.

adidushim

New member
מצטער....אני לא מצליח לפתור ...

אשמח אם תראו לי את הדרך תודה מראש..........

1ca1

New member
טוב בסדר

יש שיטה יותר פשוטה
sin(45+x)=V3(sin(x-45)) sin(45+x)=V3(cos(45+x)) tan(45+x)=V3 כאשר v מסמל שורש ריבועי עכשיו צריך רק arctan פשוט וסיימת את המשוואה כמובן צריך לבדוק ש cos(45+x) שונה מאפס​

ממש לא... ../images/Emo107.gif

זו באמת שיטה יותר פשוטה, הבעיה היא רק שהיא לא נכונה...
הביטוי שרשמת לקוסינוס איננו זהה לזה עם הסינוס.

1ca1

New member
וואללה איזה טעות מפגרת

טוב אחרי שבת... הראש עדיין לא נכנס למתמטיקה עדיין....

לגבי השאלה השניה:

האם זה לא R^2X2? אם לא טעיתי איפה שהוא בדרך, בדירוג מטריצה שהשורה הראשונה שלה היא I = 1010 השורה השניה היא 1234 השורה השלישית היא A בריבוע שזה (בתקווה שלא טעיתי בחישוב): 7 10 15 22 (כאשר ה 7 משמאל אם זה לא ברור) והשורה האחרונה היא 37 54 81 118 (כנ"ל ה 37 משמאל) לאחר הדירוג קיבלתי את I4. וזה אומר שהפיתרון הוא: 1000 0100 0010 0001 מקווה שאני לא מטעה אותך (ואותי
)

צבתות

New member
ממ...

אני דווקא מצאתי את הבסיס בסוף, אחרי גישושים כאלה ואחרים והיגעתי לשני איברים (כמובן, המימד הרי =2), אחד מהם זה A עצמה, והשני היא מט´ היחידה (שניהם כמובן ב-R 3X3). ובנתיים, הצלחתי לתאר כל מט´ חזקה של A עם 2 המטריצות האלה (בוחרים אלפא וביתא מתאימים, מכפילים כל אחת בהתאם ומחברים, ומקבלים את A בחזקת מה שרצית, על פי a*v1 + b*v2 = A^n).

למעלה