שרשור ש.ב. - 27/12/2002

בבקשה ../images/Emo107.gif

נסמן את מספר איברי הסדרה ב 2n-1 (כדי להבטיח שהוא אי-זוגי). אם כך לפי נוסחת S של סדרה חשבונית, סכום כל איברי הסדרה הוא :
S(2n-1) = [2A1+(2n-1-1)d](2n-1)/2​
בסדרת האיברים העומדים במקומות האי-זוגיים יש איפוא n איברים (יודעת למה ?), איברה הראשון גם הוא A1 , ואילו הפרשה הוא פי 2 מההפרש המקורי, כלומר 2d . הסכום שלה :
S(n) = [2A1+(n-1)2d]n/2​
ולסיום :
S(2n-1) = 17/9·S(n)
מה שנשאר זה לפתוח בזהירות סוגריים. אמנם ברגע הראשון נראה שיש כאן יותר מידי משתנים, אך בסוף הכל מצטמצם. נקבל משוואה ריבועית על n שפתרונה n=9 ומכאן שבסדרה המקורית יש 17 איברים.

צבתות

New member
הצילו!! מטריצות, בסיס ומימד!

נתונים 3 איברים מעל שדה Z_5 v1 = 4 3 2 v2 = 3 a b v3 = c 4 d מצא עבור אילו ערכים של a,b,c,d יפרשו מרחב ממימד 2, ואף שניים משלושת האיברים לא יהיו תלויים. ב. המט´ A מוגדרת כך 2 1 4 3 מצא בסיס הנפרש ע"י כל החזקות של A (בריבוע, בשלישית, מט´ היחידה, וכו´...). אני מיואש, בבקשה עזרו!

גם אני נתקלתי בזה...

ניסיתי לדרג את המטריצה שכל שורה שלה היא אחד מהוקטורים קיבלתי:
4 3 2 0 A+4 B+1 0 4+3C D+2C​
אז נראה לי שאם שתי השורות האחרונות מתאפסות, אז זה אומר שהמימד הוא 1. זה יקרה כמובן רק אם A=1 B=4 C=2 D=1 לא?

אופס...

לא שמתי לב שענית על החלק הראשון. לגבי החלק השני, זה נראה לי לא הגיוני - אם המימד הוא 2 אז זה אומר שבין כל שלושה חייב להיות אחד תלוי. לא?

freedom rider

New member
הממממ

אם המימד הוא שניים אז כל השלושה יחד תלויים, אבל בהחלט ייתכן כי השלושה בלתי תלויים בזוגות, כלומר, כל שניים מתוך השלושה בלתי תלויים זה בזה. דוגמא טריוייאלית ב-R2:
(1,0), (0,1), (1,1)​

אם ככה:

אז אולי פשוט נבחר abcd כך שהוקטור השלישי יהיה הסכום של השנים הקודמים, שזה אומר למשל: A=-1 B=1 C=1 D=1 לא? קיבלנו: 4 3 2 , 3 1- 1 , 1 4 1

צבתות

New member
בהמשך למה שכתבת...

רשמתי במקום מינוס 1 = 4, כי מעל Z5 זה הערך שלו, בכל זאת מקבלים אמנם שהווקטורים בת"ל, אבל גם המימד = 3, במקום 2.

צבתות

New member
בגלל...

שאם תבדוק מה המרחב הנפרש ע"י שלושתם תקבל שמימד המרחב הזה = 3, ולא 2 כמו שביקשו. אם תיקח: 1 3 4 4 1 3 1 1 2 ותדרג אותה, אתה תגיע למט´ מדורגת שמימד מרחב השורות שלה = 3.

freedom rider

New member
שרשור ש.ב. - 27/12/2002

כל מבקשי העזרה לשיעורי בית מתבקשים לשרשר בקשותיהם לכאן. תודה וסופ"ש נעים!

שלג19

New member
הנה

בבקשה בדרך כלל עוזר להסתכל על מנה של פונקציות, למעשה כעל מכפלה. והרי, sqrt(x^2-1) / (2-x) = sqrt(x^2-1) * (1 / (2-x)) עכשיו יש לך מכפלה של 2 פונקציות. הנגזרת של השמאלית היא (נגזרת של שורש ריבועי שווה לנגזרת של מה שיש בשורש חלקי פעמיים השורש) 2x / (2-sqrt(x^2-1)) = x / sqrt(x^2-1) הנגזרת של הפונקציה הימנית היא (2-x)^(-1) = (-1)*(-1)*(2-x)^(-2) = 1 / ((2-x)^2) (יש פעמיים מכפלה של מינוס 1: פעם אחת בגלל הנגזרת הפנימית של (2 מינוס איקס) ופעם נוספת בגלל ה(1-) שיש בחזרה עכשיו, לפי הנוסחא של מכפלת שתי פונקציות: הנגזרת של הראשונה כפול הפונקציה השניה, ועוד הנגזרת של השניה כפול הפונקציה הראשונה: x / (sqrt(x^2-1)*(2-x)) + sqrt(x^2-1)/((2-x)^2) והרי התשובה :)

למעלה