שרשור ש.ב. - 27/12/2002

שלג19

New member
היה לוקח לך פחות זמן לענות מאשר

לכתוב את הכותרת, וגם היית עוזר למישהו!

1. במה הביטוי החדש

פשוט יותר מהביטוי המקורי? 2. כמו שלימדו אותי, השתמש ב"תחילת קוד" ו"סיום קוד" (מתחת לשדה ההודעה שאתה מקליד) עבור הקלדת נוסחאות משמאל לימין. אחרת ההודעות בלתי קריאות.

שאלה דומה.

מי לא עצלן, ומוכן "לפשט" (לפתוח את כל הסוגריים. להכפיל את כל האברים) את הביטוי הבא:
p(p-a)(p-b)(p-c) כאשר p = (a+b+c) / 2​
הערה: הביטוי שאול מנוסחת הרון של שטח המשולש.

emissary

New member
האם זוהי לא נוסחת הירום המפורסמת?

לחישוב שטח משולש לפי גודל צלעותיו?

1ca1

New member
זוהי חלק מנוסחאת הירון

אם אני לא טועה בנוסחא המקורית, יש גם שורש מעל כל הביטוי כפל המגעיל הזה....

מה מגעיל? למה מגעיל?

ברור שנוסחת הרון, ברור ששורש. גם כתבתי בפרוש "הערה: הביטוי שאול (מושאל) מנוסחת הרון לשטח המשולש". לא כל כך קשה להכפיל את כל האברים, כמו שזה נראה ממבט ראשון. גם התוצאה הסופית מעניינת (לדעתי לפחות).

נוסחת הרון לעצלנים (פתיחת סוגריים):

16 S^2 = -a^4 - b^4 - c^4 + 2 a^2 b^2 + 2 a^2 c^2 + 2 b^2 c^2​
תגידו, לא נחמד?

1ca1

New member
מה זאת אומרת לפתור את זה?

כאילו לפתח את זה? אין כאן משוואה או משהו...

בראון K

New member
כמה שאלות (גיאומטריה אנליטית)......

1. קודקוד הזוית הישרה במשולש ישר זוית נמצא על הישר Y=2X-12 שני הקודקודים האחרים הם בנקודות (3,4) ו- (6-,7-) א. מצא את שיעורי קודקוד הזיות הישרה (התשובה אמורה להיות (6-,3) או (2-,5) אבל מה הדרך?) ב. מצא את משוואת המעגל החוסם את המשולש (את זה פתרתי ויצא לי X בריבוע ועוד Y בריבוע שווה 50) 2. נתון ריבוע שאחד מקודקודיו הוא בראשית הצירים ומשוואת אחת מאלכסוניו היא Y=-3X+10 א. מצא את האלכסון האחר של הריבוע (הגעתי לתשובה- Y=1/3X) ב. מצא את נקודת המפגש של האלכסונים בריבוע (הגעתי לתשובה- 3,1) ג. מצא את שטח הריבוע (התשובה אמורה להיות 20, אבל מה הדרך??) 3. נתון משולש ישר זוית ABC. זוית B שווה ל-90 מעלות. שניים מקודקודי המשולש הם (3-,1)A ו-(1,9)B א. מצא את שיעורי הנקודה C אם נתון שנקודה זו נמצאת על הישר Y=X+4 (התשובה אמורה להיות (5,9) אבל מה הדרך?) ב. מצא את משוואת המעגל החוסם את המשולש (ברגע שאני ידע מהי נקודה C אני יוכל להגיע לזה) בתודה מראש, קובי

בבקשה ../images/Emo107.gif

מסמנים את קודקוד הזווית הישרה ב (x,2x-12) . מוצאים את השיפועים של שני הניצבים (להזכירך שיפוע זה הפרש y חלקי הפרש x ) - כמובן שמביעים זאת באמצעות x . המשוואה היא שמכפלת שני השיפועים האלה היא 1- (תנאי ניצבות) - והנעלם היחיד במשוואה הוא x . לגבי השאלה עם שטח הריבוע : אתה יכול למצוא את אורך כל אלכסון (יודע איך ?), ואז השטח זה חצי מכפלת האלכסונים זה בזה). שאלה שלישית נפתרת בדיוק כמו הראשונה - האם אתה כבר מבין איך לגשת ?

למעלה