שרשור שיעורי בית

יוסי ר1

Active member
חלק מהתשובה תמצא במשנה

מסכת ידיים פרק ג משנה ו. כל ספר מסיבה אחרת.

matan70

New member
לא רשום.

אני לא מבין מה קשור שם לשאלה שלי. מישהו עוד יכול לעזור שאני ידע בדיוק מה לכתוב לתשובה? תודה רבה לכם!

יוסי ר1

Active member
מה לא רשום? יש שם ויכוח על מספר

ספרים - שיר השירים, קוהלת. האם הם מטמאים ידים או לא. והכוונה היא האם הם ספרי קודש או לא, משום שספרי קודש מטמאים ידים. שיר השירים משום שלכאורה נראה כספר שירת אהבה בין גבר ואישה, וקוהלת כיוון שיש בו דברים שלכאורה סותרים את האמונה. וכאמור, זו תשובה חלקית בלבד.

דר א

New member
היו מחלוקות גם

לגבי ספר יחזקאל ומגילת אסתר. גש לספריה, קח את ספר האגדה של ביאליק ורבניצקי, וחפשׂ שם לפי התוכן. ובכלל, גש למורה שלך, אמור לה שאינך יודע למצוא תשובה, ובקש ממנה עזרה.

1984אא

New member
ח"ח על השרשור של כולם יחד

ד"א, ראוי שכל מי שבא לפה עם שיעורי הבית ידע: 1. לינק לפורום שיעורי בית נמצא מימין. 2. איש לא חייב לו דבר. 3. ראוי לנסות לענות לפני שבאים לכאן. 4. ראוי לכתוב במה מתקשים ואת הבעיות הספציפיות, ולא להעתיק שאלות כלשונן. 5. אני לא יודע על אחרים, אז אעיד על עצמי. כשאני בא לענות על שאלה, אני פותח חומש או תנ"ך, ומנסה להבין. במידה ואני מתקשה, אני פונה לפרשנים. אם אני יכול- אני משער שגם השואלים יכולים, אלא אם כן זו שאלה באמת מסובכת. במקרה כזה, ראוי להציג את השאלה עם פירוט והסברים מדוקדקים היכן היה ניסיון למצוא תשובה, ומהן הבעיות הספציפיות. 6. אם יש שאלות אטראקטיביות ומאתגרות- בכיף. אבל העובדה שילדים באים ודורשים תשובות לשיעורי הבית שלהם בלי רגע של מאמץ, מגוכחת.

«Nitzan»

New member
עזרה עזרה עזרה!

היי קיבלתי שיעורים לחופש... ואני צריכה עזרה.. אני צריכה למצוא 4/5 אגדות שלמה... (אסור משפט שלמה) ואז לכתוב תקציר שלהן מה המטרה שלהן ושטויות... שזה לא בעיה אבל אני לא מוצאת אגדות שלמה, תוכלו לעזור לי? אני נואשת!!!

גרי רשף

New member
היא ביקשה 4/5 ואתה מביא 3/4..

שמחתי למצוא את המקור של ביאליק לשיר של רחל שפירא.

למעלה