שרשור שיעורי בית

matan70

New member
שאלה דחופה ביותר לעבודה ביום שישי.

אני צריך את זה עד מחר בצהריים. אילו ספרים הוטלה בספק הכנסתם לתנ"ך? שאלה מעצבנת...אני בכיתה ט'.פשוט לא מצאתי אלייה תשובה,מאיפה המורה הזאת רוצה שאני יתן לה תשובה?אין בשום ספר ובשום אתר. תודה רבה!!!

אופיר91

New member
צריך עזרה

יש לי עבודה על פרק של למדנו ואחת מהשאלות אני לא מצליח ולא מוצא על זה משהו באינטרנט, אשמח אם תעזרו לי: אני צריך להסביר את פס' 17-21 במלכים א', פרק א', ולא הבנתי כלל את פסוקים. תודה למי שיעזור!

liorhikri1991

New member
שאלה בתנ"ך על ספר מלכים א' ודברים

המורה נתנה לנו שיעורים על אדוניה ושהוא עשה משהו לא טוב שאסור לו לעשות,וצריך לראות מה הוא לא עשה טוב בספר מלכים א' פרק א' שאסור למלך לעשות לפי משפט המלך בספר דברים פרק י"ז מפס' י"ז אני חייב את זה את בבקשה תעזרו לי!!!!

ללוש 15

New member
שלום!!

אני יודע שמשגעים לכם את השכל בקשר לעבודות וכל זה..אבל אני פשוט חייב אז תסלחו לי.. אני לא מצליח לענות על השאלה הבאה: מתוך דברי הפתיחה של המלך לפית אישתר לקובץ החוקים שלו: "כאשר אנו הגדול אבי האלים ואנליל מלך כל הארצות,האל אשר גוזר גורלות...כאשר אנו ואנליל קראו לפית אישתר,לפית אישתר הרועה הנבון...למען הקים צדק ומשפט ישכן בארץ,להסיר עלילות,להשיב שנאה ואיבה קשר ומרד בכוח ובזרוע,ולהביא אושר,טובה וברכה לשומרים ולאכדים,אז אני לפית אישתר העניו ברועים של ניפור...יסדתי צדק בשומר ובאכד...." -ציינו והסבירו שני הבדלים בין דברי הפתיחה הנ"ל לבין הפתיחה לעשרת הדברות שמות פרק כ פסוקים 1-3. -ציינו והסבירו הבדל נוסף בין חוקי המזרח הקדום לחוקים במקרא ביחס למיקומם של החוקים. אין לי מושג בקשר לשאלה השניה אבל אני חושב שיש לו כיוון לראשונה.. הבדל אחד הוא שבעשרת הדברות ה' מדבר ונותן את החוקים, ואילו בחוקים של לפית אישתר,לפית אישתר בעצמו נותן את החוקים..וזהו ..זה נראה לי הכיוון פשוט אני לא יודע איך לנסח שני הבדלים...אשמח אם תעזרו לי.. תודה מראש..

itai7777

New member
שלום, שאלה בקשר לעשרת הדיברות

בס"ד מדוע יש שינויים בין עשרת הדיברות שמופיעים בספר שמות בפרק כ' ובין עשרת הדיברות שמופיעים בספר דברים פרק ה'? תודה

אופיר91

New member
שאלה:

מישהו יכול להסביר לי מדוע בשמואל ב', פרק יב', פס' 24-25 העדיף דוד את שלמה המלך???

shir123456

New member
יחזקאל ל"א

*קראו יחזקאל ל"א 11-1: א. מהי מסורת גן העדן המתוארת בקטע זה? ב. במה שונה המסורת שתיארתם בסעיף א ממסורת גן עדן המופיעה בבראשית ב'-ג'? ג. מה הסיבה להבדלים שציינתם בסעיף ב'? תודה רבה למי שעונה!!!

matan70

New member
שוב אני.כמה שיותר מהר!

כמה שיותר מהר בבקשה,אם אפשר אז עוד היום.אבל לא משנה לי גם אם זה יהיה מחר בצהריים בסדר?וזה דחוף מאוד.

ללוש 15

New member
ועוד שאלה..רק תגידו אם זה נכון..

עיינו בפירוש של מרדכי דוד קסוטו לדיבר החמישי "כבד את" : "מעין מעבר מן המצוות שבין אדם למקום אל המצוות שבין אדם לחברו נמצא בפסוק י"ב,הבא לצוות על כיבוד אב ואם. ההורים הם בני אדם,וכבני אדם הם שייכים לסוג של "ריעך" אבל מצד אחר הם שותפים לבורא ביצירתך ולפיכך חייב אתה בכיבודם: כבד את אביך ואת אמך,כשם שאתה מכבד את בוראך" -מה הקושי שעליו עונה קאסוטו בפירושו?ציינו והסבירו. -כיצד פותר קאסוטו את הקושי? התשובה: -הקושי שעליו עונה קאסוטו הוא לאן לשייך את הדיבר "כבד את"?? למצוות שביו אדם למקום או למצוות שבין אדם לחברו? -הוא פותר את הקושי בכך שהוא אומר שמשייכם את הדיבר למצוות שבין אדם לחברו כי ההורים הם בני אדם,אך בכל זאת צריך לכבד את ההורים כמו שאנחנו מכבדים את בוראנו, מפני שהם שותפים לבורא ביצירתנו.

1984אא

New member
בתקווה שקראת לפני ששאלת

אני חושב שדי מוזר לנסות לברוח מאלוקים, שלפי גישת היהדות נמצא בכל מקום. אולי אפשר להסבירה ע"י דברי ריה"ל בכוזרי, שכל נביא יכול לקבל נבואה או בא"י או בשביל א"י. אי לכך, ניסה יונה לברוח, כדי שלא יוכל לקבל את הנבואה, ולא יצטרך ללכת לטריפ בנינווה.

אלי ו.

New member
אם זה ../images/Emo206.gif

אז למה שלא תכתבי מה הבנת ובמה את מתקשה? אני מניח שלא הגעת לכאן כדי שנעשה עבורך את שיעורי הבית אלא לקבל עזרה בקטע בו את מתקשה.

אף כי בג``ע כל עץ נחמד למראה וטוב

למאכל, עכ``ז >ויקנאוהו כל עצי עדן< אם הכונה על פרק לא ולא פרק כח שתיאור ג``ע כמקום מחצבים המזכירים במקצת 9 מאבני החושן לא כמתואר בפרק לא ובבראשית המאופיין בעיקר בצומח אך המחצבים ב4 הנהרות באו כבדרך אגב.

דוד נשבע לבת שמונה

כי שלמה בנך ימלוך אחרי. (אי שם במלכים) ופתח סיבה למסיבה לעוד מרחץ דמים במשפחתו. מטעם ``לא יוכל לבקר את בן האהובה ע``פ בן השנואה הבכור`` ורק כאשר קיבל מכת בכורות במשפחתו, התאפשרה המלכת שלמה.

יוסי ר1

Active member
כמובן ידוע לך היטב כי דיני ירושה

פרטיים אינם שייכים כלל להורשת מלוכה, שלצורך מלוכה ממליכים את הראוי ולא מי שבמיקרה נולד בכור. . . אגב, עד היום בחצרות חסידיות הדילמה הזו עולה כמעט כל פעם שנפטר אדמו"ר - מי היורש? הבן הבכור, הבן הלמדן, או החתן העילוי?

``בכל אשר יימצא לו``

קשה לכתוב מהזיכרון. ועד שאגיע למכשף, עיין בספרי, וברמב``ם הלכות נחלות. ואם החליטו שבדוקא בממלא מקום אבותיו בתורה ויראה, צר לי אם נגמר הדיו לכותב התורה, או שהתנך שבידי אינו מעודכן, וע``כ נשמט סעיף זה. ואם תעקוב אחר דוד תמצאהו בור מכל ספר דברים.

למעלה