שרשור שאלות ובקשות 8/1/2002

• פותח הנושא rachs
  • פורסם בתאריך
הדרך לפתרון

הגובה מחולק לשני חלקים: xh ו-(h(1-x, כאשר x בין 0 ו-1. לפי משפט טלס קל להביע את אורך צלעות המלבן, כלומר גם את שטחו, באמצעות שני קטעים אלה ו-a ו-h, ואח"כ לחקור את הפונקציה (פרבולה הפוכה) של יחס שטח המלבן לשטח המשולש (צריכה להיות פונקציה מסוג (x(1-x ).

אינטגרלים (במה חטאתי?)

אני צריך למצוא את נקודות המקסימום והמינימום של הפונקציה הבאה: G של X שווה לאינטגרל מאפס ועד (X בריבוע +6X) של (2 + סינוס (T בריבוע)) DT. אז גזרתי... אם לא טעיתי, אז הנגזרת שווה לאפס עבור X=-3. מה הלאה? איך אני מחליט אם זו מקסימום או מינימום? האם יש לפונקציה הזאת נקודות קיצון מוחלטות? איך בכלל מחשבים אינטגרל של 2 ועוד סינוס של T בריבוע?

בלי להיכנס לפרטים, כל הרעיון הוא,

שבכלל לא צריך לחשב נגזרת או אינטגרל! הנגזרת של הפונקציה G היא בדיוק הפונקציה שבפנים האינטגרל, רק צריך להציב X במקום T.

pallidfool

New member
זה לא אינטגרל לא מסויים!

גבולות האינטגרציה אינם 0 ו-x. ובנוגע לפתרון: הגזירה היא פשוטה! אם נסמן:
f(x)=I(0,x)((2+sin^2(t))dt)​
(כלומר האינטגרל כפי שכתבת אותו, אך גבולות האינטגרציה הם 0 ו-x) אז עלינו לגזור את הפונקציה המורכבת:
f(x^2+6x)​
נגזרת f היא:
f´(x)=2+sin^2(x)​
(ברור למה?) ולכן, ע"פ נוסחה לגזירה של פונקציה מורכבת:
(f(x^2+6x))´=f´(x^2+6x)*(x^2+6x)´=(1+sin^2(x^2+6x))*(2x+6)​
הסוגריים הראשונים לא מתאפסים ותמיד חיוביים כי סינוס הוא תמיד בין מינוס אחד לאחד. הסוגריים השניים מתאפסים, כמו שאמרת, ב-x=-3. ההמשך: במקום לגזור שוב, או משהו כזה, ניתן לראות (כיוון שהסוגריים השמאליים תמיד חיוביים) שסימן הנגזרת הוא בדיוק הסימן של הסוגריים השניים, כלומר הנגזרת חיובית עבור איקסים גדולים ממינוס שלוש, ושלילית עבור איקסים קטנים ממינוס שלוש. לכן הנקודה היא נקודת מינימום. בנוגע לעניין החישוב: למרות שאפשר, בלי קושי רב, למצוא נוסחה מפורשת עבור האינטגרל, אין צורך לעשות זאת בתרגיל זה... מקווה שלא טעיתי ושהיה ברור.

אוקי...תודה

אז יש נקודת מינימום (ערך הפונקציה שם הוא אפס) במינוס , ואין נקודות מקסימום?

pallidfool

New member
אין נקודות מקסימום

מקומיות... כלומר אין מקסימום ב-R. ערך הפונקציה בנקודת המינימום הוא לא אפס אלא שלילי!

מה?

זה לא ממש עוזר לי. את זה אני כבר יודע, אבל לא יודע כיצד להמשיך הלאה.

ועוד אחד (אם אפשר)

אני צריך לחשב את הגבול כאשר X שואף לאפס שהאינטגרל מאפס עד איקס בריבוע, של סינוס של שורש של T לפי T, ואת כל האינטגרל הזה לחלק באיקס בשלישית. ניסיתי על פי לופיטל, לגזור את המונה והמכנה (שכן שניהם שואפים לאפס). קיבלתי במונה סינוס של שורש של איקס בריבוע, כפול שני איקס, פחות אפס... ובמכנה שלושה איקס בריבוע. לאחר צימצום אני נשאר עם 2 סינוס איקס חלקי שלושה איקס, וזה שואף באפס כמובן, ל 2/3, מכיוון שסינוס איקס חלקי איקס שואף לאחד כשאיקס שואף לאפס. האם זה נכון?

ועכשיו משהו ממש נוראי:

Y של X מוגדרת על פי המשוואה הבאה: האינטגרל מאפס עד Y של שורש שלישי של (1 + T בריבוע) DT ועוד האינטרגל מאיקס עד אפס של ((2T +1) בחזקת 5) DT שווה אפס. אני צריך למצוא את משוואת המשיק לגרף בנקודה X=0. רעיונות?

נשר............./images/Emo2.gif

עזרה דחוף בתרגיל. 1.איך גוזרים
y=x^3-x+4 ----- x​
2. איך נראה מבחן אקסטרני?

הנגזרת ../images/Emo107.gif

אני אשמח אם להבא לא תפני את השאלה דווקא אלי, אלא לכולם. אם אני אהיה כאן אני תמיד אשמח לעזור !
לגבי התרגיל - דבר ראשון כדאי לחלק כל אחד מן הגורמים שבמונה ב x . x³ לחלק ל x זה x² . x לחלק ל x זה 1 . 4 לחלק ל x אין משהו מיוחד. נקבל :
y=x²-1+4/x y´=2x-0-4/x²​
(השלב האחרון מסתמך על הנוסחה שהנגזרת של 1 חלקי x היא מינוס 1 חלקי x² )

למעלה