שרשור שאלות ובקשות 8/1/2002

• פותח הנושא rachs
  • פורסם בתאריך

rachs

New member
עזרה ,בבקשה.

בס"ד אני לא יודעת אם הבעיה שלי קשורה יותר למט"מ או לסטטיסטיקה,אבל תמיד אפשר לנסות. אז ככה: קבלתי תוצאות של ניסוי שנעשה על דגים,ואני צריכה לנתח אותם. ה"שאלת מחקר" שלי היא האם הפעילות של הדגים בטמפרטורות שונות נעשית עפ"י דפוס מסוים או לא. בניסוי יש 3 קבוצות בכל אחת 8 חיות, ויש לי תוצאות של הפעילות הספציפית שנבדקה לאורך זמן של שעה. השאלה היא כמובן-איך מוצאים דפוס?

lettuce

New member
שאלות בטריגונומטריה

1. האלכסון הקצר במעוין הוא 9 ס"מ וגובהו 8 ס"מ חשב את הזוית הקהה של המעוין 2. היקפו של מצולע משוכלל בעל 15 צלעות הוא 60 ס"מ חשב את הרדיוס של המעגל החוסם אותו. תודה!

rachs

New member
את זה אני דווקא יודעת...

בס"ד דפוס לדוגמא הוא y=2x+n או סדרה חשבונית/הנדסית או פונקציה מעריכית/לוגריתמית איזושהיא התנהגות נוסחתית מסויימת. הבעיה שיש המון סוגי דפוסים-איך אני יכולה לבדוק את כולם?

freedom rider

New member
אחד אחד

אין ברירה... כדאי לך להתחיל בתיאורים גרפיים של X מול Y כדי לראות איזה סוג של קשר (מה שאת מכנה "דפוס") יכול להתקיים. אם את רוצה לבדוק קיום קשר לינארי ( כלומר קשר מהסוג Y=aX+b) את יכולה להשתמש במקדם המתאם של פירסון (בתנאי שהננתונים שלך הם בסולם מנה או רווח). לצורך הסקה סטטיסטית, מעבר לחישוב מקדם המתאם שערכו נותן אינדיקציה תיאורית בלבד, את צריכה לדעת משהו על התפלגות הנתונים (או, בעצם, להניח כי התפלגותם נורמלית). אם הנתונים אינם עונים על התנאים הנדרשים אז צריך ללכת לפתרונות אחרים, שהם בדרך כלל מבחנים אי פרמטריים (אם כי יש עוד אפשרויות). לגבי מבני קשר אחרים (מעריכי/לוגריתמי, ושאר מכות מצריים) יש להשתמש בכלים סטטיסטיים פחות סטנדרטיים.

rachs

New member
אבל...

בס"ד אין ליy! וזו בדיוק כל הבעיה.... מה אני אמורה להציב על הגרף כy?? ואיך בדיוק בודקים אינסוף סוגים? כלומר יכול להיות שהדפוס הוא בצורה לינארית/מעריכית-אבל אין גרף אחד לינארי/מעריכי... שבת שלום.

zimes

New member
מובהקות של הבדל בין קבוצות

אני משערת שזה מה שאת מחפשת. (יש לזה שמות ונוסחאות. אני לא זוכרת
) היות ומדובר בשלוש קבוצות, ולא בערך Y רציף, את לא תמצאי "דפוס" שהוא פונקציה רציפה, אלא קשר בין - באיזו קבוצה הפרט, ובין תכונתו הנמדדת. רוצה לראות את זה גראפית? סמני בציר Y שלוש נקודות, כל אחת מתאימה לקבוצה אחת, ותראי אם כל קבוצה מרוכזת במקום אחר (בציר X).

freedom rider

New member
הבעיה הקלאסית

אני לא מבין איך אין לך Y כשאת העלית לראשונה את קיומו בהודעה בה הסברת מהו דפוס. אבל אני מבין מה קורה: אספת (או קיבלת) איכשהו נתונים, ועכשיו את מנסה לעשות איתם משהו. בלי שמץ של ציניות, התשובה היחידה שאני יכול לתת לך, כסטטיסטיקאי (וזהו מקצועי), היא התשובה הבאה: אמרת שדפוס הוא קשר פונקציונלי בין X ל-Y. יש לך X אך אין לך Y. לכן, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה ללכת ולאסוף נתונים אודות Y. וזו בעיה קלאסית: אנשים הולכים ואוספים נתונים, משקיעים כסף, זמן ומאמץ, ואחרי שאספו כמה גיגהבייטים הם מנסים "לעשות איתם משהו". בעוד שדרך הפעולה האמיתית צריכה להיות כך: קודם מבררים איזה נתונים צריך, בודקים איך אפשר לאסוף אותם, מבררים מה לעשות איתם אחרי שייאספו, ורק בסוף הולכים ואוספים אותם בפועל. וזה לא מה שאת עשית.

rachs

New member
זה לא מה שאני עשיתי....

בס"ד כי התרגיל שלי הוא בניתוח נתונים,ולא באיסוף שלהם. הנתונים הגולמיים שקבלתי מכילים זמנים בהם החיה מבצעת פעילות,ואני צריכה לבדוק האם החיה מבצעת אותם בדפוס מסוים. אז מה זה דפוס אני יודעת,ומהם הזמנים אני גם יודעת,אבל איך אני אמורה לבדוק את כל סוגי הגרפים שיש כדי למצוא דפוס-את זה אני לא יודעת. נראה לי שבסופו של דבר אני פשוט אציב כy את הזמנים ובx את הפרשי/מנת הזמנים,ובא לציון גואל. תודה בכל מקרה.

freedom rider

New member
תשובה ל-2

הרדיוס שווה לשוק של משולש שווה שוקיים שאורך בסיסו 4 (60/15) וזוית הראש שלו היא בת 24 מעלות (360/15).

freedom rider

New member
אה....

תוריד גובה מזוית הראש לבסיס. יווצר משולש ישר זוית שאורך בסיסו 2 והזוית מולו שווה ל-12 מעלות. היתר של המשולש הזה הוא R, ולפי הגדרת הסינוס: sin(12)=2/R.

freedom rider

New member
תשובה ל-1

נסמן את המעויין ב-ABCD ונניח כי BD הוא האלכסון הקצר. יהי BE הגובה (BE מאונך ל-CD). המשולש BED הוא ישר זוית. נסמן את זוית BDE ב-a. אזי, לפי הגדרת הסינוס: sin(a)=BE/BD=8/9 ולכן a=62.7 מעלות. אבל a היא בדיוק מחצית הזווית ADC.

freedom rider

New member
שרשור שאלות ובקשות 8/1/2002

היום הוא יום ההולדת של אלביס פרסלי! אנא שרשרו שאלות ש.ב. ובקשות עזרה כאן. תודה.

yyy1234

New member
שאלה באינפי../images/Emo101.gif

תהי
fn סדרת פונקציות בעלות נגזרות רציפות ותהי f פונקציה אם אותה התכונה בדיוק (הכל על הקטע הסגור a,b) צריך להוכיח או להפריך: אם fn מתכנסת במ"ש לf אזי f´n מתכנסת במ"ש לf´(הנגזרת של פונקצית הגבול)​
תודה רבה לכל מי שיעזור

yyy1234

New member
אני רואה שכי להפריך אתה משתמש הרבה

בסדרת הפונקציות הזאת בדרך כלל היא עובדת?

למעלה