אל תביני, תכבדי.
יש פה בעיה שנובעת מחוש אסתטי מסוים. כמו שטרי הגיב מלמעלה, "מהצד זה באמת נראה כמו גיפוף" - אנחנו לא טרי ולא ארז, ולכן זה נראה לנו מאוד שונה ממה שהם הרגישו שהם עשו בפועל. אף אחד לא הביע פה גועל, אלא סוג של חוסר עניין והרגשה שזה לא במקום. אנחנו לא אומרות "אל תעשו", אנחנו אומרות שלדעתנו, יש מקום לצנזורה, ויש מקום לעדן דברים מסוימים. "חלק נכבד מקוספליי הוא פאנסרביס,וזה בא בהמון צורות" - הגדרה סובייקטיבית שלך, אני לא מגדירה שום חלק מקוספליי כפאנסרביס. פאנסרביס, מלשון "שירות לקהל", הוא צורה שקוספלייר צריך להחליט בצורה סובייקטיבית ואישית האם הוא רוצה לשלב בתחפושת שלו או לא, שכן בראש ובראשונה הקוספליי נעשה בעבור הקוספלייר, ורק לאחר מכן בעבור הקהל הרחב (להלן closet cosplay, לול). המון קוספליירים טובים בוחרים שלא לעשות בכלל פאנסרביס, מתוך תחושה שזה "מוזיל" את התחפושת (הגזמה לצד אחד), כמו שהרבה קוספליירים טובים בוחרים שכן כדי "לתת אלמנט מגניב לתחפושת" (שלפעמים מגיע למצב של הגזמה לצד השני ע"ע קיום יחסי-מין על הבמה). אין בזה משום קביעה על טיב הקוספליי, ולכן זה *לא* חלק מקוספליי - לא בהגדרה היבשה לכל הפחות, ולא בהגדרה של רבים מן הקוספליירים. "סקיטים ומסקרייד בחול לדוגמא - זה 80 אחוז פאנסרביס,60 אחוז מהם יאוי." אין לי שמץ של מושג מאיפה זה הגיע, בתור מי שאחרי כל כנס גדול בארה"ב חורשת על יוטוב ורואה את כל הסקיטים שאני יכולה למצוא, זה פשוט לא נכון. חלק גדול הוא אכן שונן-איי centric, אבל בטח שלא הרוב, מה גם בתור מי שהייתה בכנס ביפן עצמה (לא להרבה זמן, אבל כן ראיתי כמה סקיטים) הפאנסרביס שלהן כל כך הרבה יותר עדין ממה שנחשב "בגבול הטעם הטוב" במערב ולפעמים את אפילו לא תביני בסקיט את הרמיזות של הפאנסרביס שכן הם רואים אותו בצורה מאוד שונה משלנו (היו שתי קוספלייריות של אמריקה ואנגליה שהחזיקו ידיים ונראו כל כך נבוכות מעצם המחשבה על כך).