אני יודע שזה מבוסס על סדרת ספרי ילדים אשר אינם יפנים (רק לא ידעתי של מי הסידרה הזאת) אבל סידרת האנימציה היא יפנית ויצאה לראשונה בשנות ה60. אם אני לא טועה, מה ששודר בארץ זו הסידרה משנות ה90. אני לא בטוח אם זה המשך משנות ה60 או פשוט גירסה חדשה. יצאה גם גירסה עם בובות כאלה.
כאילו, נכון-זו סידרת אנימציה שיוצרה ביפן, אבל היא מצוירת לפי הציורים של טובה יאנסן (זו שכתבה את המומינים וגם ציירה אותם) ולא לפי האנימציה היפנית הרגילה והמשעממת... הדבר היחיד שמסגיר את מוצאה היפני של הסידרה זה העיניים הגדולות והעגולות של הדמויות ותו לא...
אם זו סידרת אנימציה שנוצרה ביפן אז זו אנימה. כל הקטע של אפיון ציור מסוים שיש רק באנימה זה לא ממש מדויק. זה נכון שרוב האנימות מכילות את אותו אפיון דמויות (עיניים גדולות, שיער צבעוני וכו...) אבל זה לא מה שהופך אותן לאנימה. ההגדרה הכי מדויקת לאנימה זה פשוט סידרת אנימציה יפנית. הכינוי אנימה זה כינוי מערבי שבסוף גם היפנים אימצו אותו. בערך כמו ההגדרה של מנגה (הקומיקס היפני). פירוש המילה מנגה ביפנית זה קומיקס. אבל כשאומרים מנגה מתכוונים ספציפית לקומיקס היפני. מישהו ראה את "הטירה הנעה"? זו אנימה המבוססת על ספר אנגלי. סגנון הציור שלה הוא גם לא ממש מתאים לאפיונים המוכרים של האנימה אבל זו אנימה לכל דבר. ואגב, הקטע עם העיניים הגדולות זה בכלל מאפיין שהם אימצו מהסרטים של דיסני.
כל השפה שלהם מושפעת מאנגלית. כמו אצלנו, גם להם יש מילים שממש לקוחות מהאנגלית בשינוי קל. ראה דוגמאות: knifu-knife- סכין kissu-kiss-נשיקה ויש עוד מלא אני פשוט כבר לא זוכר ממש. מובן שלמילים הללו יש גם מילים יפניות מקוריות אבל בשפת היום יום שלהם, אלה המילים שהם משתמשים בהם.
נשיקה ביפנית זה בכלל צ'ו, לפי מיטב ידיעתי, ויצא לי להתקל בתיאור נשיקה רק באופן הזה. :S באיזו סדרה אחת (פרפקט גירל אוולושיון) עשו קטע ענק עם המילה הזאת אז אני לא יכולה שלא לזכור אותה
לי דווקה יצא להיתקל המון ב"קיסו". כנראה שזה תלוי בסידרה. נדמה לי שבסדרות שמיועדות לקהל היותר בוגר יופיע קיסו בעוד שלקהל הצעיר הם ישתדלו לשמור שם על טוהר השפה.
מערבית/מסורתית. אני רואה בעיקר שוג'ו ופה ושם קצת שונן (נגיד דת' נוט). ואלו לא סדרות שנועדו לגיל צעיר כל כך... חוץ מפרוטס בסקט כמעט כל הסדרות שראיתי נועדו לגיל 16+.