שרשור יום ד' 18.08.2004

Nman20

New member
אינטרגל

שלום רציתי לדעת אם האינטגרל (המוכלל?) מ1 לאינסוף של exp(1/x) 0 -(אפס בשביל שיראו טוב) מתכנס או מתבדר? (עוד פעם: האינטגרל מ1 לאינסוף של אקפוננט של אחד חלקי איקס) תודה

sim64548

New member
שאלה על מובהקות סטטיסטית

יש לי 2 מדגמים בכל אחד יש אחוז מסויים (פרופרציה) של אנשים עם תכונה מסויימת. לדוגמא : קבוצה א : 0.3 (3 מתוך 10) מעשנים קבוצה ב : 0.6 (12 מתוך 20) מעשנים. כיצד אני יכול לחשב P VALUE (מובהקות סטטיסטית)

Donatelo

New member
כתיבת נוסחאות בוורד

מישהו יכול להפנות אותי למדריך טוב (אולי קיים גם בעברית?)לתוסף בוורד שמאפשר לכתוב נוסחאות וסימונים מתמטיים?

nami70

New member
תוכנה קיימת

בתוך ה-office קיימת תוכנה equation , אבל לא תמיד מתקינים אותה. כדי לבדוק תכנסי בWORD לכלים, התאמה אישית, פקודות, כל הפקודות, insertequation ציור של שורש. רצוי להעלות אותו על סרגל הכלים וכל פעם שתלחצי עליו יופיע עורך נוסחאות כאשר כל הסימנים (רובם) מופיעים בו. הדרך הטובה ביותר ללמוד , מנסיון, הוא לפתוח את ה equation ולנסות. עבודה נעימה , בכל אופן בהשוואה לדברים אחרים, מובטחת.

1ca1

New member
Mathtype יותר טוב לטעמי

אבל הוא עולה כסף ולא חינמי כמו בוורד (הוא למעשה גירסא מתקדמת יותר של הזה בוורד) בכל מקרה, הכי טוב זה latex,צריך ללמוד להשתמש אבל אחרי זה , זה הכי טוב שיש

חנן16

New member
בוקר טוב לכולם - נגזרת n-ית

עליי למצוא את הנגזרת ה-n-ית של סינוס בריבוע איקס ושל שורש איקס. איך אני מגיע לזה? נוסחת לייבניץ לא ממש מתאימה כי אין מכפלה של שתי פונקציות... ועוד משהו, אם תוכלו להסביר לי בקשר לתרגיל שציירתי ב'צייר' - מה אומרים כל הסימנים המוזרים האלה (למשל מה זה ה-x=0 שם למטה וה-20 במונה ובמכנה ובקיצור איך מחשבים את הנגזרת הזאת)

חנן16

New member
ועוד משהו קטן

לפונקציה f(x)=arcsin(cosx) יש נקודות בהן היא לא גזירה? ומה הנגזרת שלה?

no nicks

New member
שאלונת בגיאומטריה..

אם יש MP/PA=MQ/QD וגם MA=MP+PA MD=MQ+QD אז אפשר לומר ש MP/MA=MQ/MP

f10

New member
איך אני מוציא מזה נק' קיצון../images/Emo35.gif

איך אני מוציא מהנגזרת שבתמונה נק' קיצון
(אני יודע שצריך להשוות לאפס אבל אני לא יודע איך להגיע נק' בהן זה מתאפס (התשובה בספר היא (4,4) מינימום ו (0,0) מקסימום)

בעיה קשה בגיאומטריה...

האם מישהו מחברי הפורום יכול לפתור את השאלה המצורפת בתמונה? מתוך הספר "הנדסה ב'" של בני גורן לכיתות ט' תודה רבה מראש

הדרכה

מורידים מנקודה O אנכים לשני הניצבים AB ו-BC. קל מאוד להוכיח, באמצעות המשולשים והמלבן שהתקבלו, שהאנך מנקודה O לניצב BC מחלק ניצב זה לשני קטעים שווים.

f10

New member
חשוב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מישהו זוכר איך בודקים תחומי עליה וירידה בפונקציה
הפונקציה שלי היא y=[x]/[Vx-1] או במילים וואי שווה איקס חלקי (שורש איקס) פחות אחד. האחד מחוץ לשורש.. אפשר גם תשובה כללית תודה מראש

Ferma

New member
מכינים טבלה עם הגבולות (הכוונה

לתחום ההגדרה כמובן) ןעם נקודות הקיצון. מסדרים בטבלה א הערכים מסדר יורד לעולה ומציבים מספרים שהם בין הערכים שבטבלה. את המספרים שהצבנו שמים בנגזרת הראשונה ובודקים. אם התוצאה היא חיובית הפונקציה עולה בתחום המסויים ואם היא שלילית אז היא יורדת.

f10

New member
אין לך מושג כמה עזרת +עוד שאלה

איך פותרים את מה שבתמונה? מישהו יכול לפתור את זה כי אין לי מושג.. התשובה בספר היא 90K אבל אני ממש לא יודע איך הם הגיעו לזה

למעלה