שרשור יום ד' 18.08.2004

Ferma

New member
לא חשוב. הנה הפתרון...

sin^4 x + cos^4 x = 1 2^(sin^2 x + cos^2 x) (המשך) 2sin^2 x cos^2 x = 0- 1-2sin^2 x cos^2 x = 1 sin^2 x = 0 cos^2 x = 0 מכאן אני מאמין שתוכל להמשיך...

f10

New member
??

לא הבנתי מה הלך פה.. דילגת על שלבים
אתה יכול בבקשה לצייר את זה בצייר או משהו כזה

f10

New member
טוב עכשיו הבנתי --אבל--

בספר התשובה היא 90K ולי יצא: Cosx=0 x=90+180K הטעות היא בספר או אצלי

Ferma

New member
כשמאחדים פתרונות של הסינוס והקוסינו

ס יוצא 90K אין טעות בספר...

f10

New member
אהגעתי רק ל cosx=0

ולא ל sinx=0. הגעתי לזה דרך פתרון שלי כי לא הבנתי מה עשית בשבלב הראשון אצלך. אתה יכול בבקשה להסביר לי

Ferma

New member
בשלב הראשון כתבתי את התרגיל... בשלב

השני... ע"פ נוסחת הכפל המקוצר... (sin^2 x + cos ^2 x)^2 או במילים: (סינוס בריבוע איקס + קוסינוס בריבוע איקס)בריבוע שווה ל- sin^4 x +2sin^2 x cos^2 x +cos^4 x או במילים: סינוס ברביעית איקס + 2סינוס בריבוע איקס כפול קוסינוס בריבוע איקס + קוסינוס ברביעית איקס. מכאן ברור שsin^4 x + cos^4 x או במילים: סינוס ברביעית איקס + קוסינוס ברביעית איקס יהיה שווה ל(במילים): (סינוס בריבוע איקס + קוסינוס בריבוע איקס)בריבוע פחות 2סינוס בריבוע איקס כפול קוסינוס בריבוע איקס . במספרים: (sin^2 x + cos ^2 x)^2 פחות 2sin^2 x cos^2 x. מובן?

f10

New member
הבנתי +עוד שאלה באותו נושא

(אני חלש בנושא הזה..) אני חושב שזאת שאלה יותר קשה מהקודמת התשובה נמצאת בתמונה למטה ושוב - אני לא יודע איך הגיעו אליה

Wish Master13

New member
אנליזה..

אשמח לקבל הסבר איך למצוא את הפרמטר, אם אפשר תשובה מלאה (כי אני לומד הכי טוב על ידי ראיית הוכחות מלאות) זה יעזור.. לפונקציה y=ax\bx^2+4 נקודת מינימום בנקודה (2-,2). צריך למצוא את a ו-b. עוד משהו, מישהו יכול להסביר לי מה זה נקודת אי רציפות (סליקות)? תודה מראש!

Ferma

New member
הדרכה...

1) תציב X=2 וY=-2. תמצא את הקשר בין a ל-B תבטא את A באמצעות B. 2) תגזור. תציב X=2 ו-Y=0. תציב את הקשר בין a ל- b (שמצאת בסעיף (1)). תמצא את b הצב בקשר ומצא את a. בהצלחה!

רוןמ

New member
עזרה באי-שוויונים ממעלה גבוהה.

יש כאן שלושה תרגילים של אי-שוויונים ממעלה גבוהה, שניסיתי לפתור בעזרת "שיטת התחומים", ונכשלתי
התשובות יוצאות שונות לגמרי. תמונה עם התרגילים מצורפת... אלה התשובה:
1. x=4 or -3<=x<0 2. -5<=x<-2 or 4<x<=8 3. x<=0 or x>=1, x!=5​
תודה מראש, רון.

nami70

New member
יגעת מצאת תאמין

רון, הדרך ארוכה אבל התשובות נכונות. תרגיל 1 - הכוונה 1.פרק לגורמים גם את המונה וגם את המכנה של האי שיוויון השמאלי ואז עליך לדרוש 4 דרישות א. המכנה לא שווה אפס או ב. המונה שווה אפס או ג. המונה וגם והמכנה חיוביים או ד. המכנה וגם המונה שליליים 2. פתור את מערכת ה"או" שקיבלת ושמור אותה להמשך וגם 3. עבוד על-פי אותם שלבים באי-שיוויון הימני 4. בנה מערכת וגם לשתי מערכות ה"או" שקיבלת וזה הפתרון. תרגיל 2 הכוונה - באי שיווין השמאלי פעל כמ בתרגיל הקודם את האי שיווין הימני פרק לגורמים ופתור על-פי הדרישות בתרגיל אחד , אלא שהפעם אין מונה ומכנה , ודרישה א' לא מתאימה, אלא יש 2 גורמים. כנ"ל בתרגיל מס' 3
ואל דאגה , הרבה עבודה שחורה, אבל בסוף......
, (במובן המילולי) 3.

LOA

New member
צריך נוסחא...

אולי לא ברמה ואולי מצחיק אבל אני צריך את הנוסחא למציאת שטח של מרובע!!! (לא ריבוע!!!)

למעלה