שרשור יום ד' 18.08.2004

../images/Emo10.gif אינך טועה.... למה אני לא מדברת

ככה
!! ואני לא פרחהההההההההההההההה אני יכולה להוכיח לכם!!! אני באה ממשפחה מאד מכובדת בארץ!!!!
אני רק..טיפ..טיפ.טיפה.. פריקונית

yos1293

New member
שאלות בחשבון

1.הוכח כי A5 היא התת חבורה הפשוטה היחידה של A5.(חוץ מהנייטרלי לבד בתוך קבוצה) כש-A5 היא התת חבורה של S5 חבורת כל התמורות של 12345 בתוך קבוצה שמקיימת שלכל התמורות בה יש סימן חיובי. 2.מה זה מסלול?(בחבורות...משו עם נק' שבת וקבוצות וכאלה) 3.איך מכלילים את משפט האיזומורפיזם הראשון לחבורות מנה לא תחת הגרעין של האפימורפיזם המוגדר אלא לכל ת"ח? תודדה.

1ca1

New member
פעם הבאה תקשיב

1.עשינו היום בהרצאה, הוכחה דיי ארוכה מוכיחים ש A5 נוצרת ע"י עגילים מסדר 3 נניח שקיימת ת"ח נורמלית בA5 שונה מA5 ו{e} כעת מספיק להראות שקיים עגיל אחד מסדר 3 בH כדי ש H=A5 (בגלל הנורמליות של H וכל העגילים מסדר 3 בS5 צמודים, ואפשר כל עגיל בS5 להפוך להיות בA5 ע"י תיקון בכפילה של חילוף של 2 המספרים שלא משתתפים בעגיל מסדר 3 במידת הצורך) כעת בודקים שבאמת קיים עגיל מסדר 3 בH, מחשבים את מספר החלוקות של 5,בשביל לקבל את הטיפוסים, רואים איזה טיפוסים שייכים לA5, ומוכיחים שלכל טיפוס מתאים עגיל מסדר 3 בH 2.מסלול לא קשור בכלל לנקודות שבת
[x]={gx} ככה ש g שייך ל G​
3. משפט נויטר בדיוק אומר שאם יש לך תמונה אפימורפית, מ x->y אז x מודלו ker f, איזומורפי ל y אז פשוט אם יש לך ת"ח של x, תבנה אפימורפיזם מx->y ככה שהגרעין של האפימורפיזם יהיה הת"ח, ואז x מודולו ת"ח יהיה איזומורפי לy.

ForAwhile

New member
עגילים=צ'יקלים...בכל מקרה

אצל מי אתם לומדים מופשטת?, שמעתי שדבורה קפלן לימדה את הצעירים פעם, האם זו היא?

1ca1

New member
פרופסור מיכאל מגרל

(מגרלשווילי אם אתה רוצה בלי העיברות :)) פרופסור חבר במחלקה,מרצה נחמד מאוד (למרות שאני עדיין מעדיף את שמוליק קפלן) אבל אל חשש, את מופשטת 2 כבר יעביר עוזי וישנה, והוא יקרע לנו את הצורה כרגיל :)

1ca1

New member
אההה

עכשיו נזכרתי, את המחזור מעלינו (אלה שהיום שנה ג, לומדים עכשיו משוואות דיפרנציאליות ואנליזת פורייה), לימדה דבורה קפלן אם אני לא טועה, מצרי תירגל אותם...

morini77

New member
שלום לכולם אני חדשה + שאלה

יש שאלה שאני לא מצליחה וזה מתסכל אותי, אז אשמח אם תוכלו לעזור: צלעות משולש הן: 14 ס"מ, 20 ס"מ, 26 ס"מ. הגדילו כל אחת מהצלעות באותו אורך, והתקבל משולש ישר זוית. מצא בכמה הגדילו כל אחת מהצלעות.

rainbow16

New member
אולי

קודם כל, x יהיה בכמה שמגדילים. אז 26 ועוד x חייב להיות הצלע הגדולה ביותר ולכן היא היתר. אז:
(26+x)^2=(14+x)^2+(20+x)^2​
כי רק אם זה מקיים את משפט פיתגרוס אז זה משולש ישר זווית..

למעלה