שרשור יום ד' 18.08.2004

Ferma

New member
אתה מתכוון נוסחה טריגונומטרית נכון?

כי אחרת אין אחת כזו (למיטב ידיעתי לפחות...)

DarkCrystal

New member
בטוח?

ניקח ריבוע שאורך הצלע שלו 1. השטח הוא 1 בריבוע. אורך האלכסונים הוא (Sqrt(2. האלכסונים מאונכים. נשתמש בנוסחה שלך: S = Sqrt(2) * Sqrt(2) * Sin (90 Degrees) = 2 אם אני לא טועה, זה אמור להיות אלכסון * אלכסון שני * סינוס הזווית שביניהם * חצי.

LOA

New member
לא... בגיאומטריה

נתנו לנו תרגיל למצוא שטח של מרובע והנדסה... וחל איסור להשתמוש בטריגו

freedom rider

New member
אין נוסחא למרובע כללי ללא טריגו

צריך לחלק אותו לשני משולשים ולחשב שטח כל משולש בנפרד.

בכל אופן דרוש נתון נוסף

ואם נתון זה הוא אחד האלכסונים, אזי אפשר להשתמש בנוסחת הרון ללא טריגונומטריה.

Sayuri Haman

New member
גאומטריה

במעגל שרדיוסו r הקוטר איי בי מאונך לקוטר איי סי הקוטר והמיתר נחתכים בנקודהe נתון ש: ae:eb=1:4 צריך להביע את שטח המשולש adc באמצעות r ניסיתי משהו עם פורפורציה והמשפט של מיתר ממרכז המעגל המאונך למיתר אחר חותך את המיתר הקשת והזווית המרכזית המאימה ובלה בלה קיצור לא הלך תודה מראש

1ca1

New member
איזה מיתר?

איך ייתכן ששני קטרים ייצאו מאותה נקודה ויהיו מאונכים? תעלה ציור של הבעיה (עדיף סריקה עם הנתונים והשאלה המקורית) ככה שנוכל להבין על מה אתה מדבר...

1ca1

New member
ועוד פעם

איך ייתכן שקוטר ומיתר היוצאים מאותה נקודה A הם מאונכים? אולי אתה מתכוון למשיק? בכל מקרה, תסרוק את השאלה, ככה אני והשאר נבין את זה הרבה יותר בקלות

Sayuri Haman

New member
בעעע מה עשיתי

סורי ואני בת והנה מחדש: במעגל שרדיוסו אר הקוטר איי בי מאונך למיתר סי די הקוטר והמתיר נחתכים בנקודה e. נתון ש: ae:eb=1:4 הבע את שטח המשולש adc באמצעות אר אין לי סורק...

1ca1

New member
זה קל

Sacd=0.5*ae*cd כעת ea אנך אמצעי ל cd ולכן ce=ed ועכשיו ברור מהפרופורציה שנתונה כי ae=0.2ab=0.2*2r=0.4r =>eb=0.8*2r=1.6r עכשיו נסתכל על המשולשים ace ו edb הם דומים לפי זווית זווית כי <bac=<cdb זוויות היקפיות שנשענות על קשתות שוות ויש להם זווית ישרה בשניהם ולכן מאחר שקיימת פרופורציה בין משולשים דומים נקבל ed/ae=eb/ce ed*ce=(ce)^2=ae*eb=1.6*0.4*r^2 => ce=sqrt(0.64r^2)=0.8r Sacd=0.5ae*cd=0.5*ae*2ce=ae*ce=0.4r*0.8r=0.32r^2​

bendelac

New member
מרכז הכובד

מרכז הכובד של משולש הוא נקודת חיתוך האנכים המרכזיים (עד כמה שאני זוכר)

DarkCrystal

New member
זה מרכז המעגל החוסם ../images/Emo13.gif

מרכז הכובד, אם איני טועה, הוא נקודת מפגש התיכונים.

אינך טועה

כל תיכון מחלק את המשולש לשני משולשים שווי-...משקל

למעלה