ניקח ריבוע שאורך הצלע שלו 1. השטח הוא 1 בריבוע. אורך האלכסונים הוא (Sqrt(2. האלכסונים מאונכים. נשתמש בנוסחה שלך: S = Sqrt(2) * Sqrt(2) * Sin (90 Degrees) = 2 אם אני לא טועה, זה אמור להיות אלכסון * אלכסון שני * סינוס הזווית שביניהם * חצי.
במעגל שרדיוסו r הקוטר איי בי מאונך לקוטר איי סי הקוטר והמיתר נחתכים בנקודהe נתון ש: ae:eb=1:4 צריך להביע את שטח המשולש adc באמצעות r ניסיתי משהו עם פורפורציה והמשפט של מיתר ממרכז המעגל המאונך למיתר אחר חותך את המיתר הקשת והזווית המרכזית המאימה ובלה בלה קיצור לא הלך תודה מראש
סורי ואני בת והנה מחדש: במעגל שרדיוסו אר הקוטר איי בי מאונך למיתר סי די הקוטר והמתיר נחתכים בנקודה e. נתון ש: ae:eb=1:4 הבע את שטח המשולש adc באמצעות אר אין לי סורק...
Sacd=0.5*ae*cd כעת ea אנך אמצעי ל cd ולכן ce=ed ועכשיו ברור מהפרופורציה שנתונה כי ae=0.2ab=0.2*2r=0.4r =>eb=0.8*2r=1.6r עכשיו נסתכל על המשולשים ace ו edb הם דומים לפי זווית זווית כי <bac=<cdb זוויות היקפיות שנשענות על קשתות שוות ויש להם זווית ישרה בשניהם ולכן מאחר שקיימת פרופורציה בין משולשים דומים נקבל ed/ae=eb/ce ed*ce=(ce)^2=ae*eb=1.6*0.4*r^2 => ce=sqrt(0.64r^2)=0.8r Sacd=0.5ae*cd=0.5*ae*2ce=ae*ce=0.4r*0.8r=0.32r^2