שרשור יום ג - 14/1/2003

...

1+2 בשביל למצא את ker T אתה צריך למצא את מרחב הפתרונות של Tv=0. בשביל למצא את Im T את צריך למצא את המרחב שנפרש ע"י Tv1,..,Tvn כאשר v1,...vn הוא בסיס של V. 3. השיטה הכי טובה היא להוכיח שכל הנגזרות החלקיות רציפות. אני לא ראיתי הרבה תרגילים שמוכחים דיפרנציאבליות ע"פ ההגדרה.

alon h

New member
שאלה

1+2 אממ... אתה יכול למצוא באחד התרגילים את KerT וImT? תודה רבה לך

פתרון ל-1

כתבתי לך פתרון מפורט ב-word אבל התוכנית נתקעה. להלן פתור קצר: יש למצא את מרחב הפתרונות של:
(5x+4y+7z,-8x+8y-4z,x+8y+5z)=(0,0,0)​
ולכן יש לדרג את המטריצה:
5 4 7 -8 8 -4 1 8 5​
אני קיבלתי לאחר דירוג את מטריצת היחידה --> Ker T הוא מרחב האפס. מפה נובע ע"פ dim Im T + dim Ker T = dim V ש-Im T = V. אבל נראה זאת בחישוב: נקח את e1,e2,e3 - ווקטורי הבסיס הסטנדרטי של C3 ונחשב:
Te1 = (5,-8,1) Te2 = (4,8,8) Te3 = (7,-4,5)​
מרחב הפתרונות הוא Span של שלושת הווקטורים הנ"ל ששוה ל-C3, שכן שלושתם בת"ל.

shloompi

New member
HELP NEEDED !!!

שלום! אני קצת מתקשה בנושא סדרות כלליות. ליתר דיוק , חישוב סכומן של סדרות כלליות. אם משהו יוכל להסביר לי קצת בכלליות ,זה יהיה ממש נחמד
תודה רבה מראש! ותרגיל (קל יחסית, אני חושבת..) לדוגמא : a(n) = 10^n-1/3

1ca1

New member
נפרק את זה לשתי סדרות

an=(10^n)/3-1/3 עכשיו הראשונה היא סדרה הנדסית בה a1=10 q=10 לכן
Sn=10(10^n-1)/27-n/3 Sn=(10^(n+1)-10-9n)/27​
ד"א אם לא בטוחים בסכום תמיד אפשר להוכיח באינדוקציה....

twigy

New member
הוכחת משפט בגאומטריה של המישור

מישהו יודע איך מוכיחים את המשפט הבא: "אם מנקודה מחוץ למעגל יוצאים חותך ומשיק למעגל, אז מכפלת החותך בחלקו החיצוני זהו גודל קבוע השווה לריבוע המשיק". אני מנסה עם פרופורציה אך עד כה אינני מצליח אודה על עזרתכם.

בבקשה ../images/Emo107.gif

נסמן את הנקודה מחוץ למעגל ב A , את נקודת ההשקה ב D , ואת נקודות החיתוך של החותך עם המעגל ב B,C (כאשר B קרובה יותר ל A מאשר C ). המשולש ABD דומה למשולש ADC לפי זווית משותפת וזווית בין משיק למיתר. תרשום את הפרופורציה ותקבל בדיוק מה שצריך. אם אתה זקוק ליותר פירוט - תגיד לי !

lettuce

New member
עזרה בבקשה

המשולש ABC (AB=AC( שווה שוקיים CH הוא הגובה לשוק AB CD הוא התיכון לשוק AB נתון: זוית הבסיס היא בת 48 BC=a הבע את שטח המשולש CDH באמצעות a תודה מראש!

הדרכה ../images/Emo107.gif

המשולש שמבוקש שטחו הוא ישר-זווית. את CH אפשר למצוא מתוך המשולש BCH . נמצא ממשולש זה גם את BH (נחוץ להמשך). את DH אפשר למצוא ע"י החסרת BD פחות BH . ואיך נמצא את BD ? נמצא את AB מתוך המשולש שווה-השוקיים הגדול ABC ונחלק ל 2 כי זה תיכון. לסיכום שטח המשולש יהיה CH כפול DH חלקי 2 .

lettuce

New member
אממ תודה אבל

את זה הבנתי בעצמי הקטע הוא שאני מיסתבכת עם כל האותיות אתה יכול להיות ספציפי יותר בהדרכה בבקשה?

ההמשך ../images/Emo107.gif

במשולש BCH :
sin48º=CH/a CH=asin48º=0.743a cos48º=BH/a BH=acos48º=0.669a​
במשולש ABG (הנקודה G היא אמצע BC ) :
cos48º=½a/AB AB=a/2cos48º=a/1.338=0.747a BD=½AB=0.374a DH=BH-BD=0.669a-0.374a=0.296a​

LittleBigGirl

New member
שאלה בוקטורים...

חשב את הזוית בין הישר שעובר דרך הנקודות (1,2,4) ו- (2,6,1) לבין המישור שהצגתו הפרמטרית היא: x=(7,-6,1)+t(2,1,-4)+s(-1,3,5) תודה מראש ו-

1ca1

New member
טוב

נמצא את משוואת הישר
L:x=(2,6,1)+t(1,4,-3) Pi:x=(7,-6,1)+t(2,1,-4)+s(-1,3,5) עכשיו נניח ש u(a,b,c) הוא וקטור הניצב למישור פאי אז הוא מקיים לפי מכפלה סקלרית ותנאי ניצבות (2,1,-4)*(a,b,c)=0 (3,-1,-7)*(a,b,c)=0 נמצא את a,b,c 2a+b-4c=0 3a-b-7c=0 הפתרון של המערכת הזאת היא t(22/10,-2/5,1) לכן נבחר את הפתרון הטריוויאלי שהוא (22/10,-2/5,1) עכשיו לפי הנוסחא sin a=|u*v|/(|u|
) sin a=(12/5)/(sqrt(6)*sqrt(26)=(12/5)/(sqrt(156) עכשיו arcsin ונקבל a=11.07 אני מקווה שזאת התשובה הנכונה למרות שלא למדתי באופן פורמלי את הנושא, נסיתי לעזור ע"י החומר שאני יודע....​

1ca1

New member
טוב

ייתכן שהתשובה נובעת מאי-דיוק במחשבון סה"כ יש הרבה חישובים לפני הarcsin כדי לך לבדוק אם אין לי טעות חישוב ולנסות לבדוק במחשבון טעויות דיוק... כי אני לפי מה שאני מבין לא ראיתי אף טעות בדרך... וסה"כ בחישובי זוויות לפעמים המחשבונים גורמים לאי-דיוק...

Blade2

New member
לגבי השאלה שלי על נגזרת של מנה

קודם כל, תודה לכל מי שענה לי (גם ל "ללא שם") אבל אני עדיין לא הבנתי איך מוכיחים את זה, מישהו פה אמר לי לחשב איזה גבול של משהו, ודי נתקעתי שם, אולי חסרים לי כלים כדי לחשב את זה? אולי לא הלכתי בכיוון הנכון? מישהו יכול לעזור לי קצת? שוב תודה

למעלה