שרשור יום ג - 14/1/2003

פשוט לפי ההגדרה של נגזרת:

הנגזרת של פונקציה (f(x היא לפי ההגדרה הגבול של
[ f(x+h) - f(x) ] / h​
כאשר h שואף ל-0. השאר זו הצבה פשוטה. נניח ש: (f(x)=u(x)/v(x, שבתחום מסויים של x-ים קיימות נגזרות של u ו-v בו זמנית, והשנייה שונה מ-0. נציב:
[ f(x+h) - f(x) ] / h = = [ u(x+h)/v(x+h) - u(x)/v(x) ] / h = = [ u(x+h)v(x) - u(x)v(x+h) / [ v(x+h)v(x)h ] = = [ u(x+h)v(x) - u(x)v(x) - u(x)v(x+h) + u(x)v(x) / [ v(x+h)v(x)h ] = = { v(x)*[u(x+h)-u(x)]/h - u(x)*[v(x+h)-v(x)]/h } / [v(x+h)v(x)]​
ומכיוון שקיימות הנגזרות של שתי הפונקציות, ולכן הן גם רציפות, אז הגבול של כל זה הוא:
[ v(x)u´(x) - u(x)v´(x) ] / [v(x)]^2​

אמי נ

New member
למה מכפלת שלושה מספרים עוקבים

מתחלקת ב - 6? ולמה n^5-n מתחלק ב - 30? ברור לי שאפשר לפרק אותו כך שיתקבלו שלושה עוקבים כפול משהו, אז למה שיתחלק ב - 5? (30=6*5) תודה...........

Blade2

New member
לגבי 3 עוקבים

תמיד אחד יהיה זוגי (מתחלק ל 2 ) וכל מספר 3 מתחלק ב 3 (מן הסתם) ולכן הגורמים הראשוניים 2,3 יופיעו בפירוק לראשוניים של מכפלה של שלושה מספרים עוקבים (שתמיד יכילו לפחות זוגי אחד,ומספר שמתחלק ב 3 אחד), וכן 2*3=6

תשובה לשאלה השנייה

כשתפרק את הביטוי תקבל:
[n-1]*n*[n+1]*[n^2+1]​
אם אף אחד שלושת העוקבים לא מתחלק ב-5 אזי ל-n יש שארית 2 או 3 בחלוקה ב-5. רשום n=5k+2 [וכן n=5k+3] והצב זאת במוכפל השלישי ותראה שאז הוא מתחלק ב-5.

dubby250

New member
שאלה באינפי

בס"ד שלום יש לי כאן שאלה לכאורה פשוטה בשלבים הראשונים באינפי 1, אבל אני לא מבין בה משהו. השאלה הולכת כך: יהיו A ו- B שתי קבוצות חסומות מלעיל של מספרים ממשיים, ונניח כי
supA = a supB = b​
נגדיר את הקבוצה הבאה:
A*B = {xy | x שייך A, y שייך B}​
הוכח כי A*B חסומה וכי supA*B = ab כעת, נתבונן בדוגמא הבאה:
A = {-2, 1} B = {-2, 1} supA = 1 supB = 1​
אבל
supA*B = 4 1*1 = 1 <> 4​
איך זה יכול להיות? ואולי לא הבנתי את ההגדרה נכון? תודה מראש

eliavv

New member
אני צריך עזרה בתרגיל המספר של....

בני גורן בגרויות ל-5 יח"ל בגרות - חורף תשנ"א - דצמבר 1990 תרגיל ראשון זה תרגיל בהנדסת המישור עם מעגל! תודה מראש!

freedom rider

New member
נורא קשה לפתור את זה

כי אין לי הספר של בני גורן... אולי תטרח ותעתיק את השאלה לפורום?

DEATHRUCTION

New member
עניתי לו כבר.... המפתח הוא בזה שתרא

ה שנוצר משולש שווה שוקיים

DEATHRUCTION

New member
בבקשה....

א) זווית DAC = CAE= CDE=X - נשענות על קשתות שוות! זווית DEA= DAE=2X -- כנ"ל זווית DEB שווה ל 180-2X ברור למה לא? עכשיו זווית DBE שווה ל 180 מינוס 180 + 2X מינוס X ( סכום זוויות במשולש) יוצא שהיא שווה X ב) צלע AD נשענת את 2X אז נומר ש DA ^2 שווה ל 2X^2 צלע DC - X AC= CB ( מא´ הוכחנו שהזויות שוות- ומול זוויות שוות צלעות שוות/ משולש שו"ש) על קשת AC נשענות זווית AED ששוה ל 2X + זויית DEC שבעצם שווה ל X- נשענת על קשת DC מכאן! CD = 3X DC= X ולכן DB = 4X AD= 2X DA^2= DB*DC ואז... 2X*2X= 4X*X אני חושב שניתן לומר מפה שהם שווים 4X^2= 4X^2

eliavv

New member
תודה רבה לכולם אבל לא עניתם לי על

סעיף ב´ שהוא החשוב לי! (ובקשר לאחת התשובות - אצלי בשירטוט אין את האות D אם תוכל להגיד לי איפה מיקמת אותה זה יעזור לי! תודה)

*גלעד*

New member
משוואות דיפרנציאליות רגילות

חבר´ה, אני צריך עזרה בקורס של שנה שנייה במתמטיקה! יש פה איזשהו מומחה שיכול לעזור?

*גלעד*

New member
זהו, שזו לא שאלה אחת

אלא ממש צורך במישהו שיסביר לי כמות נכבדה של חומר.

מבנים אלגבריים

משהו מוכן לתת לי רמז לשאלה הבאה: תהי G חבורה מסדר סופי ותהי A תת חבורה p סילו של G. נגדיר את N של A ככל האברים g ב-G שמקיימים
[g^(-1)]*A*g = A​
יש להוכיח:
N(A)=N(N(A))​
ההכלה בכיוון אחד היא טריביאלית. מה עם הכיוון השני?

למעלה