שרשור יום ג - 14/1/2003

yakovyarmo

New member
הנה תרגיל מאתגר בטריגו!

sin^ 5x + sin^ 3x = 1 + cos8x צריך להגיע לפתרון כללי ה ^ אומר שזה מועלה בריבוע

כוונתו היתה לחזקת 2 ../images/Emo107.gif

אחרת התרגיל לא פתיר, בטח לא באמצעים של תיכון. ליעקב : המשוואה הזו שייכת לסוג של משוואות בהן מופיע פעמיים ביטוי עם פונקציה בריבוע. הדרך המומלצת לגשת לסוג זה של משוואות היא באמצעות נוסחת חצי זווית, שאף מופיעה לך בנוסחאון הבגרות (שהבנתי שאתה ניגש אליה מחרתיים) :
cos²(α)=[(1+cos(2α)]/2​
תשתמש בה פעמיים באגף שמאל, ותראה שאחרי מכנה משותף תוכל להפעיל נוסחת סכום קוסינוסים במונה והתרגיל מסתיים. אם אתה בכל זאת נתקע - תרגיש נוח לחזור הנה ולשאול !

freedom rider

New member
שרשור יום ג - 14/1/2003

אנא שרשרו בקשות לעזרה בשעורי בית והכנות לבחינות כאן. תודה - FR

בבקשה ../images/Emo107.gif

אני אראה רק את שלב המעבר ל n+2 :
(n+2)³+20(n+2)=(n³+6n²+12n+8)+(20n+40)=(n³+20n)+(6n²+12n+48)= =(n³+20n)+6n(n+2)+48​
הביטוי n³+20n מתחלק ב 48 לפי הנחת האינדוקציה, הביטוי 48 בוודאי מתחלק בעצמו, ואילו הביטוי (6n(n+2 מתחלק ב 48 כי 6 מתחלק ב 6 והגורם השני בוודאי מתחלק ב 8 (האם תוכל להסביר למה ? רמז - n הוא זוגי !)

1ca1

New member
יש נוסחא

an=n^3 Sn=(n^2(n+1)^2)/4 אתה מוזמן להוכיח אותה באינדוקציה בזמנך הפנוי :)

twigy

New member
שאלה בסדרות

אני זקוק לעזרתכם בפתירת התרגיל המצורף. אני לא מסתדר באף אחד מהסעיפים.

דרך נוספת (ללא אינדוקציה) ../images/Emo107.gif

S(n+1)=3S(n)+1 S(n)+A(n+1)=3S(n)+1 A(n+1)=2S(n)+1 A(n+1)/A(n)=[2S(n)+1]/[2S(n-1)+1]=[2(3S(n-1)+1)+1]/[2S(n-1)+1]= =[6S(n-1)+3]/[2S(n-1)+1]=3​

twigy

New member
ושוב סדרות - הנושא האהוב כל כך

אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי ומצטער שאני שואל כל כך הרבה אני חלש בסדרות

twigy

New member
תודה רבה תבורכי

איך ידעת כמה שיש יותר איברים אי זוגיים מזוגיים ?

alon h

New member
שתי שאלות באלגברה + אחת באינפי

(אופס... שמתי את השאלות בשרשור הלא נכון) 1. יהי V=C^3 עם המכפלה הסקלרית הרגילה ויהי T:V------->V T(x,y,z)=(5x+4y+7z,-8X+8y-4Z,x+8y+5z) צריך למצוא את kerT ו im T 2.תהי T ה"ל T:R^3---------->R^3 T(x,y,z):=(2x-y+z,x+3z,x-y-2z) צריך למצוא בסיס ל imT ול KerT 3. מישהו יכול להסביר לי איך אני מוכיח דיפרנציאביליות של פונקציה עם n משתנים? תודה רבה מראש לכל העונים

למעלה