שרשור טיפוח!

snoopytush

New member
אני גם חושבת שסוסים חתיכים

והיו כבר כמה בנות ובנים סוסיים שנהניתי מהאסטתיקה הסוסית שלהם

Larik

New member
יש לי וידוי../images/Emo9.gif

יש לי חולשה לאנשים עם אף ארוך (אבל לא גדול)

Berethor

New member
נו באמת

אם את חושבת שהורדת שיער זה חובה, רוב הסיכויים שלעולם לא תמצאי זוגיות(עם גבר). העניין עם הכרס הוא בעייתי עבור רוב האנשים, משום שבאופן טבעי הגוף לא נוצר להיות מתאים לקטלוגים של אופנה ולאופנות חולפות, אלא קודם כל להישרדות. לכן עבור הרבה אנשים, קשת כרס היא דבר טבעי, אלא אם כן הם 'ספורטאים' או 'אנורקסים', נשים בוחרות לרוב באפשרות השניה. בכל אופן עדיף קצת כרס פלוס גוף, מאשר עור ועצמות, זה ממש לא פיצוץ, זה זוועה.

queen helen

New member
מה ההגדרה של טיפוח?

אם ההגדרה היא לשמור על מידה זו או אחרת של אסתטיקה, אז אני בעד ששני המינים יעשו את זה. כאן כמובן נשאלת השאלה - מי היא מידה זו או אחרת של אסתטיקה... איפור יכול להוסיף המון, אבל אני אוהבת אותו רק כשהוא קל ומדגיש תווים מסויימים בפנים, ולא כשהוא תופס את רב תשומת הלב (ולכן אני גם פחות אוהבת איפור אצל גברים, כי הוא יחסית מאד כבד). אני בעצמי מתאפרת רק לארועים, יציאות וכו', ולא בקיץ!
אני אוהבת פנים וגוף נקיים וחלקים (זה חלק משגרת הטיפוח)? מצד שני - לא תמיד יש על זה שליטה. מעדיפה מינימום שיער גוף בשני המינים (וכשידיד ארופאי שלי גילח את השערות בבית השחי חשבתי שזה דוקא רעיון מצויין). אני לא יודעת אם זה קשור או לא לא-מיניות, אבל לרב אני לא מסתכלת על גוף של אנשים אלא בעיקר על הפנים והעיניים, ולכן לא מפריע לי אם מישהו/י מלא/ה, אבל לרב אני אעדיף רזים על פני שמנים. מבחינת בגדים - זה משתנה ומאד תלוי בנסיבות ובמצב הרוח (נע בין בגדים רשמיים לעבודה לבגדים הודיים בבית), אבל אני שונאת בגדים פרחיים, שצמודים או חשופים יותר מדי.

אצלי עיניין הבגדים מאוד "לא מגוון" בכלל

יש לי חולצות מכופתרות המון מעט טי שרט אולי 2 3 גג, וג'ינסים ומכנסיים בסגנון מחוייט, זהו והצבע השחור -לבן אני לא שמה מעבר, מה לעשות זה המצב,

Berethor

New member
../images/Emo31.gif

אף אחד לא צריך. אנשים צריכים לקבל את עצמם בצורה הטבעית שלהם, אני רואה בכל האובססיה הזאת לטיפוח משהו חולני, אני בעד יופי(טבעי) אבל לא ממש בעד "טיפוח". כל הטיפוח הזה הוא מלאכותי, מזוייף לטעמי, בנוסף הוא מייסר ומבזבז זמן רב. נו באמת ממתיי כמה צבעים(לרוב מזיקים) על הגוף ובגד/כיסוי זה או אחר משנים כל כך, פשוט טפל ופלסטי. בכלל מי קווה שצבעי שיעור וצבעי פנים וכו זה יותר יפה המצב הטבעי, ומי קבע ששיער גוף זה לא יפה, הכל תפיסות חברתיות שגויות מיסודן. העובדה שגברים מקבלים גם בלי כל זה, יכולה לנבה שגם נשים אפשר לקבל בלי כל זה. אני לא תומך במוסר כפול מסוג הזה, ועידוד של אנשים לייחס ישיבות יתר לדברים שוליים ומזוייפים רק גורמת לאותם אנשים ליותר סלידה מאלו שלא הולכים בדרכם. להגיד לאנשים שהם צריכים זה כפייה, וכפייה לא מוצדקת בעליל, לא אכפת לי אם אנשים מסויימים יבחרו להוריד שיער או לצבוע תשיער או לשתמש באיפור, אבל שלא יכפו את זה, לא על נשים ולא על גברים. זה מעוות לראות אדם במצבו הטבעי כאילו הוא חייזר, ומי שקורה לאדם שלא מוריד שיער בשמות, הוא עצמו אותו הדבר, רק בהכחשה. מצב הבררת מחדל צריך להיות, המצב הטבעי ולא המצב הלא טבעי.

לא חייבים להיות לא טבעיים בשביל להשקיע בטיפוח

תטפח את מה שיש אם כל השאר אני מסכימה. אני גם נגד כפיה ואני גם נגד האובססיה לטיפוח, אבל חושבת שלא יזיק לאף אחד קצת לטפל בעצמו.

Berethor

New member
כמו שאמרתי

מי שרוצה שיעשה את זה, לא אכפת לי אם זה גבר או אישה, אבל שלא יגיד שאחרים חייבים לעשות את זה גם כן, ולא יטען שמצב המלאכותי הוא זה שטבעי, ויזרוק מבטים ועלבונות לכוון אנשים שלא מורידים שיערות כל יום ולא צובעים את גופם כמה שעות ביום. אני בעד טיפוח בעיקר כזה שטוב לבריאות, או/ו למראה, אז אני בעד טיפוח ששומר על העור ודברים בסגנון, סבבה, מצד שני אני ממש נגד טיפוח שרק מזיק לבריאות ולגוף, בשביל משהו שהוא כביכול יפה. זה יכול להיות אובססיה לאיפור וצבעי שיער, וזה יכול להיות רחוק יותר כמו אובססיה לקעקועים ועגילים.

Larik

New member
או קיי, עוד דבר נוסף לרשימת הדברים

שאתה חושב שהם מזיקים, עד עכשיו ספרתי תזונה טבעונית, משקל נמוך/בינוני ועכשיו טיפוח.... נשמע שאתה מנסה להצדיק את עצמך.

Berethor

New member
אני לא מנסה להצדיק את עצמי

פשוט אני חיי על פי מה שאני מאמין בו. ויש לא מעט דברים שאני 'מצדיק' או מבין בהם שבכלל לא קשורים עליי, ולא חלק מהחיים שלי, אז מה תגיד על זה. אגב מעולם לא חשבתי שמשקל בנוני הוא מזיק, פשוט אנשים שמצדיקים אנורקסיה/אנורקסים בעצמם, חושבים שממשחק נמוך/תת משקל הוא משקל בנוני, ומשקל בנוני זה עודף משקל, טבעי שמנקודת מבט אנורקסית הכל נראה שונה.

Larik

New member
אני חושב שהיחס שלך למשקל לא תקין

אני בגובה של 1.75 מטר (פלוס מינוס 2 סנטימטר) ושוקל 59 ק"ג, ולפני כמה זמן אמרת שאני בתת משקל. מצד שני, כשהכנסתי את הנתונים האלה למחשבון BMI וקיבלתי פרצוף סמיילי

Berethor

New member
כידוע BMI הוא לא מדד אמין

הוא כוללני ושרירותי מדיי, והוא נוטה לכוון האנורקסיה. כך שרק אדם בתת משקל גבוה במיוחד יחשב לא בסדר על פי המדד הזה, אבל מישהו בתת משקל 'רגיל' לא יחשב. אני מאמין בדבר פשוט, מי ששוקל/ת כמו אנורקס/ית ונראה כמו אנורקס/ית, הוא/היא אנורקסית. האמת היא שיותר קל למדוד תת משקל, משום שעודף אתה צריך לבדיוק מבני גוף, רוחב גוף,מסת שריר, גודל עצמות וכו. אבל במקרה של תת משקל מספיק רק לשמוע שמישהי 50 או מישהו 60, ולראות שהגוף שלהם, ידיים,רגליים וכל השאר, דקיק ומצומק כמו שלד, וזהו. אז עזוב אותי עם הנתונים המתמטיים היבשים הזאת והנתונים השרירותיים, זה באמת לא קשה לראות מי נמצא בתת משקל, ביולוגיה זה הרבה יותר ממד משקל ומחשבונים.

למעלה