שרשור חדשות\שמועות

בעיקר הרבה שמועות

החדשה הכי משמעותית מהלילה היא שהידו אכן יצא מהחוזה שלו, כמו שהיה דיי ברור שהוא יעשה. הג'אז נתנו למילסאפ הצעה משווה, מה שאומר שהוא הופך לשחקן חופשי מוגבל. הפייסרס ויתרו על האופציה שהייתה להם על דניאלס לשנה נוספת ב7.5 מליון. הם רוצים להשאיר אותו, אבל בפחות כסף. אלונזו מורנינג ממשיך במיאמי היט, הפעם במשרה משרדית. וריקי רוביו. השמועות כבר רצות חופשי, אבל לדעתי דבר אחד ברור. הילד לא רוצה לשחק במיניסוטה, בטח כשיש התעניינות מקבוצה כמו ניו יורק. הוא לא הגיע למסיבת העיתונאים שבה הוצגו ויין אלינגטון וג'וני פלין, והמארקה חוגג. מקורות שקרובים לשחקן אומרים שמיניסוטה ידעה מראש שהוא לא מעוניין לשחק שם. המארקה מפרסם שניו יורק היא היעד המועדף. במידה ולא, רוביו פשוט ימשיך לשחק שנתיים נוספות בחובנטוד. ובכל הבאלגן הזה מתערב גם פלורנטינו פרז, הבוס של ריאל מדריד שידוע כחובב שמות, גם הוא אומר שריאל תנסה להעביר את רוביו אליה. לאב (מישהו מוכן להגיד לי מה הוא קשור בכלל?) אומר שהוא חושב שרוביו ימשיך בספרד, וקאהן (הGM) אומר שמיני יכולה לחכות. מה שבטוח, יהיה מעניין. למי שלא מכיר את הסיטואציה, שארלוט היו שם ב96 אחרי שבחרו את ברייאנט, והלייקרס היו חמים עליו. השחקן לחץ על טרייד ושארלוט יצאו בסוף עם דיבאץ. אבל לא היה להם סיכוי. אולי בכל זאת בליגה אין שיוויון ויש כאן סוף ידוע מראש. אולי בגלל זה ממפיס וסקרמנטו העדיפו לותר על כל הבאלגן. אם כי נראה לי שאם אוקלהומה הייתה בוחרת בו, הוא היה מגיע. והנושא החם השני הוא הטרייד בין גולדן סטייט לפיניקס. השמועות אומרת שמדובר על AB, רייט, וקארי. מאז הדראפט גם ריילי וגם נלסון אמרו שהם אפילו לא חולמים לשלוח את קארי בטרייד. שהוא יכול לפרוק מזוודות בשקט, ולקנות בית. מה שאומר שכנראה שהבחור בדרך החוצה. בכל מקרה לא נדע לפני יום רביעי. הסיבה היא כספית כמובן. לAB יש טרייד קיקר, הוא מקבל כסף במידה והוא מועבר קבוצה, והקיקר הזה הוא לפי שנה. אם ישלח לפני ה1 ביולי, זה יעלה יותר, ולכן מחכים. האם גם ארל קלארק יעשה את הדרך ההפוכה? לא ברור. לי בכל מקרה זה נראה כמו משהו שיקבור את הווריירס לעוד כמה שנים טובות. האפשרות היחידה שיצא מזה טוב היא אם אמארה יחתום על הארכת חוזה לפני הטרייד, אחרת הסיכוי שהוא ישאר בסאן פרנסיסקו בעוד שנה הוא קלוש עד בלתי אפשרי. מצד שני הקמצנות של הווריירס ידועה. אני מאוד מקווה בשביל ברנדן שהוא יעבור. לבחור יש ים כשרון, ואני מאוד אוהב אותו. נלסון לא סופר אותו וחבל. הוא שחקן שצריך לקבל 35-40 דקות במשחק, ולדעתי הוא יחזיר תוצרת בגדול. GM אנונימי אומר שקארי בכלל לא היה בשיחות (או הבחירה). לדבריו זה כלל את AB, רייט ובלינלי, והשיחות התקררו ביום חמישי בלילה. בכל מקרה לא יקרה כלום לפני יום רביעי.

somone4

New member
שארלוט לא ידעה שהיא תקבל את קובי

היא נתנה ללייקרס את זכות הבחירה עוד במהלך העונה לפני הדראפט, כי אל.איי הציעה לה את דיבאץ. זה פיתה אותה והיא שילמה ת'מחיר (חח וכמה שהוא היה יקר). מי היה יודע איזה עתיד היה למועדון הזה עם קובי.. בטח עוד כמה כוכבים ושושלת רצינית :) לגבי הטרייד האפשרי של אמארה לגולדן סטייט. מה, זה אך ורק כדי לחסוך או שבאוקלנד אולי בכל זאת רוצים קבוצה תחרותית, יחד עם מונטה, סטיבן ג'קסון והיתר? כי עם אמארה, זו ב'מת קבוצת פלייאוף (אבל הסילוק של קרופורד להוקס בעצם נתן לי תתשובה). ואני, לא אוהד שלהם, מתבאס כי תמיד יש שם אווירת פלייאוף. כנראה שוב יחזרו ל-90' עם רבע אולם מלא.

לא יודע איפה שמעת את זה על קובי

הבחירה הייתה של שארלוט, וקובי דרש לשחק בLA. לא הייתה שום עסקה מראש, ושום דבר לא היה מתוכנן. אווירת פלייאוף? ב16 השנים האחרונות הם היו שם פעם אחת, וקרובים פעם נוספת.

מה שהיה באמת

היו הרבה קבוצות טופ 8 שהתעניינו בקובי באותו דראפט אבל הוא הודיע חד משמעית שהוא יישחק רק בLA - אז ירדו ממנו . שארלוט עשו טרייד עם הלייקרס במהלך הדראפט כדי לקבל את דיבאץ

Orenseg

New member
מקור באריזונה (מvalley of the suns)

מדווח שמהחמ"ל בפרונט-אופיס של הסאנס נשמעו שאגות שמחה לאחר שהוולבס בחרו ב6# את ג'וני פלין (וקארי נשאר על הלוח ב7#). תפרשו את זה איך שאתם חושבים... הטרייד לא יכול לעבור כרגע בגלל שביידרינס עדיין על הBYC והווריורס עשויים לדרוש (בצדק) דו"חות רפואיים על מצב העין והברכיים של אמארה. אולי אמארה גם יסכים לחתום על הארכת חוזה, ואז יש הרבה יותר הגיון בטרייד. כך או כך, סטיב קר טען שהדיווחים על הטרייד "שקריים לגמרי". הוא לא נתן את תשובות "אנחנו בתקופת מעבר" או "אנחנו מדברים על כולם" הרגילות שלו, ורק שלשום גילינו שהוא שיקר כשהוא באמת העביר את שאק תמורת כלום (סליחה, 500K$). אני עדיין נוטה להאמין שהטרייד אכן יאושר, ויש יותר מדי סיבות להאמין בזה. בכל מקרה, אני בצד השני של הגדר מבחינת הטרייד. כבר ראיתי את קר וסארבר החלו לפרק את הקבוצה שלי במשך כמה שנים ואני יודע שעוד מעט לא ישאר שם כלום. הטרייד הזה נותן תקווה מחודשת, ואני מוכן לחכות עד יום רביעי כדי לראות אם הוא אכן יקרה. קארי-ברבוסה-קלארק-רייט-ביידרינס? יופי של קבוצה צעירה, וגם נאש עדיין שם. אולי הווריורס מעוניינים בג'יי-ריץ'? אהוב הקהל שאמור להחזיר אותו ליציעים...

Orenseg

New member
ולגבי רוביו

צריך לקחת בחשבון שהוא עדיין אמור לשלם בייאאוט משמעותי שיגרום לו לשלם חלק נכבד מהחוזה החדש שלו (אם לא את כולו) כדי לשחק בNBA - והבחירה ב5# ($10,542,960 ב4 העונות הראשונות במקום $14,379,840 בבחירה 2#) תקשה עליו לעמוד בתשלום החוזה. הסכום האחרון ששמעתי בהקשר של הבייאאוט, אחרי הדיון המשפטי בעניין, הוא 4.4M$ נטו שרוביו יצטרך לשלם כבר הקיץ לחובנטוד בדאלונה. עם 10.5~M$, מינוס מסים, שרוביו יקבל ב4 העונות הראשונות, זו התפשרות כלכלית גדולה מצדו ומצד המשפחה. הוא ישחק כמעט ללא רווח עד גיל 23... בעיה נוספת, רצינית יותר מסוגיית הבייאאוט, היא המאבק על דקות המשחק בקבוצה. הוולבס בדיוק בחרו רכז אחר שלטענת קאהן יהיה חלק מהעתיד של הקבוצה (הוולבס כבר משתמשים ברוביו/פלין למכירת כרטיסים מוקדמת ל09/10). רוביו לא מתכוון להאבק על הדקות שלו עם רכז דומיננטי אחר בזמן שיש לו אופציה מוכרת עם בטחון כלכלי ומקצועי בחובנטוד בדאלונה. מבחינתו הוא יכול להגיע בעוד שנתיים ולא לשלם סכומים נכבדים מהחוזה שלו על הביי-אאוט. אני חושב שהוא צודק, ושההתנהלות של קאהן בדראפט הזה פשוט מגוחכת. כמובן שאי אפשר להשוות את הסיטואציה לקובי ב96'. קובי היה תיכוניסט שהגיע לNBA, לא היה חתום על חוזה באף קבוצה אחרת ולא נאלץ לוותר על כספים מחוזה הרוקי שלו כדי לשחק בליגה. לפי מה שקראתי, קובי גם דרש לשחק בLA ורק בLA. לכן לא היה על מה לדבר עם ההורנטס והם היו חייבים להעביר את הבחירה. דראפטאקספרס על ריקי:
There was a small chance that agent Dan Fegan would be able to convince Ricky Rubio (and especially his family) to pay his way out of living in suburban Barcelona to play for very little money in Minnesota. Unfortunately, that small chance evaporated once incoming GM David Kahn decided to select Jonny Flynn with the following pick. Rubio is for now refusing to attend Minnesota’s press conference, while Kahn continues to swear that he’s excited about the possibility of playing both point guards together. This is an instance that having a coach in the war room really could have helped, as there is really no way that Flynn and Rubio can be considering anything less than the worst defensive backcourt in the NBA, and they really don’t complement each other offensively either. What’s strange is how surprisingly unaggressive New York was while all this was going on. They really tried hard to move up in the days and weeks leading up to draft night, but decided to take a wait and see approach once it became clear that Rubio would slip to 5. It appears likely that Kahn initially took Rubio with the intent of "auctioning off the pick," in the words of one source close to the situation, but it seems like the market isn’t quite as robust as initially anticipated.​

אין מה להשוות בין הסיטואציות

אבל זה בא להראות שבכל זאת אין ממש שיוויון בליגה, וללייקרס ולניקס יש יתרון.

Orenseg

New member
אבל הדרישה של קובי יותר דומה לדרישה של פרנסיס

מאשר למשבר רוביו. אני לא חושב שהיתה לרוביו בעיה להבחר שני ולעשות טרייד-דאון לוולבס, אם הם לא היו בוחרים רכז אחר שיתחרה איתו על הדקות. לא נראה לי שהיתה לו בעיה להגיע לאוקלהומה סיטי, לאוקלנד, לסקרמנטו או ליוסטון. לממפיס ספציפית אני יודע שהוא לא רצה להגיע. סימונס דיבר מוקדם יותר השבוע בפודקאסט שלו על כך שפאו גאסול וחואן קרלוס נבארו הזהירו אותו שלא להגיע לשם בשום פנים ואופן. עם זה אני מסכים והתייחסנו לזה מספיק השבוע...

88nothing

Active member
מינסוטה התקוננה לרוביו

והעובדה שהוא יכול לעשות בעיות בהגעה שלו ולכן בחרו א פלין כגיבוי. הם הבינו שאחרי שגנבו את רוביו בבחירה ה5 (מה הפריע להם לקחת אותו ב6) יכול להיות שלא ישתלם לו כלכלית לשחק בNBA עם הביי אואוט הענק שלו(לפחות עד שיקוצץ), ולכן בחרו רכז אחר אחריו! מה גם שהוא לא יכול לשחק בNBA(דבר שהוא רוצה) אלה במינסוטה לכן הוא תלוי בהם! מקסימום תמיד אפשר יהיה לשלוח אותו או את פלין בטרייד למרבה במחיר. מינסוטה לא לקחה את רוביו בבחירה ה6 לדעתי אלה ב5 רק בגלל שב5 יש יותר שכר, שיעזור לו להשתחרר מהביי אואוט של בדלונה.

Orenseg

New member
הם לא יכלו להתכונן לרוביו

הם ניסו לעלות ל2# או ל3# כדי לקחת אותו ולא הצליחו. היה המון בלאגן במקומות 2#-4# בדראפט האחרון בגלל הרתיעה של שחקנים מהגריזליס והנסיון שלהם לשלוח את הבחירה בטרייד (כך שהגריז היו בוחרים שחקן לפי דרישת הקבוצה שהיתה מקבלת את 2# - ריקי או ת'אביט). היה גם קונצנזוס די ברור, שמשום מה התערער בימים האחרונים ובדראפט עצמו, לגבי הקינגס שיבחרו ברוביו אם יפול אליהם בטעות (הבחירה באוונס פשוט מטומטמת). רוביו השחקן השני הכי טוב בדראפט הזה באופן מובהק והיה צריך לרדת מהלוח לפני 5#. מה הטעם לבחור את רכז העתיד ומיד אחריו לקחת שחקן נוסף שיכול להיות רכז העתיד? מה הטעם לבחור את שניהם ולתת להם להלחם על הדקות? הרי ברור שאין שום סיכוי שהם יכולים לשחק ביחד. הם לא משלימים אחד את השני בהתקפה, לא בהגנה, לא פיזית ולא אתלטית. גבעוני ניסח את זה טוב מכולם בדראפטאקספרס, כשכתב ש"מאמן בחמ"ל באמת היה עוזר". אין מאמן שפוי שיתן להם לשחק אחד ליד השני, וגם רוביו יודע שהוא לא מתכוון לשחק שוטינג גארד ושאף אחד לא יתן לפלין לשחק שוטינג גארד. אם רוביו באמת יגיע למיני בעוד שנתיים, אז פלין ישחק תוך ידיעה שהוא שחקן זמני ויהפוך לשחקן מחליף או שיועבר בטרייד בתוך שנה-שנתיים. אפילו רייפר אלסטון לא הסתדר עם מצב כזה, אז רוקי שבדיוק נבחר 6# בדראפט? המהלך הנכון היה טרייד על אחד הרכזים שהיה אמור להתרחש עוד בזמן הדראפט ויאפשר לקבוצה למצות את ערך הטרייד של רוביו או פלין במלואם. היום הקבוצות האחרות יודעות שרוביו עשוי לבחור שלא להגיע לNBA בעתיד הנראה לעין, או שיש על מיני לחץ להפטר מפלין כדי לרצות את רוביו. ההתנהלות של דייויד קאהן שגויה ומטופשת, וקבוצות שמעוניינות ברוביו עלולות לנצל את הפיאסקו הנוכחי כדי לגנוב אותו בזול.

88nothing

Active member
לא יגנבו אף אחד בזול!

אם שחקן שווה משהו למה שישלחו אותו תמורת פחות?? כי יש שחקן מוכשר נוסף על אותה העמדה?? בעונה יש פציעות,הרחקות וממנטום, 2 רכזים בקבוצה זה נורמלי לגמרה. נכון שקשה לשחק כשאתה על מעמד זמני, אבל ככה מתנהל הNBA, ביום אתה פה ומחר שם! אם פלין יהיה טוב למה שלא יעדיפו אותו ויעבירו את רוביו בטרייד?? אם רוביו יגיע עוד שנתיים, אז בגיל 21 הוא יחשב שלקן גמור בלי עתיד, שהערך שלא אפסי?? ואם לא היו בוחרים את פלין, ורוביו לא היה מגיע בסוף, היו נשארים בלי רכז??

Orenseg

New member
אוהו, בטח שיגנבו בזול

הביקורת של התקשורת ומשבר רוביו לוחצים על קאהן להעביר את אחד השחקנים ולהשיג שחקן כנף. ברגע שימונה מאמן לקבוצה, הוא עשוי לדרוש טרייד על אחד מהם. אם השילוב של רוביו ופלין יכשל, הערך של שניהם ירד משמעותית. אם רוביו לא מגיע לוולבס, קבוצות אחרות יודעות שהוולבס יהיו בלחץ לוותר עליו תמורת שחקן אחר. קבוצה אחרת שתעשה טרייד על רוביו תצטרך לקחת בחשבון שקיים סיכון מובהק - הוא עשוי לבחור שלא לשלם את הבייאאוט ולא להסכים להגיע גם אליה. מה היתרון בשני רכזים פותחים בקבוצה?! ברור שרכז מחליף זה נורמלי לגמרי, אבל מה הטעם לבחור רכז מחליף ב6# כשיש לך צורך בשוטינג גארד ובסמול פורוורד פותחים?! אם תבחר רכז מחליף ב18# או ב28#, זה הגיוני יותר - אבל ב6#?! מה גם שפלין יודע שיש לו פוטנציאל להיות רכז פותח ואם רוביו יפתח בחמישיה לפניו, הוא יבין שאין לו סיכוי להפוך לרכז פותח בעתיד הנראה לעין. אם פלין צפוי לפתוח לפני רוביו בחמישיה, אין סיכוי שרוביו יסכים לשלם את הבייאאוט ולהגיע למיני כדי להיות הרכז המחליף של שחקן שנבחר אחריו. אין פה win-win situation. קאהן עשה טעות גדולה והוא הולך לסבול ממנה.

88nothing

Active member
אין דבר כזה ביקורת של תקשורת

אם כל GM היה נכנע לביקורת של התקשורת אז לא היתה ליגה! הבעיה של מינסוטה הרבה יותר עמוקה משוטינג גארד או סמול פותחים!!! הבעיה היא חוסר מסורת!!!!!!!!!!!!!!! ועד שלא יבוא לברון ג'יימס או משהו בסגנון ויעזור להם להתקדם, המקום יהיה מת!!! אם רוביו לא מגיע לקבוצה, ואין לך רכז ראשון טוב, איך תנצל את היתרונות של ג'פרסון ושל לאב, מה יעשה השוטינג שבחרתה?? כמו שCARMELO אמר שקודם יחתום בקבוצה ואז תחפש פתרון! כרגע זה נראה שאו שהוא ישחק בחינם או שיגיע למינסוטה עוד שנתיים, ואז כולם ידאו איפה אומד כל אחד מהם(רוביו ופלין).

Orenseg

New member
בשביל מה הם בחרו את פלין?

הוולבס היו יכולים לבחור שחקן כנף שיוכל לשחק ליד פלין ולהתבסס עליו, או לעשות טרייד על רוביו ולהשיג את אותו שחקן הכנף+תוספות. לברון ג'יימס יש רק אחד היום, והוא משחק רק בקבוצה אחת. אתה חושב שזו ליגה של קבוצה אחת? היא אפילו לא לקחה אליפות. אם לברון לא יגיע לשם, אין להם זכות קיום? אם הבעיה היא חוסר מסורת ואתה מעוניין לסייע לקבוצה להתחיל לנצח, תבחר שחקנים שלדעתך יעזרו לקבוצה לנצח. רוביו שיגיע בעוד שנתיים על חשבון פלין לא יעזור לקבוצה לנצח בטווח הקצר ויהיה בעייתי בטווח הארוך. שילוב של רוביו ופלין לא יעזור לקבוצה לנצח - הוא יחבר קו אחורי חלש פיזית, של שני שחקנים שצריכים את הכדור ביד ועם קליעה בעייתית מחוץ לקשת (קליעה היא מצרך נחוץ כשיש לך את אל ג'פרסון בצבע). אם המטרה היא להרכיב קבוצה מנצחת, קאהן צריך להוציא את הראש מהתחת - להפסיק לחלום על שחזור הקו האחורי של אייזיה תומאס וג'ו דומארס (כמו שהוא כתב לseason ticket holders) ולהתחיל לחשוב על דרך נורמלית לסדר את הקו האחורי שלו.

88nothing

Active member
בגדול אני מסכים איתך

ששנייהם ביחד הוא לא שילוב טוב מידי, אבל אם במיני רוצים את פלין, בטרייד על רוביו אפשר להשיג די הרבה! ועכשיו לנושא המסורת: אם האיחוד של גארנט, פירס ואלן היה במינסוטה ולא בבוסטון, אתה חושב שהם היו לוקחים אליפות?? אני די בטוח שלא. קליעה היא דבר סופר חשוב למינסוטה,אז שיחתימו סוטר, כאלה לא חסר(וייפר).

רוביו מרוויח בבדאלונה סכומים מזעריים

כך שאם הוא בוחר לבוא ל NBA אין הבדל משמעותי מבחינה כספית עבורו למרות הבייאאוט

88nothing

Active member
התכונתי שיש הבדלי שכר בין הבחירות

2,724,300 2,928,600 3,132,900 3,969,384 5,263,404 בחירה 5 2,474,400 2,660,000 2,845,600 3,608,221 4,813,367 בחירה 6 לפי שנים כמובן כמו שאתה רואה בבחירה 5 מרוויחים בערך 300K יותר בעונה. דבר שעוזר מאוד כשצריך לתת מכלל הסכום 6.5M ולפני זה לשלם מיסים.

Orenseg

New member
ואם הוא צריך לשלם הקיץ 4.4M$ נטו

על הבייאאוט, זה דווקא כן. לא בטוח שהוא יסגור את הסכום הזה בארבע עונות, ואין סיבה שהוא ילך לשם כדי להלחם על המעמד בקבוצה עם רכז צעיר ומבטיח אחר (הרי אין מאמן שפוי אחד שיתן לשניהם לפתוח ביחד בקו האחורי).

למעלה