שרשור חדשות חדש

Orenseg

New member
ממש לא

הטרייד עבר גם ללא אנדרסון, והתוספת שלו למעשה הפרה את איזון המשכורות (חוק ה125%+$100K). לכן הם נאלצו להשתמש בטרייד אקספשן שקיבלו מהנטס בקיץ שעבר בעקבות הS&T על קיאון דולינג.

Orenseg

New member
אגב

לפי ג'ון הולינג'ר לריאן אנדרסון היתה עונת רוקי טובה יותר מזו של קורטני לי (שהפך כרוקי לשחקן חמישיה באלופת המזרח). אולי אלה רק סטטיסטיקות, אבל שווה להתייחס גם אליהן. הבנאדם יודע לשחק וקונטנדרית בקשיים כלכליים לא היתה לוקחת אותו אם לא מצפים ממנו לשחק בזמן הקרוב.

carmelo

New member
קשיים כלכליים?...

אתה מדבר על קבוצה שספגה את המשכורת הגבוהה של קרטר תמורת חוזים מסתיימים ורוקי, החתימה את באס על יותר מ4 מיליון לעונה, והישוותה הצעה על גורטאט של 6 מיליון... אולי אוטיס סמית הבין שחבילת חוזים מסתיימים פלוס קורטני לי, זו הצעה שהנטס חמים עליה, ודרש גם את אנדרסון. הוא בהחלט מתאים עבור המג'יק ואני חוזר בי - ריבאונדר עדיף על לואיס. אבל מאז שהוא נחת באורלנדו, הגיע גם באס וגורטאט הושאר. אני יכול לטעון שסמית לא היה משאיר אותו על כזה חוזה רק כדי שיקבל 15 דקות משחק ומטה. בסופו של דבר, ואן גנדי יחליט איך לשחק. אני הראיתי איך גורטאט יכול לקבל 24 דקות למשחק, כאשר הווארד, לואיס וקרטר משחקים 36 דקות למשחק וגם באס מקבל 24. בתכלס אפשר לקצץ קצת לכולם, וככה לשלב גם את אנדרסון. גורטאט ממש לא מוגבל בהתקפה, אפשר לעשות איתו ועם הווארד דברים יפים מאוד בהתקפה. אני לוקח את המיס-מץ' הזה על פני מה שיקרה להם בהגנה (וגם שם, יש לך שני שוט בלוקרים שסוגרים את הצבע...)

Orenseg

New member
כן כן, קשיים כלכליים

אם אני זוכר נכון, רק 5 (או 6) קבוצות לקחו העונה הלוואה מהליגה בעקבות המשבר הכלכלי. המג'יק אחת מהן. הפרנצ'ייז מפסיד כסף כבר כמה שנים, אבל אולי אליפות המזרח האחרונה גורמת לבעלים להזרים כספים מחדש. המשכורת הגבוהה של קרטר מגיעה על חשבון אלסטון-באטי (בעונה הקרובה) ועל חשבון הידו (ב5 השנים הקרובות). המג'יק חייבים לשלם לקרטר משכורת גבוהה רק בשנתיים הקרובות ויכולים לנפות אותו (ולשלם רק 4M$) בעוד שנתיים. אם המג'יק יפלו ללוטרי ב2011 או שקרטר יחליט לחתום על הארכת חוזה נמוכה יותר, הם יכולים לבחור באפשרות כזו. ההפרשים במשכורות של אנדרסון ולי מזעריים (אנדרסון נבחר 21# ב2008 ולי 22#). ב1.3M$ שאנדרסון ירוויח העונה המג'יק היו יכולים להשתמש כדי להחתים שני שחקנים על מינימום וטרנים (הקבוצה משלמת מינימום והליגה מכסה את השאר). אם הוא מהווה מעמסה מיותרת על הפיירול, הם יכולים לבחור לפני פתיחת העונה שלא לממש את האופציה עליו ב10/11 וב11/12, כך שיהפוך לחוזה נגמר ולשחקן חופשי בלתי מוגבל בסיום העונה. משום מה יש לי הרגשה שהם לא יעשו את זה. Third Quarter Collapse על אנדרסון.

אם הקבוצה מפסידה זה לא תמיד מצביעה על

קשיים כלכליים של הבעלים. גם דאלאס מפסידה המון כסף בכל עונה, אבל בגלל שקיובן עשיר בטירוף זה לא מכניס אותו לקשיים כלכליים. כנ"ל לגבי המצב של הבעלים של אורלנדו. הקבוצה שלו מפסידה ובעבר הוא לא היה מוכן להבליג ולהמשיך להשקיע ואחרי ההצלחות החליט שהוא מוכן להפסיד כסף בשביל לקחת אליפות, וזה בדיוק מה שקורה עכשיו...

Orenseg

New member
ובכל זאת

לא נראה לי שקיובן לקח הלוואה מהליגה במהלך העונה. אולי הצטרף לקבוצה משקיע חדש ואף אחד לא כתב על זה (לא נראה לי), או שהצטרפו ספונסרים חדשים לפרנצ'ייז (לא שמענו ולא ראינו), או שההצלחה האחרונה הגדילה את ההכנסות (כרטיסים ומרצ'נדייז), או שהאולם החדש אליו המג'יק יעברו ב10/11 אמור להגדיל את הכנסות הפרנצ'ייז. אני לא יודע למה התקבלה ההחלטה להוסיף 20M$ לתקציב השחקנים אחרי שנים בגרעון ובתקופת מיתון, אבל אני לא חושב שאפשר להשוות את המקרה הזה לקיובן - זה פרנצ'ייז קטן וחדש יחסית, בלי מסורת, משוק קטן ועם אולם מיושן (לפחות עד הקיץ הבא)...

בדיוק כמו שאמרת, הסיבה לא משנה

אבל שינוי כלשהו היה. זה בטח לא אומר כלום, ולא הביאו שום הוכחות אבל בREALGM איזה אחד אמר שהבעלים של המג'יק הוא שלישי הכי עשיר מבין הבעלים בליגה, אני אל ידוע איך בודקים דברים כאלה אבל יכול להיות שעד עכשיו הוא פשוט התקמצן כי לא היו הישגים...

carmelo

New member
פאקינג מייקל הייזלי..

רשימה מעניינת, אבל צריך להשוות אותה גם לרווחיות של הקבוצות. אני יודע שאינדיאנה ושארלוט בהפסדים, ומניח שגם מינסוטה וממפיס לא במצב מי יודע מה מבחינת תפוסת אוהדים ומרצ'נדייזינג...

הרווחיות של הקבוצות משפיעות רק על הבעלים

שמתייחסים לקבוצה שלהם כעל עסק. קיובן הוא הבעלים של דאלאס אבל מעבר לזה האו אוהד שלהם שמעוניין בהצלחות ומוכן גם להשקיע אפילו במחיר הפסד של מיליונים, וקבוצות שיש להן בעלים כאלה פשוט יש להן יתרון עצום על שאר הקבוצות...

Orenseg

New member
מהלך מאוד חכם של המג'יק

יש מספיק קבוצות שמעוניינות בגורטאט והתכוונו לתת לו את הMLE המלא. הם יכולים לנסות להעביר אותו לרוקטס (שפנו אליו ברגע שיכלו) תמורת סקולה או באטייה...

carmelo

New member
לא, הם לא יכולים להעביר אותו ליוסטון

או לכל קבוצה אחרת, בלי הסכמתו. במקרה של הרוקטס, הוא העדיף את דאלאס על פניהם כדי לא להפוך לבאק אפ של יאו מתישהו. כמו שנאמר פה, 6 מיליון דולר על סנטר מחליף זה הרבה, והפיי רול של המג'יק יגיע ל80 מיליון כעת. ההבדל לעומת מה שנלסון, קרטר, לואיס והווארד מרוויחים, זה שהם שחקני חמישיה... חוץ מזה, חשבתם על כך שקיובאן עשוי להשוות את ההצעה על באס, רק בתור נקמה?

carmelo

New member
מוזר, כל האוף סיזן חשבתי שהוא כן

אבל לא מצאתי עדות תומכת לכך, אז כנראה שאתה צודק...

Orenseg

New member
יאו עשוי לפרוש עד שטרייד על גורטאט יתאפשר

וגם אם הסיני יחזור לשחק באורח פלא ב10/11, גורטאט יקבל יותר דקות מאחרי יאו מאשר מאחרי הווארד. אין מה להשוות בכלל. ב4 העונות האחרונות יאו שיחק בממוצע 59.25 משחקים והווארד 81.25. גם מבחינת ממוצע הדקות זה הפרש משמעותי. גורטאט טען שהוא מקווה לשחק ולכן הוא אמור להעדיף את הרוקטס על פני המג'יק. גם אוטיס סמית' טען שהוא לא מתכוון לשלם 6M$ על שחקן מחליף ( באס היה שחקן חופשי בלתי מוגבל שחתם במאבס אחרי שנתיים בהורנטס (כבחירת סיבוב שני מהדראפט). הוא חתום וסגור בפלורידה. קיובן יכול לבכות עליו כמה שהוא רוצה, זה כבר לא יעזור. אולי הוא צריך לנסות את קיימן?

carmelo

New member
הלוואי שילך על קיימאן

סיכויים גבוהים שנוכל להשתתף בטרייד כזה, ולתת את בלייק/אאוטלו תמורת טרי. גם דריל מורי טען שהוא לא מתכוון להציע לגורטאט MLE מלא. גורטאט עשוי גם להיות גורם שלילי בחדר ההלבשה ולדרוש טרייד, וגם להטיל וטו אם זה ליוסטון...וזה בהנחה שהם בכלל יציעו את באטייה או סקולה עבורו. גורטאט לפחות יכול לשחק לצד הווארד, בעוד שהוא ויאו זה שילוב פחות מוצלח.

Orenseg

New member
לא נראה לי

המאבס יוכלו להחליף את ג'וש הווארד בקיימן, לפנות למריון את עמדה 3 ולטרי את עמדה 2. מה הטעם להגדיל את החור בSG? בכלל לא בטוח שהווארד יוכל לשחק שם. הקליפרס יוכלו להשתמש בהווארד כSF (לצד ת'ורנטון, אולי מהספסל) ואפילו כחוזה נגמר (אופציית קבוצה וכו'). לדעתי כדאי שנחכה עד שנקבל מידע נוסף על משך ההעדרות (או הפרישה האפשרית) של יאו, אבל לדעתי טרייד עליו עוד יגיע. גורטאט לא מעוניין להשאר במג'יק, סמית' לא מעוניין לשלם לו כ"כ הרבה והוא אוגר נכסים: גורטאט, הטרייד אקספשן על הידו (7-9M$?). גם הפיסטונס (שפינו 1.8M$ מתקרת השכר שלהם כמה שעות לפני הידיעה על השארת גורטאט) אמורים להתעניין, עם הצורך הדחוף בגבוה אמיתי והקהילה הפולנית הרחבה במישיגן. גם ההורנטס, אם צ'נדלר יחלים עד דצמבר ויועבר בטרייד, ישמחו לקחת תחליף זול שלו. הבולס זקוקים לסנטר אמיתי שיסגור את הצבע, לא בטוח שנואה מסוגל לספק את זה. אני מתפלא שהת'אנדר לא קפצו על גורטאט (ועל מילסאפ) אבל זה עשוי להשתנות בדצמבר.

carmelo

New member
מה בדיוק אורלנדו מקבלת בתמורה, בתרחישים שלך?

קח בחשבון שהחור הגדול שלהם הוא בעמדת הסנטר המחליף...אולי גם רכז מחליף וסווינגמן, אם הכוונה שם היא לפתוח עם פייטרוס ולואיס בעמדות הפורוורד. חבל שאתה צודק לגבי האופציה של החלפת הווארד בקיימאן...אם כי זה יהפוך את המאבס לקבוצה עוד יותר כבדה (מאשר מה שהם היו אמורים להיות עם גורטאט, לא עם דאמפייר).

למעלה