שרשור היום 10/1/2003

אני לא טלמון אבל... ../images/Emo107.gif

יש את כל הסימנים האלה ב character map של חלונות, בתוך תפריט system tools שנמצא ב start ("התחל").

אני לצערי חלש בטכניקה,

אז אני עושה זאת בשיטה הפרימיטיבית ביותר (אחרי שקודם לכן פשוט העתקתי סימבולים מההודעות של נשר). אני פשוט מכניס קודים של UNICODE, הכוללים הרבה מאוד סימבולים כולל האלפבית הסיני. רק צריך לדעת את הקודים. אז הוצאתי הרבה קודים, ורשמתי אותם על דף. אני יכול להכין גם קובץ HTM עם קודים שונים. השימוש בהם (על כל פנים בהקלדה משמאל לימין): קודם הסימבול &, מייד אחריו הסימבול #, אחריו הקוד העשרוני, ולבסוף נקודה-פסיק ; וכל זאת ללא רווחים. למשל (אני אכתוב עם רווחים, כדי שהקודים יֵרָאוּ):
& # 9 4 5 ; α & # 9 4 6 ; β & # 9 4 7 ; γ & # 9 4 8 ; δ & # 9 4 9 ; ε & # 9 5 0 ; ζ & # 9 5 1 ; η & # 9 5 2 ; θ & # 9 5 3 ; ι & # 9 5 4 ; κ & # 9 5 5 ; λ & # 9 5 6 ; μ & # 9 5 7 ; ν & # 9 5 8 ; ξ & # 9 5 9 ; ο & # 9 6 0 ; π​

הבעיה היחידה עם הקודים... ../images/Emo107.gif

היא שכשאתה רושם כאן את המשוואה, אתה לא יכול לראות את הסימן הסופי שאמור לצאת. (למרות שאפשר לראות זאת דרך ה"תצוגה המקדימה", אבל אז אי-אפשר לערוך את ההודעה שם) קיימים צירופים מספריים שיחד עם מקש ALT יתנו תצוגה מלאה של הסימן בגוף ההודעה. לדוגמה, לחיצה על ALT ובמקביל לחיצה על 0178 במקשי המספרים שבצד ימין של המקלדת, יתנו את הסימן "בריבוע", כלומר x² .

▲▲²±À±°Ää

בעזרת ALT אפשר כנראה להכניס את הקודים הקטנים מ-256. הקודים הגדולים העלו משולשים שחורים.

ailag

New member
אבל לאותיות יווניות אין.

בcharmap אפשר לראות את מקשי הקיצור בצד ימין למטה.

duvdevanim

New member
מישהו? זה ממש חשוב- המבחן מחחחר@

מישהו? זה ממש חשוב- המבחן מחחחר@

פבפ

New member
אני יכול לענות רק על חלק מהשאלה

נוצרות אין סוף דמויות משום שכל דמות שנוצרת במראה מהווה דמות למראה השנייה וכך קורה שכל הזמן נוצרות עוד ועוד ועוד דמויות. לגבי בעיית החישוב אין לי מושג שכחתי כבר את החומר מכיתה י´
במבחן....

תשובה מלאה ../images/Emo107.gif

כשמלמדים קומבינטוריקה לבגרות בבית ספר נוהגים להפריד בין שני המושגים האלה. בוא ונפרט : בפרק זה אנו בוחרים קבוצה מסויימת של פריטים מתוך קבוצה אחרת (בדרך כלל גדולה יותר). השאלה אם אחרי שבחרנו בקבוצה, יש חשיבות לסדר האיברים או לא. לדוגמה, נניח שרוצים לבחור משלחת בת 3 אנשים מתוך חברי פורום "מתמטיקה", כדי שתגיע למשרדי הנהלת תפוז לשיחת חתך. נניח שכבר בחרנו מתוך חברי הפורום את כל השלישיות האפשריות. האם לסדר הפנימי בתוך כל שלישיה יש חשיבות ? כמובן שלא... הרי אם בחרנו את אהד את איגור ואת לימור, זה אותו דבר כמו להגיד שבחרנו את לימור, אהד ואיגור... זו אותה שלישיה ! אבל נניח שבמשלחת יש תפקידים. כלומר יש לבחור יו"ר, סגן וגזבר. עכשו לסדר יש חשיבות ! שכן אפשר להחליט שאהד הוא היו"ר, איגור הסגן ולימור הגזברית, אבל באותה שלישיה ניתן גם להחליט על חלוקות שונות ! בקיצור - כאשר יש חשיבות לסדר הפנימי של הקבוצה הנבחרת - קוראים לזה "חליפות" (וברור שתהיינה הרבה יותר אפשרויות), וכאשר לסדר הפנימי אין חשיבות - קוראים לזה "צירופים". דוגמה נוספת - כאשר מרכיבים מספרים, בדרך כלל יש חשיבות לסדר הפנימי כי ברור למשל שהמספר 1234 שונה מהמספר 3142 . אגב, חשוב לציין שבשני המקרים עפ"י ההגדרה, אסור לבחור את אותו האיבר יותר מפעם אחת.

פרידום, מצטער, רק עכשו... ../images/Emo107.gif

רק עכשו קראתי בדיוק מה כתבת... ואני ממש מצטרף למה שרשמת. אני חושב שלנוסחאות אין שום ערך בלי הבנה מלאה של מה שאנחנו עושים, ואז בעצם כבר לא צריך אותן... והראייה לכך שבהרבה תרגילים מספר האיברים שבוחרים שונה ממספר האיברים שמסדרים בינהם, ואז ה"נוסחה" לא מתאימה ! אבל מי שהבין את אופן העבודה, יוכל בקלות לפתור זאת. מה שחשוב להבין הוא שיש מקרים בהם לסדר הפנימי בקבוצה יש חשיבות. ואז כופלים את התשובה ב !k , כאשר k הוא מספר האיברים בקבוצה הפנימית.

freedom rider

New member
שרשור היום 10/1/2003

אנא שרשרו שאלות ובקשות בנושא שייעורי בית, התכוננות למבחנים, וכולי לכאן. בתודה, FR

AfroditA18

New member
מיקוד ל-4\3 יח לימוד חורף במתמטיקה

מישו יודע אם צריך לדעת חקירת משוואת ריבועית?

fima2001

New member
צריך ערה בתרגיל

נתונה סדרה a1=56 an+1=an+81*n-25n הוכח באינדוקציה שהסדרה מתחלקת ב28 ללא שארית (כוכבית זה סימון חזקה an+1 זהצ האיבר שאחרי האיבר הכללי an)

freedom rider

New member
נראה לי שיש טעות

אם An+1=An+81^n-25n ו-A1=56 אז A2=112 אבל A3=6623 שכבר לא מתחלק ב-28. והערה: חזקה מקובל לסמן ב-^.

למעלה