כמה הערות
1) אני לא שריף, מעולם לא הייתי, ואין לי כוונות להיות כזה בעתיד. אני בסך הכל מנהל פורום, וככזה יש לי סמכויות אדמיניסטרטיביות, אך גם יכולת לקבוע איזה דגשים יהיו בפורום. זהו. 2) אם יש לך שאלה, מספיק לשאול אותה פעם אחת. הקפצות, בקשות חוזרות וכולי, לא רק שלא מזרזות אף אחד, אלא רק מעמיסות על המערכת, ואף מעכבות את התשובה. 3) אנא הפנה שאלתך לפורום באופן כללי, ולא דווקא אלי או אל נשר. אני בטוח שיש עוד רבים שיכולים לעזור. קח גם חשבון שאנו לא יושבים יומם ולילה מול המחשב וממתינים להודעות חדשות בפורום. בטח לא ביום שישי בערב... 4) ובאשר לשאלתך הספציפית - בנה עץ הסתברות (באופן דומה לשאלה עם הכדורים) כדי לחשב את ההסתברות שמוצר אחד פגום. מהשורש של העץ יצאו שני ענפים - אחד לכל מכונה, וההסתברויות עליהם יהיו 0.6 ו-0.4. כל ענף יתפצל לשני ענפים נוספים - לפגום או לא פגום עם ההסתברויות המתאימות. בסופו של דבר תגיע לכך שההסתברות של מוצר אחד להיות פגום היא 0.08. מכאן יש לך שתי אפשרויות להמשיך. אם למדתם כבר על התפלגות בינומית, אז X מפולג בינומית עם N=3 ו- P=0.08. אם לא, בנה עץ שני. השרש הוא המוצר הראשון שנבדק (פגום/תקין), כל ענף מתפצל לשניים עבור המוצר השני, ושוב כל אחד מראבעת הענפים מתפצל לשניים עבור השלישי. בהצלחה.