שרשור בנושא המדיני...

ר ו י

New member
אתה יודע מה?

נמאס כבר מהטענה הטיפשית עם הכנענים. אתה יודע מה? תמצא לי כנעני שדורש את הארץ בחזרה ואני אורז ונוסע, טוב? רוי.

yyzz

New member
אבל אני מוצא לך ערבי שדורש את הארץ?

נו, אתה אורז?

ר ו י

New member
תקעת את עצמך.

אם בא ערבי ודורש את הארץ אז נענה ונאמר לו שאנו היהודים היינו כאן לפניו. ואם יבוא כנעני ויטען את זה...... (עכשיו תחזור להודעה הקודמת שלי)

רוי אז בוא אני יגיד לך

אל תקשקש לי על שום זכות דתית אני לא ידוע מאיפה הבאת את הזיוני שכל האלה אבל את פשוט חי בסרט. בכל מקרה אני טוען שזכותנו היא לא דתית היא לאומית. העם היהודי אכן חי פה לפני הערבים וקיים פה יישוב יהודי הרבה לפני השואה ולכן זכותנו היא פה בגלל שהיינו פה אבל תוציא לך מהראש כל קשר דתי. אם אתה באמת מאמין בזיוני שכל האלה אז כנראה ששטפו לך את המוח בצורה רצינית אבל לגבי האמונה שלך אם תרצה אתה יכול לפנות אליי בפרטי אם אתה מעוניין להגיב כי זה לא המקום. ואם אתה ספקן לגבי שמירת הלאום אז כן ישנה בעייתיות בנושא אבל עדיין זכותו של הלאום היהודי להקים פה מדינה מתוקף עברו. בקשר לקווי 48 ו67 יש שלל טענות לגבי המיקום של כל עם בגבולות האלו ואין מה לעשות אי אפשר לפתור את הסכסוך הזה אלא על ידי החלטה של מועצת האו"ם שהחליטה שגבולות 67 שייכים לפלסטינאים לצערי. לכן מה שרלוונטי לגבי המציאות היא החלטת האו"ם ומה לעשות צריך לקיים אותה וזה רק כאשר יהיה פרטנר בצד השני ( טוב פה כבר נכנסתי לפוליטיקה אבל ההודעה שלי היא מהותית ) אז שימו לב רוי והאחרים.

Deathatred

New member
תגובה

[צטט]הערבים מכירים בהם כשטחי ישראל?[/צטט] אין דרישה רשמית מאף גורם ערבי שנפנה את השטחים שכבשנו ב 48. שים לב שגם ביוזמה הסעודית מדובר על חזרה לקווי 67 ולא לקווי 49 (שביתת הנשק) או קווי 47 (תוכנית החלוקה). [צטט]מלחמת הגנה?[/צטט] כן, שבע מדינות ערב תקפו אותנו ע"מ להשמידינו. הם תקפו, אנחנו הגנו. [צטט]אחרי השואה הארורה מי אמר לנו לבוא מאירופה וערב דווקא לכאן?[/צטט] טמבלולו, באנו לכאן עוד לפני השואה. היהודים בחרו מרצונם החופשי לשדוב לארצם-מולדתם ולחדש בה עצמאות מדינית. העליות הציוניות החלו ב 1882 ויישוב יהודי בארץ ישנו עוד מימי התנ"ך. [צטט]מה יש כאן או בעצם מה היה כאן?[/צטט] ארצנו ההיסטורית, מולדת העם היהודי, ארץ האבות, ירושלים עיר הקודש. [צטט]איך לא יתקפו אותנו שבע צבאות אחרישהתחלנו בכיבוש מאסיבי על חלקים לא לנו [/צטט] וואט דה פ*ק?! עד לפני 48 לא כבשנו כלום. את כל הקרקעות קנינו באופן חוקי מהערבים. בתוכנית החלוקה של האו"ם קיבלנו לגיטמציה בינלאומית על בעלותינו עליהם. בתגובה הערבים החליטו להשמיד אותנו. הם נכשלו. לא רק שלא הצליחו להשמידינו, אלא גם שאיבדו במלחמה שטחים. זב"שם. דרך אגב, אתה לא מצטער שניצחנו אז - נכון? [צטט]אני דורש יותר עמקות לפני שמקלידים לחשוב אפשר פעמיים, להקליד מקלידים פעם אחת [/צטט] נאה דורש, נאה מקיים?

Deathatred

New member
כן. זו מחאתי

...על כך שהם כרתו ברית עם השטן ומבצעים ביהודים פיגועי טרור שטניים והתנהגותם משוללת כל מוסר בעליל. כל עוד הפלשטינים ימשיכו בטרור ובהתנהגותם הלא מוסרית - אני אמשיך לכתוב את שמם כך. ברגע שיפסיקו עם הטרור (גם כלפינו, גם כלפי עצמם) וילמדו מוסר מהו (וגם יישמו את מה שהם למדו) אני אפסיק לכתב את שמם כך.

בושה!

אי פשוט לא מאמינה! עד שהם יבינו מוסר ומהו?! איך אתה מעז?? מבצע חומת מגן הוא מוסרי לדעתך?? אני לא מאמינה..... להרוס חיים, משפחות, בתים, מטעים ועוד ועוד זה מוסרי?!

Deathatred

New member
אין לי במה להתבייש

[צטט]אי פשוט לא מאמינה! עד שהם יבינו מוסר ומהו?! [/צטט] כן. עד שילמדו הלכות מוסר (כמו למשל: להרוג זה אסור. גם לגנוב זה אסור. גם לרצוח את הילד שלך ולומר שצה"ל עשה את זה, זה לא מוסרי). ויתנהגו לפיהם. אין להם פטור מזה, את יודעת. שום דבר, אבל שום דבר ממה שקורה, לא מהווה הצדקה ל: טרור שלהם, לפשיזם שלהם, להסתה השקרית שלהם, לפיגועי ההתאבדות, להקרבת ילדיהם על מזבח התעמולה. כל עם שמבצע את הדברים הנ"ל כמדיניות מוצהרת ויש בו תמיכה כמעט מוחלטת לעוולות הנ"ל הוא בלתי מוסרי בעליל. [צטט]מבצע חומת מגן הוא מוסרי לדעתך?? [/צטט] כן. הוא מבצע הגנה עצמית שתכליתו לרסק את תשתית הטרור ולעצור את ראשי ארגוני הטרור ואת המחבלים והאנשים החמושים. אין בום שום כוונה לפגוע באזרחים חפים מפשע והוא תוכנן ומתבצע בצורה ההומנית ביותר האפשרית. [צטט]להרוס חיים, משפחות, בתים, מטעים ועוד ועוד זה מוסרי?! [/צטט] בבתים האלה מתחבאים מחבלים, מהחלונות שלהם יורים על חיילנו. כן להגן על חיי חיילנו אין ברירה אלא להרוס את אותם בתים. לכן זה מוסרי. מה עוד, שהרבה בתים בג´נין היו ממולכדים בפצצות ומטעני חבלה ולא הייתה ברירה אלא להרסם כדי למנוע אובדן חיי אדם (וכאילו שהמטענים והפצצות לא היו הורסים אותם). במצבע "חומת מגן" לא הייתה שום כוונה להרוס משפחות ולקחת חיים של אזרחים חפים מפשע. המחבלים שהתקמקו בלב אוכ´ אזרחית וניהלו שם קרבות התאבדות גרמו לכך. תאשימי את המחבלים בהרס המשפחות. לא את צה"ל.

master simon

New member
את צודקת

זה באמת לא מוסרי להרוס חיים משפחות ובתים לכן יש את מבצע חומת מגן כדי שדברים כאלה ייפסקו ככה מטיפים לאויב מוסר מהו

אני לא מבינה...!!

תסביר לי, זה מופנה ל- Deathatred שכתב תגובה... שאתה אומר שצריך לפרק את תשתיות הטרור? על מה אתה מדבר??? להרוס בתים, לנתק חשמל וזרם מים, לגזור עליהם עוצר בבתים, להפגיז או לירות על כל אחד שזז...? זה לא לפרק את תשתיות הטרור, זה להרוס חיי אדם. ואני לא מוכנה לקחת חלק בזה! ולמה שהפלשתינאים יוותרו על זכות השיבה? זה השטח שלהם להזכירך... שום אדמה דושה, ושום אדמה שלנו מימי התנ"ך או משהו כזה..זה שטויות! ב-48 שהגענו לכאן כדי להקים מדינה אנחנו הרסנו, והשמדנו, והרגנו! משהו בסגנון מה שאנחנו עושים עכשיו בג´נין, או שכם.... וזאת בדיוק המלחמה שהם לוחמים עכשיו! מלחמת השחרור שלהם! אני לא מבינה איך אנחנו לא יכולים להבין את זה אחרי כל כך הרבה שנות מלחמה....בשביל פיסת אדמה

Deathatred

New member
אז בואי אני אסביר לך

[צטט]שאתה אומר שצריך לפרק את תשתיות הטרור? על מה אתה מדבר???[/צטט] מעצר ראשי ארגוני הטרור, מעצר מחבלים ואם צריך אף חיסולם, החרמת כל כלי הנשק שלהם, הריסת מפדקות הטרור, הריסת מחבואי הנשק שלהם, הריסת מעבדות הנפץ שלהם, הריסת מחרטות הנשק שלהם, הריסת מנגנוני תעמולת הטרור ההסתה והשנאה שלהם, מעצר פעילי טרור ואם צריך אף חיסולם. [צטט]להרוס בתים[/צטט] בתים ממולכדים - כן. בתים שיש בהם מפקדות טרור - כן. בתים שיש בהם מעבדות נפץ - כן. בתים שיורים מהם - כן. בתים שיש שם מחבואי נשק ומחבואי מחבלים - כן. [צטט]לנתק חשמל וזרם מים[/צטט] א - לא היה להם אף פעם זרם מים. ערפאת לא ממש טרח לבנות להם ביוב וצנרת. ב - צה"ל לא מנתק להם מים וחשמל בכוונה. זו תוצאה של הלחימה. כשמתפוצצות פצצות וצרורי יריות מפלחים את השמיים נפגעות התשתיות, מטען חבלה מפוצץ צינור מים, צרור יריות קורע כבל חשמלי והזרם מתנתק. עכשיו באמצע קרב (וגם הפלשטינים יורים - שלא יהיה לך ספק בזה) אי אפשר לשלוח אינסלטור או חשמלאי שיתקן את הנזקים. [צטט]לגזור עליהם עוצר בבתים[/צטט] ומה את מעדיפה? שיסתובבו ברחובות וימותו מכדורים טועים? (אם היית פלשטינית היית אומרת "כן. זה מצטלם טוב"). ברחובות צה"ל נלחם במחבלים וכל מי שמסתובב שם יכול להיפגע. העוצר זה לטובתם בלבד. [צטט]לפרק את תשתיות הטרור, זה להרוס חיי אדם. ואני לא מוכנה לקחת חלק בזה![/צטט] להרוס תשתיות טרור זה להרוס חיי מחבלים. אני עדיין לא מבין למה את לא מגנה את השוטר החוצפן והברברי שהעז לירות במחבל שפצח בירי. אותו שוטר פושע מלחמה הרס משפחה ולקח חיי אדם. [צטט]ולמה שהפלשתינאים יוותרו על זכות השיבה?[/צטט] כי זכות השיבה = השמדת ישראל. ולא יתכן הסכם שלום שכולל את זכות השיבה. אם הם רוצים שלום עליהם לוותר על זכות השיבה. [צטט]זה השטח שלהם להזכירך...[/צטט] מי אמר? את? את כל אדמות החלוקה קנינו באופן חוקי (למרות שהם שלנו בגלל ש ה´ הבטיח). את אדמות 48 כבשנו במלחמת מגן וכל אומות העולם, כולל האו"ם, מכירות בשטחים אלה כשלנו. בקשר לאדמות 67 - אם נתחיל בויכוח למי באמת שייכות האדמות - אז לנו. הסיבה היחידה שאני מוכן לתת להם שם מדינה זה כי יש ריכוז גדול של אוכ´ פלשטינית שאי-אפשר לגרש משם. [צטט]שום אדמה דושה, ושום אדמה שלנו מימי התנ"ך או משהו כזה..זה שטויות! [/צטט] שטויות? זו עובדה מדעית שאושרה בממצאים ארכיאולוגיים שבימי התנ"ך אבותינו ישבו בארץ ישראל (השלמה). אז אל תתווכחי עם המדע. והאדמה הזו קדושה - כי אנחנו קבענו שהיא קדושה. היא קדושה לנו. ואת לא תקבעי לי מה קדוש בעייני ומה לא. עד כאן. [צטט]ב-48 שהגענו לכאן כדי להקים מדינה אנחנו הרסנו, והשמדנו, והרגנו![/צטט] מאיזה ספר את לומדת היסטוריה "פלשטין ביתנו"? את ארץ ישראל קיבלנו באופן חוקי למהדרין מן המנדט הבריטי ומן האו"ם. ב ה´ באייר תש"ח
הכרזנו על עצמאות. יום למחרת 7 צבאות ערב וערבי א"י פתחו במתקפה נגדינו על מנת להשמידנו. הם נלחמו בנו כדי לא להשאיר שום זכר ליישוב היהודי (שהיה קיים עוד מ 1882). אנחנו ניצחנו אותם. ואותם ערבים, שפותו ע"י מדינות ערב לברוח כדי לתת לצבאות ערב לסיים את העבודה, נדפקו. צה"ל גרש והרס את בתיהם של כל אלה שקמו עלינו לכלותינו. ה"נכבה" כפי שהם קוראים לזה היא רק באשמתם. הם תקפו - אנחנו הגנו. [צטט]משהו בסגנון מה שאנחנו עושים עכשיו בג´נין, או שכם....[/צטט] אכן. גם אז נלחמו מלחמת מגן כנגד הצוררים וגם היום אנחנו נלחמים מלחמת מגן כנגד הצוררים. ושלא יספרו לך סיפורים - לא היה טבח, לא בשכם ולא בג´נין. עיתונאים שנכנסו לג´נין (אפילו שהיו פרו-פלשטינים) הודו שאין שום ראיה שתצביע על טבח. [צטט].... וזאת בדיוק המלחמה שהם לוחמים עכשיו! מלחמת השחרור שלהם! [/צטט] אם הם כ"כ רוצים מדינה למה סירבו למדינה שברק הציע להם? למה הם המשיכו בטרור למרות המו"מ בטאבה? המלחמה שהם כופים עלינו נועדה למטרה אחת - השמדת ישראל והצבת ערפאת בפנתיאון הגבורה הערבי.

stavg

New member
מופנה ל- Deathatred

אני "די לכיבוש!".....רק שתבין... ואני לא מאמינה למה שאתה אומר לי כאן. תסתכל על התמונה ותגיד לי אם זאת נקראת הגנה.....

Deathatred

New member
את חייה בתוך בועה של שקר

[צטט]ואני לא מאמינה למה שאתה אומר לי כאן.[/צטט] נו באמת, ברגע שהעובדות סותרות את התיאוריה שלך את מעדיפה להתעלם מהם ולהתנהג כאילו הם לא היו קיימות. עכשיו, רוב הדברים שלי היו עובדות (למשל - מה שקרה במלחמת העצמאות), חלקן היו הסברים (מהי כוללת הריסת תשתית הטרור) ועוד. נסי להתייחס לכל טענה שהעליתי באופן ספציפי ולא לשלול את כולן על הסף. השלילה הזאת מעידה שאפילו לא טרחת להתמודד איתן כמו שצריך. או שכנראה, אין לך שום עובדה שתסתור אותן ואז תיאלצי להודות שהם צודקות (ומכאן להסיק שמשהו אצלך באידיאולוגיה שגוי). לכן את מעדיפה לשלול אותם מכל וכל בלי בחינה מדוקדת של המציאות. [צטט]תסתכל על התמונה ותגיד לי אם זאת נקראת הגנה..... [/צטט] בקשר לתמונה: א. החייל לא ירה בהם, רק איים עליהם. האבא יכול להיות מחבל. ב. מהו מקור התמונה? ג. לא רואים את פניו של החייל ושום דרגות או סימני-זיהוי צה"ליים ועל כן יש חשד יותר מסביר שהתמונה הנ"ל מזויפת או מבוימת. ואני לא אתפלא אם זה אכן כך. התעמולה הפלשטינית לא בוחלת בשום אמצעי כולל שקרים והקרבת ילדים כדי להשיג את מטרותיה.

stavg

New member
סליחה....

"יש חשד יותר מסביר שהתמונה הנ"ל מזויפת או מבוימת." זה הציטוט שלך אדוני. והפעם אני רוצה לבקר אותך קצת. קודם אתה ביקרת אותי כבנאדם, אמרת לי שאני לא מסכימה עם מה שאתה אור לי ולכן פשוט מחליטה להתעלם או לומר שזה לא נכון. מה את עושה עכשיו בדיוק? אני חשובת שאת אותו הדבר..... אתה לא יכול להשלים עם העבודה שצה"ל אכן יורה באנשים גם אם הם חפים מפשע, ולכן אתה בוחר להפיל הכל על הפלשתינאים. אבל יש גבול. התמונה הזאת אמיתית, המקור שלה הוא בגוש שלום, ואני לא מוכנה שתתחיל להגיד שגם אנחנו משקרים רק כדי להשיג את מטרותינו. כי אנחנו לא! נתתי לך עובדה מהשטח,החייל איים( אולי אפילו עמד לירות) על המשפחה הזאת שנראת גם מחוסרת בית, אולי בגלל שצה"ל לפני רגע הביא איזה בולדזור שיהרוס אותו. איך אתה יכול לומר כזה דבר שאולי האבא הוא מחבל?! ואם האבא לא מחבל?? כרגע גרמת לבן שלו שנראה פה אולי בן 3-4 להיות המחבל של מחר. אני לא מבינה איך התמונה לא גורמת לך להרגיש משהו כשאתה רואה אותה.... אני מצטערת על זה בעיקר

Deathatred

New member
תגובה

אם גוש שלום קיבלו את התמונה מהפלשטינים אני עדיין חושד בה. נניח שהיא אמיתית: הכוונון הזה היה מיותר (ואם היה צריך לכוון על מישהו זה על האב שיכול להיות מחבל מבוקש). בכל מקרה, הוא רק איים והוא לא ירה (וגם לא נראה לי שהוא התכוון לירות). ואיך אני יכול לומר שהאבא הוא מחבל? מה את חושבת - שלמחבלים אין משפחות? יש להם ועוד איך. הוא לאו דווקא מחבל מתאבד אבל הוא בהחלט יכול להיות מכין-פצצות, בכיר בארגון טרור או סתפ מפקד זוטר של חוליית ירי. בעם שהתמיכה שלו בטרור היא כה מאסיבית כל אחד הוא בגדר חשוד. בכל מקרה, זו תופעה שולית ולא מדיניות של צה"ל.

FullTimeSpirit

New member
גם אם גוש שלום...

לא קיבלו את התמונה אלא צילמו אותה בעצמם, סביר להניח שלא יפריע להם לעווות איזה מציאות בשביל שהעולם יימחא להם כפיים ויתן להם סוכריה.

ר ו י

New member
התמונה עושה לי משהו? מממ..... לא.

כבר אמרו חז"ל: "כל המרחם על האכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים". ודרך אגב, עדיין לא התיחסת בצורה עניינית לטענותיו של deathatred. נסי להתמודד איתם בבקשה באופן כן ואמיתי. רוי.

איילג

New member
התמונה לא ברורה

יכול להיות שנראה שהחייל מכוון את הנשק כלפי הילד לפי זוית התמונה לי דוקא נראה שיש מרווח בין החייל לילד ולא רק שהוא לא מכוון את נשקו כלפי הילד אלא שהילד אפילו לא יעבור מול הנשק והחייל רק בודק את הנשק.

Deathatred

New member
וואלה

עכשיו שאתה מזכיר את זה, זה באמת נראה לי הגיוני מה שאמרת. למה שחייל של צה"ל יכוון על ילד, ועוד לעייני מצלמות?

למעלה