שמישהו יסביר לי

ארטמיס6

New member
...

אני לא מתכוונת שדברים שהמדע לא מצליח להסביר הם מעל הבריאה, הטבע, אלא שהם על-טבעיים מבחינת הטבע שלנו. אנחנו גשמיים - אנחנו חומר, והם לא גשמיים - הם רוח. ובגלל שהם לא טבעיים לנו, אני קוראת להם על-טבעיים. אם הלב לא פועם אז הוא לא מזרים דם לכל הגוף, והגוף לא מסוגל לזוז בלי דם בתוכו. אז למה ערפדים זזים? קסם. קסם זה דבר על-טבעי. מדענים ניסו להסביר את קיומן של רוחות רפאים אבל הם לא הצליחו, כי המדע מסוגל להסביר דברים גשמיים, ולא דברים לא-גשמיים(רוחנים). כישופים, רוחות, שדים, כל אלה הם רוחניים, אנחנו חומריים, ובגלל זה הם מעל הטבע שלנו - הם על-טבעיים(לנו).

Wolf woman

New member
כישופים רוחות ושדים הם חלק מהטבע

כל מה שקיים הוא חלק מהטבע, כי אם הוא בכדור הארץ, זה טבע.

Wolf woman

New member
למה אתם מנסים

לתת הסברים מדעיים לערפדים?

Mor L

New member
חחח אני כל כך נהנית מהדיון הזה!^^ שאלה קטנה:)

למה בדיוק התכוונת כשרשמת 'ערפדים אנושיים'? כלומר מה ההגדרה הזאת אומרת בדיוק? כי ניסיתי לחשוב איפה נתקלתי במונח הזה קודם, אבל לא מצאתי תשובה

Berethor

New member
הכוונה לערפדים לא על טבעיים/אל-מתים

בעצם כמעט כל האנשים שטוענים שהם ערפדים בעולמו, הם 'ערפדים אנושיים', לרוב אין להם כוחות כו..

Bartal j

New member
ערפדים אנושיים הם אנשים ששואבים אנרגיות

בעיקרון ערפדות היא פעולה של "לקיחה" "שאיבה" והדם הרי משול לחיים/אנרגיה כלומר החיות שלו ואדם ש"גונב" "גוזל" אנרגייץ חיים מאחר על מנת להתחזק על חשבון החלשת האחר נקרא ערפד אנושי או יותר נכון ערפד "פסיכי" (חח זה לא נשמע טוב בעברית) Psychic vampire הנה לינק לויקיפדיה באנגלית על ערפדים אנושיים כאלה: http://en.wikipedia.org/wiki/Psychic_vampire

Bartal j

New member
אנשים אוהבים לקרוא סיפורי פנטזיה על הנסיך

מציל את הנסיכה מתאהב בה גואל אותה מייסורי העולם הזה הופך אותה לנסיכה האפלה שלו מעניק לה חיי נצח ונעורי עד בלה בלה משחק את תפקיד המלאך השומר שלה.. נערות אוהבות לקרוא על אהבות ולפנטז.. אנשים לרוב ניזונים מאגדות וזה למה הערפדים מצליחים כשתפרו עליהם את תפקיד הנסיך.. שהרי פעם פחדו מערפד ושנאו אותו קיללו אותו כי הוא היה המפלצת כביכול שממנו פוחדים ולא הנסיך המושיע..

Bartal j

New member
מאז דמדומים זה כבר הפך לתופעה מדאיגה

שכל מתבגרת שטופת הורמונים רואה את אדוארד קרי רוברט וחבריו הערפדים המאוהבים אני קוראת להם כאיידול.. כי זה נהיה כזה מגניב לרצות שחבר שלך יהיה ערפד אפל מגניב כזה גם חתיך וגם עם כח על יעניק לך נעורי נצח ויהפוך אותך מתיכנוסטית רגילה ומשעממת למלכת האופל שלו ..

../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה

מעניין שזה הפך לתופעה דווקא עם דמדומים ולא סדרות אחרות.עד כמה שהבנתי, בדמדומים הערפדים ממש טובי לב עם נצנצים וכאלה.האביר על הסוס הלבן לא נבחר להיות ערפד רע. (או שכן?איני בקיאה)

Bartal j

New member
הערפדים שמה הם ערפדים בשקל תשעים! מנצנצים

כמו איזה יהלום באור במקום להישרף.. ויכולים ללכת באור היום בימים חורפיים. הקאלנס לא שותים דם בכלל.. רק חיות פעם ב.. חתיכת דיאטה יש להם.. וכמובן שהם חיים בשלום, מגנים על כולם, מוסריים ובלה בלה בלה.. קיצר ערפדים בכאילו.. בכל 3 הסרטים לא ראיתי צד אחד ערפדי באדוארד הוא כזה רכיכה שבא לי לשפד אותו פשוט בלב .. אם הוא ימות בכלל כמו ערפד קלאסי.. אולי אערוף לו את הראש וזהו.. בזיון לערפדים חחח

Ayelet 363

New member
הממ...

אני מסכימה בנוגע לזה שהערפדים בדמדומים מייצגים צד הרבה יותר רך... אבל דבר נוסף שיכול להיאמר לזכות דמדומים- על פי מה שהבנתי, הנצנוץ של הערפדים היה בחלום של סטפני מאייר, ממנו היא קיבלה את הרעיון לספרים- והיא אמרה שהחלום מופיעה כפרק (או חלק?) מהספר- כך שאם היא לא רצתה לשנות כלום או משהו- אז כך זה... ערפדים אחרים לא יכולים לצאת לאור הים בימים חורפיים- כל עוד חשוך מספיק (אני שואלת ברצינות, אני לא ממש מבינה בעניין ואני סקרנית, אבל נראה לי הגיוני שהם כן יכולים)? טוב, חוץ מה שאהבתי את דמדומים יש לי אינטרס להגן על הסאגה- אני נוטה לפחד מכל שטות, וערפדים נחמדים מרככים לי את הפחדנות.
ד"א- אני לא יודעת כל כמה זמן הם שותים דם בדמדומים או בכל מקום אחר, אבל דמדומים זה לא המקום היחיד עם ערפדים ששותים דם חיות (זה לא באמת טיעון נגד, אני יודעת). אם את עד כדיי כך נגד הסרטים (הבנתי שלא קראת אף אחד מהספרים, אני מצטערת אם אני טועה)- אפילו שכבר נתקלתי במישהו שלא התלהבה בכלל מהסרט הראשון אבל אז התאהבה בסאגה- אבל הספרים יותר טובים מהסרטים בדיי הרבה (לא כמו הבדלי ספר\סרט אחרים, לדעתי, אבל בכל זאת). אני גם מסכימה עם זה שהתופעה הזו של בת האנוש והערפד המושיע מדאיגה (אפילו עם כל החפירה שלי נגד הטענות כלפי דמדומים), ואני מבינה שזה התחיל (כלומר- ההתלהבות מערפדים כיום- כאשר כיום העפרדים הם מושיעים של נערות) בגלל ההתלהבות מהסאגה.

Mor L

New member
../images/Emo6.gif האם אפשר להעיז לנחש שזו אני? ../images/Emo9.gif../images/Emo250.gif

לא נעלבתי אם לא!

Ayelet 363

New member
נדמה לי שגם את וגם עוד מישהי שפגשתי בסמינר

זהות יהודית בי"א (לא שמעניין ממש איפה, זו פשוט נוסטלגיה מבחינתי. XD).

Berethor

New member
בעיקרון ערפדים יכולים לצאת שמעונן

דוגמאות לכך יש בואן הלסינג, ים ערפדות שתוקפות שם ערייה כל פעם שמעונן, וגם בwarhammer fantasy הvampire counts אשר מסוגלים להשפיע על מזג האוויר בעזרת כישוף, עושים את השמיים למעוננים כאשר הם רוצים להוביל את צבא האל-מתים שלהם גם ביום.

Bartal j

New member
המעניין הוא שעד לפני אן רייס ערפדים לא פחדו

מהשמש ממש קרי דרקולה למשל הוא לא נשרף בשמש הוא פשוט תיעב אותה והעדיף לישון ביום בארון שלו אבל הוא די הלך בחוץ בימים מעוננים ובכלל השמש לא שרפה אותו.. לעומת זאת ערפדי אן רייס ממש רגישים לשמש בצורה נוראית עד אימה.. כנראה שיש לייחס זאת עבר הקתולי אדוק שלה ולכל האיזכורים שלה לשטן ולערפד בספרים שלה..

Bartal j

New member
אם את מתכוונת אלי אז קראתי את כל הסאגה עצמה

הספרים היו נחמדים יותר מהסרטים עצמם.. אומנם לא הפילו אותי על הרצפה אבל יותר טוב מהסרט זה בטוח. נכון שבעוד מקומות אז הערפדים שותים דם חיות (דוגמת לואי אב טיפוס והעכברושים מאן רייס) אבל בדמדומים שמו דגש ממש חזק על הקטע "הצמחוני" הזה כשהם עשו פה חלוקה מוסרית ברורה לערפדים "טובים" וצמחוניים דוגמת: קאלנס, וערפדים "רעים" ששותים דם אדם והורגים. (שתכלס זה מה שערפד אמור לעשות בעיקרון) והולטרי שעושים או מנסים לעשות סדר באמצע.. לא נתקלתי בערפדים מודרניים חוץ מערפדי דמדומים "המיוחדים" שיכולים לצאת באור יום.. מעבר לאחים סלבטורה שתלויים בטבעת כשפים שעוזרת להם לא להישרף בשמש , רוב הערפדים לא יכולים להתקיים בשמש... אבל אם כבר אז דרקולה כן יכל לצאת באור יום, אבל זה דרקולה.. אני חושבת שמיתוס השמש והחושך מקורו קרוב לוודאי בעובדה שפעם האמינו שאדם מכר את נשמתו לשטן (דוגמת וולאד) והפך ערפד ומכיוון וערפדים מקושרים לצד האפל ולחיי הפקרות וחטא אז יותר קל להפוך אותם להיות "מקוללים" תמיד מסתובבים בחסות החושך מורחקים מהאור ששורף ומכלה אות או מאבן דוגמת קלאודיה.. (כנראה שמים לב לזה ממש בספרי אן רייס כי אן רייס בעצמה הייתה קתולית אדוקה שעשתה מהפך בחייה אז רואים את מוטיבי הדת בספרים שלה) אה ולדעתי לא צריך לפחד מהפחד צריך להבין שהפחד הוא מנגנון אבולוציוני שנועד לחדד את האינסטינקטים הבסיסיים טבעיים שלך עוד מהימים הקדומים שבהם היינו ציידים בגו'נגלים בטבע, הוא בא להרתיע אותנו ולעזור לנו לשים לב שייתכן ורצוי שנעשה עוד שיקול פה לפני הצעד הבא שלנו ולא נהיה פזיזים מידי. אבל רצוי וצריך גם לא לפחד מהפחד, אלא להיות מודע אליו שהוא שם ולתת לא את "הבמה" להרתיע שצריך אבל לא לתת לא לשלוט בך ולהיות משועבד לפחדים ולצללים שלך ...

Berethor

New member
ועל פחד נאמר..

"There is not shame in fear, there is shame in letting fear rule you, try to not look scared, and you find bravery in your heart."

למעלה