שמישהו יסביר לי

Wolf woman

New member
שמישהו יסביר לי

מה הקטע במערכות יחסים בין אדם לערפד? למה אני לא מסוגלת למצוא סרט\סדרה על ערפדים שלא מדברת על ציד ערפדים, בלי שיהיה רומן קיטשי שיהרוס את כל האקשן? כאילו, נקרופיליה זה כנראה טרנדי, אבל למה? אני מבינה למה אפשר להפוך אותם למיניים ויש משהו חושני בערפד עם איכויות של ערפד וכל זה, אבל למה הרומנים שיש בכל מקום? כאילו, דרקולה עם האהבה האובססיבית שלו, אחלה, בכיף, מוסיף לחולניות שבלהיות ערפד. אבל כל השאר זה כל כך מאולץ. וזה גם כל כך שוביניסטי, תמיד מראים בחורה חלשה ושברירית עם ערפד שמכניס אותה לצרות ואז מראה כמה שהוא מהיר וחזק ומוציא אותה מאותן צרות.

Ayelet 363

New member
הממ...

קשה לי לענות על הכל. אני אוהבת סיפורים על מערכות יחסים בין מישהו אנושי למישהו שלא- באמת ברוב אלה- בת אנושית, בן-לא. לא נתקלתי במשהו רציני שמכיל בת לא אנושית (התחלתי לכתוב כזה. מקווה שהפעם אסיים...) או זוג חד מיני כזה. גם לי מפריע שהבת חלשה ושברירית, אם כי לא כולן חלשות פשוט כי הן חלשות, נגיד אני לא רואה את אלנה מיומני הערפד כחלשה- היא חלשה פשוט כי ערפדים חזקים מבני אדם. אבל עם הטענה הכללית אני מסכימה.

Wolf woman

New member
אלנה די חלשה

איך שדיימון פשוט אמר שהוא יסחוב אותה אם היא לא תבוא, וכל מיני קטעים כוחניים כאלה שהיו נגדה. היא חזקה כי יש לה ידע, ביטחון והיא חכמה, ובכל זאת אפשר לראות איך מחלישים אותה.

Berethor

New member
בשביל חזקה יש לך את קתרין

או כמעט כל ערפדה אחרת, במופיעה באותן הגרסאות שאת מבקרת. גם התכונות שציינת שייכות לכוח, אבל אל תצפי ממנה להשתוות לדיימון בכוח פיזי. אני לא חושב שבסרטים וסדרות ערפדים יש שוביניזם, עצם העובדה שהחולשה של הנשים שם לא נובעת דווקא מכך שהן נשים, אלא יותר מכך שאין להן כוחות של ערפד. בנוסף את מתעלמת מזה שהערפדות הן בדרך כלל היצוג האולטימטיבי לאישה חזקה.

Berethor

New member
בהקשר של ערפדים

עדיף לומר עתיקה.

ארטמיס6

New member
כלומר, היא יותר חזקה ממנו פיזית

כי היא יותר זקנה ממנו. ככל שערפד יותר זקן, ככה הוא יותר חזק

Bartal j

New member
קתרין היא זו ש../images/Emo58.gif

יצרה את דיימן היא עתיקה ממנו נכון וזה מקנה לה יתרון אבל היא הבוראת של דיימן כערפד ולכן תמיד יהיה להם קשר שלא ינותק בקלות..מבינה זה כמו שערפד יקום על יוצרו..

Bartal j

New member
זה למה גב גם לגבי סטפן

היצירה הערפדית השנייה שלה קל לה להכנס לו לראש... היא פשוט "האמא" הערפדית שלהם.. כמה שיתעבו אותה..

Ayelet 363

New member
../images/Emo45.gif

אני לא מאוד אוהבת אותה, אבל אני מסכימה שהיא מאוד מאוד חזקה.

באפי חזקה.(כדמות אנושית למשל)

דרלה (כערפדית) גסי (מלכת הארורים,כדמות אנושית) אלנה לדעתי חזקה באופיה.עובדה שדיימון שומע בקולה :) לגבי רומן עם ערפדים, לאו דווקא בת אנוש מתאהבת בערפד, אלא גם להפך. יש הרבה פיתוי ברוב הפעמים ולא אהבה. לדעתי הערפד/ערפדית באים כאן כמייצג ובן או בת האנוש מייצגים את החברה הרגילה. הערפד יכול לייצג את השונה, לעמת מערכות יחסים הנוגעות למקרים לא רגילים, וכו (כל ערפד לפי העלילה המיוחדת לו. ) סוג של משל.

Ayelet 363

New member
בדיוק באתי לומר שבאפי חזקה. XD ../images/Emo45.gif

אני לא מכירה את ג'סי שהזכרת ולא הבנתי את ההערה לגבי אלנה כל כך, אבל בעקרון אני מסכימה עם כל מה שאמרת.

כל עוד אנחנו מסכימות על באפי, הכל בסדר :) :)

גסי זוהי דמות מהסרט מלכת הארורים, היא משחקת שם בת אנוש. לגבי אלנה, התכוונתי לומר שהיא כן דמות חזקה.אולי היא לא חזקה פיזית ודיימון יכול לחטוף אותה, אבל היא יודעת להעמיד את דיימון במקום ודיימון מכבד את דעתה ומקשיב לה.

Bartal j

New member
באפי היא קוטלת.. הסיפור אהבה פה הוא אחר

היא מתכוונת נראה לי לז'אנר תיכוניסטית וערפד צעיר מאוהבים סטייל דמדומים בלה בלה

Wolf woman

New member
לגבי ג'סי

לאסטט אמר שמה שהוא אוהב ונראה לו יפה זה השבריריות האנושית שלה
ובאפי היא לא דוגמא טובה, כי היא לא בת אדם רגילה, וגם כי זו סדרה על ציד ערפדים, שזה תמיד סגנון קצת שונה.

../images/Emo187.gif

לאסטט אוהב את השבריריות האנושית שבגסי,אך לדעתי גסי בעלת אישיות חזקה. אינה נופלת לרגלי לאסטט אלא עומדת על שלה, מתעמתת איתו .יש לה דרך משלה ומטרה והיא לא הולכת אחרי לאסטט לכל מקום. מבחינה פיזית,ברור הדבר שבת אנוש תהיה חלשה יותר מערפד,הרי זה אחד הקטעים של הערפדים-להיות חזקים יותר.או במערכת יחסים הפוכה-הערפדית חזקה יותר מבן האנוש. בת האנוש יכולה להיות חזקה יותר אם גם לה יש יכולות על טבעיות אחרות (קוטלת,מכשפה וכו),אחרת ,טוב, הוא לא יהיה ממש ערפד. אומץ לב וחוזק נפשי הם אילו שקובעים אם הדמות שנראה בסדרה תהיה חלושה ומסכנה או חזקה.כשאלנה הולכת להציל את סטפן ,דיימון הוא זה שבפועל מציל את סטפן ושומר על הגב שלהם ועדיין,זה לא מוריד מהחוזק של אלנה ולא מציג אותה כחלשה ושברירית. (לדעתי :)

Bartal j

New member
שבריריות לא מעידה על חולשה בהכרח

ג'סי הייתה שברירית לעומת ערפד שיכול תוך שנייה לרוקן את החיים ממנה, האדם בעיקרון הוא יצור שביר.. מכה קטנה והופ נשברה מפרקת וזהו.. ג'סי הייתה קלה יותר להריגה מאשר לאסטט שהיה בעל עוצמה ולכן הוא ידע להעריך את התעוזה שלה את הכח המנטלי שלה, את החוסן האישיותי שלה והנפש החופשייה שלה בתוך הגוף האנושי הזמני החולף והשברירי הזה כי בעיקרון לעומת ערפד מן הסתם אדם יותר שברירי וחלש פיזית אבל חולשה פיזית לא בהכרח מעידה על חולשה רוחנית או פנימית.

Berethor

New member
../images/Emo45.gif

וכמובן שהאומץ הכי גדול הוא דווקא במצבי נחיתות ביחסי הכוחות..

למעלה