שמחה גדולה הלילה

fatnoam

Active member
תראה

אתה כתבת ״גם קבוצת מידריינג' טובה כמו הקליפרס שתתבסס רק על זה לאורך סדרה שלמה, תפסיד בסוף אפילו אם היא תוציא לפועל בצורה טובה יחסית.״
&nbsp
ואני כתבתי פשוט שהם ניצחו את הספרס בשנה שעברה, כשהם התבססו בדיוק על המיד ריינג׳ הזה, משמע כן אפשר לנצח סדרה ככה.
&nbsp
ברור שאני חושב שהספרס פייבוריטים מולם.

הוא מבלבל

בין מידרנג' נחשבת זריקה לא יעילה בממוצע לבין מידרנג' נחשבת זריקה לא יעילה נקודה.
למרות שבאופן כללי מידרנג' נחשבת זריקה לא יעילה, יש קלעי מידרנג' מצויינים שבהחלט יכולים לנצח את הספרס מהמידרנג' לאורך סדרה שלמה. אחד מהם חתום בספרס....
ממה שהבנתי, הספרס בעצמם זורקים הרבה מידרנג' באופן יחסי כי יותר חשוב להם להגיע לזריקה טובה מאשר מהיכן בדיוק היא נזרקת. זה שהם החתימו את אולדריג' אמור רק לשפר את העניין הזה.

Reutk

Active member
יותר התייחסתי לסיבות למה הם הפסידו את הסדרה ההיא.

לא התכוונתי שזה מעיד משהו לגבי סדרה עתידית, אם תהיה כזאת. ואני גם חושבת שהיכולת של קוואי היה הסיבה העיקרית שהם הפסידו פשוט לא הסיבה היחידה. לגבי מי פייבוריטית, באמת שאין לי מושג כי כרגע אני רואה רק משחקים של הספרס. במפגש עם הקליפרס לא הרגשתי שקיים פער גדול ביניהם.

rapgamer4ever

New member
לדעתי אתה נכנס יותר מדי באוקלהומה ובקליפרס

שתיהן טובות. אוקלהומה ממש טובה. הקליפרס פגשו 4 פעמים את הקבוצות החזקות בליגה (2 גולדן, אחד ספארס, אחד אוקלהומה) והם מתחו את כולן ממש עד הסוף.
קנטר באמת היה גרוע במשחק אבל אתה קופץ מהר מדי למסקנות. הוא לא תמיד משחק ככה.
לוויטרס יש יתרונות על פני מורוו. הוא יותר טוב בהגנה, הוא יותר טוב כסקורר מרכזי בדקות של הספסל. ספציפית הלילה מורוו היה חסר.
&nbsp
לדעתי לקליפרס יש רביעייה אדירה וכל עוד הם ישחקו בפלייאוף 37+ דקות הם יגרמו לכל יריבה לעבוד קשה מאוד.
&nbsp

Cade Foster

New member
הבעיה של הקליפרס

שיש להם רביעייה אדירה וזהו. בסופו של דבר בכדורסל פלייאוף קבוצה כמו הספרס תדע לשחק על השחקן האחד שם שהוא לא אדיר. פופוביץ' ייתן לסטיבנסון לנהל את המשחק, לג'וש סמית' לזרוק שלשות ולדיאנדרה ג'ורדן לזרוק מהקו והכל יהיה בסדר גמור מבחינתו.

באוקלהומה המצב עוד יותר קיצוני. אין שם כמעט two way players. רק דוראנט ואיבאקה טובים מאוד בצד אחד וסבירים פלוס בצד השני. מי שטוב בהתקפה גרוע בהגנה ולהיפך. יהיה לדונובן מאוד קשה לתמרן רוטציה על הסגל הזה. כשאתה אומר שקנטר לא תמיד משחק ככה למה אתה מתכוון? לזה שהוא קלע 5 נקודות? אני בטוח שהוא לא תמיד קולע כמות כזאת. מצד שני הוא גם לא יביא 25 נקודות בכל משחק שהוא ישחק בו 30+ דקות. ובצד השני הנזק שהוא עושה הוא די קבוע.

סם פרסטי קבר את הקבוצה שלו עם החוזה שהעניק לקנטר. זו החלטה הרבה יותר גרועה מהטרייד על הארדן כי במקרה של קנטר אפשר היה לומר את זה גם לפני ולא רק בדיעבד.

לדעתי ריברס מונע התפתחות של ספסל

הוא פשוט לחוץ כמו טמפון ולא מוכן לנסות. אם הוא יחרוק שיניים וייתן לשחקנים שלו יותר הזדמנויות להראות לו שהם מסוגלים לשחק הוא ירוויח כמה שחקנים נורמליים. במקום זה הוא מעדיף לתת דקות למבאה מוטה שאתה יודע בדיוק מה תקבל ממנו - הגנה סולידית וג'אמפרים פנויים ביעילות גרועה.

כן, במקרים מסויימים (אולי אפילו ברובם) אתה תאכל חצץ משחקנים שלא ייתפתחו למה שאתה רוצה ואז בפלייאוף תוותר עליהם לדוגמא ג'ף איירס בסאן אנטוניו אבל בשאר המקרים אתה תרוויח שחקן רוטציה לגיטימי (דני גרין, פאטי מילס, אולי ארון ביינס, רוג'ר מייסון לאיזה עונה בזמנו והרשימה עוד ארוכה, למרות שכרגע אני לא מצליח לחשוב על אף אחד
). אי אפשר לשרוף את כל השחקנים כל פעם אחרי 5 דקות משחק. רבאק שייתגמש קצת.

על משקל "מי שלא טרח בערב שבת לא אוכל בשבת" אפשר ללכת על "מי שלא מתנסה ברגולר סיזן, לא אוכל בפוסט סיזן". או שתתעלמו מהפסקה האחרונה..

Cade Foster

New member
הייתי מסכים אם היה מדובר בשתי העונות האחרונות

אבל העונה לפחות על פניו יש לו ספסל איכותי. הבעיה היא שכל מי שעולה ממנו גורם נזק. אי אפשר לומר שסטיבנסון, סמית', פירס, קרופורד, ג'ונסון וכמובן גם הבן שלו לא קיבלו (ועדיין מקבלים) דקות. פשוט סטיבנסון מוסר לשחקנים לרגליים ולוקח שלשות, סמית' לוקח שלשות, קרופורד לא שומר וגם בהתקפה כבר לא תורם את ה15 שלו מהספסל ופירס נראה בינתיים כמו גופה.

אני מבין מה אתה אומר

אבל הוא מערבב הרכבים כל הזמן, זה לא שהוא נותן לשחקנים הזדמנויות עקביות ומתמשכות... אי אפשר לצפות משחקן שייתאפס על הכל תוך 10 משחקים. ואולי באמת כולם בספסל השנה על הפנים...

rapgamer4ever

New member
נכון, יש לקליפרס בעיות והם לא צפויים לנצח את הספארס

אבל זה גם לא אומר שלקבוצות יהיה קל מולם. בכל סדרות הפלייאוף האחרונות שלהם (מול אוקלהומה ב-2014, מול הספארס ויוסטון ב-2015) הם הוציאו ליריבה את המיץ. בין אם ניצחו או הפסידו.
&nbsp
באוקלהומה יש לך גם את סטיבן אדאמס שהוא לא מבריק אבל בודאי שלא חור באף אחד מצדי המגרש.
לגבי קנטר- הוא לא תמיד כזה גרוע בהגנה ובודאי שלרוב יותר פרודקטיבי בהתקפה. הפיק אנד רול שלו ושל ווסטברוק מהיעילים ביותר בליגה לדעתי.
קח בחשבון שקנטר אמנם אוברפייד אבל ההחתמה שלו לא נעשתה בואקום. אם אוקלהומה הייתה מוותרת עליו אני לא רואה האם ואיך היא הייתה משיגה חיזוק ממקום אחר. קנטר יודע לעשות דברים מסוימים ברמה גבוהה והוא עוד יכול להיות גיים צ'יינג'ר בסדרת פלייאוף כלשהי.
&nbsp
זה קצת מזכיר לי את מדד העמב"ה של רעם טרופי (איפה אתה יניב?). אנס קנטר וטריסטן תומפסון ללא ספק מרוויחים יותר ממה שהם שווים "על הנייר". מצד שני נשאלת השאלה האם יש לאוקלהומה/קליבלנד דרך טובה יותר להתחזק מאשר לשלם להם. כנראה שאין דרך כזו.

Cade Foster

New member
אז שלא יתחזקו

שישחקו יותר הרכבים נמוכים, שיתנו יותר דקות למקגארי (אני דווקא זוכר שהוא היה לא רע אשתקד) ובקיץ שאחרי ינסו להביא גבוה אחר בשכר נורמלי (אגב הם היו יכולים לעשות את זה גם בקיץ האחרון. תראה על מה חתם ג'ורדן היל באינדיאנה. אותו סוג של שחקן ברבע מחיר ולעונה אחת). ההחתמה הזו של קנטר לא מאפשרת להם שום מרחב תמרון בעתיד הקרוב.

rapgamer4ever

New member
אבל זה העניין- הוא לא יוכלו להביא גבוה אחר

מי שהם יוכלו להחתים ב-MLE הוא פשוט לא יהיה שחקן בסדר הגודל של קנטר. גם ג'ורדן היל לא שחקן בסדר הגודל של קנטר למען האמת. כמובן שגם לא מיץ' מקגרי.
קח בחשבון שאוקלהומה הייתה ועודנה בסכנה לאבד את דוראנט. במשך שנים היא לא השכילה לעטוף את הביג ת'רי של הת'אנדרס במספיק כישרון. קנטר ו-וויטרס אמנם לא מושלמים אבל הם יותר מוכשרים ויקנו לאוקלהומה יותר גמישות בפוסטסיזן, בהשוואה לשחקנים ברמה נמוכה יותר כמו רוברסון או מקגרי.

Cade Foster

New member
אני לא חושב שהם שחקנים ברמה נמוכה יותר

אני מסתכל על שחקן כמכלול. ווייטרס מוכשר התקפית יותר מרוברסון אבל הוא פוגע בקבוצה בשני צידי המגרש אז מה כל זה שווה? קנטר יותר טוב מהיל בדיוק בדבר אחד וזה ביכולת לייצר נקודות בפוסט. זה אולי שווה יותר אבל אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שזה ההבדל בין שחקן של 70 מיליון ל4 שנים לשחקן של 5 מיליון לעונה אחת.
&nbsp
אגב את כל הדיון הזה היה אפשר לנהל שנה אחת אחורה על יוטה. היא החליטה לוותר על קנטר ולא נראה לי שהיא מתחרטת על זה.

תעשה לי טובה, זה לא היתרון היחידי של קאנטר

הוא רבאונדר יותר טוב, בעל טווח גדול יותר ויעיל יותר, יש לו ידיים הרבה יותר טובות לתפיסת כדורים קשים והוא פינישר טוב ככה שהוא ביגמן מושלם לפיק אנד רול.
&nbsp
לא אי אפשר לנהל את הדיון הזה על יוטה, כי יוטה לא צריכה לשמור את דוראנט ויוטה לא מתמודדת על אליפות ולת'אנדר אין סנטר מחליף ברמה של גוברט כדי שיישתלט על העמדה. הסיטואציות של יוטה ו-OKC לא זהות ולכן אין היגיון בהשוואה הזאת, אפילו שקאנטר הוא אותו קאנטר.

rapgamer4ever

New member
אז אני לא מסכים איתך

אתה צריך כישרון כדי לנצח. רוברסון יאכל קש בפלייאוף, אוקלהומה תסבול מכל דקה שהוא על המגרש. מיץ' מקגרי עוד לא הוכיח שהוא שייך ל-NBA, אני לא מבין איך קונטנדרית אמורה להסתמך על הדקות שלו בפלייאוף.
וויטרס וקנטר לא יהיו תמיד טובים בכל סיטואציה אבל הם מסוגלים לתת דקות טובות.
וויטרס לא פוגע בקבוצה בשני צדי המגרש. הוא שומר אישי טוב וגם הזריקות הקשות שהוא לוקח הן לא תמיד רעות, לדוגמה בסוף שעון או כשהוא על המגרש לצד שחקנם שלא מסוגלים לייצר כלום.
קנטר טוב מג'ורדן היל לא רק בפוסט אלא בכל מה שקשור לסקורינג. יש לו טאץ' הרבה יותר טוב. הוא תופס מסירות קשות ומסיים בצבע באחוזים מעולים. בשנה שעברה כשהוא פתח בחמישייה של אוקלהומה הוא רשם ממוצעים של 19-11. זו לא אותה סקאלה של כישרון.
כמובן שכישרון זה לא הכל. וויטרס וקנטר עלולים לעשות נזק במצבים מסוימים. יחד עם זאת הם יכולים לשנות סדרה מסוימת בזכות מצ'אפ שמשחק לטובתם (במקרה של קנטר) או סתם להיות הפלסטר הכי סביר בסגל (וויטרס). ראינו כבר למה אוקלהומה מסוגלת להגיע עם צוות משלים של נגרים. קנטר ו-וויטרס מעלים את התקרה של אוקלהומה גבוה יותר, אפילו אם הם לא יהיו טובים מול כל יריבה.

Cade Foster

New member
לגבי היל-קנטר

נראה שאתם לא כל כך עוקבים אחרי ג'ורדן היל... אין כמעט הבדל בין השניים האלה בריבאונד ובטווח. היל זורק יותר מהמיד ריינג' וקולע באותם האחוזים ככה שהייתי סומך עליו מהטווח הזה יותר מאשר על קאנטר.
&nbsp
אני מסכים שקנטר סקורר יותר טוב בצבע. אבל אני לא רואה 19-11 (וברור שזה משקר כי זה היה בהיעדר דוראנט) כמשהו טוב יותר מ12-8 אם זה מביא לצבע פרוץ לגמרי. היל לא שומר ענק בצבע אבל הוא לפחות לא אוויר.
&nbsp
לאן אוקלהומה מסוגלת להגיע? וול, היא עד היום נעצרה רק כשניצבה מולה קבוצה ברמה היסטורית או כשנפצעו לה סופרסטארים. לא הייתי אומר שהמצב שם עד כדי כך רע. צריך כישרון כדי לנצח אבל בחייאת כמה עוד כישרון אתה רוצה כשיש לך את ווסטברוק, דוראנט ואיבאקה? אתה באמת יכול לומר שאוקלהומה מוכשרת פחות מאיזושהי קבוצה בליגה אפילו אם קאנטר לא היה משחק בה? כישרון זה חשוב אבל זה לא תחליף לIQ כדורסל. גולדן סטייט וסן אנטוניו מוכיחות את זה שנה אחר שנה, קליפרס ואוקלהומה מוכיחות את אותו הדבר מהכיוון השני.

rapgamer4ever

New member
שוב- זה לא הכל שאלה של "מי יותר טוב בואקום"

גם אם אתה לא מסכים איתי שהתשובה היא קנטר, זה לא משנה את הפואנטה. הוא שחקן שמסוגל לשנות דינמיקה של משחק. הוא שחקן שמול המצ'אפ המתאים יכול לעשות כאב ראש גדול ליריבה. ג'ורדן היל- לא.
&nbsp
אוקלהומה לא צריכה להיעצר כדי להבין שהסגל המשלים שלה לא היה מספיק איכותי. ב-2012 מול מיאמי וויד שיתק את הארדן ואוקלהומה נשארה עם שני יוצרים שהיו מעולים בסדרה, אבל לא מספיק מעולים כדי לנצח אותה. תוציא את וויטרס וקנטר ושוב תקבל קבוצה שיש לה בדיוק שני שחקנים שמסוגלים לייצר משהו. זה לא מספיק. בקליבלנד יש ארבעה כאלה, בגולדן ובספארס קשה לספור. אני טוען בפה מלא שבלי קנטר ו-וויטרס אוקלהומה פחות מוכשרת משאר הקונטנדריות, פשוט כי מסביב לביג ת'רי אין להם כמעט כלום. זה מה שעצר אותם בשנים הקודמות. אמנם מדובר בקבוצות היסטוריות אבל אין מה לעשות, אוקלהומה תצטרך לנצח את הקבוצות ההיסטוריות האלה כדי לקחת אליפות.
&nbsp
לגבי IQ כדורסל- אני מסכים איתך שזה דבר שחסר לאוקלהומה, הם עובדים על זה השנה. אני לא מסכים איתך שזה חסר לקליפרס. בכל מקרה אם נתמקד במהות הדיון השאלה לא הייתה האם אוקלהומה צריכה ללכת עם כישרון או עם IQ, אלא האם שווה לה לשלם לקנטר אוברפיי או לאבד אותו מבלי שיש לה אפשרויות חיזוק אחרות.

Anfield

New member
ווייטרס זה ג'וקר

אני לא ממש אוהב את השחקן, אבל הוא יכול להעיר את הקבוצה כשהיא רדומה לעומת זאת זה נדיר מאוד שהוא יחריב לה משחק כי אחרי 2 זריקות רעות הוא יפסיק לזרוק, יש אחרים שיזרקו במקומו.
הזריקות שלו הם שערוריה, זה נראה כאילו הוא מגיע לשחק כמו בשכונה וקשה לי להשלים איתו אבל לדעתי יש לו הרבה יותר אפסייד מדאונסייד בקבוצה שיש לה את דוראנט וווסטברוק ברוסטר.
אני אוהב את ההגנה שלו, הוא שומר טוב וגם חוטף טוב.
רוברסון לא מסוגל לקלוע שלשות חופשיות לגמרי, אי אפשר לבנות עליו, אני לא אוהב את זה שהוא מקבל דקות מכריעות לפעמים. קבוצות לא צריכות לשמור עליו בכלל.
&nbsp
נכנסת בקאנטר יותר מדי, הוא השתפר מאוד בהגנה מאז המשחק ה6-7 העונה, לאחרונה אדאמס ממשיך במגמת השתפרות וכרגע אני מסכים עם חלוקת הדקות, אני מאוד נהנה לראות את ההתקדמות של אדאמס והוא ראוי לדקות שהוא מקבל.
קאנטר שחקן מצויין בהתקפה והוא עוד יהיה חשוב לאוקלהומה אם ישתמשו בו כמו שצריך. יש דקות שהקבוצה תקועה בהתקפה (תתפלאו) ובדקות האלה חובה ללכת אליו בצבע. לא עושים את זה מספיק בעיני.
&nbsp
קאנטר ו-ווייטרס עם כל המגרעות שלהם לדעתי הם שחקנים שמסמלים את זה שאוקלהומה התקדמה. בשנים קודמות אם היה קלף מהספסל זה היה קלף בודד (הארדן, מרטין, ג'קסון...) הפעם יש 2 שחקנים חזקים שאפשר לעלות ולצפות מהם לתפוקה אמיתית.
אני אוהב את הסגל של אוקלהומה.

אבל הם היו חייבים להתחזק עכשיו או שלדוראנט היה

תמריך לחתוך. אתה לא מסתכל על התמונה המלאה. אם יש לך הזדמנות לקחת אליפות, אתה מסתער עליהם. לא אומר, בסדר ניתן 80% ושנה הבאה ננסה אבל באמת!

somone1411

New member
בהחלט שמחה גדולה

קובי נותן הופעת אולסטאר נהדרת, 31 נק' 5 אס' אחוזים טובים מאוד.
שלט לחלוטין במשחק, פשוט שיחק בילדי דנבר כאוות נפשו.
&nbsp
מדהים שבגיל הזה ואחרי פציעות שחלקן גמרו לספורטאים קריירות, הוא עדיין משחק ברמה הזו. והזכרתי שבכל החצי השני הוא שמר על ילד בן 20 שטחן אותנו בחצי הראשון ומאז כמעט ולא קלע? זו תחרותיות שרק למייקל היה, אם לא יותר מזה. אין ולא יהיה כמו Kobe bean, לעולם לא אוהב ספורטאי ככה.
&nbsp
עוד דבר יפה היה לראות את הפפסי סנטר צועק קובי קובי, והבלאק ממבה נראה מאוד נרגש. הרי זו דנבר וכל ההיסטוריה.. מראה כמה השחקן הזה נערץ ואהוב בכל מקום.
&nbsp
LEGEND
&nbsp

למעלה