שלום דורין
אני אורי, שישיסט [כיתה י'], מדריך מהנהגת חיפה. אני לא יכול להגיד לך עם איזה גישה באת, אני רק יכול להגיד עם איזה גישה נשמע שאת באה: נשמע שאת באת לפורום הזה כדי להגיד שהמטרות של הנוע"ל יותר חשובות ולצופ]ים אין ערכים. אבל לפי מה שאני קורא בין השורות את רוצה להבין. לדעת למה אנחנו "קושרים" דברים, למה אנחנו עם בגד כזה או אחר, לדעת למה אנחנו מפוצלים כביכול לכמה תתי-תנועות, ולמה את נתקלת לא מעט באנשים מהצופים שמקללים ויורדים על התנועה שלך. אני חושב שברוב הנושאים אנו לך על השאלות, ואם את לא מבינה משהו בנושאים האלה או באחרים את יותר ממוזמנת לשרשר שאלות להודעה שלי ואני מבטיח לענות באדיבות בלי לתקוף או לכעוס על כל דבר שלא תכתבי. מה שאני כן רוצה להרחיב עליו הוא נושא היחסים בין התנועות. אני מאמין שכבר הבנת שבשתי התנועות יש אנשים יותר סימפטים ופחות סימפטים ושמן הסתם לא מסננים חניכים בשום תנועה - הרי אנחנו כאן בשביל לחנך. בגלל זה אני חושב שכל כך חשוב שתשאלי את השאלות שאת רוצה לשאול ושתביני את כל מה שאת לא מבינה. בנוסף לזה, חשוב לא פחות שאנחנו, הצופים, נכיר את התנועה שלך ובגלל זה אני מקווה שלא תתלהמי אם יעלו שאלות מצידי [או מצד אחרים] בקשר לנוע"ל ותקבלי את השאלות בכבוד אלינו כמו שאנחנו מנסים לכבד את השאלות שלך. כמו שאמרתי קודם, אנחנו פה בשביל לחנך ולהתחנך. אז הכי חשוב שדברים שלא ידעת תעבירי גם הלאה לחברים שלך לתנועה ולחניכים שלך [אם את מדריכה] כי בשביל לשנות דברים לא מספיק שאת תביני ותדעי אלא שכולם ידעו.