שלום... :)

Nighthawk ok

New member
זה כבר קשור להתאחדות

ממש בקצרה, יש את התאחדות הצופים והצופות בארץ ישראל. בתוך ההתאחדות יש 6 תנועות: 1.צופי בתי הספר הערביים. 2.ארגון הצופים הדרוזים. 3.ארגון הצופים הקתוליים. 4.ארגון הצופים האורתודוקסיים. 5.ארגון הצופים הערבים המוסלמים. 6. הצופים העבריים. ההתאחדות הוקמה בגלל שכלפי ארגוני הצופים בעולם, מדינה יכולה להיות מיוצגת על ידי ארגון אחד בלבד. והארגון הזה בארץ הוא ההתאחדות. הצופים העברים זאת התנועה הגדולה ביותר בתנועות בהתאחדות. כשהאשר הם מאוד קטנות לעומת הצופים העברים. מתקיימים שיתופי פעולה ופעילויות משותפות, גם בין שבטים בודדים במגזרים. וגם בקורסים של ההתאחדות כמו תג הצופיות (לחברי י"א), ותג היער (לבוגרים). וסתם שאלה, אצלכם בתנועה יש צופים אורתודוקסים? ערבים מוסלמים? דרוזים? קתוליים? על צופי שב"א ראי תשובתי למעלה. ובתור עוד נקודת ידע ישנו גן גרעין חברי שנת שירות שמתעסק בהדרכות בישובים בדואים בדרו הארץ (גרעין במדבר).

יSublime

New member
את מדברת כל כך הרבה שטויות....

יש צופים לדתיים בלבד מטעמי נוחות בלבד,לא כי הם דתיים. כל הפעילויות של התנועה הן מאוד מתנגשות ובעייתיות,אורח החיים שונה לגמרי אצל הדתיים והחילוניים. וזה פשוט לא מסתדר...

YogevLevi

New member
זה לא צופים לדתיים בלבד >_<"

אני בטוח שכל אחד יכול להתתף בפעילות שלהם כל עוד הוא שומר על הערכים שלהם....

יSublime

New member
זה שבט דתי,ככה הוא מוכרז ונקרא."הצופים הדתיים

" ככה זה בשבט הדתי אצלינו בהנהגה לפחות.

cohen shir

New member
ממש לא נכון, לי אישית בקבוצה שאני מדריכה

חניכה אחת דתייה חניכה אחת רוסיה עולה חדשה ושלושה חניכים אתיופים אז בבקשה לא להכליל כמו שאני לא מכלילה על התנועה שלך. תודה.
אני אחפור יותר מאוחר, כרגע אני חייבת לזוז לשבט.

YogevLevi

New member
שלום דורין =]

לפני שאני מתחיל יש לי הבהרה קטנה - לתנועת הצופים אין שום בעיה עם הנוע"ל.....יש בשני התנועות אנשים שלא מחבבים את התנועה האחרת......זה לא משהו חד כיווני ועכשיו לנושא, (ללקחתי מוויקפדיה כי הניסוח שלי לא משהו (בעיות בחיבור).....אבל תיהיה בטוחה שעוד אנשים יגיבו) "תנועת הצופים העבריים בישראל" היא תנועת נוער ציונית, ממלכתית, שייעודה הוא להקים ולפתח, מסגרות חינוכיות-ערכיות, בהם יפעלו ילדים ובני נוער בכל רחבי הארץ במגוון פעילויות חברתיות חווייתיות המהוות עבורם מקור לפיתוח אישי, לבילוי ולהנאה. התנועה תתנהל באופן מקצועי על ידי מערכת משולבת של מתנדבים ואנשי מקצוע, שיחנכו,ילוו, וישאפו לניהול עצמי, עצמאי ומרבי ככל האפשר, על ידי הנוער בשכבה הבוגרת. העשייה החינוכית בתנועת הצופים תמוקד על ערכי חברות ורעות, על "נתינה" ומעורבות חברתית, טיפוח חיים קבוצתיים דמוקרטיים תוך דגש על יוזמה אישית, מנהיגות ומצוינות, הכרת הטבע, אהבת הארץ ושמירה על איכות הסביבה. התנועה תעודד את חניכיה לעצב זהות יהודית-ישראלית משמעותית המשלבת בין המורשת הרבגונית של העם היהודי על מגזריו השונים, לבין התרבות וההוויה הישראלית המתגבשת במדינת ישראל. תנועת הצופים תעודד את בוגריה לקחת חלק בפעילות תורמת לקהילה במסגרת שנת שירות-לפני הגיוס לצבא, להתגייס לשירות ביחידות ובתפקידים המביאים לידי מיצוי מרבי את כשרונותיהם ויכולתם לתרום לצה"ל ולפעול, אחרי השחרור מהצבא, באורח מאורגן, כגורם מרכזי ומשמעותי בעיצוב דמותה האיכותית של החברה בישראל. התנועה היא חלק מתנועת הצופים העולמית ופועלת עם הסתדרויות הצופים האחרות במסגרת "התאחדות הצופים והצופות בישראל". מקווה שעזרתי.... חכי ששיר כהן תגיב

dorine91

New member
זה רק היצחיק אותי...

וסליחה עם האלבתי מישהו.... אל תידעג/י לכולם יש בעית בלשון.. כמו חשבתי...בגדול מטרה שלכם היא ללמוד 315 סוגים של קשרים וכפיתות(כמו שכתוב לך בחתימה)ולהעביר את הזמן...לנו (איי כמה כייייף להגיד את זה)גם אי בעיות איתכם וגם עם חניך/מדריך לא אוהב את הצופים הוא לא יבוא ויגיד איייייכססס הינה הצופים כי זה לא ככה שמדריכים אתנו...

cohen shir

New member
מה שכתוב לו בחתימה זאת בדיחה של הפורום.

זה חלק משירשור ענק שהיה פעם עם כל מיני דברים שרק צופיפניקים עושים. וכנראה שהבעיות לשון שלך לא נותנות לך להבין את המשפט כמו שצריך, זה בציניות וזאת בדיחה.

יSublime

New member
את מדברת שטויות מתוך בורות,ואנשים מסבירים

לך כדי להעשיר את הידע שלך קצת על הצופים,משהו שכנראה את לא יודעת מי יודע מה,ואת עדיין תקועה בדעה שלך... אז בשביל מה באת? :|

dorine91

New member
בישביל מה באתי??

כדאי לדעת למה כול פעם שאני רואה צופים הם לא מתיחסים יפה בכלל...

YogevLevi

New member
למה את חושבת ככה?

יש עוינות מצד שני הצדדים, גם בנוע"ל וגם בצופים יש אנשים שהפה שלהם מדבר יותר מדי...... כשאני הולך ברחוב על חאקי וצועקים שאין לתונעה שלנו מטרות וערכים במטרה להשפיל, איך את קוראת לזה?! ואני יכול להבטיח לך שלא מלמדים אותנו להשפיל ולרדת על תנועות אחרות, אני לא אגיד שאין אנשים שעושים את זה אבל חמודל'ה, אולי את תמימה ואולי את סתם מכחישה אבל אנשים כאלו יש בכל תנועה וחבל..... ובקשר לקשרים והכפיתות, אחת הדרכים של הצופם להעביר את הערכים שלה היא דרך שדאות ומחנאות, אנחנו לא עושים את זה סתם כדי להעביר את הזמן, יש לזה מטרה אם את באת לכאן כדי לחמם את העניינים את מוזמנת ללכת כי זה לא המקום המתאים.....

dorine91

New member
בסדר...

אז יש לכם מטרות...אבל (וזה לא רק בלל שאני בנער העובד והלומד כי היה לי את האפשרות לבחור)תודו ששלנו יותר שובות משלכם..ואני יצין רק 2מתוך כמה וכמה(מלא אז בגלל זה אין לי כול)...זכויות העובד(האחד במאי..יום העובד לידע כללי),שוויון בין כולם!..ועוד ועוד... וממש לא לא באתי כדאי ל''חמם את הדברים'' אם היתי רוצה לעצבן צופים היתי פשוט הולכת לשבט איפו שהוא עם חולצת תנועה ומבקשת להיצתרף בתנאי שאני יכולה להיות בשני התנעות... ''ובקשר לקשרים והכפיתות, אחת הדרכים של הצופם להעביר את הערכים שלה היא דרך שדאות ומחנאות, אנחנו לא עושים את זה סתם כדי להעביר את הזמן, יש לזה מטרה'' והמטרה היא?

Nighthawk ok

New member
קצת להרוס לך

את מוזמנת להיות בשתי התנועות, אף אחד לא ימנע ממך. המטרה היא בדיוק מה שרשמתי בהודעה הראשונה - תקראי אותה זה נמצא לקראת הסוף. זכויות העובד ושיוויון בין כולם - הם ערכים סוציאליסטים. אם את חושבת שהם יותר חשובים את מאמינה בסוציליאזם. דמוקרטיה, אחריות חברתית, רב-תרבותיות וזהות יהודית - גם אם תחפשי טוב אין להם הכוון לדרך מדינית-כלכלית. לשם הברה, בדמוקרטיה ההכוון הוא יותר לשמירה על כבוד האדם. אפשר לנהל דיון מדיני-כלכלי, סוציאליזם מול דברים אחרים. תנועת הצופים העברים, והצופיות (בכל העולם) בכלל, לא מדגישה דרך מדינית-כלכלית מסוימת. אלה נצמדת להפכית בני הנוער לנוער אקטיבי, מעורב, מבין, חוקר ויודע. כזה שיכול להעניק עזרה בכל מצב והוא מוכן להעניק את העזרה הזאת תמיד. נוער שמשפיע על החברה גם בתחומים קטנים וגם בתחומים גדולים.

dorine91

New member
דווקה לא...

חברה שלי (לא נציין שמות עיר או כול דבר אחר כי זה לא יפה)ממש אמרו לה לבחור בין הצופים לנוער(זה הצופים אמרו) והנוער דווקה אמר לה ''תעסי מה שבאלך תהיה בצופים או בנוער או בשניהם את זה את תחליתי...'' דוגמה אמיתית

שRונה

New member
חבל מאוד...

אני מכירה אנשים שהיו בשניהם, זה לא אמור להשפיע, להיפך עצם זה שאת בתנועת נוער זאת תרומה עניקת ואם את ב-2 מה טוב? אני חושבת שאת קצת מקובעת בראיה שלך וחבל, תנסי קצת לפתוח את הראש ולהבין מה אנשים כותבים לך... ככה אולי באמת תצליחי להבין מה משמעות תנועת הצופים...

וואי..

אני יושבת וקוראת פה את כל השירשור וניסיתי לא להגיב כי אין לי כוח אבל עכשיו באמת שעלית לי על הסעיף. גם אצלנו יש שוויון בין כולם, מה את חושבת שאתם, מיוחדים? וכמו שאני תמיד אומרת לחניכות שלי, אפחד לא מיוחד כולנו שווים.

נוי514

New member
היא לא אמרה שאמרת את זה:

"גם אצלנו יש שוויון בין כולם, מה את חושבת שאתם, מיוחדים?" כי אמרת שבנוער העובד מחנכים לסוציאליזם (אני יודעת שזה בכלל קומוניזם). אותו דבר גם בצופים, אך זה לא "הערך העליון" של תנועת הצופים.

למעלה