אז ככה
שחכתי להציג את עצמי.... אני יוגב, כיתה יא', שבט נקרות (מצפה רמון) מדריך ז' גם בצופים מקבלים את כולם, אני לא מכיר שום מקרה שבו הגיע מישהו לאיזשהו שבט וגרשו אותו משם.... בקשר למקרה של "הצופים הדתיים" ו"צופי הים", תנועת הצופים העבריים היא חלקת מהסתדרות הצופים והצופות שמאחדת את כל ארגוני הצופים והצופות בארץ. יש עוד "תנועות" של צופים והם: 1.צופי בתי הספר הערביים 2.ארגון הצופים הדרוזים 3.ארגון הצופים הקתוליים 4.ארגון הצופים האורתודוקסיים 5.ארגון הצופים הערבים המוסלמים ככה שבדרך כלל כל אחד הולך ל"תנועה" שאליה הוא משתייך......אבל זה לא אומר ש"בצופים העבריים" לא מקבלים סדואים, דרוזים או כל אחד אחר. אני אישית מכיר שתי שכב"גיסטיות מההנהגה שלי שבאות מהמגזר הבדואי. עוד דוגמא, בתל אביב קיים שבט של ילדים של עובדים זרים. אבל פה לא מסתיים הסיפור, ב"צופים העבריים" יש או יותר נכון היו מגזרים (היום יש רק אחד והוא "צופי ים" לפי מה שאני יודע ואליו נפרט בהמשך) שני מגזרים שהיו הם "צופי שב"א" (שבי אתיופיה) והצופים הדתיים...כדי שלשלב אותם בתנועה ולא לגרום לתוצאה של הפרדה שילבו אותם והיום יש שבטים דתיים (קשה לשלב אותם בשבטים רגילים כי הם "ממלכתיים" ולתופים הדתיים יש גם את הקטע של הדת אז........) ושילוב של חניכי שבטי שב"א בשבטים רגילים כדי להכניס אותם לחברה הישראיל ולא שוב להפריד אותם. "צופי ים" לא כל כך שונים מהצופים ה"רגילים", הם מעברים את הערכים של התנועה דרך שייט והפלגה בים. יש להם 2 פעולות בשבוע, אחת בשבט עצמו ואחת בים. בגדול לכל אחת מהמגזרים (צופי ים והצופים הדתיים) יש את הדרך שלו להעביר את הערכים של התנועה ובגללל זה זה נראה שהם לא חלק מ"הצופים"