שלום... :)

dorine91

New member
שלום... :)

קורים לי דורין אני מהנוער העובד והלומד(רסססססססספקטטטט) יש לי רק כמה שאלות לשאול אותכם...1. מה מתרת התנועה שלכם?!? 2.מה האידיאולוגיה של ה''צופים''? נ.ב.-לנוער העובד והלומד אין שום בעייה עם הצופים זה עצוב שלכם יש בעייה איתנו
הרי כולנו תנועת נוער

yaeltyl

New member
דבר ראשון-אני בת..דבר שני-מה הקשר?

האידיאולוגיה שלנו זה לא ללמוד 315 קשרי צופים.. אם לא שמת לב.. לפורום המספר שלו הוא 315.......זה קטע כזה סתם לפורום.. אם לא שמת לב..את באת לדבר על לא לקלל והכל בין תנועות נוער..לא לבזות אנערף.. ואת כבר מתנשאת מעלינו..

yaeltyl

New member
תשובה:

אעשה את זה בקצרה כי חייבת ללכת, בטוחה שאנשים פה יחפרו לך כמו שצריך.. אם אני לא טועה האידיאולוגיה היא שפיתוח הפרט כזה..לא כל התנועה ימנית או שמאלנית או לא דעת מה.. כל אחד יכול לחשוב כמו שאו רוצה וזכותו להתבטא ולהביע את דעתו.. נ.ב לצופים אין שום בעיה עם הנוער העובד זה עצוב שזה מה שאתה חושב-הרי כולנו תנועות נוער

dorine91

New member
אהה אוקיי

אמ...מאיזה עי את??? ''שבט'' (ככה את קוראים לאצמכם???) וכיתה? ואת מדיכה? נ.ב.-דורין זה שם של בנות..זה לא מה אני חושבת זה מה שאתם אומרים...כול פעם שיש מפגש בין התנועות אתם כזה ''אייייייייייכס הנוער העובד והלומד'' ...

yaeltyl

New member
אנחנו לא..לא להכליל בבקשה:)

ואני מראשון לציון- שבט שורק.. לא יודעת כמה עוזר לך.. בראשון יש 5 שבטים.. ואני בכיתה י' מדריכה כיתות ה'.. ואני בנתיים לא נתקלתי במקרים שאמרו איכס הנוער העובד וכאלו אבללל נתקלתי במקרה שבמהלך טיול שלי לפני שנתיים הנוער העובד התחיל לשיר לנו שירים ממש לא יפים (למשל על מקרה של חניך שנפל מצוק לפני כמה שנים..) ומקניטים

dorine91

New member
בלי נושא

זה בטיולים שלנו אנחנו יורדים אחד אל השני בכיף כולם על כול המדריכים על החניכים החניכים למדרכים קבוצה X לקבוצה Y אולי לא הבנתם את הומור שלנו...

yaeltyl

New member
אז אתם יורדים גם עלינו..

אלא אם כה: "וכיך בצופים..נופלים מצוקים.." וככה חפירה של איזה רבע שעה, נשמעת לך לא ירידה? ולא ביזיון..? לי זה ממש לא נשמע הומור..

dorine91

New member
עזוב...אתה לא מהנה''ל אתה לא יכול לדעת...

כמו שאני לא יודעת 315 סוגים של קשרים וכפיתות....

cohen shir

New member
זאת בדיחה של הפורום....

פעם היה לנו שירשור ממש גדול עם כל מיני דברים שרק צופיפניקים עושים. זה חלק ממה שהיה שם וזאת בדיחה.

cohen shir

New member
הומור זה סבבה לגמריי אבל

אבל ענק!!! לא צוחקים עם אסונות ועל מקרים בהם בנאדם מת! אולי את לא מבינה את גודל האסון אבל אין יותר בנאדם! וזה לא נושא לצחוק עליו! לפחות לא אצלנו!!!

dorine91

New member
עוד משו ששחכתי....

בנוער בעובד והלומד מקבלים את כווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווולם ואין נגיד פעולות למגזר X או מגזר Y ועכשיו אל תגדי לי שזה גם ככה ב''צופים'' כי היה איזה מפש אחד של כוווווווול תנועות הנוער בנתניה והיה מצגד והראו שם תמונות של דתיים לבד(ואני ידגיש לבד!)של ''צופי הים'' או/ו לא יודעת מה...לבד...

noname202

New member
בשבט רגיל יקבלו את כולם, תהיה בטוח

שאם יבוא אליי חניך דתי לפעולה, אני אצרף אותו וגם אתחשב באמונות שלו... מצד שני, יש הרבה דברים שצופים מקיימים שלא ממש מתאימים לדתיים, בגלל זה יש להם שבטים משלהם בחלק מהערים - למשל, בירושליים, יש כמה שבטים רגילים וכמה שבטים דתיים... בסה"כ, זה נועד להקל על הדתיים - הם לא עושים פעולות בשישי כמונו, ויש להם בעיה עם נסיעות, יציאה לטיולים או הדלקת אש בשבת, מה שאצלנו כן עושים...הם מתאימים את לוח הזמנים השנתי שלהם בהתאם לחגים, לשבת ולאמונות שלהם חוץ מזה, לצופי העדה [הדתיים] יש גם, מעבר לערכים הרגילים שעליהם אנחנו מחנכים, ערכים דתיים שנכנסים לפעולות... וזהו בערךD: [וד"א, את לא חייבת להאריך אותיות, אני מבטיחה לך שיבינו אותך גם ככה ושיהיה הרבה יותר נעים לקרוא את ההודעה שלך
]

YogevLevi

New member
אז ככה

שחכתי להציג את עצמי.... אני יוגב, כיתה יא', שבט נקרות (מצפה רמון) מדריך ז' גם בצופים מקבלים את כולם, אני לא מכיר שום מקרה שבו הגיע מישהו לאיזשהו שבט וגרשו אותו משם.... בקשר למקרה של "הצופים הדתיים" ו"צופי הים", תנועת הצופים העבריים היא חלקת מהסתדרות הצופים והצופות שמאחדת את כל ארגוני הצופים והצופות בארץ. יש עוד "תנועות" של צופים והם: 1.צופי בתי הספר הערביים 2.ארגון הצופים הדרוזים 3.ארגון הצופים הקתוליים 4.ארגון הצופים האורתודוקסיים 5.ארגון הצופים הערבים המוסלמים ככה שבדרך כלל כל אחד הולך ל"תנועה" שאליה הוא משתייך......אבל זה לא אומר ש"בצופים העבריים" לא מקבלים סדואים, דרוזים או כל אחד אחר. אני אישית מכיר שתי שכב"גיסטיות מההנהגה שלי שבאות מהמגזר הבדואי. עוד דוגמא, בתל אביב קיים שבט של ילדים של עובדים זרים. אבל פה לא מסתיים הסיפור, ב"צופים העבריים" יש או יותר נכון היו מגזרים (היום יש רק אחד והוא "צופי ים" לפי מה שאני יודע ואליו נפרט בהמשך) שני מגזרים שהיו הם "צופי שב"א" (שבי אתיופיה) והצופים הדתיים...כדי שלשלב אותם בתנועה ולא לגרום לתוצאה של הפרדה שילבו אותם והיום יש שבטים דתיים (קשה לשלב אותם בשבטים רגילים כי הם "ממלכתיים" ולתופים הדתיים יש גם את הקטע של הדת אז........) ושילוב של חניכי שבטי שב"א בשבטים רגילים כדי להכניס אותם לחברה הישראיל ולא שוב להפריד אותם. "צופי ים" לא כל כך שונים מהצופים ה"רגילים", הם מעברים את הערכים של התנועה דרך שייט והפלגה בים. יש להם 2 פעולות בשבוע, אחת בשבט עצמו ואחת בים. בגדול לכל אחת מהמגזרים (צופי ים והצופים הדתיים) יש את הדרך שלו להעביר את הערכים של התנועה ובגללל זה זה נראה שהם לא חלק מ"הצופים"

Nighthawk ok

New member
קצת בהרחה על צופי שב"א

אני חושב שהוא מדגים הכי טוב שילוב של מגזר שלם בחברה הישראלית בתנועת הצופים. לפני כמה שנים הוחלט במועצת התנועה (הגוף הדמוקרטי העליון של תנועת הצופים, יש בו רוב של חברי שכבה בוגרת). על שילוב אוכלוסיות ומיעוטים בחברה הישראלית בתנועת הצופים. ומאז בערך התחיל להתפתח גם צופי שב"א וגם צמי"ד. צופי שב"א, שילוב בני העדה האתיופית. התחיל באמת בהנהגה נפרדת בתנועה, הוקמו שבטים מיוחדים, ובמהלך כמה שנים (פחות מ-5 נדמה לי) השבטים האלו פותחו. ההפרדה הראשונית נעשתה בגלל ההבנה שהאופי, המסורת והאורח חיים של בני העדה האתיופית הוא שונה מהאופי של ישראלי רגיל. ולכן לפני שילוב מלא צריך להתחיל דרך שילוב בתנועה. שנה שעברה, פורקה הנהגת שב"א והשבטי ש"א השתלבו בשבטים הרגילים לפי העיר מגורים. ככה שנכון להיום לא קיימים שבטי שב"א בלבד, אלה כל השבטים הם שבטים מעורים. הנהגת שב"א הפכה להיות מחלקת שב"א והיא מחלקה ככל מחלקה אחרת בתנועה. בנוסף קיים שילוב פרטי בשבטים ובקבוצות בשבטים שאנים שבטי שב"א, ואפשר למצוא בלא מעט שבטים בני עדה בקבוצות רגילות גם בקבוצות חניכים וגם בשכב"ג.

cohen shir

New member
שב"א זה גם פרוייקט קהילתי

לדוגמא אצלי בשבט יש את הפוייקט שב"א. יש לנו בישוב שכונה גדולה של עולים חדשים מאתיופיה. על מנת לעזור להם בהשתלבות שלהם בקהילה יש מה שנקרא הדרכת קהילה. זה מתחיל מזה שבאים לשחק איתם בשכונה ולאט לאט מגיעים עם חאקי ומלמדים אותם על התנועה ואז מעבירים פעולות.... ואז מביאים אותם לשבט ומשלבים אותם בקבוצות הרגילות. דוגמא- בגדוד שאני מראשג"דת משולבים 13 חניכים שהיו בפרוייקט. בשכבת ח' בשבט ישנה קבוצה של 8 חניכי שב"א שהייתה בפרוייקט והשתלבה בשבט. בשכבת ט' בשבט ישנה קבוצה של בסביבות ה24 חניכים שהיו בפרוייקט, השלבו בשבט ובשכבה ובשנה הבאה נכנסים להדרכה כמו כולם!!!!!!! אז בבקשה לא לדבר שטויות ולא להכליל לפי שיודעים באמת מידע. תודה.

dorine91

New member
אוקי הדתיים סבבה

אז מה עם האיופים למה להם יש ''תנועה'' משלהם? 1.צופי בתי הספר הערביים 2.ארגון הצופים הדרוזים 3.ארגון הצופים הקתוליים 4.ארגון הצופים האורתודוקסיים 5.ארגון הצופים הערבים המוסלמים רואה כול זה זה כדי להפריד או שבעצם ה''צופים'' הם כמה תנועות..ואתם לא מאוחדים...??

YogevLevi

New member
הצופים היא תנועה עולמית

שקמה בבריטניה...... היא הגיעה לכל מקום שאליה דרך אנשים שונים עם אמונות שונות ודעות שונות. לכל "תנועה בהסתדרות יש את הערכים שלה. את לא יכולה לשלב את כולם ביחדכי אז לכל אחד תיהיה בעיה עם ערכים מסויימים ודרכי פעולה שונות..... אף אחד לא עושה את זה מתוך הפליה.... דרך אגב.. היה פעם (לפני הרבה זמן) רעין לאחד את כל התנועות מה שלא הלך....

למעלה