שלום... :)

freshlama

New member
בעקיפן מחנכים לאחד מעמודי היסוד של הסוציאליזם

בסה"כ עם שילוב של דמוקרטיה ומה שיוצא מדמוקרטיה עם אחריות חברתית ומה שיוצא מאחריות חברתית מגיעים למקום שממנו קשה מאוד לא להעביר גם סוציאליזם, בעקיפין.

Amberit

New member
מה? אין קשר.

מדינה דמוקרטית היא לרוב קפיטליסטית. " מבין 30 המדינות בעלות החופש הכלכלי הגדול ביותר לפי נתוני מכון הריטג' 2 אינן דמוקרטיות (סינגפור ובחריין), ו-28 הן דמוקרטיות" אחריות חברתית לא צריכה להיות קשורה לסוציאליזם.

נוי514

New member
שאלה לי אליך../images/Emo26.gif

משהו שתמיד רציתי לדעת וזה נראה לי הזמן המתאים לשאול: מדוע הנוער העובד והלומד מחנכים לקומוניזם? את יכולה לענות לי? הקומוניזם זהו משטר ש"עבר מן העולם". לא כל בני האדם הם דומים והשיתופיות הזאת בה אין רכוש והכל שייך למדינה/ארגון מסויים במקרה הזה היא מוטעית לדעתי. לחנך לסוציאליזם נראה לי יותר הגיוני (למשל כמו השומר הצעיר). למרות הבעיות במשטר הזה, עדיין מחנכים לזה בנוער העובד, למה? אני כמוך, בכיתה ט'. אני עדיין לא יודעת לגמרי מה המטרה של הכפיתות והצופיות. אני יודעת שהתנועה בה אני נמצאת מחנכת לערכים מסויימים, בדיוק כמו כל תנועת נוער אחרת. אלו הערכים שאני מוצאת בהם לנכון ובגלל זה הלכתי לצופים ולא לנוער העובד (למרות שהקן של הנוער העובד קרוב יותר לביתי). איך אמרו חכמים ממני? על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. אז לפני שתתחילי להתווכח איזו תנועה יותר טובה, של מי המטרות "יותר שוות" וכו' אני רוצה שתפנימי את המשפט הזה: "בני נוער איכותיים זאת עובדה, נמצאים בתנועת נוער, נקודה."

dorine91

New member
מה הבעייה עם קומוניזם...

שכולם שווים?? למה שמישהו יחליט מה אני יעסה?מה אני ילבש או לאן אני ילך/לא ילך? "בני נוער איכותיים זאת עובדה,נמצאים בתנועת נוער, נקודה."ממש אהבתי...(זה לא בציניות)

Nighthawk ok

New member
זה יותר חירות

מה לעשות, לאן ללכת, מה ללבוש - זה חירות האדם. קבוצה שכולם שווים בה, יכולה להיות קבוצה שבה כולם מחויבים ללבוש את אותם בגדים, ללכת לאותם מקומות, ולעשות את אותם דברים.

s h a r o n 7

New member
להתלבש לא במובן של אותו ג'ינס../images/Emo126.gif

ואותה חולצה ירוקה עם פסים שחורים נו הכוונה להראות אחדות... וזה דווקא כן נק' שמשותפת לשתי התנועות... גם לכם וגם לנו יש "תלבושת אחידה" (כי אני לא יודעת איך קוראים לחאקי שלכם חחח) וזה מסמל על אחדות ושיוויון...

dorine91

New member
חאקי?!?!?

אין לנו חאקי יש לנו חולצת תנועה עם סרוך אדום.... חולצה כוחולה-למה- כי פעת הפועלים היול לובשים חולצות כחולות סרוך אדום-למה-לזכר המכבים... ומודפס מאחורה את הסמל של התנועה(עם אתה מהמחדשים את כתוב המחדשיים) ,מאיזה קן /סניף ומלפנים בכיס הימני(הכיסים האלה כול כך שימישים הם ניראים ממש קטנים אבל אפשר לסים מלא דברים)או כולם או הסמל של הקבוצה

noname202

New member
"אבל תודו ששלנו יותר טובות משלכם"

תעשי לי טובה, מה את ילדה בכיתה ג'? המטרה היא להעביר את הערכים של התנועה. צופיות זה כלי, שעד שלא חווית אותו במשך תהליך של לפחות שנה אחת, לא תביני מה הוא מצליח לעשות.

Nighthawk ok

New member
באריכות

כמו שרשמו קודם יש את יעוד התנועה. מה ש-YogevLevi הביא. בנוסף ליעוד יש את התפיסה הערכית ואת התפיסה החינוכית, התפיסה הערכית תנועת הצופים מונחית בידי השקפת עולם המבוססת על ערכי הרוח והמורשת התרבותית של עם ישראל, ולאור ערכיה הדמוקרטיים של מדינת ישראל. מחוייבת לערכי מוסר אנושיים וכן לקידום התפתחותם, רווחתם, וכבודם של בני האדם. תנועת הצופים תקיים חיי תרבות ישראלית-יהודית-צופית יוצרת, פתוחה ומשמעותית. התפיסה החינוכית תנועת הצופית הינה תנועת נוער חינוכית ערכית. תנועת הצופים תחנך את חבירה לאור תפיסת עולם ערכית, תוך קיום דיאלוג מתמיד על עיצוב וגיבוש תפיסה זו. התנועה תחנך את חבריה לנהוג על פי תפיסה זו בחייהם בתנועה ומחוצה לה, ולהוות מוקד השפעה משמעותי ומחנך בחברה. חברי תנועת הצופים ייקחו חלק פעיל ואחריות על תפקיד חינו --------------------- התנועה מכוונת ל-4 ערכים (נקראים גם ערכי הליבה) והם: דמוקרטיה, מורשת יהודית, אחריות חברתית ורב תרבותיות. שמהם נגזרים שאר ערכי התנועה וגם הפעילות של התנועה עצמה. המטרה התנועה, זה בעצם המטרה של הצופיות ושאתה לפי דעתי נסיח באדן פאול עצמו (אבי הצופיות) "הצופיות הינה בית הספר לאזרחות דרך העמלנות והטבע" המטרה היא לחנך בני נוער לצופיות, ודרך זה לאנשים מעורבים בחברה, משפיעים בחברה ואקטיבים בה.

dorine91

New member
פשיי מקשיב טוב בפעולות...

אבל עיזבו כול אחד והדעות שלו...כול אחד והבעיות שלו....החיים שלו....והתנועה שלו....כאן אני מסימת וחוזרת לפורום שלי..של הנוער העובד והלומד ביי לכולכם ורק שתידעו שכול מה שאמרתי זה ממפגשים עם צופים....אבל אני לא ימשיך את הסיפור אז בתוח תגידו ברוך שפתרנו או משו בסגנון... אני לא יסיים באוהבת אותכם או בשונאת אותכם כי זה לא ככה ולא ככה אבל בונגיד ניתרא באיזה מפגש...
הארץ היא של כולנו (במיוחד ביום הזה אני יזכיר שהיא שלנו ולא ניתן אותה כדאי שלא יקרא מה שקרא) אז...יש לכם תגובה אחרונה?

נוי514

New member
בהחלט

אני מקווה שתביני שכמו שיש אנשים בצופים שמתנהגים כמו שתיארת, כך זה בכל מקום. כן, גם בנוער העובד. כמו שהבנת, לא כל בני האדם הם אותו דבר. נקודה. כולנו שווים, אך כל אדם שונה לגמרי מהאחר. לכל אחד דעות משלו, העדפות משלו וכו'. יכול להיות שאמרו פה ושם דברים, אף אחד לא מושלם. אבל אל תכלילי את כל הצופים. שיהיה בהצלחה.

יSublime

New member
לי יש..

במקום לבזבז את הזמן שלך מול הפורום שלנו ולזיין ת'שכל ולדבר שטויות-קחי שיעורים פרטיים בלשון. דחוף אבל.

freshlama

New member
ואתה קח שיעורים בעידון

זה שמישהי באה בגישה דפוקה לא אומר שאנחנו צריכים להיות דפוקים חזרה.

s h a r o n 7

New member
בואנה אחי../images/Emo126.gif

באת לפה להקשיב למה שיש לנו להגיד נכון? אני באמת לא מבינה תגישה שלך... כאילו תקשיבי למה שאומרים ואל תלכי קונטרה... מסבירים לך שבכל צד יש קצת עוינות וזה לא שלא אוהבים חד ת'שני פשוט כל אחד מעדיף ת'תנועה שהוא נמצא בה... אם נתקלחת במקרה ספציפי של יחס לא יפה ובאת לשמוע מה דעתינו אז תקשיבי קצת... אנחנו באים להסביר ולהראות לך שלא הכל או שחור או לבן... תקראי קצת בין השורות ותבואי פעם הבאה פחות מרובעת... סה"כ כל אחד בא לתנועה שלו לעשות כיף ועל הדרך ללמוד דברים...

למעלה