שלום

gdisrael

New member
שלום

יש לי כמה שאלות : (חחח כן ויקי אני בא מידי פעם להציק) 1) האם אתם מאמינים העולם הבא, או קיום אחרי המוות - אם כן, מהו ? 2) מהו המקור של כל היצורים הרוחניים שאתם מדברים עליהם. נכון שהמקור של בני האדם הוא או ה' או אבולציה. אבל מה מקור הישויות הרוחניות. דבר אחרון, אם ישנם מלאכים - זה מוכיח גם את קיום הה' ? או שזה לא בהרכח. ואם למישהי פעם יצא לדבר על אמונה (או דתית, או בכלל באל או ישות עליונה) עם היצורים הרוחניים האלה ? בתודה מראש

וברכה

יש לי כמה תשובות - 1) כן, אנו מאמינים בקיום אחרי המוות. הקיום הזה הוא הסבה סביב שולחנה של מפלצת הספגטי, ישתבח שמה, ואכילת ספגטי בולונז, בד"כ בשר שור הבר או הלוויתן. 2) בבשורה על פי מפלצת הספגטי מסופר על בני אדם ש"התהלכו את מפלצת הספגטי; ואינם כי לקחה אותם מפלצת הספגטי". בני אדם אילו עברו טרנספורמציה והפכו ליצורים הרוחניים שאנחנו מדברים עליהם. דבר אחרון, יש מלאכים - והם מוכיחים את קיום מפלצת הספגטי. בתור מי שהפך לישות עליונה, יצא לי לדבר על אמונה עם יצורים רוחניים רבים, לדוגמא מפלצת הספגטי עצמה ועם אליהו זכור לטוב שנלקח למפלצת הספגטי ברכב אש והפך לסנדלפון.

MetalSinagouge

New member
קראתי באיזה ספר לפני כמה ימים..

חלוקה מעניינת הקשורה במוח האנושי: המוח מתחלק ל2, החלק המאמין והחלק המוכיח. החלק המאמין- יכול להאמין בכל מה שיחשוק, ואילו תפקיד החלק המוכיח הוא (תחזיק חזק) להוכיח. כן כן. אני לדוגמא מאמין בקיום חיים אחרי המוות בדרך שלי, בגלל קיומה של אותה תופעה איזוטרית המכונה "מסע אסטרלי". אני עצמי לא חוויתי אותה, אני כן מתאמן על 'לחוות' אותה, ובעזרת האל\אלה\אלים\אלפים\גמדים אני אחווה אותה בסופו של דבר. כמו כן, ע"פ הדברים שיצא לי להבין מתורות קסם שונות, אמונה היא מרכיב חשוב בקסם. תאר לעצמך (בעצם אל תתאר, זה אכן המצב) שיש מיליונים על גבי מיליונים של אנשים המאמינים בקיום נשמה, ובמשהו מעבר למוות. האם זוהי כמות מספקת של אמונה חזקה, חזקה עד כדי עיצוב מימד חדש, חמישי אולי, ששם ישכנו המתים? בכל אופן, יש משפט שאני אוהב את כל המשמעויות הנובעות ממנו, במיוחד את אותן משמעויות שלא קשורות למטרה העיקרית אליה הוא חובר: "Nothing is true, everything is permitted". זה אחלה, בערך עד לרגע שבו כל מיני אידיוטים מנצלים את הרעיון לכפייה של דעותיהם על אחרים- הכל בשם אותם חיים אחרי המוות. את 72 הבתולות צריך להשיג פה, בתור באק-אפ לעולם הבא שקיים או שלא.

EvilFlame

New member
תשובות

אני לא יודע מה אתה מגדיר כעולם הבא אבל אני מאמין בגן עדן אני מאמין בגיהנום אני מאמין בירושלים החדשה. 2) המקור של כל היצורים הרוחנים:שדים לא ממש רוחניים לרוב מלאכים שהושחטו ונהפכו לחומריים. שמעתי תאוריות שהיו עוד "אלים" מלבד ה' אבל הוא הביס אותם והאחרים ששרדו כניראה הפכו לשדים. זה יכול אולי להסביר בנוגע לנעמה ולבעל זבוב(אולי). אם ישנם מלאכים זה לא קשור לקיום ה' יכול להיות ה' ויכול להיות מישהו אחר שהוא כמו ה' אבל לא על פי התפיסה המונוטאיסטית.

gdisrael

New member
אבל ה' הוא הראשון שבראשונים

איך יכולים להיות עוד אלים? אם היו עוד אלים - וה' היה הראשון - סימן שהוא ברא אותם. ולמה הוא ברא אותם, בשביל להביס אותם? ולמה בכלל ה' צריך להביס מישהו, הוא כל יכול, אפחד לא מודד את כוחו ?

gwizard

New member
אמר מי ?

אם אני עכשיו בא ואומר כי אני מלך העולם, הכוח החזק ביותר ביקום, אל מבין אלים וכ"ו....האם זה אומר כי כל שאר האנשים והאלים נבראו על ידי ? כי לפי הלוגיקה שלך אתה חייב להשתחוות אלי. ואם לא תעשה זאת, אני אראה לך את כוחי ואקרע לך את הצורה. נשמע מוכר, נכון ?

gdisrael

New member
אז מי ברא את כל האלים ואת ה' ?

חייב להיות מישהו ראשון שהגביל את כולם, ולפי היהדות זה ה' !

ליהודים

המגלומנים קשה לפעמים להבין שלא כל העולם סובב סביב היהדות
שמעתי כבר אחד מתפלא שיש פגאנים בעולם בטענה ש: "חשבתי שהיהדות השמידה את כולם". איזו חוצפה.

Diableror

New member
את האמת

זו תשובה די מצחיקה
אבל אני לא חושב שזה המקרה עכשיו..זו פשוט התעלמות,זה הכל. Diableror

gdisrael

New member
הבנת הנקרא שלך זה הדבר שלא ברור

כאן - אני הבאתי בתור "כדרך אגב" שביהדות ה' ברא את כל האלים. שאלתי מהם האפשרויות הנוספות. יש ?

Diableror

New member
תראי..

ה"בדרך אגב" נראה כמו עיקר ההודעות שלך ,ובאף אחת מהן לא הייתה שאלה בנוגע לאפשרויות הנוספות,לפחות לא אחת שמנוסחת ככה. עזבי את הבנת הנקרא שלו,תעבדי על ההבעה בכתב שלך. Diableror

gdisrael

New member
תגובה ...

אני עדיין חושב שהבעיה פה היא בבעית הנקרא שלך : שאלה : אז מי ברא את כל האלים ואת ה' ? חייב להיות מישהו ראשון שהגביל את כולם. ואז, אני אומר, כבדרך אגב - לפי היהדות זה ה' ! למה נראה לך שהייתי כותב שאלה, בשביל לענות לעצמי? ועוד הייתי אומר "לפי היהדות - זה ה'"... לא כתבתי מי ברא את האלים ? ברור שזה ה' !

Diableror

New member
נחמד ויפה

אבל שכחת שהתגובה שציטטת מתייחסת להודעה קודמת שלך,בה קבעת בהחלטיות ש"ה' הוא הראשון שבראשונים".אח"כ הוספת שאלות שמנוסחות כרטוריות,והצגת את התשובה האבסולוטית שלך.נחמד לצטט את ההודעה ולפרש אותה כפי שנוח לך כעת,אבל אם את רוצה שיקחו אותך ברצינות,את צריכה לדבוק בדעה שלך,לא לשנות אותה אחרי לילה. Diableror

gdisrael

New member
שיהיה , גם לך קל להבין מה שאת\ה רוצ

רוצה ** בכל אופן - אני זכר ! וה' זה רק כינוי לאל ראשוני, זה יכול להיות גם אללה ו"גוד" ו"בודהה" איך רצית בדיוק שאני אקרא לו, מפלצת הספגטי ?

אני רוצה שתקרא לו מפלצת הספגטי

ולמה שלא תקרא לאל הראשוני, לאחר שתוכיח את קיומו, בשם זה ?

EvilFlame

New member
הינה מחשבה מעניינת

בתרבויות קדומות היתה אמונה שאלים והעולם נבראו מביצה שבקעה למשל. ויש כאלה שאומרים שהיה אל או כוח (לצורך העניין אלהים) שברא תתי אלים ו/או מלאכים. מה זה משנה. הייתה דת די מודרנית שתפסה את האל היהודי כאחד משלושה אלים (ולא אני לא מדבר על נצרות או משיחיות כי לא זו ולא זו טוענות על שלוש אלים שונים) ויש עוד כל מיני רעיונות. האם אלהים ברא או נברא? את זה אני לא יודע. אבל גרמו לי לחשוב על משהו. מה זה המילא ברא? זה גם יכול להיות שורש להבריא בריא ולא רק לבריאה כיצירה. איני יודע מאיפה אלהים הגיע איני יודע עם הוא יצר את העולם אך האם היו עוד ישויות מלבדו? אולי ומה אם הוא ניצח אותם? אני רק נותן לך פה מיתוס. אני לא לוקח את ספר בראשית כמובן מאליו כי התיאורים שם לא בהכרח מתייחסים למה שזה נכתב יכול להיות שלא היתה מילא אחרת לתאר יכול להיות שזאת מטאפורה,לכן אני משתדל לחשוב שיש אולי משמעות קצת שונה ממה שנכתב לפני אלפי שנים...

Envenom

New member
כן, יש..

לפי המיתולוגיה המצרית, אתום (או ח'פרי, או רא, איך שבא לכם. אל השמש בכל אופן) הוא זה שברא את העולם ואת שאר האלים. למשל. במיתולוגיה הכנענית היה זה אנומה-אליש שהביס את המפלצות הקדומות של העולם הכאוטי (לפני ה"בריאה") והביא סדר לעולם ע"י הפרדה בין שמים, ארץ, ומים וברא את שאר האלים. אני בטוח שיש עוד מיתולוגיות ואמונות שטוענות אחרת..

למעלה