שלום

Diableror

New member
אתה מתבלבל..

עפ"י המיתולוגיה הבבלית,בסיפורים הנקראים "אנומה אליש" מרדוך ברא את העולם,והנהיג את המלחמה ה"טרום בריאתית". Diableror

gdisrael

New member
אבל מאיפה הגיעו האלים בבראשית?

מי אותם ברא, אם האל "בורא הארץ" היה צריף להלחם בהם ?

RainBird

New member
שאלה נהדרת. למה שלא תחקרי את המידע שיש לך ותקראי כמה ספרים על הנושא?

גדי ישראל לא יענה לך

הוא תלמיד תיכון שרוצה להתחיל ללמוד בישיבה בשנה הבאה - ואם הוא יקרא ספרי מינות ויתמודד עם השאלות שאתה מעלה, לא יקבלו אותו לישיבה. מי יודע ? אולי הוא אפילו יחכים, חס וחלילה ! טפו טפו ! אם תביא לו קישור למאמר מדעי שאראה כי המדע אינו אומר כח המפץ הגדול הוא ראשית הזמן ושהזמן עשוי להיות נטול ראשית, הוא יאמר שאתה אטום ומדבר שטויות, ויתייאש לחלוטין מנסיותיו להחזיר אותך בתשובה.

RainBird

New member
לעומת זאת אתה לא מנסה להמיר אותי לדת מפלצת הספגטי האיימתנית נכון? ../images/Emo8.gif

gdisrael

New member
קודם כל - אני לא זוכר שביקשתי ממך

לבקר ולנתח את המהלכים שלי - בטח שלא להסיק עליי מסקנות ! בכל אופן - אתה לא מכיר אותי (אין לי בכלל מושג איך אתה יודע שאני רוצה ללכת לישיבה שנה הבאה, אבל מילא ... בטח מההודעות שלי מפורום אתאיזם - אתה בטח משמה). ואגב - אני לא תלמיד תיכון. מכל מקום, אני לא ביקשתי ממך לדחוף את האף לחיים הפרטיים שלי, אני באתי לפה בשביל להבין וללמוד מאמונות של אנשים אחרים. אכן - אני מאמין ביהדות. אבל זה לא פוסל את ההתעניינות שלי באמונות אחרות. אני לא באתי להוכיח פה את צדקת תורה ישראל, אתה ראית אותי עושה זאת ? אבל כבר לפי הודעותייך, הבנתי ש"חכמה" לא הצד החזק שלך, בעצם - אין לך בכלל צד כזה ! אני באתי בשביל להבין וללמוד אמונות של אחרים, ולהשכיל בדרך ... אין שום קשר לאמונה הדתית-יהודית שלי, ובטח שלא לעובדה שאני רוצה ללכת לישיבה - ובטח ובטח שזה לא עניינך - ואני לא מבין למה אתה נדחף ! אני שאלתי פה על אמונות של אחרים, את האתאיסטיות שלך, לך תפזר בפורום אתאיזים טרול, אני לא ביקשתי התייחסות ל"חוסר-אמונה" אני בפירוש שאלתי לגבי "אמונה" - אבל כבר מתחילת השרשור דחפת את האף. ואז אתם אוהבים להדגיש בכל מקום שאנחנו "יהדות-מסינורית" ... אולי אתם "אתאיזם-כפייתי" ? ראינו מי פה אוהב להסחף לדעות אישיות, אני לא באתי להרצות פה על יהדות, אל תבוא לזיין לי את השכל על אתאיזם. לא זאת המטרה שלי. אני שאלתי אנשים פה על האמונות שלהם - אתה לא בקטגוריה, אז אל תדחוף את האף לעניינים שלך ! קודם כל אני כנראה אלך לישיבה של בעלי-תשובה, ושמה לא מסתכלים על מה עשיתי\עושה ... דבר שני - יש דתיים שלא משתינים עלייך בקשת, ויכולים ללמד אותך על נושאים מדעיים. כולל אני - שהייתי מספיק זמן בחיים שלי אתאיסט, ואם אתה רוצה ללמד פה מישהו על מפץ גדול\ אבולציה - זה לא אני , כי אני אוכל כמוך לארוחת בוקר בענינים כאלה. עכשיו תעשה רוורס, ותן לאנשים שבאמת מעוניים לנהל דיון תרבותי, לנהל אותו בשקט - ולא עם טרולים למיניהם !

מפלצת הספגטי ביקשה ממני באופן אישי

אכן, ניכר שבאת לפה בשביל להבין וללמוד מאמונות של אנשים אחרים, ואני מנסה לעזור לך ללמוד על האמונה במפלצת הספגטי שאתה כה מזלזל בה. אתה בחרת להסחף לדעות אישיות ועלבונות ("לא משתינים עלייך בקשת", ""חכמה" לא הצד החזק שלך", טרול), ואין לך פתחון פה להעביר עלי בקורת שעשיתי אותו דבר. אם אתה רוצה לנהל דיון תרבותי על האמונה במפלצת הספגטי, המפץ הגדול, והאבולוציה - אני אשמח לנהל איתך דיון בנושא אחרי שהבאתי לך מאמר בנושא. אם אתה רוצה להעליב, לנבל את הפה, לקלל, וללכלך - אני אשמח לעשות את זה.

gdisrael

New member
אני שמח שתמשח לעשות את זה

בכל אופן "מידה כנגד מידה" - אצלי ... "יחס גורר יחס" אצלך ... אל תצפה שינהגו בך כמלך שאתה מתנהג כמו כלב-רחוב. בכל אופן, אני לא אמשיך לנבל את פי, זה באמת לא לרמה שלי - ואני מקווה גם ששלך ! ו"לא משתינים עלייך בקשת" - זה לא ניבול פה. זה ביטוי. ו"טרול" זה ביטוי לאחד שאוהב לעשות הרבה רוח וצלצולים אבל בעצם הוא סתם בלון מנופח, באוויר. אני משער שבאמת לא חשבתי שיש לך קרניים ואלה ואתה בגובה 4 מטר מסריח, אתה מסכים איתי ? בכל אופן - אני רוצה לנהל דיון תרבותי. בקשר למפלצת הספגטי - אתה לא באמת מאמין בה. זה סתם בשביל לעצבן. אז זה חסר טעם (ואגב, כבר קראתי את הקישורים על מפלצת הספגטי). בכל אופן, אם תרצה אני מוכן לדבר על המפץ הגדול והאבולציה, למרות שאני רואה בזה משהו חסר טעם : 1) בגלל שלא זאת הייתה המטרה שלי לבוא לפה. 2) בגלל שמציתי את העניין. 3) בגלל שאני מאמין במפץ הגדול, באבולציה - תלוי, מאמין אבל לא איך שאתה מסתכל על זה. בכל אופן, כל טוב שיהיה לך ...

אז שנינו שמחים

'בכל אופן "מידה כנגד מידה" - אצלי ... "יחס גורר יחס" אצלך ... אל תצפה שינהגו בך כמלך שאתה מתנהג כמו כלב-רחוב.' אני לא מצפה לכלום - אתה זה שמתנהג כמו כלב ומתלונן שאתה מקבל יחס כזה. 'בכל אופן, אני לא אמשיך לנבל את פי, זה באמת לא לרמה שלי' אחרי שניבלת את הפה שלך בהודעה הקודמת, כבר הבנו שזאת הרמה שלך. 'בכל אופן - אני רוצה לנהל דיון תרבותי.' אני ניסיתי לנהל דיון תרבותי, ואתה התחלת לנבל את הפה ולכסח על בסיס אישי אחרי שחזרתי על דברים שכבר אמרת על עצמך בפומבי. 'בקשר למפלצת הספגטי - אתה לא באמת מאמין בה. זה סתם בשביל לעצבן. אז זה חסר טעם (ואגב, כבר קראתי את הקישורים על מפלצת הספגטי).' אני מאמין במפלצת הספגטי באותה מידה שאתה מאמין בשם, ואני עדיין מוצא לנכון לנהל דיונים על האחרון למרות שכבר קראתי את הקישורים עליו ואפילו כמה ספרים. מצער אותי שאתה לא מוצא לנכון לנהל דיונים בנושא, אבל אני אנצל את זכותי להגיב בפורום פתוח להודעות שלך אם וכאשר אמצא לנכון לעשות זאת.

gdisrael

New member
אם שנינו שמחים שלום על ישראל ...

"אני לא מצפה לכלום - אתה זה שמתנהג כמו כלב ומתלונן שאתה מקבל יחס כזה" לא התלוננתי שקיבלתי יחס כזה, במיוחד מכלב - לא הייתי מצפה ליחס של בן אדם. בכל אופן - רק אמרתי לך שתשמור את האף שלך מחוץ לעניינים שלא שלך, יש ? "אחרי שניבלת את הפה שלך בהודעה הקודמת, כבר הבנו שזאת הרמה שלך." משום מה שאתה קובע את הרמה שלי בתור ירודה, זה לא עושה עליי משהו ? אממ מעניין למה ... (רמז למתקשים (כן כן אתה) - אני לא נוהג להקשיב לעצות מטרולים, במיוחד שאם שופטים אותך על דברים שהם בעצם לא עושים). אבל שיהיה, אני שמח עם הרמה שלי - ואתה ? "אני ניסיתי לנהל דיון תרבותי, ואתה התחלת לנבל את הפה ולכסח על בסיס אישי אחרי שחזרתי על דברים שכבר אמרת על עצמך בפומבי." אם אתה חושב שהצורת ההודעה שלך נחשבת ב"דיון תרבותי" יש לך בעיות חמורות ידידי, ממש אבל ! אתה תקפת, דחפת את האף למקום שלא שלך, כתבת הודעות מקוממות, דיברת בלי קשר לשאלה ששאלתי .. וניסית לרדת עליי - לצערך לא הצלחת, כי העבודה שאני הולך לישיבה זה דבר שאני מתגאהה בו, לא מתבייש - להבדיל ממך, שאין בך משהו שצריך "לא להתבייש בו". "אני מאמין במפלצת הספגטי באותה מידה שאתה מאמין בשם, ואני עדיין מוצא לנכון לנהל דיונים על האחרון למרות שכבר קראתי את הקישורים עליו ואפילו כמה ספרים." שיהיה, בעיה שלך ! "מצער אותי שאתה לא מוצא לנכון לנהל דיונים בנושא, אבל אני אנצל את זכותי להגיב בפורום פתוח להודעות שלך אם וכאשר אמצא לנכון לעשות זאת." מצער אותך ? חבל. אני מוצא לנכון לנהל דיון בנושא - לא איתך, אין לי שום קשר איתך (ברוך השם !) ולא רוצה שיהיה . שלום ! ובקשר לתגובות על ההודעות שלי - אם אתה רוצה להמשיך להשפיל את עצמך, ולמרות שביקשו ממך לא לדחוף את האף לעניינים לא שלך - בקשה ! אל תצפה לתגובה... כל טוב !

כל עוד אנחנו מסכימים ...

"לא התלוננתי שקיבלתי יחס כזה, במיוחד מכלב - לא הייתי מצפה ליחס של בן אדם." אם אתה אומר שאתה מתנהג כמו כלב, מי אני שאחלוק על דעתך ? "בכל אופן - רק אמרתי לך שתשמור את האף שלך מחוץ לעניינים שלא שלך, יש ?" אין, כי כל מה שפרסמת בפורום ציבורי הוא עסקו של כל מי שטורח לקרוא אותו ופתוח לתגובה של כל מי שרוצה להגיב.

gdisrael

New member
תגובה

"אם אתה אומר שאתה מתנהג כמו כלב, מי אני שאחלוק על דעתך ?" בעיות בהבנת הנקרא יש ? יש ! בעיה שלך ... "אין, כי כל מה שפרסמת בפורום ציבורי הוא עסקו של כל מי שטורח לקרוא אותו ופתוח לתגובה של כל מי שרוצה להגיב" שוב, בעיה שלך - אל תצפה לתגובה חוזרת. ראית איך כולם בפורמים שמו זין על ההודעה שלך - מה שהם שמים עלייך. כל טוב

אכן - תגובה

"אם אתה אומר שאתה מתנהג כמו כלב, מי אני שאחלוק על דעתך ?" 'בעיות בהבנת הנקרא יש ? יש ! בעיה שלך ...' קרא שוב את ההודעות של שנינו - אתה זה שמנבל את הפה ומעליב בכל אחת ואחת מהתגובות שלך עם ביטויים כמו כלב, טרול, לא משתינים בכיוון שלך, ושמים עליך זין. אתה זה שמתנהג כמו כלב. צביעות ? יש ! 'בעיה שלך - אל תצפה לתגובה חוזרת.' משום מה אתה אומר לי לא לצפות לתגובה נוספת, אבל ממשיך להגיב ברמה הירודה שאתה כה מתנגד לה. ניכר שיש לך בעיה.

Diableror

New member
מי ברא אותם?

אותו אחד שברא את ה' התנכ"י.אלים,בתפישה,הם קדומים מהזמן(כפי שבני האדם מכירים אותו,ובואו לא נכנס עכשיו להתפלספות על קונספט הזמן).לכן ייתכן והם תמיד היו קיימים.הם מעל התפישה האנושית,אין טעם בלשבור את הראש.האם "האל הבורא" היה צריך להלחם באחרים?זה תלוי במה את מאמינה.לא משנה איזו תשובה אני אתן לך,כשרה למהדרין או פאגנית לחלוטין,זה תלוי במה את מאמינה בלבד. Diableror

למעלה