שלום

Future Tal

New member
נו באמת

איזה תגובה כימית יכולה להיות חזקה מספיק להרים בן אדם לכל כך הרבה זמן? ושלא רואים אותה עוד.

Diableror

New member
עזבי תגובה כימית

גם הודיני התעופף לו בטלוויזיה,זה הופך אותו לג'דיי מאסטר של בליין? Diableror

Future Tal

New member
דיוד בליין

לא רמאי כי עובדה שאני למדתי מהאתר שלו טלקינזיס. מה תגידו על זה? שהוא המציא שטויות ובטעות זה היה נכון?

Diableror

New member
אה..

כלומר,אם שלומי הקוסם יעתיק חומר מהאתר מג'יק , זה בהכרח יהפוך אותו למכשף?ולחשוב שכולנו כאן עבדנו כ"כ הרבה זמן כדי לקבל את התואר שכל קוסם מעפן יכול לקבל אם הוא מעתיק חומר לאתר שלו. את מתבססת על שטויות,נאבקת להוכיח לכולנו מה שהפרחנו בגיל 10.או שאת מסרבת להתבגר,או שאת נאיבית בצורה קיצונית.מה שלא יהיה,צאי מזה. Diableror

Future Tal

New member
גגגגגגגגרררררר

בסדר בסדר. אתם חושבים שהוא רמאי. אני לא. היה שם מלא דברים שהוא לימד. הוא לא יכול להעתיק מהאתר הזה כי הוא לא מדבר עיברית. אבל בסדר איך שאתם רוצים. אני מאמינה בזה ולא תשנו את דעתי. נדבר אחרי שתיראו אותו בפעולה.

Diableror

New member
../images/Emo11.gif

יש עוד מאות אם לא אלפי אתרים בנושא מאגיה ומיסטיקה בשפה האנגלית,מג'יק הוא רק דוגמא. זהו. Diableror

gwizard

New member
זמן ואשליה

אין אפשרות לערוך מסע בזמן כי אין דבר כזה זמן (כפי שארדן כתב). זמן הוא אשליה שנוצרה ע"י אנשים כדי לתאר דבר מה ביחס לעצמו כאשר אין דבר אחר לייחס אליו. זה מאוד שימושי בפיסיקה ומתמטיקה וכן יש כמה כישופים אשר עושים מניפולציות עם זמן ברמה פסיכולוגית, אך זמן עצמו כמימד/מישור/עולם/ציר לא קיים. סורי.

tontie

New member
אם הזמן הוא אשליה

מסע בזמן לא אמור להיות הרבה יותר פשוט?

PurpleFilth

New member
../images/Emo45.gif

ממתי זמן הוא אשליה בכלל? הוא אולי גמיש, אולי הקיום שלו רלוונטי לא לפי שניות או שנים, אלא פשוט מעצם העובדה שאפשר למדוד שינויים בדברים, אבל למה אשליה?

gwizard

New member
למה ?

קשה לי להסביר במילים למה, וכל הסבר שאני יושב וחושב עליו משום מה יוצא כל כך פלצני שאני לא אכתוב אותו. מה שכן, אני מציע לך ולכל אחד אחר שרוצה לגלות על זמן ללכת ולגעת בעץ. זה צריך להיות עץ אלון זקן או אקליפטוס זקן. פשוט תיגעי בו ותעמדי לידו כמה דקות בזמן שהוא מספר לך על מהות חייו, הזמן ומה שביניהם. אז תביני.

tontie

New member
../images/Emo13.gif

למרות שההודעה הייתה מופנת אל PurpleFilt אני מודה לך על העצה הזאת. אני אנסה את זה היום. כל הנושא הזה של הזמן תמיד בילבל אותי

RainBird

New member
אם זמן הוא אשליה לא יכול להיות מסע בזמן. אם לחם הוא אשליה אז אתה לא יכול לאכול לחם על אותו היקש.

tontie

New member
ומרחב?

אני לא בטוח בזה, אבל קל לי להאמין שבאותה מידה כמו שהזמן הוא האשליה גם המרחב. ובכל זאת אנחנו מסוגלים לנוע ממקום למקום. אם הזמן הוא אשליה הוא צריך להיות גמיש הרבה יותר וניתן לשינוי לפי רצון. גם אם המסע בזמן עצמו יהיה אשלייתי, המהות שלו עבורנו (בתור יצורים שכפופים לאשליה) לא תהיה מהותית מספיק?

RainBird

New member
לא יודע לגבי מרחב, אבל גם הוא לא מה שהוא נראה. זמן בעצם הוא הגדרה אנושית, כדי למדוד תהליכים שונים נוצרו יחידות של דקות ושניות. אבל אם אנחנו מדברים על תהליך מחזורי, כל צעד וכל שלב בו הוא רגע יחיד- מכיוון שהרגע הזה קיים תמיד בשלב מסויים אזי הוא נצחי. ארכיטיפוסי כמו זיקנה. תמיד יש זיקנה= לפיכך הזיקנה היא נצחית וגם הנעורים הם נצחיים.

tontie

New member
לא חושב שממש הבנתי אותך

אני מסכים שאנחנו חיים תמיד ברגע אחד - תמיד בהווה. אני רואה את ההווה כדבר סובייקטיבי, שזה מסתדר עם הרעיון של הזמן כאשליה, אבל זה לא שולל מסע בזמן. למה שלא יהיה אפשרי בדרך זה או אחרת להזיז את הרגע הווה למקום שהוא לכאורה עבר או הווה? זה כמו להפעיל שיר בוינאמפ ולהזיז את הריבוע הזה קדימה ואחורה כדי לשמוע חלקים שונים בשיר. השיר הוא אחד, אנחנו תמיד שומעים את מה שיש ברגע האחד, אבל אפשר לחזור להתחלה או להתקדם לסוף. אלה מחשבות שעולות לי בהקשר הזה שמאוד מקשות עליי להבין את הרעיון של הזמן. אני אודה לך מאוד אם תסביר לי. בנוסף, אני לא מסכים לגמרי עם הרעיון שזמן הוא הגדרה אנושית. אנחנו חילקנו את הזמן לדקות ושניות כי אנחנו לא מסוגלים לקלוט אותו (זוכר את "פירמידות" של טרי פראצ'ט?
). אבל הזמן עצמו קיים גם מעבר לעולם האנושי. עוד משהו בקשר להודעה שלך. הזקנה והנעורים הם נצחיים מנקודת מבט קולקטיבית, לא אישית. אני חושב שההבדל חשוב בין הנקודות המבט בהקשר של הדיון הזה. אם תרצה להכנס גם לתחום הזה אני אשמח, אבל אל תערבב (או לפחות תסביר למה אפשר לערבב). תודה~! אורי

CAT4

New member
אני אלך איתך על אותה אנלוגיה

אני אתן לך דימוי טוב יותר נניך שהחיים הם סרט אחד ארוך מאוד מתחיל בהתהבות היקום ועד שהוא ימות ואנחנו רק שחקים שמשחקים בו תפקיד עכשיו את הסרט הזה אפשר להזיז קדימה ואחורה. אבל אתה רק דמות בסרט לא יכול להזיז אות קדימה ואחורה אתה אפילו לא יכול לנועה בתוך הסרט בדיוק כמו שקטע בשיר לא יכול לנוע אצמעית בתוך השיר אם היה גורם חיצונה שצופה בסרט הזה הוא היה יכול להזיז את הסרט קדימה ואחורה בדיוק כמו שאתה עושה בוידאו שלך והוא גם היה יכול לערוך את אותו סרטץ אבל אתה בגלל שאתה בתוך הסרט לא יכול לעשות את כל זה ולחן מסע בזמן הוא בלתי אפשרי מבחינתך

tontie

New member
לא ענית לי על השאלה

אתה יוצא מנקודת הנחה שאנחנו כפופים לזמן, בגלל שאנחנו חיים בתוכו, אבל אם נוכל להשתחרר מהמגבלות שלו, האם נוכל לערוך מסע בזמן? השאלה שלי הייתה בקשר לאשליה. אני לא יודע איך אפשר להשתחרר מהזמן, אבל אם היינו יכולים למה שלא נוכל לנוע בזמן? השאלה שלי היא יותר תיאורתית. עוד משהו, יש הבדל בין בדמיות בסרט ובינינו, לנו יש בחירה ומודעות (לפחות אני מאמין שיש לנו).
אורי

imdark

New member
מסע בזמן והשלכותיו

מסע בזמן הוא אפשרי מסיבה פשוטה מאוד זמן הוא רק עוד מימד בעולם ארבעת המימדים שבו אנחנו חיים אבל יש שאלה אחרת איפה הזמן קיים כלומר בסופו של דבר לפי תאוריית(אני מעדיף את המושג תאוריית בגלל שכל תורת הקוונטום היא רק מושג מופשט בלי שום הבנות מתמטיות אמתיות[גם זה ניתן לדיון אבל בכל זאת]) ומכניקט הקוונטום גם לזמן וגם לחלל יש קצה ויש מהירות שלא ניתן לעבור ביקום שלנו אבל מה נימצע מעבר לזה? האם זה כאוס? ייתכן מאוד שכן לפי כך זמן הוא תוצע של סידור של כאוס עד לכדי חוקים ולפי כך אכן ניתן לשבור את החוקים(או לדלג אליהם) באזרת חיבור ישיר אל תוך הכאוס ובתאוריה אכן קיים כאוס במוח האנושי ובכך שיש לנו "הוויה" אנו יכולים גם לצבור "כוח" ולהיתחבר לחלק הזה לאקסטזה שבה הקיום הוא רק אניין של המוח האנושי ולזמן אין שום משמעות במקום הזה כניראה בתאוריה מסע בזמן אפשרי בתור מישהו עם ניסיון בראיית העתיד אני יכול לומר לך משהו אם מסע אכן אפשרי ועם כן אפשר לחזור אחורה בזמן אי אפשר לשנות שום דבר תאמיני לי שניסיתי ניסיתי לשנות את העתיד שחלמתי אליו אבל התוצעה היתה בארך כמו של הביצה והתרנגולת כל דבר שאשיתי באצם גרם לעתיד להיתרחש כמו שהוא היה אמור להיתרחש פעם חשבתי שאולי אני אנסה לסגור את העיניים ואז מישהו נתקל בי ונפל ואני הורדתי את הידים וראיתי אותו נופל בידיוק כמו בחלום ואני שואל את אצמי האם הוא באמת היה נופל ככה עם לא הייתי סוגר את העיניים שלי

למעלה