נו, אז עכשיו אתה מגדיר
את דברי המורה שלי, על המורה
שלו, "אגדה אורבנית". כאילו זה יותר "רך" מלקרוא לו "שקרן". בעצם גם לחברים שלי מהטאי-צ´י, שהתגוננו מול תוקפים אמיתיים (תוקף אחד עם סכין, אחר עם לוֹם, עוד כמה בידיים ריקות), אתה קורא "אגדה אורבנית", ועוד מבקש על זה סליחה. אז תרשה לי להסביר את עצמי יותר טוב:
אני לא מתאמן להגנה עצמית, כי הבריאות שלי לא מאפשרת זאת. זה לא אומר ש
השיטה שאני לומד אינה יעילה בלחימה. בבית-לוינשטיין טופל אדם עם ברך מרוסקת ושברים בגולגולת, אחרי שניסה לדקור תלמיד של המורה שלי - אה, סליחה, זו "אגדה אורבנית". זה שאותו תלמיד נחקר ארוכות במשטרה אחרי המקרה, לא אומר שזו לא "אגדה אורבנית", כמובן. זה שאותו תלמיד סיפר לי בעצמו על האירוע, כמובן שלא סותר את הטענה שזו "אגדה אורבנית". אחד התלמידים שלי הותקף באגרוף ע"י שיכור שהחליט להשתולל. התלמיד שלי התחמק מהאגרוף, השתלט על התוקף וריתק אותו, הכל ב-3 שניות בערך, עד שנרגע. אבל גם זאת הגנה אורבנית, הרי לא ראיתי את זה בעצמי. בעצם גם אני אגדה אורבנית, הרי אתה מעולם לא ראית אותי. נו, טוף...
אני לא חושב שאוכל לנצח במכה אחת או שתיים - אני יודע שלא תהיה לי אפשרות אחרת, כי עם הברכיים והגב שלי, לרוץ אני לא יכול. אני לעולם לא אסתבך ב"
ריקוד הקוף" - אני אעדיף לחייך ולפייס את מי שיתעצבן עלי, ולא אסתובב במקומות שאני יודע שהם מסוכנים - אבל אני לא משלה את עצמי שיהיה לי זמן לבדוק איך היריב נלחם, להעריך את הנקודות החזקות/חלשות שלו, לגשש אחר פתחים בהגנה שלו, להבין את הסגנון שלו - כל הדברים שבד"כ עושים בסיבוב הראשון של הקרב
בזירה. בקרב אמיתי ברחוב
אין לזה זמן. את התוקף בקרב אמיתי צריך לנטרל מייד, או לברוח - לא לחכות שהחברים שלו יבואו לעזור. אבל מי שמתאמן לקרבות בזירה לא מוכן לכך נפשית, כי הוא חושב על
לנצח, לא על
לשרוד. לקרב בזירה יש לך זמן - שעות! - להתכונן, לעשות חימום, למרוח וזלין איפה שצריך... בקרב אמיתי אתה הולך בענייניך, שניה מהמוות. כשאתה מוריד מהפרק את "
ריקוד הקוף", מה שנשאר זה הטורף האנושי, זה שיתקיף
רק מאחור - המקום האחד שבו היריב בזירה לא יהיה.
"חוק מספר 5. האלימות של תוקף-טורף. רוב אמנויות הלחימה מאמנות היטב את העוסקים בהן לקראת
ריקוד הקוף, אבל התוקף-טורף האלים הוא חיה מסוג שונה לחלוטין. אם הוא סימן אותך כמטרה, זה משום שהוא רואה בך טרף, ובמטרה לצוד אותך הוא
ידאג לכך שכל הנסיבות יהיו לטובתו. אתה תהיה קטן או חלש יותר, פצוע או עייף, דעתך תהיה מוסחת, ולא תהיה מוכן. לא תראה את ההתקפה הראשונה, לא תראה את הנשק, וסביר להניח שתפצע עוד בטרם תהיה מודע לכך שאתה מותקף. ההתקפה תתרחש במקום ובזמן שיבחר התוקף-טורף. ...
זו, לדעתי, צריכה להיות הנחת היסוד הבסיסית לצורך אימון אמיתי בהגנה עצמית. מדריכי ומורי אמנויות לחימה חייבים להבין, כי הגנה בפני התקפה של טורף שונה בתכלית מההכנה לקראת האלימות שב
ריקוד הקוף. " מה עשה שם היפני? הוא בא לארץ ללמד קראטה, וישב לשתות בירה עם תלמידים שלו.