שלום !!!

אני די מסכים, לצערי.

נראה לי שקרב ידידותי באמת יכול להיות רק בין שני אנשים שמכירים טוב אחד את השני, ומסכימים מראש על מטרות הקרב, מידת האגרסיביות בו, ועל "מתי מפסיקים". בין שני זרים, שנפגשו כדי להילחם? לא הייתי בונה על ידידותיות... אבל מה אני יודע?

amir_aikido

New member
לא מסכים - כבר עשיתי

במסגרת המפגשים שארגן חנן כשבא לבקר בארץ, עשיתי קרב ידידותי עם מתאמן אחר, אותו לא הכרתי קודם לכן. אלא שכאן הנקודה הקריטית, זה היה קרב ידידותי לחלוטין, ושנינו לא הססנו להגיד אחד לשני להוריד לחץ, להאט, ולעצור את הקרב מדי פעם. בשורה התחתונה שמרנו על אינטנסיביות יותר נמוכה מהמקובלת בקרבות אימון בתוך השיטה של כל אחד מאיתנו (כך אני מאמין לפחות). מי שינהג אחרת, יסכן את עצמו ואת שותפו לקרב. ונקודה נוספת, לאף אחד מאיתנו לא היה צורך להוכיח ששיטתו טובה יותר, רק רצינו להתאמן ולהחכים, בלי להוכיח שום דבר. אמיר

zoti

New member
הבנת את כוונתי

זה בדיוק הסיגנון שאני מתכוון

WhiteBear

New member
לפרוטוקול... מה היה קורה אם

הייתי כותב (אני לא מזמין אותך לקרב), היית יכול לקפוץ ולהגיד לי "אאהה!! אתה חושב שאם אתה מזמין משהו אז הוא עלול לראות את זה כהזמנה לקרב!" האמת, וכשאני קורה את ההודעה שלי שוב, באמת נידמה שמדובר בהזמנה פשוטה לבוא ולהתרשם. חשבתי האם זה בראש שלי או לא, אבל כנראה שזה היה בראש של שנינו... (אל תשאל אותי מה, פשוט תחייך ונעבור לעץ הבא
) טל.

לנסות או להתנסות?!

הייתי שמח להתנסות במגוון אומנויות לחימה, גם אם זה אומר רק להכיר או לצפות, אך לא הייתי מעוניין לנסות את עצמי מול אחרים. אני בטוח בשיטה שלי ובעצמי. טוב לי עם השיטה שלי ועם עצמי. טוב לי עם אחרים ושיטותיהם.

voguemaster

New member
אין כזה דבר "קראטה מגע מלא"

אם זה מגע מלא, הבנאדם שחוטף את המכה (או מכות) מת או הופך למשותק. זה סתם בולשיט. זה אחד הדברים ששלמה דוד לימד אותי כשלמדתי אצלו קראטה במסגרת קורס ספורט כלשהו.

שלמה טועה... עם כל הכבוד...

אני מכיר היטב את דעותיו של האיש אני מכבד ומוקיר.. אבל לעשות קרב מבלי לגעת בגוף לא אפקטיבי. קראטה מגע מלא זה אומר בן היתר שעושים קרב יש פגיעות ולא סימונים באוויר..

שלמה צודק + סיפור

ששמעתי מהמורה שלי. כשהמורה שלי עוד היה בצבא, לפני כ-20 שנה, קבוצה של חיילים מיחידתו, שישבו עם מורה לקראטה באיזה מועדון בחיפה, היו עדים לקטטה המונית שהתפתחה במקום. בקטטה התערב מורה ישראלי לקראטה, איש גדול, חזק ומרשים מאוד, שניסה "לעשות סדר". אחריו התערב מורה יפני לקראטה גוג´ו-ריו, טומו סנסאי. החיילים תיארו את הקרב כך: הישראלי נכנס לקרב, ונלחם נגד כל אדם שבא מולו, כמו בסרטים: מכה-הגנה-מכת-נגד וכו´.... היפני נכנס לקרב, נתן לכל יריב מכה אחת, ובכל מכה שנתן - אדם נפל. אחרי הקרב, היפני שאל איך זה שמורה לקראטה מרביץ ליריב שלו שוב ושוב, פוגע כל מכה - אבל היריב ממשיך להילחם? הוא לא ממש קיבל תשובה. אבל המורה שלי, שהיה אז חייל, הלך ללמוד אצלו, ולא אצל הישראלי...

חחחחחח דוד יקירי.....

סיפורים ומורשות קרב יש לכאן ולשם.... אתה לא באמת מאמין להם???? בגדול - לא ניתן לנהל קרב ולהכניס מכות בגוף של יריב בצורה יעילה אם כל החיים שלך עשית רק סימונים ולא נגעת אף פעם בגוף של היריב שלך ולא הרגשת אותו... זאת טעות ביסודה לחשוב כך. איך שהרגילו אותך באימונים ככה תעשה גם ברחוב! זאת עובדה! סימונים לא דבר אפקטיבי!, למה אתה חושב שאנשים הולכים ללמוד אומנויות קשות! נגיד לדוגמה אגרוף תאילנדי, כי הם רוצים להגיע למצב שיתן להם את המגע הכי קרוב שהם יכולים לקבל בקרב ולתרגל אותו.. מה יעשה אדם שמתאמן בסימונים שיגיע רגע האמת!? הוא אף פעם לא נכנס בגוף של אדם!!?? הוא יהסס!! ושיקבל מכה מה יקרה??? , בעייתי למידי.

אילו לא הייתי מאמין למורה שלי, היי

הייתי מחפש מורה אחר. אני מאמין גם לאנשים מבית-ספרי, חברים שלי ללימודים, שהותקפו והתגוננו בהצלחה, בלי להתאמן ב"מגע מלא". למה אנשים הולכים ללמוד אמנויות קשות? למה יש אנשים שאוהבים כדורגל ואחרים כדורסל? כי זה מה שמתאים להם מבחינה פיזית ונפשית. בלי שום קשר - אני לא מתקיף, פשוט רוצה לדעת מה מקור המידע שלך לגבי שיטות שאינן מגע מלא: על סמך מה אתה טוען ש"סימונים זה לא אפקטיבי"? ניסית ללמוד שיטה אחרת והתאכזבת? התאמנת עם מישהו שבא משיטה רכה וראית שהוא לא יודע להילחם?

את עיקר הסיפור שכחת

ניר סיפר שלאחר מעשה שאל את טומו בכמה קרבות הוא השתתף וטומו ענה לו שזה היה הקרב הראשון שלו...

לא נכון - הקרב השני.

הראשון היה "קרב מבחן", נגד המורה שלו, כשטומו קיבל הסמכה ללמד. בקרב הזה לטומו נשברו יד ולסת, מבעיטה לראש שלא נחסמה נכון.

אני אספר לך...

אני מדבר באופן אישי... אני התאמנתי בשיטה רכה... מהכרותי את שיטת השוטוקאן שהתאמנתי 6 שנים. בשיטת הסימונים נוכחתי לדעת שהסימונים הללו פשוט לא אפקטיבים. הרגשתי את זה על בשרי... אתה תוכל להרגיש הבדלים ברמת הקרב אם תבואו להתאמן עם חברה ב שיטות "הקשות" למה לא רואים בתחרויות חברה שמתאמנים בסימונים מתחרים אם חברה במגע מלא??, למה החוקים שונים??? התשובה בגוף השאלה: פשוט החברה עם הסימונים לא מסוגלים להתמודד עם הנוקשות של המגע המלא.. אם זה הם לא מסוגלים להתמודד מה יהיה ברחוב??? אני לא יודע איזה מקרים היו לחברך, כנראה שהם לא נתקלו באנשים שיש להם מושג באיזה שהיא אומנות לחימה קשה או בכלל, ומה שלמדו הספיק להם- למזלם.- הפעם..

מנסיוני האישי - ספארינג עם השרדות

זו חוויה שאני לא מתכוון לחזור עליה - לא מפני שהאיש איתו שיחקתי היה טוב או חזק במיוחד, אלא כיוון ש"ידידותי" הוא כנראה מושג רחב. במהלך ה"קרב" סימנתי מספר בעיטות לאשכים. האיש התנהג כלום כלום לא קרה והמשיך לתקוף במצח נחושה. ירדנו לקרקע, ואף על פי שהוא לא הכניס מכה אחת ראויה לשמה (הוא בעט הרבה ושלח אגרופים לכל עבר, זה יאמר לזכותו...) הוא עדיין נראה מאוד שבע רצון מעצמו. מה למדתי מהנסיון? שכנראה בהשרדות מלמדים לספוג בעיטות לאשכים. כמו כן, שהם אינם מגיבים היטב לטיים אאוט (נאלצתי לומר לו שהוא ניצח כדי שיפסיק את ההתגוששות שבאותו שלב כבר נמאסה עלי לחלוטין) ושהפרשנות שלהם לספארינג ידידותי זה מכות בכל הכוח עד שמישהו מודה בתבוסה מלאה... למה לי את זה? מה זה ייתן לי, חוץ מסיכוי לשטפי דם פנימיים? קרבות ראנדורי שאני עושה בתוך השיטה, עם סימונים בלבד, היו מאתגרים בהרבה, ואין לי ספק שחלק גדול מהמתאמנים בקבוצתי היו יכולים "לנצח" את הבחור (אז הוא טען שהוא בהשרדות כשנתיים).

zoti

New member
אני מבין גם למה

הוא פשוט חשב שאתה לא פוגע ולכן הוא לא מושפע. הכל תלוי בשיטה. אתה צריך להגדיר חוקים ברורים כדי שספאריג כזה יגמר בלחיצת יד, תודה רבה וחיוכים. לפני כמה ימים יצא לי לראות אימון ג´יו ג´יטסו של אחד המאמנים הטובים באיזור (CESAR GRACIE) ישבתי שם במשך כ 20 דקות וראיתי אותם נאבקים אחד בשני. המטרה הייתה כמובן להגיע להכנעה אבל הצורה שבה הם עשו את זה הייתה כל כך טכנית. ברור לי שהם מתאמצים מאד אבל ברגע שמישהו מגיע לבריח (ומשם הדרך ליד שבורה מאד קצרה) השני מייד טופח לו על הגב כאות לכניעה. עשה לי חשק להצטרף וללמוד. אצלנו עובדים חזק. אנחנו עובדים ממוגנים עם כפפות איגרוף 16OZ ומגיני שוקיים. עובדים בכוח והמטרה היא לפגוע כמה שיותר. לעשות כמה שיותר נקודות ולגרום ליריב שלך לפספס. אבל אם מישהו מחליט שהעוצמה גבוהה מדי בשבילו הוא תמיד יכול לבקש להוריד מהלך. החוכמה היא גם לדעת לא לעבוד חזק עם מישהו שרמתו נמוכה משלך. אז נכון, יש קצת מכות כחולות לפעמים אבל לרוב אין פציעות קשות.

רק סימונים?!

יניב, מדוע אתה חושב שמי שלא מתאמן בסגנון שיש בו "מגע מלא", לא יודע או לא נתן אגרוף (במהלך האימונים)? בהרבה מקומות אימונים, שלא מגדירים את עצמם כמגע מלא, ה"סימונים" שהחבר´ה יודעים לתת הם סימונים מאוד איכותיים, רק שהמטרה היא לא לתת את מקסימום העוצמה אלא לתרגל וללמוד. דבר נוסף, כשגן רוצים לתרגל עוצמה מלאה, אז יש דבר שנקרא מקיווארא. אתגר אמיתי למי שורתה לבדוק את העוצמה והיכולת שלו... דבר אחר, איך תגדיר מקומות שבהם מלמדים טאי צ´י, ותלמידים שמעולם לא נתנו מכה (בהגדרה של מכה) - לא באימונים ולא בחיים - שוברים את הצורה לתוקף בסיטואציה אמיתית? ועוד משהו, תוכל לראות באוקינאווה או ביפן, זקנים בני 70 או 80 שמעולם לא עבדו בצורה של "מכה מלא" שכל מכה שלהם יכולה להרוג בן אדם (ואני מתכוון לקפח את חייו)...

היי סלבו...

בתור אחד שהתאמן המון שנים בשוטוקאן כ- 6 שנים פשוט אני מדבר מניסיון אישי שלי שלעניות דעתי צורת הקרבות ובכלל האימונים בזוגות בשיטה זאת לא אפקטיבית ברחוב... מה גם בתור נער אכלתי הרבה מכות מכאלה שהתאמנו בשיטה קשה.. והייתי דיי טוב בשוטוקאן!! - אבל זה פשוט לא מתאים ברגע אמת.. אבל כל אחד והניסיון האישי שלו... לי זה לא התאים.. אבל אני לא שולל שיטה שלמה.. הדבר שמעולה בשוטוקאן זה השליטה שהיא נותנת לך בגוף, שזה כל אחד מפלל שיהיה לו אחרת הוא לא יכול להקרא אומן לחימה.. אני מכיר את המקיווארה - כלי נחמד מאוד למדידת אגרופים - לפי מה שזכור לי תקן אותי אם אני טועה... אי אפשר לתת מכות קצרות במקיווארה.. משום שהיא עשוייה מעץ מסיבי שלו מחובר בד מרופד, יש לעמוד בעמידת הקראטה המסורתית ולהוציא אגרוף מהמותן ישר למקיווארא.. אחרת לא עשית כלום... אני צודק...?? ברחוב אין לך את הזמן להוציא אגרוף מהמותן... המכות צריכות להיות קצרות - אז יופי נתת מכה חזקה ורצינית למקיווארא בדרך המסורתית דבר שלא תעשה ברחוב... - לא אפקטיבי.

למעלה