שלום !!!

חרא של דבר...../images/Emo6.gif

סתם סתם... זה אחלה של דבר שגם אני עושה אותו, אבל באופן משולב קראטה/אגרוף תאילנדי. לעשות רק אגרוף תאילנדי נטו בלבד לפי דעתי זה משעמם משום: 1. שאין גיוון באגרוף תאילנדי. 2. מגיעים לפסגה מהר מאוד ושמסתכלים למעלה לא רואים פסגה נוספת לכבוש. אבל היתרונות הם רבים מאוד: קטלניות של המכות הקצרות, והבעיטות החזקות. אפשרות להכות ביריב באופן של מגע מלא בתוספת אגרופים לפנים משום הכפפות - עניין שמדמה באופן מסויים קרב ברחוב. (רק ללא הכפפות). יכולות ספיגה של מכות באופן מרשים וזאת בעקבות החישולים הרבים שעוברים באימונים. אם זה חיזוקים שנעשים בכוונה או ספיגת מכות תוך כדי קרב. בקיצור... באופן כללי מומלץ לאלה שאוהבים קרבות נטו ללא נספחים נלווים.

NetGangsta

New member
תגיד, את מי אתה מצטט כשאתה אומר

"שמסתכלים למעלה לא רואים פסגה נוספת לכבוש"? נאי בטוח שאתה מצטט את המורה שלך או משהו...

מממממ

אני חושב ששמעתי את הביטויים הללו מכמה וכמה מאמנים בחיים שלי לוו דווקא מהמאמן שלי בלחימה משלבת... כל מאמן טוב, ושיודע להתבטא, ושמבקש להעביר לחניכיו דברים, ושיפנימו את דבריו נאלץ מידי פעם להשתמש בביטויים שיגרמו להם לזכור מאיין הם באים ולאיפה הם הולכים...

WhiteBear

New member
אני הולך להיות קטנוני

אבל לפי השם שלך נידאה שאתה עוסק בלחימה משולבת. אתה לא חושב שהשיטה שלך כשיטה (קצת) לא מגוונת ? ואולי, היא בכלל מגוונת יותר מידי ?? בוא נבהיר משהו, מטרת השאלה הייתה יותר לקומם, מאשר לשאול. אני לא מכיר לחימה משולבת, ואין לי דעה עליה. אבל נידמה לי שזה קצת לא יפה להגיד למשהו שהשיטה שלו לא מגוונת. אם אתה חושב שאני טועה, אני מוכן לקבל את זה
, טל.

תשובות...../images/Emo66.gif לחימה משולבת

אני חושב שהיתרון בלחימה משולבת שהיא מאוד מאוד מגוונת. עושים קראטה מגע מלא, קאטות, קרקע, אגרוף תאילנדי, ואגרוף רגיל. למעשה השיטה מנסה להביא אותך להיות אומן לחימה, ואני חוזר על המילה אומן לחימה. בעצם הרעיון שלהתאמן במספר שיטות בדרך יחודית שפותחה ע"י אלי אלימלך מייסד השיטה באה לחפות על היתרונות והחסרונות של כל שיטה ושיטה ובכך ליצור מעין מאזן חיובי למתאמן שיכיר וישלוט במספר שיטות במקביל כך שברחוב הוא לא יופתע כאשר יגיע למצב האמיתי ושיהיו לו מירב הכלים להתמודד עם המצבים השונים ברחוב. לדוגמה אם תפיל בן אדם שעושה רק קראטה לקרקע הוא לא ידע להתמודד עם זה, והוא עלול להפסיד בקרב. וכדומה... יש אנשים שחושבים/מאמינים שקודם כל צריך להיות מסטר בשיטה אחת ורק אח"כ לעבור ללמוד משהו אחר... אנחנו חושבים שזה טעות ביסודה, כי אם אתה לומד באופן נכון ובהדרגה אומנויות לחימה נוספות כשיטה אחת . אתה מבחינתנו בסופו של דבר תהיה זכאי לכינוי אומן לחימה באופן הכי צודק וראוי. חוץ מזה שהשיטה קיימת המון שנים והוכחה אין ספור פעמים כיעילה וכלא מבלבלת הן ברחוב, הן בתחרויות, המאמנים המיוחדים של השיטה ואופי המדהים, והמיוחד שיש להם, בנוסף לידע הרב נותן עניין רב באימונים ובכלל לחינוך שהיא מחנכת את התלמידים להיות מועילים לחברה.

WhiteBear

New member
נשמע מקסים, ומשובב נפש, אבל

לא ענית לשאלה ששאלתי
. בנוסף, האם השיטה שלכם מעודדת אנשים להגיע להתנסות בכל אחת מהשיטות שאתם לומדים "בסביבתם הטיבעית" ? אם כן, אני אשמח לראות אותך מבקר "אצלי" במרכז הישראלי לטאי צ´י . טל.

zoti

New member
האם זאת הזמנה לקרב ?

כי אם כן. אז דובי יקירי. אני חושב שיקח לך שבוע אחר כך להוציא את הצ´י מאיפה ש"לחימה משולבת" ישים אותו
אגב, אם הייתי בארץ הייתי בשמחה נענה לאתגר כזה. הכוונה היא למעיין ספאר/ראנדורי ידידותי כדי לראות איך אני מתמודד מול סוגים שונים של אומנויות לחימה. אני הייתי רוצה לנסות את עצמי מול אייקידו וטאי צ´י. כמו כן הייתי רוצה לנסות את עצמי מול מישהו שעובד הרבה קרקע כמו ג´יו ג´יטסו. רק כדי לראות אם אני מצליח למנוע ממנו להוריד אותי לרצפה. מה איתכם ? מול איזה אומנות לחימה הייתם רוצים לנסות את עצמכם ? מה אתם חושבים שהייתה התוצאה ? בתשובתכם נא ציינו מה אתם לומדים.

WhiteBear

New member
ידעת../images/Emo70.gif הייתי בטוח שישר משהו יקפוץ

ויגיד שזו הזמנה לקרב. אפילו חשבתי להוסיף פסקה "זו לא הזמנה לקרב"... אבל חשבתי שאני סתם פרנואיד. לא, זו לא הזמנה לקרב! אני באמת אשמח לראות מישהו משיטה אחרת, שעבר בין הרבה שיטות, ויגיע לעבור שיעור בשיטה שלי. ואז לשמוע התרשמויות, אולי גם אני אלך לבקר בשיטה אחרת... אין פה שום דבר מאיים. לגבי "לנסות את עצמי"מול שיטות אחרות... זו בעיה. הסיבה העיקרית היא שבכל שיטה יש "רמות אינטנסיביות" שונות של עבודה חופשית, ובדרך כלל, עד לרמה הכי קשה (קרב חופשי), מדובר בסוגי תירגולים שונים. אצל שיטה אחת יהיה פושינג הנדס, אצל אחרת תרגיל האגרופים שהודגם בשינג אי באימון פורום 3... מה שנוצר הוא שאנשים ישר יצטרכו ללכת על מכות חופשיות (לא בהכרח, אבל זה עלול לקרות). ומה שיקרה אז, שאנשים ינסו לנצח. ולנצח יותר חשוב מהבריאות שלנו או של בן הזוג... וזה יכול להוביל לדברים לא נחמדים. אבל זו רק דעתי
נ.ב: גם אתה מוזמן להגיע לביצפר שלי, ולספר לי מה דעתך... נחמד לשמוע איך אנשים שונים רואים את מה שאני עוסק בו (לא ?!). טל.

zoti

New member
לא סתם ההית פרנואיד

כי זה נשמע כמו הזמנה. הייתי שמח לבוא לראות אבל אני לא מתכנן להיות בארץ בקרוב. הכוונה ב"לנסות" היא לעשות קרב ידידותי. לא במטרה לפגוע פגיעות קשות אלא בצורה יותר ספורטיבית. אני מסכים שזו בעיה אם מנסים לנצח. אני יותר מעוניין לראות איך אנשים יתמודדו מול ההתקפה שלי ואיך אני אתמודד מול שלהם. זה לא אומר שצריך לכסח אחד את השני.

ZOTI אין דבר כזה קרב ידידותי...

שאתה מתחיל קרב אז גם מתחיל עניין של אגו ורצון להכניס ליריב, וזה מוביל למכות להיות יותר בעוצמה, ואז היריב שמקבל מכות נותן גם עוד יותר עוצמה ואז הקרב הופך להיות ממש ממש לא ידידותי כמו שקרב אמיתי צריך להיות... כי זה המהות של הקרב... אין אפשרות לעשות קרבות כאלה../ אומנם נושא מעניין אבל מי ילך איתך קרב שהוא מוציא מכות בכח של אפס-- אף אחד!! ואם זה יעשה אז איבדת את כל המהות של הקרב.. שהרי רצית לבחון את השיטה שלך עם האחרות אז איך תוכל שהקרב הוא ידידותי? לגבי הזמנתו של הדב הלבן ... אשמח לבוא לצפות ואפילו להשתתף באימון שלכם, ועוד יותר אשמח אם תבוא לבקר גם אתה אותנו..
בעיקרון החניכים של לחימה משולבת אוהבים להכיר שיטות שונות וכולנו סקרנים לדברים חדשים כי בחיים תמיד לומדים.

zoti

New member
באמת ?

אכן שמעתי על מבחן רורשאך. אבל הדוב הלבן בעצמו תהה אם הניסוח שלו יגרור תגובה כזאת. את חושב שרורשאך צייר פרפרים בכוונה ? ואפשר לעשות קרב ידידותי. בדיוק כמו ספאריג של איגרוף. (ללחימה משולבת)

zoti

New member
או קיי. מרח דיו על נייר וקיפל

השאלה הייתה האם רורשאך יצר את הצורות כך שיראו כפרפר/עטלף/אנשים רוקדים ואם הדב היה מודע לניסוח הבעייתי של שאלתו

למעלה