שוב
אתה מנסה לקרוא מחקרים שהם גדולים עליך. אני לא מנסה לזלזל בך אבל צריך ללמוד לקרוא מחקרים וזה לא לוקח יום אחד וגם לא יומיים (גם אני לא יודע עדיין לקרוא מחקרים כמו שצריך בנושאים מסויימים אחרי שקראתי אלפים אם לא עשרות אלפים מהם). אי אפשר להסתמך על מחקרים שבוצעו בשאלונים במשך 20 שנה או 30 שנה, אלו מחקרים שיכולים לתת רקע מסויים לבעיה מסויימת, אבל ממש לא להוכיח טענה של בעד ונגד. בדיוק כמו מחקרים על עכברים, הם יכולים ליצור היפותזה, אבל הם לא יכולים להוכיח שאותם הדברים תקפים גם לבני אדם, כי בני אדם הם לא עכברים. המחקר בלינק שפירסמת בוצע ע"י שאלונים, וצריכה של סידן, אם אני אשאל אותך עכשיו כמה סידן צרכת בחודש האחרון מפורק על גבי ימים, אתה תזכור לומר לי? אתה תגיד לי: "צרכתי בערך 1500 מ"ג סידן ביום", אלו בדיוק המחקרים שאתה מפרסם כאן. בנוסף, המחקרים הללו חוקרים טענה מסויימת, אבל יש עוד 100 אם לא 1000 גורמים אחרים שיכולים לגרום לאותה התוצאה ש"יצאה" להם באותם המחקרים. אתה צריך להבין שאנשים צריכים לקבל תואר שני ו/או שלישי ובגלל זה הם עושים את המחקרים הללו, אחרת הם לא היו מקבלים את התארים שלהם ובגלל זה אתה רואה מחקרים הזויים כאלו ברשת (בין היתר, יש כאלו שעושים את זה ממניעים אידיאולוגים או מנסים להמציא את הגלגל). בנוסף, אף אחד לא אומר שחלב או סידן יכול לתרום נגד שברים ב HIP או FOREARM. אם מחר תלך ברחוב ותיפול על הכביש, תשבור את היד, תאשים את צריכת הסידן שלך? יש גם שברים של עצמות בגיל מבוגר בגלל בריחת סידן ועוד 20 גורמים נוספים שלא קשורים לצריכת סידן עצמה ולמקור הסידן.