שלום (עזרה).

Lu Tze

New member
באמת אין טעם לדבוק בטעות אחת שלך,

במיוחד כאשר אתה אומר שטות חדשה כמעט כל יום.

שמע אידיוט

האמן לי שהשטויות שאתה מוציא מפיך גדולת על אחת כמה וכמה מכל השטויות שאמרתי וממה שאומר לו רק יכולת להבין כמה אתה טיפש,אבל מה חבל וגם זאת אינך יכול לעשות. אתה מגוחך ותפיסת עולמך מגוחכת זה נכון שאתה מתנגד לאפשרות שבורא ברא את היקום מיכוון שזה לא נתפס בהגיון המועט שנשאר לך בקופסתך האטומה אבל נו באמת ל_האמין_ שכולנו נוצרנו במקריות ובתהליכים אבולוציונים? זה כבר עבר את כל הגבולות, התכנון והמורכבות שיש בטבע מוכיחים ללא כל צל של ספק שפשוט מאוד מישהו יצר,עשה אף ברא אז אתה וכל האתאיסטים הם האחרונים שצריכים ללעוג לי על שטויות שאמרתי למה אתם חיים באשליה שהיא שטות אחת גדולה זה בכלל מטורף מה שקורה כאן בפורום אנשים צריכים לחשוב קצת אבל רק קצת בהגיון ולראות שמישהו יצר אותנו!! אתם האתאיסטים ננעלתם על זה שהאבולוציה היא עובדה,ושטפתם לעצמכם את המוח האבולוציה לא השאירה אחריה שום שרידים ושום עקבות אשר יוכיחו את אמיתותה כך שהיא נשארה מלאה בחורים,לא רק בתחום של האבולוציה המולקולרית עכשיו איש לא מצחיק,לך ותנסה לשחק אותה חכמולוג במקום אחר

Governor

New member
`אנחנו הבאנו לעולם את תורת המוסר`

טעות גסה. חוקי המוסר מעוצבים ע"י החברה, במטרה להגן עליה, תוך מציאת אזונים בין חרות הפרט לאינטרסיה החיוניים. כדי להקנות תקף לחוקי המוסר אלה, אפשר שמנהיגי החברה, ביחוד בשלב של גבוש אסף הנוודים לכדי עם (nation), יחליטו ליחסם ל`אלהים`, ולכתבם ב`כתבי קדש` עליהם נטען כי מקורם שמימי... ______________________________________________________________ 0284392570 intelligence_IQ150

אוריאל 1

New member
לא נכון

יצחק הלך מרצון,יצחק היה בן 37 ואברהם אבינו עליו השלום כבן 137,לא מוזכר שום מילה כגון רצח או הרג ולפי הפסוקים בכלל לא ניתן לדעת על מה מדובר,לך תקרא את סיפור העקדה.

L7

New member
כיום אברהם היה נשפט למאסר ממושך

על נסיון לרצח. בגרמניה ארע לאחרונה מעשה מחריד בו גרמני חובב בשר אדם חיפש באינטרנט מישהו המוכן להאכל. הרוצח מצא מתנדב שהסכים להאכל. הוא ניתפס כשהפריזר התחיל להתרוקן וחיפש מתנדב נוסף. הוא נישפט על הריגה ולא על רצח, מכיוון שהיתה כאן הסכמה להרג משני הצדדים.

אוריאל 1

New member
תגובה

אני מכיר את הסיפור,זה רק מארה מה קורה כשאין תורה אין מוסר. בסיפור העקדה אף אחד לא נהרג,ואף אחד לא היה אמור לההרג.

L7

New member
אברהם ידע שהוא הולך לשחוט את בנו

אחרת זה מוריד מעוצמת הקרבן. נסיון לרצח הוא עברה נכונות להקריב בן הינה מזעזעת.אותי לפחות.

uuuaaa

New member
ובכן

התורה יוצאת מנקודת הנחה שאלוקים קיים והוא התגלה לאברהם וציווה אותו "להעלות את בנו לעולה" - לא להרוג אותו. מי שקובע את המוסר זהו אלוקים ולא אף אחד אחר לכן גם אם היה מצווה להרוג את יצחק זה היה שיא הצדק המוסר, כי אלוקים ברא את הכל והכל שלו. האם מהנדס שמרכיב רובוט ומכניס בטריות ואח"כ מוציא אותם נחשב בעינייך כרוצח ? מה ההבדל ? ולשיטתכם האפיקורסים, אתם לא מאמינים בשום דבר רוחני, רק בחומר, אז אין הבדל בין לרצוח אדם, חתול, פרח, או אבן, למעט הצעקות והתזוזות הנגרמות.

uuuaaa

New member
כנראה

שהם רוצים שיתנהגו איתם יפה, אז הם מתייחסים יפה לאחרים (לפעמים). וכמו כן יש את המצפון המולד שיש לרוב בני האדם.

L7

New member
UA אצלך נחוצה רוחניות מזוייפת כדי

שתנהג בצורה מוסרית. אצלך נידרש כוח עליון מזוייף כדי שתנהג בצורה מתקבלת על הדעת. האתאיסט איננו נזקק לרמאות הדתית כדי לנהוג במוסריות. עלה כיתה. נטוש את האלילות. כבד את הפיזי. אל תזלזל בפיזי. כי זה כל מה שיש. תתבגר.

s u p e r mind

New member
יפה, מתקדמים.

אם ישנה דרך ארץ גם ללא התורה... ציינת כי ישנו מצפון מולד, אם כך אתה בעצם טוען בלא יודעין כי ישנו מוסר מולד, כי המצפון הוא חלק מאוד נכבד, או אפילו בלתי נפרד מן המוסר האנושי הטבוע בנו. אני לא חושב שהבנת מה מטרתם של החוקים המקראיים. הם אינם משמשים כמקור מוסרי בלעדי, אלא כמקור הרתעה מפני הלא מוסרי. כלומר, כאשר אין מקור הרתעה, ישנם אנשים שינהגו בחוסר מוסריות על מנת להשיג הטבות לעצמם... אפילו אם הם יודעים שזהו דבר "רע" - לעתים האגוצנטריות אצל אנשים מסוימים נמצאת מעל המוסר עצמו. מכיוון שחוסר מוסריות הוא איום לחברה, יש צורך בחוקים מרתיעים רק בשביל למנוע את החמדנות שלא יודעת גבולות אצל אחוז מסוים מן האוכלוסיה.

למעלה