שלום (עזרה).

אוריאל 1

New member
תגובה

בשבילי עצמי זה לא יהיה מוסרי,אך האמת היא שישנם עמים שזהו דבר נורמלי ומוסרי לחלוטין,וישנם עמים ששומרים אצבע של המת,וישנם עמים שאוכלים את המת,וישנם עמים שרוצחים ואוכלים את הנרצח,וישנם עמים שלא אוכלים פרה.אם לא היתה תורה קדושה (כמו אצל אנשים אלו שאין להם קשר לתורה הקדושה) לא היה מוסר,ואם חלילה הייתי נולד באיזו שהיא תרבות אחרת יכול מאוד להיות שבטבעיות הייתי אומר לך שכל הנ"ל הוא בסדר גמור ואפילו מצדיק זאת מכל מיני סיבות לא הגיוניות,ברוך ה' שאני יהודי ושה' יתברך נתן לי ולעמי תורה קדושה כזאת!!!

L7

New member
ישנם עמים שנשים טמאות בעיניהם

בזמן וסת. ישנם עמים הזורקים נשים ליציע מרוחק בזמן תפילה. ישנם עמים השוחטים בעלי חיים באכזריות תוך הקזת דמם ישנם עמים המתפללים בתנודות גוף פורנוגרפיות למחצה. ישנם עמים העוברים רצח והתעללות אלפי שנים ועדיין משוכנעים שאלוהים לצידם

אוריאל 1

New member
תגובה

ישנם עמים שהנשים כל כך צדיקות שהם לא מתפללות ליד הגברים. ישנם עמים שהנשים לא נוגעות בגבר בזמן הוסת. ישנם צמחוניים כמוך. ישנם אנשים שחושבים שהם באו לעולם הזה בכדי לאוכל לשתות ולמות. מה המשחק הזה?

s u p e r mind

New member
בורות היא אכן ברכה...

"בשבילי עצמי זה לא יהיה מוסרי"- ולכן אין צורך בעשרת הדיברות או סט חוקים אחרים, כי המוסר הוא חלק מטבע האדם. "אך האמת היא שישנם עמים שזהו דבר נורמלי ומוסרי לחלוטין,וישנם עמים ששומרים אצבע של המת,וישנם עמים שאוכלים את המת,וישנם עמים שרוצחים ואוכלים את הנרצח"- כל המידע שציינת שגוי. תרבויות קדומות אכן הקריבו ילדים, והיו אף תרבויות קניבליות (אחת או שתיים) - כיום לא קיימת תרבות בעולמנו הנוהגת לבצע פולחנים כאלה. יש רק לציין, כי התרביות שנהגו לבצע את הפולחנים הללו, היו מודעים לחלוטין שמעשיהם אינם מוסריים - אך הם האמינו כי האלים זקוקים למנחה על מנת להמשיך להגן עליהם מפני רוחות, ולשמור על איכות חייהם. היינו, הדבר נעשה מתוך אמונה שלמה כי כל חייהם תלויים בכך. "אם לא היתה תורה קדושה (כמו אצל אנשים אלו שאין להם קשר לתורה הקדושה) לא היה מוסר,ואם חלילה הייתי נולד באיזו שהיא תרבות אחרת יכול מאוד להיות שבטבעיות הייתי אומר לך שכל הנ"ל הוא בסדר גמור ואפילו מצדיק זאת מכל מיני סיבות לא הגיוניות,ברוך ה' שאני יהודי ושה' יתברך נתן לי ולעמי תורה קדושה כזאת!!!"- לפני כן אמרת שאינך מקבל רצח כמוסרי, עכשיו אתה אומר כי לולא התורה לא היה מוסר. לפיכך, יש כאן סתירה. הרי אתה מבין כי רצח, גניבה וכדומה אינם מוסריים מחד גיסא, מאידך גיסא אתה אומר כי למרות זאת, לא יכול להיות מוסר ללא החוקים בתורה. תחליט... אתה שומר על המוסר מכיוון שכך ציוו עליך, או שמא המוסר טבוע בך ואתה יודע מעצם היותך אדם מה מוסרי ומה לא? אדגיש כי המוסר האנושי הוא אוניברסלי - כל אדם לא משנה מאיזו תרבות, יודע שלרצוח זה דבר רע. התמונה שהצגת כאן מעוותת לחלוטין, מפני שישנם תרבויות נידחות שלא קיימו ולא מקיימים יחסי גומלין עם המערב או כל תרבות אחרת ~ ובכל זאת הם יודעים מה מוסרי ומה לא.

אוריאל 1

New member
אם לא היתה לי תורה

כמו שכתבתי,אם הייתי חלק מהם חלילה אולי הייתי חושב אחרת,ולכן אמרתי ברוך ה' שאני יהודי וקיבלתי תורה קדושה כזאת.לצערי הרב ישנם עדיין קניבלים,בזמנו ראיתי אפילו בנושיונל ג'יאוגרפיק (לפהי שנה בערך). אם לא היתה לי תורה קדושה לא היה לי כלי בכדי להחליט,היום אולי זה נראה לי לא מוסרי אך זאת רק מפני שאני אכן יודע מהתורה שאסור לרצוח. פלסטינים היום למשל חושבים שזה הכי טוב לרצוח ממש שווה פרס,זאת התרבות שהם חיים בתוכה,אצלנו זה שונה ולכן לא נבין אותם לעולם או קניבלים וכו'. ברוך ה' שנתן תורה לעמו ישראל.

s u p e r mind

New member
אתה ממש מעצבן.

אין כיום קניבלים בעולם, ואם אתה טוען אחרת אנא ציין את שמה של התרבות שעדיין שומרת על המנהג (שפסק בסוף המאה ה19- תחילת המאה ה20) הזה. ציינתי כי ישנן תרבויות שמבודדות מכל שאר התרבויות במשך אלפי ואף עשרות אלפי שנים - ואורח חייהם מוסרי לחלוטין, הם מתקיימים ללא תוהו ובהו, ועם חוקים שובם המוחלט מוסרי. לגבי הפלסטינים... הם יודעים טוב מאוד שלרצוח זהו דבר ע, אחרת תסביר לי מדוע אינם רוצחים אחד את השני? אולם עפ"י אמונתם לרצוח ציונים אינו דבר רע, בדיוק כפי שהנאצים האמינו שלרצוח את היהודים אינו דבר רע - ולמרות זאת, גם אלה וגם אלה יודעים שזהו אינו דבר מוסרי. אך אמונתם גורסת כי שווה לרצוח אותם על אף שהדבר אינו מוסרי, כי ישנם הטבות רבות לאחר שהדבר יבוצע. יש לציין גם כי היהדות אינה הדת הראשונה, וברור שהמוסר התיים עוד לפניה - ולכן טענתך ממש פתטית.

אוריאל 1

New member
תגובה

רק לפני מספר חודשים אדם ממוצא גרמני רצח אדם ואכל את בשרו,נמצאו שאריות בשר במקרר שלו,כמו כן הכל צולם במצלמת וידאו. לא רוצחים אחד את השני??? עוד מעט תיהיה בצבא ואז אולי תבין מה הם עושים אחד לשני,למשל למשת"פים הם מוצאים את כל החלקים הפנימיים ומשאירים אותם ליד הגופה,יהודי שלא נשאר לו ברירה יכול להרוג,הם אוהבים דם,ראה את הלינצ'ים בארץ או בעירק,ראה כיצד הם תמיד מכניסים את הידיים בדם.אם לא היה רצח לא היה אסלם,כך הדת הזאת התחילה,על פי כח הזרוע.

s u p e r mind

New member
*(^ן^)*

"רק לפני מספר חודשים אדם ממוצא גרמני רצח אדם ואכל את בשרו,נמצאו שאריות בשר במקרר שלו,כמו כן הכל צולם במצלמת וידאו"- קראתי לראשונה על המקרה בידיעות אחרונות לפני כשנה, אך בפועל המקרה התרחש בשלהי שנות ה90. מדובר פה על חולה נפש שטען כי הקורבן ביקש ממנו לאכול אותו - והוא אכן אכל חלקים ממנו. אולם, אני לעומתך, לא מסיק ממקרים קיצוניים שכאלו (שמתרחשים לעתים נדירות ביותר), שכל האנשים שלא מחוברים ליהודות - אינם מוסריים. כפי שהסברתי לפני כן, אין כיום תרבות אחת שעדיין מבצעת את הפולחן הזה, אך כפי שאתה ציינת - ישנם אנשים חולי נפש, שכן מבצעים אותו למען ההנאה החולנית שלהם. קרא את תגובתי הקודמת, התייחסתי למקרים בודדים. "עוד מעט תיהיה בצבא ואז אולי תבין מה הם עושים אחד לשני,למשל למשת"פים הם מוצאים את כל החלקים הפנימיים ומשאירים אותם ליד הגופה,יהודי שלא נשאר לו ברירה יכול להרוג,הם אוהבים דם,ראה את הלינצ'ים בארץ או בעירק,ראה כיצד הם תמיד מכניסים את הידיים בדם.אם לא היה רצח לא היה אסלם,כך הדת הזאת התחילה,על פי כח הזרוע."- על אף שעדיין לא התגייסתי בצבא, אני עוקב אחרי החדשות, ומעולם לא קראתי או שמעתי על כך שהם מוציאים את האיברים הפנימיים מגופות הבוגדים - יש לך רפרנס לטענה? הסברתי בהודעה הקודמת כי אמונתם גורסת שזה שיהוג ציונים, יקבל הטבות - על אף שהמעשה אינו מוסי בעליל, מאידך גיסא, משתפי פעולה עם הציונים דינם נחרץ ~ מכיוון שהציוני נחשב כמקור רוע, והאי מוסריות משתלמת במקרה הנ"ל (עפ"י אמונתם). דת האיסלם עצמה היא דת מאוד מוסרית, עיין מעט בקוראן - או קרא על עיקרי האיסלם, ותבין כי הפלסטינים ושאר הקיצוניים מעוותים לחלוטין את מצוות הקוראן. במדינות כמו מצרים, ירדן, ערב הסעודית, כווית, קטר, עמאן, תימן, מרוקו ~ ישנה מוסריות להלכה. ולמעשה, אם נקבל את טענתך, הרי של הדתות האחרות אינן מוסריות - לפיכך לא היו צריכים לשרוד ולהתקיים עד היום, לא כן? ובכל זאת בסינגפור, ביפן, בסין, בהודו, בתיאלנד, ובכל ארצות אירופה - ישנו מוסר למופת. וכמו כן, האתאיסטים שכידוע שוללים את קיומו של אלוהים, ושמים פס על כל המצוות בתורה ~ שומרים על מוסר למופת.

אוריאל 1

New member
תגובה

יש קניבלים,לא צריך לצאת מהבית,יש להם אתרים באינטרנט,יש גם פדופילים ויש עוד הרבה דברים מחרידים. אני הייתי בצבא,אני יודע מה אני אומר לך אתה לא חייב להאמין,תשאל קרביים. אפילו לא אחד מכל מי שציינת שומר על מוסר. לאתאיסט אין שום כלי בכדי לקבוע מוסר. חלילה אדם הרג אדם. הכל זמני בעולם הזה ומי שנפטר מהעולם סיים את תפקידו.בעוד כך וכך שנים לפי המדע כדור הארץ יושמד (סופרנובה).בקבר אין הבדל בין חכם וטיפש,עשיר או עני,עבור מי שבקבר (לפי אתאיסטים) הכל נגמר.כאשר העולם יגמר לא יהיה לאף אחד זכר,לא לי לא לך ולא לאינשטיין או ניוטון,הכל יגמר,כלומר הכל הבל.אין טעם לכלום מלבד לחיי הרגע שגם הם תמיד הופכים לעבר. אתאיסט אמיתי מצדיק ככה רצח או הרג,הרי הכל הבל. אם מותר חלילה להרוג (הוא לא יעשה זאת עקב הפחד לבלות את חיי הרגע שלו בכלא) אז מה זה לשקר או להגיד לשון,הרג,כיבוד,הורים,לגנוב או לגזול?

Lu Tze

New member
סתם הערה:

כיום יש תרבויות שנוהגות לאכול חלק ממתיהם, לא להרוג אנשים על מנת לאכול אותם.

s u p e r mind

New member
אהמ...

נכון. יש עוד שבט או שניים בלבד בדרום אמריקה ששומר על המנהג הקדום הזה (ראיתי תוכנית על כך פעם בערוץ 8). אך כפי שציינת, אין יותר תרבויות שהורגות על מנת לאכול את קורבנם. אמנם שכחתי לציין זאת, אך המנהג הרבה יותר מוסרי מאשר כמה מצוות בכירות בתורה.

מה?

לאכול מישהו יותר מוסרי מאיזה מצווה בתורה? ובכלל איזה מצווה בתורה לא מוסרית? אנחנו הבאנו לעולם את תורת המוסר לפעמים אני לא מבין אותכם

s u p e r mind

New member
הא!

"לאכול מישהו יותר מוסרי מאיזה מצווה בתורה?"- יש להדגיש ~ *לאכול -איבר- מסויים של אדם מת* אחרי ההערה של Lu Tze, נזכרתי כי פעם הייתה סדרה בערוץ שמונה - "טאבו". ובפרק אחד אכן עקבו אחר טקס פולחני של שבט בדרום אמריקה, שמטרתו לחלוק כבוד למת לפני שה"נשמה" עולה למקומה בין האלים. לפני ששורפים את הגופה, ראשי השבט "טועמים" איבר מסוים. בתורה יש מצוות הרבה יותר גרועות מלנגוס באיבר השייך לגופת אדם. "ובכלל איזה מצווה בתורה לא מוסרית?"- קרא זאת.

Lu Tze

New member
איזו שאלה מצחיקה (השאלה ה-2)

אתה הרי קובע מוסריות לפי התורה, לכן כל מצווה היא, מעצם הגדרתה, מוסרית. או שאתה אומר שיש מקור אחר למוסר, שלא נקבע ע"י התורה (=אלוהים)?

s u p e r mind

New member
אני חושב שמר אינטילגנציה קצת יותר

מתקדם מאוריאל/תולעת/דוד 1000, בתפיסותיו. ולכן, ייתכן והוא מבין כי המוסר טבוע באדם עצמו, ולא בשום ספר או ישות עליונה.

SupermanZW

Well-known member
אני לא כל כך בטוח בזה

אני לא חושב שמי שטוען שהעורלה צומחת בחזרה לאחר המילה או שהצלב האדום מיסיונרי או שקיומנו מוכיח את קיום האלוהים (דבר שאי אפשר להוכיח) הוא אינטיליגנטי.

שמע סופר

כולם עושים טעויות,שהחלטתי לכתוב ש"העורלה תצמח בחזרה" לא הייתי סגור על זה ואני מודה והודתי שאני לא מומחה בברית מילה הבנתי את הטעות שעשיתי וחזרתי ואמרתי שטעיתי ו_תיקנתי_ את מה שרשמתי,קורה בני אדם טועים מה קרה? אבל לא,ברגע שמישהו נופל לשניה,אתם האתאיסטים צריכים לזכור את זה ולכן חלקכם הקדשתם כתיבת הודעה לנושא הזה וחלק שמו את זה בחתימה שלהם אז אם מישהו כאן הוא לא אינטיליגנטי,זה יהיה אחד האתאיסטים שהחליט להזכיר את זה כל פעם מחדש למרות שהוא _יודע_ שכבר תיקנתי את טעותי ואני לא יודע למה צירפת את "שקיומנו מוכיח את קיום האלוהים (דבר שאי אפשר להוכיח) " כי זה נכון אנחנו מעידים על מי שהיה לפנינו ככה עד לאדם הראשון והוא מעיד על בוראו אני מאמין שזה ה' האבולוציה היא שטות גמורה,לטעון שכולנו באנו במקרה זה הדבר הכי דפוק שאפשר להגיד אנו רואים את התיכנון שיש בכל עולם החי,ואחרי כל זה יש לנו עוד את החוצפה להגיד שבאנו במקרה זה ממש פיגור,המשפט הזה שלכם שבאנו במקרה,עולה על כל אימרה שאמרתי או שאני יומר והאבסורד שבכל זה,זה שאני אמרתי את כל האימרות שלי בלי ביטחון מלא ואפילו היתלבטתי אם לרשום את זה ואתם אומרים את זה בבטחון מלא ולא שמים לב לטיפשות שבמשפט הזה אז ככה שכל מה שתציגו לפני עדיין יש לי את הקלף המנצח ביד

SupermanZW

Well-known member
מה עם הצלב האדום?

האם הצלב האדום הוא מיסיונרי? גם אם תופרך האבולוציה אי אפשר יהיה להוכיח את קיומו של אלוהים (ואת זה אני אומר לך בתוך מישהו שמאמין באלוהים).

למעלה