שלום לכם

מי דיבר על חיסולים,

זוהי רק אזהרה שנועדה "להרגיע" אותה... ואם נצטרך לפרוע אותה, אז אין צורך בחיסול - מספיק ל... טוב, די, אני בזה הרגע קוטע את הדיון, מקפל את הבדיחה ומחזיר אותה לארון. בהזדמנות הראשונה אני ארענן אותו, את ארון ההומור שלי. אם רק הייתי מקדיש לעבודה על הומור עשירית ממה שהקדשתי לעבודה על אמנות הלחימה... אח... אח...

chipi

New member
אני ?? לחסל ??? היצחקתם אותי!!

פישפש קטן כמוני ??גברת פילפלת יותר גבוהה ממני אם אני יהרוג משהו זה רק מצחוק! שאני מנסה לעשות לו איפון
זה פישפש לא?

chipi

New member
אממ אין צורך בלחסל מספיק לעשות

לי פווווו זה יפיל אותי באיפון

דליט מתאר צורה של אימון, דרך אחרת

מהרגילה לתרגל קטה. אם כרגיל את "זורמת עם התנועה", יש גם דרכים אחרות לעשות אותה; חלקן תוארו בשרשור על נושא זה באחד העמודים הקודמים של הפורום, ואת החלק הרלוונטי אנסה לתאר כאן. 1. עצירה זוהי דרך לבחון את מידת השליטה שלך בגופך, בשיווי-המשקל שלך ובריכוז: עשי כל תנועה שתבחרי מהקטה, ובדקי אם את יכולה לעצור בכל שלב בה - ו"לקפוא במקום"; לדוגמא, אם את עושה צעד (קדימה או אחורה), בדקי אם את יכולה לעצור שניה לפני הנחת הרגל, או שניה אחרי ניתוקה מהקרקע. העצירה צריכה להתבצע כשכל הגוף שומר על יציבה מושלמת, נשימה רגועה, ושיווי-משקל. אפשר "לעצור" לשניה או דקה, איך שבא - זמנים שונים יוצרים השפעה שונה. 2. כוונה זוהי דרך לבחון ולשפר את הריכוז. בחרי משהו לעבוד עליו - נשימה, או גב ישר, או שחרור - משהו שקיים בכל תנועה בקטה. עשי את הקטה כך שבכל תנועה, בכל מילימטר של תנועה, העקרון שבחרת הוא הדבר היחיד עליו את חושבת ובו את מתרכזת. ברור שהמחשבה "תברח" לדברים אחרים - ובכל פעם שזה קורה, בלי כעס, צריך להחזיר אותה לעיקרון בו בחרת להתרכז. לשתי צורות אימון אלה השפעה מענינת על הדרך בה את עושה קטה, וגם השפעה על תוצאות התרגול. חשוב: אני לא מכיר אותך או את המורה שלך. דברי איתו לפני שתנסי את התרגילים האלה - אולי הם לא מתאימים לכיוון שהוא רוצה להוביל אותך. דרך אגב, 2 מילים: "אימון פורום". שבת שלום!

chipi

New member
אנחנו כן עושים את העצירות האלה

בזמן אימון כדי שה סי פו יוכל לתקן וגם בטא צ´י עושים את זה שבת שלום אימון פורום?

לא לזה התכוונתי

אלא לבדוק שאת יכולה לעצור "באמצע" תנועה, כשהרגל רק סנטימטר מהקרקע, ולראות מה המצב בתנוחה הזו: האם הגב ישר, הכתפיים למטה, הנשימה משוחררת, המותן במקום... זו דרך (אחת מרבות) לבדוק שאת עושה את הקטה נכון. שוב, לא מדובר על עצירה בתנועה "מלאה", כזו שהמורה יכול לתקן, אלא לראות שאפשר לעצור בכל נקודה בכל תנועה. אימון פורום? ראי קישור בראש הדף (לא ההודעה - הדף!)

צ´יפי, צ´יפי, צ´יפי!

1. איזה כיף שאת לומדת בעיקר בשביל ליהנות! זה גדול!!! המשיכי ככה!!!! 2. וואו, את ממש אשת אמנויות לחימה: עגור לבן (שזוהי שיטת לחימה שחבל על הזמן!), טאי צ´י, ג´יו ג´יצו... אני בטוח שיש עוד! אלק "מה אתם רוצים, אני לא זינה ולא ברוס-לי..." היית צריכה להמשיך את המשפט: "אני צ´יפי!!!!! ותיזהרו ממני!!!!" מאיפה באה אלייך המשיכה המדהימה הזאת לאמנויות לחימה? והכניסה שלך לתוכן?! וואו, זה מדהים... 3. כן, כדאי לך... כדאי לך להתעמק עוד ולהוסיף את אמנות ההגנה העצמית למטרות שלך, בגלל שאת יכולה. ובקלות. שלך, בן נ.ב. בוקר טוב גם לך!

chipi

New member
לווולוולווולווולווולוו

אוף אי אך אווצ´ (ניסיתי להיות זינה לרגע) הההאאייההה צ´ופ סושי!! (גם בורס לי לא הולך לי) אני מדמיינת את התוקף שלי על הריצפה בדמעות מתגלגל מצחוק . מיסכן יש לו כאב בטן!

pif

New member
ציפי.

יש מספיק דברים שלא מאפשרים לנשים לעשות עם גברים זה עדיין לא מעיד על כך שהן אינן יכולות ואולי אפילו מעיד על ההיפך
ועוד טיפ קטנטן (תרתי משמע) למקרה שתאלצי פעם להילחם: מאחורי השריר הכי חשוב של הגבר, מסתתרות שתי חולשות. האחת קטנה, השניה קצת פחות. יש גם כאלה עם חולשה אחת, אבל הם לא יראו בכך יתרון. מאמין בך נתי

amir_aikido

New member
בחרת את יעל ארד - כדוגמא

אני זוכר שקראתי שיעל ארד בפירוש כן התאמנה בקרבות עם גברים, וגם ניצחה את רובם. והמדובר כמובן על מתאמנים אחרים בנבחרת הג´ודו. פשוט, לא היו לה מספיק יריבות נשים ברמה המתאימה להתאמן איתן. ובאותו הקשר של התחרויות ג´ודו, שהן עדיין בגדר ספורט ולא הגנה עצמית. אריק זאבי ניצח באליפות האחרונה מתחרים ששקלו יותר ממנו ביותר מ- 30 ק"ג. כלומר אפילו במסגרת תחרותית זה אפשרי. הטכניקות הכי מזיקות בהגנה עצמית דורשות מעט כוח והרבה דיוק. קחי כדוגמא את הטכניקה של אצבע לתוך העין, לא צריך הרבה כוח כדי לעשות זאת, צריך הרבה זריזות ודיוק, וחייבת להיות נחישות ומוכנות לעשות הכל כדי לנצח. כי גם אותי מגעיל לחשוב על הרעיון של לתקוע למישהו אצבע בעין. אבל זו רק דוגמא שבאה להמחיש את חוסר החשיבות של הכוח בקרב אמיתי. לנשים כנשים יש בדרך כלל גם יתרונות על גברים. בממוצע הנשים זריזות יותר וגמישות יותר, בדיוק כמו שהגברים חזקים וכבדים יותר. אלו רעיונות שמאזנים זה את זה. היתרון האמיתי שיש לרוב הגברים הוא שרוב הנשים מצפות מלכתחילה להפסיד. וזו ציפיה מהסוג שמגשים את עצמו. לעומתן רוב הגברים מחונכים בגיל צעיר שאלימות מסוימת היא בסדר וכך הם רגילים יותר לאלימות ופחות נרתעים ממנה. חלק מהמטרהשל לימוד אמנות לחימה היא לשנות את נתוני הבסיס וללמוד לממש את היתרונות שטמונים בך למצב של הגנה עצמית. אלא שאני שב ושואל, למה ? אני התרשמתי שאת מרוצה מאמנות הלחימה כמו שהיא, אז למה לשנות ? באמת חסר לך הנושא של ההגנה העצמית ? אמיר

amir_aikido

New member
שאלה

שאלתי היא : ההגנה העצמית בכלל מטרידה אותך ? ומה הציפיות שלך בנושא. לעניות דעתי : כשאת מתיחסת לשיפור בכושר את לא רומזת שהפכת למתעמלת אולימפית. לעומת זאת, כשאת מדברת על שיפור בלחימה, את כן מצפה לשיור דרסטי ביותר. לא יודע מה איתך, אני משוכנע שיכולת ההגנה העצמית שלי כן השתפרה, ואני מתאמן באייקידו שגם הוא אמנות רכה שלוקחת שנים רבות ללמוד. אם פעם הייתי מעריך שאני אצא שלם מנגיד 20% עד 30% מהמצבים בהם אני מותקף, היום אני מאמין שאצא שלם מאחוז גבוה יותר מהם, אולי אפילו בין ה- 50% ל- 60%. ואני מדמיין מצבי תקיפה שהם יותר קשים עבורי, התוקף חזק / גדול פיזית ממני משמעותית. חשוב לציין שנושא ההגנה ההעצמית כן מעיין אותי, למרות שכבר הרבה זמן שהוא פחות חשוב בעיני מההנאה שלי והרגשת ההתתקדמות שלי באימון. ואני בהחלט חושב שיש קשר בין מידת החשיבות שאנו מקדישים לנושא ובין מידת ההתקדמות שלנו בו. אמיר

chipi

New member
amir

ההבדל ביננו זה שאני אישה ואתה גבר. הסיבה שאני מעלה את זה ז´א האספקט ההגנתי הוא מפני שה סי פו שלי מדגיש את זה כאשר אנחנו עובדים בזוגות. הייתי רוצה לדעת שאם חלילה אני נתקלת במצב שאני כן אדע איך לצאת ממנו. מכוון שאני נגד החזקת נשק שזה בעצם הורג . אומנות לחימה (קנג פו) היא הnext best thing . כל אישה צריכה לדעת להגן על עצמה (לצערי היגנו למצב כזה). שבת שלום
chipi

aiki-freak

New member
לא כל נשק הורג..

ופה יש נקודה שתמיד מתמיהה אותי מחדש. הרי כלי נשק הומצאו בדיוק למטרה זו, לתת יתרון לאדם חלש יותר ומיומן פחות. לא צריך ללמוד אומנות "קשה" כדי להגן על עצמך...לפעמים זו אפילו אשלייה מסויימת. גז מגמיע לא הורג. שוקר חשמלי לא הורג. אלה אמריקאית לא הורגת. גם כלי להב בעל להב קצר מאוד (2-3 ס"מ) לא יהרוג (קרוב לוודאי). חייבים להפריד אומנות לחימה מהגנה עצמית! במיוחד בעולם המודרני. אני לא אומר שאמנות לחימה לא יכולה להיות שיטה יעילה להגנה עצמית, אלא שזו לא הדרך היעילה ביותר! גם לא קרטה בשילוב איגרוף תאילנדי בשילוב עקירת עיניים ותלישת מעיים. אם את באמת(!) מודאגת (ונראה לי שבגדול את לא ממש ממש מודאגת...) נסי לחשוב על זה מזווית יותר רחבה ורצינית. לא צריך לחזור לתקופת האדם הקדמון ולא לתקופת הסמוראים. עלייך לחשוב מה את יכולה לנצל לתועלתך בעולם המודרני. אני בטוח שאם תפתרי את הסוגייה הזו (ולא ע"י אסטרטגיית בוסר כמו למידה סגנון "קשה" חצי שנה, אלא ע"י פתרון יותר "חכם") תוכלי להינות הרבה יותר מאימונייך בלי שהספק יקנן בך תמיד האם תוכלי "להתאגרף" עם מוחמד עלי או "לחנוק" את אריק זאבי
מי שחושב שאם הוא לומד לנופף באגרופיו מאוד מהר או לבעוט גבוהה או לבצע בריח מתוחכם זה אומר שהוא "יודע להגן על עצמו" לדעתי טומן את ראשו בחול ומסרב לראות את התמונה הגדולה... אבל... זו רק דעתי.

bizhar

New member
אף כלי נשק אינו הורג...

אלא האדם שמאחוריו...ומעבר להתחכמות הבנאלית מסתתרת,לפעמים, גם אמת קטנה. שוקר חשמלי, אקדח ועוד מרעין בישין יתנו לך יכולת הגנה עצמית ששנים של אימונים לא יתנו. האם זו המטרה ? הגנה עצמית ? אז לכי על זה... ודרך אגב, אני מכיר טכניקת הגנה עצמית מעולה ומומלצת הדורשת תירגול קשה אך פשוט: ריצה. ורצוי להתאמן על ספרינטים.... אז אייקי יקר - זו לא רק דעתך...

זה חלק מההבדל בין שיטת לחימה לבין

אמנות שלמה. אני אציע פה שלושה סוגים או רבדים: *** שיטת לחימה - פשוט שיטה, אוסף של חלקי-פאזל היוצרים יחדיו תמונה שלמה. כשאתה לומד אותה, מה שיש לך בסופו של דבר זה אותה. ובמהלך רכישתך אותה, אתה לומד המון על עצמך והמון בכלל. והנוכחות שלה בחייך, מעניקה לך דברים נוספים ורבי עוצמה ומופלאים. אם אתה שולט בשיטה זו ברמה שמאפשרת לך להגן על עצמך בעזרתה ביעילות רבה מאוד במצבים של קרב מגע, אתה אפילו יכול להיקרא "לוחם". *** אמנות לחימה במובן של המעגל הפנימי בלבד - אתה אמן לחימה, אתה יודע להילחם באמת, אתה לא יכול להסתתר מאחורי תנועות כאלה או אחרות, או שאתה יודע להילחם באמת או שלא. סביר להניח שחלק מהכשרתך דומה מאוד להכשרה של "שיטות לחימה" - מהלומות, טכניקות, תנועות, אסטרטגיות, יכולת תנועתית ותודעתית וכולי, אבל יש גם חלקים נוספים, שאינם תנועתיים כלל - והם אולי החשובים ביותר. אתה שולט בה = אתה לוחם. בה = ביכולת הלחימה שלך (ולא בשיטה חיצונית כלשהי). *** אמנות לחימה במובן של כל מעגלי ההגנה העצמית - אתה יודע להגן על עצמך בעולם זה מפני התקפה של אדם אחר. נקודה. זה אומר שאתה יודע איפה להיות, איך להיות, מה ללמוד איך לעשות - אתה פשוט מומחה בתחום הזה. יכול להיות שאתה מחבב תיזה מסויימת שלמדת במהלך לימודיך, לפיה יש 17 סעיפי הגנה עצמית שעליך לשים לב אליהם ולפתח בהם מיומנות, כגון קרב מגע, נשק חם, מודעות לכדור הארץ, מודעות לזרימת האנשים לידך, מודעות לזרימת האנושות סביבך וכולי (יש עוד 12, בדוגמא הזאת...) - ואף פיתחת מומחיות ב-17 הסעיפים הללו. זה לא משנה - וזה לא פותר אותך מאחריות. אתה לא תגיד "טוב, 17 הסעיפים האלה הם אלה שאחראים עלי..." זה לא יועיל לך, כי המומחיות שלך איננה 17 הסעיפים, אלא היא זו שבמקרה שלך אולי בוחרת בהם עבורך (אבל היא בוחרת בהם ולא הם יצרו אותה... מבין את ההבדל? זה כמו היחס בין האחריות שלנו לבין המעשים שלנו - האחריות יוצרת את המעשים אך המעשים מבטאים את האחריות). מומחה באמנות הלחימה הזאת איננו סופרמן, כלומר, גם הוא יכול להיפגע, אבל תחום המומחיות שלו הינו "איך להיות מחוץ לאפשרות של פגיעה כתוצאה מתקיפה של בן-אנוש". מהכרותי איתך, אתה בטח לא תבין כל כך את דבריי, במיוחד לא את החלק השלישי. אני מדמיין שאצלך זה קצת כמו כעס של השכל על כך שהוא איננו יכול לתפוס דברים מסויימים (הרי השכל איננו יכול לתפוס כל דבר, יש דברים שרק רגש יכול לתפוש, אחרים יכולים להיתפש רק על ידי התחושה, אחרים על ידי "מרכז הרצון" [מרכז האנרגיה שבאיזור הטבור], אחרים על ידי "מרכז החלימה" וכולי - ואת השכל זה נורא מתסכל לפעמים, כמו ילד קטן שמסרב להבין כאשר הדברים אינם מסודרים לנוחותו או לשביעות רצונו). שלך בן

אך השכל, הרי, איננו אתה -

כשם שהיד שלך איננה אתה. לא כהתפלספות, אלא כממשות. אני מקווה שזה כבר מובן שאינני מתפלסף לעולם (אני שונא להתפלסף... מוגבלות שלי). אני מדגיש זאת לא כדי לספר משהו על עצמי, אלא כדי למנוע מצב שבו הטקסט שאני קורא לא יובן כהלכה.

aiki-freak

New member
לדעתי אתה כל הזמן

מתפלסף. ובכלל מסע הצלב שלך נגד "שיטתיות" הוא די מייגע. אתה חייב להבין שיש דרכים שונות מהדרך שלך שהן גם נכונות. בדבריך אתה מכוון כל הזמן לפתיחות אבל אני חושב שאתה לא כל כך פתוח כמו שאתה חושב. יש לך נטייה להתבצר בעמדותיך ולהתלות בצורה מוזרה במילים (כמו בהגדרות שלך לשיטה - חוסר שיטה). עזוב אותך ממילים והגדרות. אתה טוען שאתה בא מהטאואיזם, אז למה משנה לך כל כך מה זו שיטה או חוסר שיטה? יכול להיות שהכוונה שלך מאחורי הדברים היא לא "פילוסופית" אבל זה בהחלט לא נראה כך, אלא נראה שאתה מסתמך די בכבדות על מילים והגדרות ודי מקובע באבחנות שלך על מה זו אומנות לחימה, בדיוק כפי שאתה "מאשים" אותנו במקובעות. אם לא היית מקובע היית אומר "תשמעו, לפעמים להיות שיטתי זה טוב, לפעמים זה לא טוב, לפעמים זה טוב ולא טוב ביחד! צריך לזרום עם המציאות בשטח...לעיתים להיות שיטתי ולעיתים לא. אין "נכון" ו"לא נכון" מוגדרים וברורים, אין טעם להיצמד להגדרות או צורת חשיבה נוקשה וספציפית". אבל זה לא מה שאתה אומר... אתה אומר ...יש לי "שיטה" (היינו דרך ביצוע מסויימת) שנכונה בכל מקום ובכל מצב ובכך הלא אתה סותר את דברייך שלך! ולמרות מה שאתה חושב 0אולי), אני לא כותב מתוך "כעס". לטעמי אתה מנסה להראות לאנשים כמה הם "מקובעים" בעוד שאתה עצמך מקובע לא פחות. אגב, אתה מלמד להשתמש בשוקר? בגז מדמיע? באלה אמריקאית? בגז פלפל? אני חושב "שהגנה עצמית" הוא מושג יותר רחב ממה שתארת גם אתה. אני מקווה שלא תראה במה שכתבתי התקפה אישית כי זו ממש לא כוונתי. לכן קל הכל בפרופורציה ותמיד תזכור שאני לא יודע על מה אני מדבר! בברכה.

לצ´יפי - לדעתי, הצדק עם אייקי ../images/Emo4.gif

רוב המשתתפים בפורום (ואני מדגיש רוב), לומדים אומנות לחימה ולא הגנה עצמית. למידת אומנות לחימה, מטרתה ללמוד אומנות, על כל ההיבטים הכרוכים בכך. בצד אומנות הלחימה, יש את עניין ההגנה העצמית, שהינו חלק כמעט בלתי נפרד אך בהחלט לא העיקר! אם את הולכת לאימונים, מתוך פחד שיום אחד תותקפי, ומתוך פארנודיה כלשהי להגן על חייך, אז את מפספסת את כל מהות האומנות. וכן, אני מסייג את דברי, ומתבטא בזהירות רבה: אם הסיפו שלך לא היה מדגיש בכל פעם את העניין שאת אישה, שאולי יותר נחותה מהמתאמנים איתך - אני מניח שלא היית מגיעה למצב בו את חוששת בגלל מינך, או בגלל גודלך. אמנם אינני עוסק בפסיכולוגיה או בחקר ההתנהגות
אבל זה ברור - שאם אדם (שאת רואה בו בעל יכולות גופניות/נפשיות, כלומר הסיפו שלך), כל הזמן טורח להזכיר את מינך וכוחך כדבר שראוי להתייחס אליו בצורה מיוחדת, אזי - יש סיבה לכך, מה שאומר שאולי את באמת נחותה מהמין השני... אז אני מציע שתפסיקי לבחון כל דבר דרך ה"נחיתות" שלך לעומת גברים, כי זה מיותר. חוץ מזה, שבהיבט של אלימות - גברים ונשים חשופים לכך באותה מידה !! סלבו.

למעלה