שלום לכם

היי, צ´יפי!

אני ממש מסכים עם מה שכתב לך חיים (התגוננות רחוב). וגם עם דעתו של המורה שלך. אני, כמובן, לא מסכים עם דעתך: 1. אני אישה - הוא גבר. אז מה? אני בכלל לא מבין למה את רואה בכך מגבלה. האם נדמה לך שאישה חלשה יותר מגבר בקרב פנים מול פנים? הדוגמא שהבאת מקרב ג´ודו, כפי שהוסבר לך על-ידי חיים, איננה דוגמא לקרב, אלא לצורה ספציפית של ספורט, המנותקת מאוד מקרב אמת ונתונה בתוך כללים נוקשים. כללים אלה מטים את הכף לטובת הגבר. 2. אני נמוכה - הוא גבוה. אז מה? הגובה הוא חסרון ויתרון באותה מידה. 3. הוא שרירי - אני לא. אז מה? השרירים הם חסרון ויתרון באותה מידה. כן, נתקלתי בנשים (וגברים) עם דעה כמו שלך. בשיעורים, אני אפילו לא מנסה להתעמת עם הדעה הזאת. בבוא הזמן מערכת האמונות הזאת, המנותקת לחלוטין מהמציאות, עוברת שינוי יסודי. לגבר ממוצע מול אישה ממוצעת יש יתרון במצב של לחימת אמת, בעיקר בגלל האמונה המשותפת והחזקה מאוד של שניהם, בנוגע לתוצאת הקרב וליכולות האישיות של המשתתפים בו. שניהם כאחד בוראים את הסיטואציה ובטוחים שיש לגבר יתרון בה. שניהם מסכימים על כך. אבל כידוע, אמונה חסרת ביסוס היא כוח מוגבל. יש לה כוח מסויים, אך בעת התנפצותה, כוחה נעלם. ומאחר שהמציאות חכמה יותר מאיתנו, ניתן להשתמש בה כדי לוותר על האמונה המוטעית. לפיכך, מרמה מסויימת של לחימה ומעלה, אין קשר בין יכולת הלחימה לבין: 1. המין (זכר / נקבה) 2. הכסף (עשיר / עני) 3. האף (ארוך / קצר) 4. מצב שרירי הגוף (מנופחים ומוגבלים / קלילים וחזקים / וכולי) 5. הכרס (גדולה / קטנה / איננה) 6. הכושר הגופני (מעולה / לקוי / וכולי) 7. יכולת הריכוז (גבוהה / נמוכה / וכולי) וכן הלאה וכן הלאה... רק לדבר אחד יש השפעה: יכולת הלחימה. וכמובן שיכולת הלחימה הינה דבר דינמי משניה לשניה וממצב למצב ולא ניתן למדוד אותה בכלים מוחלטים. הכשרתך איננה הכשרת לוחם, כך שמעולם לא למדת להילחם (ולפיכך, מובן שאינך יודעת להילחם), אבל חלקים מסויימים בהכשרתך יכולים להשתבץ בתוך הכשרת לוחם. במלים אחרות, יש ברשותך נשק קטלני שלא-הושק ושאינך יודעת להשתמש בו (8 שנים לעשות טאי צ´י אצל מדריכים טובים "שתלו" בתוכך יכולות שחבל על הזמן, בין היתר בתחום הלחימה, גם אם יכולות אלה עדיין אינן בשימוש או אינן בטווח המודע שלך). אני לא חושב שאם הייתי נכנס עכשיו לגופה של אישה, או לגופו של אדם גבוה יותר או שרירי יותר ממני, הייתי נעשה פחות טוב בלחימה ממה שאני כרגע. טוב, נו, אולי כן הייתי נעשה פחות טוב בגלל שלא הייתי רגיל וכאלה, אבל השינוי לא היה מהותי עד כדי כך שהוא היה הופך אותי ל"לא לוחם". אם הייתי יכול, הייתי שמח להיכנס לגוף של אישה "חלושה" לכמה רגעים כדי להדגים לך כמה דברים... אבל נראה שאם תרצי באמת לדעת, תצטרכי לעשות זאת בעצמך, מתוך עצמך ובתוך גופך הנוכחי. לרגע אחד קצר דמיינתי לעצמי את אמונתך בחולשתך, דרך הסיטואציה הבאה: מישהו בא לאיים על מישהו במקל גדול ואילו השני מחזיק בידו אקדח קטן וקטלני, אך מנסה להשתמש בו כמו במקל וטוען: "טוב, לכלי כל כך קטן אין סיכוי מול הכלי הגדול הזה שמולי..." ואז אני בא אליו ואומר לו: "תשמע, אין קשר לגודל, אם תלמד להשתמש בכלי הזה שלך כמו שצריך, אתה תגלה שהוא הרבה יותר קטלני ממקל של עץ, לא משנה כמה גדול המקל". ואז הוא עונה לי: "מה אתה מדבר שטויות, תראה איזה מקל קטן יש לי ביד, אל תבלבל במוח, מקל קטן פחות חזק ממקל גדול". אז תקשיבי, צ´יפי, אני חושב שכל אחד מאיתנו יכול להשתמש בעצמו כמו שמשתמשים במקל (ואז באמת מי שגדול ו"חזק" יותר מנצח), אבל כל אחד מאיתנו גם יכול ללמוד להפעיל פונקציות אחרות שיש בתוכו ולגלות שהוא בכלל לא מקל, אלא נשק קטלני... וכאן לא משנה הגודל, אלא לאיזה רמה של לימוד כל אחד מעמיק, מפני שתמיד אנחנו יכולים לגלות שאנחנו נשק מסוג אחר לגמרי, קטלני עוד יותר... אה, ולא מדובר פה במטפורות או בהתפלספויות (את יכולה לסמוך על כך שאני שונא התפלספויות ושאני בנאדם נורא מעשי ומשעמם + חסר סבלנות לפלספנים למיניהם, באמת), אלא במציאות הפשוטה, שלפעמים אמונותינו העיוורות מתעקשות לכפור בה. למה? לא יודע, אולי נוח לנו יותר להאמין במה שאנחנו מאמינים גם כשהוא מנותק מהמציאות, בגלל שקשה לנו לקבל את ההשלכות של הויתור על אמונות אלו. שלך, בן

aiki-freak

New member
בן - אהבתי מאוד ../images/Emo13.gif

אהבתי מאוד את הדוגמא שלך על המקל והאקדח...
וסתם סיפור נחמד... על אישה אחת, קטנה ושברירית שמעולם לא עשתה שום אומנות לחימה מימיה, שיום אחד דוב גריזלי (כן כן - הדברים הענקיים והקטלניים האלה!) התנפל על הילד הקטן שלה. אותה אישה, בלי לחשוב פעמיים הניפה ענף עץ עצום שהיה במקום, התנפלה על הדוב במכות איומות והבריחה אותו!!! דוב גריזלי חבר´ה! סיפור אמיתי לחלוטין! כמה "אמני לחימה" היו מסוגלים לעשות דבר כזה?

אחלה! ואני גם אנצל את הסיפור הזה

בכדי להכין עוד נדבך קטן לקראת הכנת "הדיון הגדול" שלנו, הקרב ובא (כשיהיה לי כוח להתחיל אותו), בקשר להבדל שבין לימוד אמנות לחימה כ"שיטה" (שזה משהו שמקומם אותי) לבין לימוד אמנות לחימה כאמנות + מדע... ובכן... בואו נחשוב על אותה אישה... העובדה היא שהיכולת היתה קיימת בה - וברגע מסויים התגלתה... וסביר להניח שהיכולת הזאת קיימת בכל אחד מאיתנו... ושהיא מסוגלת לא רק להתגלות, אלא גם להשתבח... ואז להתגלות בצורה מדהימה אף יותר!!... אז השאלה היא... איך עושים את זה!?!?! איך מטפחים הן את היכולת הזאת, הן יכולות נוספות שגלומות בנו והן את היכולת להגיע ליכולות אלה כהרף עין ולהשתמש בהן? אני יודע שאחד מהדברים שאני מלמד זה להגיע ליכולות האלה... לא, לא, אף פעם לא הנסתי דב גריזלי (אמא´לה!!!), אבל עדיין יש בלימוד הקונג-פו כפי שאני מלמד אותו (ולדעתי - גם בלימוד האייקידו והטאי צ´י ועוד ועוד - כפי שראיתי שמלמדים אותם!!) מערכת שלמה של התייחסות מובנית אל מה שקרוי בלאו-חו "הכוח הנסתר"... והדרכים להגיע אליו, לרתום אותו, להשתמש בו, לעצב אותו וכולי. אז... נו? איך בשיטתכם מגיעים אליו ומפתחים אותו?! ו... לא רוצה בכלל לשמוע תגובות נוסח "אי אפשר לפתח את הכוח הזה" או ש"אי אפשר ללמוד להשתמש בו כרצוננו". מי שרוצה להגיד שאי אפשר לפתח את הכוח הזה ו/או להשתמש בו כרצוננו (או שאי אפשר ללמוד לבצע 20 שכיבות סמיכה, או כל דבר לא הגיוני אחר) מוזמן לפתוח שרשור אחר בנושא הזה... אני רוצה כאן את כל מי שמוכן להגיד לנו איך עושים את זה אצלו... אז בבקשה, בלי תגובות סוריאליסטיות!!! שלכם באהבה, בן נ.ב. תגובה סוריאליסטית 1: "אה, אי אפשר לפתח את הכוח הזה, אלוהים קובע מתי הוא מופיע, אם בכלל" (כשברקע רואים מכון ובו עשרות מתאמנים מודטים ומתרגלים הנפה של דובי גריזלי... סתם, זו השעה!) תגובה סוריאליסטית 2: "מה פתאום, רק למעטים מאוד יש את הכוח הזה, או שנולדים עם זה או שלא - אי אפשר לפתח את זה... אי אפשר לפתח כלום... אם נולדת עם היכולת לבצע 3 שכיבות סמיכה, אתה תמות איתה - ולעולם לא תוכל לבצע את שכיבת הסמיכה ה-4... לעולם!" תגובה סוריאליסטית 3: "רק לנשים יש את הכוח הזה" תגובה סוריאליסטית 4: "רק לגברים יש את הכוח הזה - האישה שבסיפור היא בעצם גבר בתחפושת!!!" תגובה סוריאליסטית 5: "רק לטרנס בי סקסואלים הפוכים יש את הכוח הזה!!" תגובה סוריאליסטית 6: "בשיטה שלי, שיטת קושי-גושי-מושי, אין התייחסות לכוח הזה, אז זה סימן שהוא לא קיים, לדעתי, כי לפי דעתי, השיטה שלי היא הכי טובה וזהו, הכוח הזה לא קיים, אמרתי! הוא לא קיים!! כוח - לך מפה!!!" תגובה סוריאליסטית 7: "האמת? יש לי דאן 1 בשיטת )&*#$# ופעם אני הרגשתי את הכוח הזה, אבל זה לא חלק מהקאטה שאני לומד עכשיו, אז החלטתי שלא להמשיך להרגיש את הכוח הזה, כי זה לא חלק מהשיטה ואני דוגל ב´שימור שיטות´... כן, אני מהאגודה לשימור שיטות! פעם אפילו גיליתי איזו מכה שיכולה להרוג בנגיעה, אבל זה לא חלק משיטת )&*#$# ואצלנו באגודה לשימור שיטות מאמינים שאם נוגעים בשיטה ומוסיפים לה משהו לפני שיש לנו דאן 8 - היא מתה, או שסתם נהיה כזה בלגן וחוסר שליטה שאי אפשר להבין כלום ויש בלגן וכל אחד עושה מה שהוא רוצה... אז בגלל זה אנחנו לא מוסיפים כלום! מה אתה רוצה, אם יתחיל להיות פה בלגן וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אז לאן נגיע???? הא, אני שואל אותך - לאן נגיע?!??!?!?!" (כדאי שאסיים את ההודעה הזאת ואלך לישון... אנא, סלחו לי על הכל - הביטו בשעה... הבינו אותי... קבלו אותי כמו שאני... Please?!)

סיפור דוב

ומי שסיפר לי אותו נשבע שהוא אמיתי! ברוסיה, לפני כ-100 שנה, אשה אחת גידלה גור-דובים שמצאה ביער. הדובון הלך אחריה לכל מקום, שיחק אתה, חשב שהיא אמא והיה מאושר... עד שגדל. כשגדל, הוא התחיל לעשות בעיות, לא בכוונה אלא בגלל גודלו: בשוק, הוא היה נשען על דוכני-ירקות והופך אותם, היה מתגרד (כדרך הדובים) על קירות בתים ומפיל אותם, מפחיד את הכלבים של השכנים... בקיצור, נזק! אז פעם, כשהאשה היתה צריכה ללכת לשוק, היא החליטה להשאיר את הדוב בבית. הדוב לא רצה להישאר בבית; הוא היה רגיל ללכת עם האשה, ה"אמא" שלו, לכל מקום. האשה אמרה לו "תישאר בבית", והדוב הולך אחריה. אז היא צעקה עליו "תישאר בבית!" והוא - אחריה. אז היא זרקה עליו אבנים והוא - אחריה... בסוף היא ראתה שאין ברירה, קשרה את הדוב בחבל לעמוד-הבית, והלכה. הדרך לשוק, משהו כמו שעה של הליכה, עברה דרך היער. באמצע הדרך האשה הסתובבה - והדוב אחריה... הפעם היא באמת התעצבנה, הרימה ענף שבור מהאדמה, וניגשה אל הדוב בצעקות, קללות ומכות (וברוסית זה נשמע יותר טוב
), ולא הניחה למסכן עד שהלך לו בחזרה. והאשה המשיכה בדרכה לשוק, עשתה את קניותיה וחזרה הביתה... ושם מצאה שהדוב שלה עדין קשור. הדוב ביער היה דוב פראי, והאשה העיזה להבריח אותו כי חשבה שזה הדוב "שלה"...

גדול! פשוט גדול! ../images/Emo6.gif

לא, אין, אתם חייבים לדמיין את זה ממש!! אני הושכבתי על הרצפה מרוב צחוק!! אתם מתארים לעצמכם שזה היה באמת?! אישה מסתערת על דוב המום, באמצע יער, מקללת ברוסית וחובטת עליו במקל: "לך הביתה! אמרתי לך ללכת הביתה יא U*)^&*)^ !!!!!" והוא? בורח... בורח על נפשו!... ע-נק!!!

chipi

New member
שלום בן

אולי יש משהו במה שאתה אומר שצריך ללמוד להשתמש בגוף (כלי) בצורה הטובה ביותר. היום באימונים (קונג פו (אגור לבן) ) חשבתי על זה. אבל עדין השאלה הנשאלת היא למה בקרבות (מיקצועניות) נגיד באליפות לא שמים בחור מול בחורה? אני ניסיתי לדמיין את עצתי עושה פוש הנדס לתוקף ואני אכן רואה אותו שוכב על הריצפה מרוב צחוק בדמעות מרוב צחוק צ´יפ

bizhar

New member
ומי לדעתך צ´יפ פיתח את הווינג צ´ון?

נכון - אישה, ולא סתם אישה... נזירה..ואני מניח שלא לשם שמיים. השיטה אינה מצריכה כח גופני או מהירות וזריזות יוצאת דופן. ואם לא ראית את הסרט נמר דרקוןכדאי שתראי מה יכולה לעשות צעירה שברירית...( כן, הקטע בו נלחמות שתי הגרציות על הרחבה הוא ווינג צ´ון טיפוסי..).ולכן לא נותר לי אלא להצטרף לדעת גדולים ממני בהרבה המצוטטים מעלי ואני בטוח שכמו בקונג פו גם בקרבות "רכים" אחרים הכוח יכול להוות חיסרון. ואל תשכחי את היתרון הברור של אישה ע"פ גבר: לא מצפים ממנה לתגובה מהירה ותכליתית אלא לעדינות ורתיעה מאלימות. יותר מהיסוס קל לא נדרש ע"מ לגמור את התוקף. למי שמאומן כמובן. ואיתי מתאמנת בחורה צעירה שתאמיני לי שקשה לי לפגיע בה...

"מה שצריך לעשות בשביל לעוף, זה

לזרוק את עצמך על הארץ - ולהחטיא." ובלי פאניקה!

אתה שוב טועה ומטעה, דוד, וזה כבר

מתחיל להיות לא מצחיק בכלל!!! כל ילד זב-חותם יודע שכדי לעוף צריך לקחת כמה ענפים, לבנות מהם זוג כנפיים, להצמיד אליהם נוצות אווז באמצעות דבק-אורנים, לעלות על מקום בגובה של בין 6 ל-9 רגל ולקפוץ תוך נפנוף בזוג הכנפיים ושימוש במלת הקסם: "אני עף - אני עף!" אז באמת, דוד, אני מתפלא עליך! בן נ.ב. אפשר גם להחליף את דבק האורנים בשעווה, אך במקרה כזה צריך להיזהר שלא להמריא גבוה מדי ועל ידי כך להתקרב מדי לשמש...

היי, צ´יפי! השכבת אותו על הרצפה

מרוב צחוק, הא?!?!
נו, זה גם משהו...
על כל פנים, באליפות לא שמים בחור מול בחורה, כי כפי שהסביר חיים (התגוננות רחוב) ולאחר מכן גם אני, זוהי אליפות, זהו ספורט, זה משחק מסויים שיש לו כללים מסויימים, בהם יש לגבר יתרון סטטיסטי. אותה אליפות "מקצוענית" איננה אלא משחק. זה יכול להיות משחק קצת מסוכן, אבל יש בו כללים מסויימים - שאסור לחרוג מהם. זה הופך את זה ל"משחק" או ל"ספורט". זה לא דומה לקרב אמת. בקרב אמת את יכולה לעשות מה שאת רוצה! כאן היתרון הוא למי שיש יכולת לחימה טובה יותר ולא למי שיש בולבול או רחם... כאן היתרון הוא למי שחשף ולמד את הנשק הקטלני יותר שהוא יכול להיות ולא למי שיש יותר שרירים או פחות גודל... ואכן, את צודקת, פושינג הנדס איננו טכניקה להגנה עצמית, אבל זוהי צורת עבודה שמלטשת ומלטשת ומלטשת יכולות מסויימות שיכולות לבוא לידי ביטוי בלחימה, אך לשם כך עלייך ללמוד להילחם... בואי נגיד, לצורך המשל, שזה משכלל את האקדח שברשותך עוד ועוד, אבל לא מלמד אותך ללחוץ על ההדק או את עצם העובדה שאת מחזיקה אקדח... אז יופי, יש לך כיום אקדח יותר משוכלל, את רק לא יודעת להשתמש בו עדיין... שלך, בן

היי טל

מקווה שאחרי שכתבת תשובה כל כך מלומדת , ארוכה , עניינית ומלאה אולי עכשיו נצליח לשכנע אותה . מה אתה אומר נצליח בכוחות משותפים אולי ? בסוף נצליח אין סיכוי שלא !! ממני

האם אנחנו מנסים לשכנע אותה במשהו?

אני לא בטוח... בוא נשאל אותה: הי, צ´יפי, את מרגישה שאנחנו מנסים לשכנע אותך במשהו???

chipi

New member
בוקר ../images/Emo42.gif

קודם כל תודה לתגובות. אני לא ממש בטוחה בזה שאישה יכולה לנצח גבר בקרב על אמת. (אני מנסה לדמיין את עצמי או אפילו את יעל ערד בקרב על אמת) אגב המדרך שלי (שהוא גם מדריך טאי צ´י ניסה להראות לי איך אפשר להשתמש ב cloud hands כשיטת לחימה אבל מה זה בעצם חשוב? מאסטר אמיתי יודע איך לא להיכס למצבים של קרב ולא מחפש את זה. לפני זמן מה למדתי JU JITSU אבל עזבתי רק מסיבה שזה נראה לי כסחיסתי מידי. הסיבות העקריות שביגללם אני לומדת אומנות לחימה היא # כושר גופני # משמעת עצמית # ביטחון עצמי והעיקר להנות

כשיעל ארד היתה בת 12,

היה ילד בשכבה שלה שהיה מרביץ לבנות בבית-הספר. יום אחד הוא נטפל אל יעל. אני לא יודע מה הוא עשה בדיוק, אבל כנראה שהוא הגזים. כשהיא עזבה אותו, הוא היה חסר-הכרה לכמה דקות. מכיוון שאת לא מחפשת הגנה עצמית, גם לא תמצאי אותה - אבל היכולת נמצאת שם, היא חלק עקרוני בתנועות שלמדת. אם תנצחי גבר בקרב? אני גבר, ואני לא יודע אם אני אנצח גבר בקרב. ינצח מי שיותר טוב, כלומר ישתמש יותר טוב במצב בשטח: כלי-נשק, מכשולים ושטחים פתוחים, מזג-אויר, יכולת אישית, יכולת היריב... יותר מדי דברים שאי-אפשר לחזות מראש - אפשר רק לנסות להתאמן בצורה ריאליסטית ככל האפשר... ואת זה את לא עושה, כי זה לא ממש מענין אותך. גם אני לא, כי זה לא ממש מענין אותי
אבל אני כן מתאמן לשפר את יכולתי בלחימה, כי זו הצורה הקשה ביותר לתרגול פיזי של זרימה, בשיטה שאני לומד. אם אתה יודע לזרום בקרב, אתה יודע לזרום בכל מצב (ואני לא אומר שאני יודע - אני רק מתאמן על זה). גם בלי להתאמן על לחימה ממש, הטכניקות שלמדת יכולות להיות יעילות מאוד - אם תתרגלי אותן עם "אי", עם כוונה, ולא סתם תנועות באויר. אבל זו רק דעתי...

מסכים עם מה שדוד כתב ../images/Emo45.gif

צ´יפי - כתבת שלוש נקודות שאמנות נלחימה נותנת לך (מלבד ההנאה). לדעתי פספסת את הדבר העיקרי שאמנות לחימה יכולה לתת לך אם תתאמני נכון (מלבד ההנאה)- שליטה עצמית. אם את מתאמנת עם דגש על שליטה בתנועה ובעצמך בכל שלב (ומכאן הדגש על קאטה איטית ודיוק בתנועה, לראות שאנו בשליטה גם על רגל אחת או באמצע העברת משקל) את תשארי בשליטה גם במצבים שונים שעשויים להיות מלחיצים או קיצוניים, פשוט כי כך התאמנת. אם, לעומת זאת רק תבצעי תנועות בערך, או בלי לשים לב לעצמך בזמן ביצוע התנועות, בלי מודעות וכוונה (אי, ברור שצריך אי, אני חושב), זה יתרום פחות. מקווה שהובנתי, כי אני לא ממש רגיל לשעות האלה ויש לי הרגשה שאני עדיין ישן כעת. אגב, בקריאה חוזרת שמתי לב ששכחתי בדיקה פשוטה של שליטה עצמית בקאטה - היכולת לעצור בכל מקום בקאטה (כולל בזמן בעיטה, צעדים, ידיים למעלה או גוף למטה וכו´), ולהישאר כך זמן מה.

chipi

New member
../images/Emo35.gif לא הבנתי כלום דלית

אני לא זינה ולא ברוס לי לעצור במקום בקאטה? שיבוי משקל?

יש לי פתרון בשבילך!!!

כל קאטה שאת מבצעת, תמיד תעצרי מדי תנועה, תספרי עד 3, תבצעי 3 סלטות באוויר ותשברי 3 בלוקים... ואז תמשיכי את הקאטה. את תראי איך זה יעזור לך להגנה עצמית!!! סתאאאאאאם... ברצינות, מה לא הבנת בתשובה של דלית? הוא בסך הכל הצביע על האפשרות המאוד תורמת לעצור מדי תנועה ולהשתהות זמן ממושך יותר בכל תנוחה + להיות מסוגלת להקפיא כל שבריר של קאטה לכדי תנוחה (גם אם היא במקור תנועה) ולשהות בה זמן ממושך, ביציבות. האם את צריכה להיות זינה או ברוס-לי בשביל להשתהות עוד 2 שניות בתנוחה, או בשביל לעצור באמצע תנועה? מפעם לפעם, תוכלי להאריך את הזמן... רגע אחד!! את רוצה להגיד לי שלא עשית תרגול כזה בעבר?! וואלה, לא נשמע הגיוני, אבל אלוהים יודע מה כוונות המדריך שלך... אני נוטה לסמוך מאוד על מדריכים (טובים!), כי תמיד יש סיבה לכל דבר שהם עושים (למרות שהם בני אדם ויכולים לטעות... הם עדיין מקצוענים וכשירים לתפקידם... או שלא...). צ´יפי, מה זה "אני לא זינה ולא ברוס לי"?! את צ´יפי!! באותה מידה גם זינה יכולה להגיד: "טוב, אני לא צ´יפי..." אל תזלזלי בעצמך, או שאני וחיים (התגוננות רחוב) מגיעים אלייך עכשיו!! תיזהרי מאיתנו!!! אנחנו גברים!!!!! מה זה "אני לא..." את כן!!! עוד נימה אחת של זלזול ביכולת שלך ותשמעי מאיתנו!... (סתם, סתם, סתם, סתם, סתם!!!!) שלך באהבה, בן

מר טל

תודה אבל אל תכניס אותי לצרות בגילי המופלג אני לא מגיע לשום חיסולים אפילו שהייתי צעיר לא עשיתי זאת ובטח לא כשמדובר בציפי אז בבקשה תן לי להמשיך לחיות את ה - 80 שנה שנותרו לי בכייף. זה לא שאני מתחמק מקרב בן אני פשוט לא בנוי לזה תודה על ההבנה ממני

למעלה